Otse põhisisu juurde

OKTOOBRIS LEIDIS KODU 50 KASSI

 Märkamatult on möödunud oktoober ning aasta lõpp on juba käe ulatuses. Kui üks kuu on möödunud, tähendab see mida? Et on aeg taas tuua teieni meie koduminejad! 



Uhke 50da oktoobrikassina läks koju Deka. Must poiss on vilgas ja väle, uudishimulik ja rõõmus. Uues kodus ees ootamas juba mitu uut sõpra. Koju läks natuke veel arg, kuid tegelikult päris paimaias kassipreili Lucy. Oktoobri viimasel päeval jõuab enda päris koju kolida ka armas kassipoiss Shiro. Uuele omanikule jäi silma just tema lumivalge pehme kasukas ja julge iseloom. Shiro sai paari nädalaga ka meile väga armsaks, sest ta on selline kass kellele väga meeldib kui teda muditakse ja kõhu alt silitatakse. Musirull! Armas meigitud silmadega kiisulaps läks ühe noormehe juurde, kes elab eramajas ja tal pole kunagi ühtki looma olnud, seega vahvat kooselu neile! Ja ka Hirmo arvas, et oleks aeg kodu poole käpad seada.


Väike armas Milli läks oma koju. Imeliselt heasüdamlik ja tore pere juba väga ootas temaga kohtumist.  Oma koju läks Otto! Otto on kass kes ronib ükskõik millisele võõrale sülle ja jääb sinna kaissu, ta on olnud meile kõigile nii suur sõber ja lohutaja kassitoas. Pisike Floyd kolis hoiukoju sisse täpselt kaks nädalat tagasi. Ta oli toojate sõnul olnud hästi lähedane enda emaga ja esimesel ööl oli seda kuulda. Mitte keegi ei maganud. Mõni päev hiljem kolis talle seltsiks samast kolooniast Zeppelin ja siis said nad koos nutta. Õnneks aga ühes koos aeg lõbusamalt ja inimestega sai Floyd suureks sõbraks ning lõpuks oligi aeg oma koju kolida.  Kopsik! Liiga kaua oma kodu oodanud Kopsik leidis ka lõpuks oma pere.  Koju läks vahva Tuustik, keda kodus teine kiisu ees ootamas.


 Jeppi ja juhuu x 200966, kodupoole seadis sammud armas Keikoke! Uut kodu võlus ta oma jaapanikeelse nimega, sest omanik õpib jaapani keelt. Lisaks loomulikult tema armas iseloom ja soovitigi eakamat kassi! Kassitoa sünnipäeval läks oma koju ka teine triibikust neiu Kerstin, keda pere oli juba pikalt oodanud!  Pesaleidja kassitoa sünnipäeval kolis oma koju ka armas triibikust preili Blue!  Oma koju sai seenioriproua Sipsu. Ta läks ägeda neiu juurde ainukeseks kiisuks, kes just otsiski vanemat kiisut, kellele kodu pakkuda. Sipsu tundis suurt rõõmu, et saab lõpuks ainuke kiisu majas olla.  Koju läks triibuline tiigrimõõtu Jasper. Ta läks perre ainukeseks kiisuks vahva tütarlapse juurde, kes oli endale pikalt kassi tahtnud. Jasperi kuulutust nähes teadis ta enda sõnul kohe, et see kiisu on see keda ta otsinud on. Jasper tundis uude koju jõudes end kohe mugavalt, uudistas julgelt kõik nurgatagused läbi ja tundus rõõmsameelne. 


Koju läks sõbralik karvapallike Rufus, kellele kodus seltsiks Pesaleidjast võetud kass Härra. Koju sai ka sõbralik Bagheera ning siiamilaadne Asben!  Raplast tulnud Valguke sai ka endale väga hooliva ja toreda perenaise. Kui Valguke meile jõudis, siis ta peksis käpaga ja ei osanud õieti mängidagi. Vaid mõne päevaga sai temast aga kõige paimaiam kiisu ja täielik inimese parim sõber. Iga kord kui koju tagasi jõudsime, siis jooksis ukse peale vastu tervitama. Oma koju kolis sõbralik Jack, keda on ka kodus ees ootamas teine kiisuke! 


