Otse põhisisu juurde

Septembrikuu kojuminejad

Tere armsad sõbrad!

Taaskord on rõõm Teieni tuua imeilus kasside rivistu kes septembrikuus endale kodu leidsid.

44 karvapalli kolisid selle aasta 9. kuul oma päris koju.
Alustagem siis, kassid järjest loe:
Öledakse, et septembrikuus, kõik on uus... aga näiteks kassitoast pärit arglik Teele, kes mõni aeg tagasi hoiukodusse kolis, tema jaoks jäi kõik samaks. Tema hoiukodust sai päriskodu. Vahva, eks?
Samuti läks ka kilpkonna värvides Margo-Marittal, kelle hoiukoduinimene kirjutas ta enese juurde sisse ja nii jääbki.
Mimoosiga läks nii, et tema oli juba tegelikult kuu aega kodus ja nüüd on asi ametlik. Lepinguga ja puha!



Aga uus elu algas kassitoas 3 aastat kodu oodanud Siiriusel.
Siiriuse uus omanik soovis just seda kassi, kes on kõige kauem kodu oodanud ja nii see kaunis triibuline kiisu saigi lõpuks selle OMA kodu! Ootaja aeg on pikk aga ootamist väärt!



Pildil üritab Siirius ussirohu andmise eest ennast nähtamatuks muuta.
Septembrikuus läks koju kassid mitte ainut ühekaupa vaid ka kahekesi koos. Sõbra või õe-vennaga on ju kindlam tunne kolida ja on ju teada-tuntud tõde kassisõprade seas, et kaks kassi on vähem kui üks.
Niisiis kolisid koos koju kassitoas sõpradeks saanud triibikutepaar Althea ja Tipp.
Ühes pesakonnast pärit Laiguke ja Triibuke.
Ja rõõm missugune, samast pesakonnast kus eelmine paar, tuleb ka järgmine: Desmond ja Dominic.



Kahekesi oma ei suutnud hoiukodust välja kolida ka vennad kassisüdamed Pedro ja Pablo. Nemad trallivad koos ringi ja tunnevad elust mõnu.

Ühest hoiukodust kolisid ühe kuu jooksul välja nii 2 aastat oma seda õiget oodanud Gerda ja kassipoiss Gabriel. Hoiukodul silmad pisaraid täis - rõõmupisaraid, loomulikult rõõmupisaraid!



Tihtipeale juhtuvad Pesaleidjas olema hüljatud kiisupered kes saavad endale Pesaleidja vabatahtlike poolt justkui perekonnanimed. Üks selline kogukond on Sillamäe Nummikute pere.
Nummikud sellepärast, et... no vaadake pilte. Loomulikult Nummikud. Ja piltidel olevad 3 Nummikut on kodudes. Õnnelikud ja rõõmsad.




Koju saadeti ka Romantiku tänava kärgpere nr 2 plika, imeilus kolmevärviline.

Kassitoa teistele kiisudele lehvitasid Malviina, Sipsik, Kenzo, Daniel, Leebeke, Timo, Pumpkin, Musumurr.
Malviina kolis suvisesse Pärnusse. Sipsik võeti kaasa Uue Maailma festivalile ja oh õnne - tema pere oli just sinna tulnud. Kenzogi leidis lõpuks selle õige kodu. Paide kandist pärit eakam härra Daniel tegi peatuse Tallinnas Pesaleidja kassitoas, lasi arstidel ennast natuke poputada ja sõitis koju üle lahe Soome, ikka seda mõnusat vanaduspõlve veetma. Leebeke teadis aga kohe kui puur kassituppa koos inimestega tuli, et nüüd tuleb ennast puuri pakkida ja saab koju mõnulema.
Timo pere valis väga hoolikalt kassitoast endale seda ühte ja õiget. Timo ilmselt teadis kohe, et ta on SEE õige aga perel läks natuke aega lihtsalt ja kaalus läbi pea kõik kassid kassitoas.
Punane poiss Pumpkin oli kassituppa saabudes väga inimeses pettunud ja kedagi endale lähedale ei lasknud. Tänu vabatahtlike järjekindlatele monoloogidele kassi kõrval ja tasahilju tehtud paidele on ta aga teinud läbi suure arengu, nüüd naudib ta paisid ja on inimeste suhtes palju usaldavam.
Musumurr oli kassitoas üks sõbralikumaid kiisusid. Puges aga uuele omanikule kandekotti, lõi nurru ja läks koju Õismäele :).







Nagu juba mainitud siis olid Pesaleidja vabatahtlikud esindamas Pesaleidja MTÜ-d ka Uue Maailma festivalil. Lisaks eelmainitud Sipsikule leidsid omale sealt uued kodud Otu, Kriimsilm, Turbo, Chi-Chi, Crosby ja Cookie. Lisaks õde-venda Miisu ja Pätu. Kohtumiseni siis järgmisel aastal seal jälle!


Kaunid kassilapsed Zaico, Pupa, Aisha, Suslik, Hellik, Miizi, Tähnike ja Staar on ka kõik oma kodudes nagu lastele kohane. Piltidel on hästi näha milliste kassilastega tegemist on.








Tänase suurepäraste kodu-uudiste lõppu jäid kaks kaunist vesihalli iludust.



Imekaunis turismitallu hüljatud endine kodukass Bell, kes enne kodu leidmist jõudis üles kasvatada enda 3 poega ning emata jäänud kehvas seisus 3 võõraslast. Nüüd ei pea Bell enam muretsema ei kodu ega soovimatute laste pärast. Kiisu on steriliseeritud ja omas kodus.

Teine endine kodukass Mario, kes leidis samuti uue omaniku ja uue kodu.
Lasi ennast lahkesti hoiukodus puuri pakkida, hõikas hüvastijätuks ühe kurvatoonilise mäu ning asus käppade värinal teele.
Uuest kodust on juba palju tagasisidet. Kuigi Mario elab korteris on ta juba käinud ka maal väljas, traksidega loomulikult, ja tutvust teinud päris lestakala ja roosipeenraga. Lestakala asemel on jätkuvalt eelistatud kassikonserv aga roosipeenar tundus täitsa tore. Ehk kõik läheb hästi. Väga hästi.

Pesaleidja pere tänab kõiki neid inimesi, kes on pakkunud loomadele kodu, hoiukodu, rahalist toetust, oma aega ja kõike muud vajalikku. Suur aitäh!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di