Oma koju kolis Milla! Kodu leidis ka armas Kit, kellele on nüüd seltsiks meilt võetud kass Kirss. Simmu kolis teist korda koju. Esimene kord tagastati, sest pereisal tekkis allergia ja Simmu oli liiga aktiivne nende jaoks. Kassitoas sai ta väga ilusasti hakkama. Enamus päevad magas ja nautis päikesepaistet. Ta on väga sõbralik kassipoiss, juurde veel imeilus välimus ja polegi küsimust kas kass koju läheb vaid millal. Simmu leidis mõlemal korral oma kodu ühe nädala jooksul. Õnneks selline välja-sisse kolimine kassitoast teda väga ei heidutanud ja läks jälle rõõmsalt uute inimestega koju. Imekaunis Miko kolis meie vabatahtliku juurde päriseks.  Oma koju kolis päikesepaistet armastav veidi tige Justus , kes kodus nüüd vaikselt inimloomaga harjuda saab. 


Oma koju kolis sõber Priidik. Paimaias Donnat onkodus ees ootamas üks metsik kiisu, kellele Donna ehk saab näidata, et inimesed polegi nii jubedad olevused.   Koju sai pisike Hundu, kes armastab mängimist ja kaisutamist. Peres on ka väike laps kellega Hundu saab koos üles kasvada.  Piparmünt läks Pesaleidjast võetud Turbole seltsi. Vahva kassiplika Sidrun läks seltsiliseks 2 ja 7 aastasele kiisule, kellega kodus juba trallitab.


Koju läks vahva Apelsin! Oma koju sai ka Pisike Nandi, kellele kodus seltsiks teine kiisutüdruk!  Hoiukodu kirjutab: "Trüffel (uue nimega Bruno)! Umbes 2,5 nädalat tagasi jõudis Pesaleidjasse posu kiisukesi memme juurest Raplast. Kui see väike siiamipoiss meie perele silma jäi, siis oli kindel, et tema on meie uus pereliige. Pisike harjus juba ühe päevaga meie juures ära ning on sestap saati ainult ringi tormanud ja meie teisel kassil seljas elanud. Meie “vanur” (6-aastane) Felix ei viitsi väga selle nähvitsaga möllata, aga vahel paneb ikka paar käpapatsu Brunole vastu ka. Ühesõnaga - Bruno on väga väga tänulik uue kodu eest ja tal on ees vägagi entusiastlik jalgpallikarjäär ehk teleka pealt on vahva mängijaid käpaga püüda!" Eile sõitis koju katseajaga kiisu Hanz Herbert. Pere oli hästi tore ja kiisusõbralik. Kuna Hanz Herbert erivajadustega kiisu, siis esialgu proovivad etteantud juhistega Hanzuga toime tulla. Kui kõik laabub kenasti jääb kiisu perele, kui ei saa hakkama, siis hoiukodu võtab ta tagasi oma hoole alla. Igaljuhul loodame, et kõik laabub ja Hanzuke saab siiski oma päris kodu. Imearmsa malbe iseloomuga kassitüdruk Peruu kolis perre, kus temast saab noorima pereliikme kass. Noor tüdruk ei jõudnud tema saabumist ära oodata ja lubas, et hakkab teda ise toitma ja ise kassivetsu ära koristada. Peruu on uues kodus kindlasti hoitud ja väga armastatud.


 Koju läks sõbralik kaisukass El Fuego. Oma koju sai ka arglik, aga mänguhimuline Vermut! Pom suutis vaid paarinädalase titena parvost terveks saada ja nüüd on tõeline tegelane! Kolis ta aga hoiukodu lähedaste juurde ehk jäi põhimõtteliselt perre edasi. Koju läks armas Leslie, kes on ootas oma kodu üle kolme aasta! Marshall on kõige aktiivsem ja krutskeid täis kass üldse aga samas on ta ka kõige armsam, pehmem nunnukas, kes kaisus magab ja väga musisid anda tahab. Ka hoiukodu kassiga sai ta väga hästi läbi. Kiindumus tekkis hoiukodul kiiresti, aga see andis hea üli-kriitilise pilgu kellele Marsut julgeb üldse loovuada ning temale välja valitud pere on väga väga tore. Teda ootavad noor perenaine ja peremees ning 1-aastane Viljandi varjupaigast tulnud Mandariin. Kogu pere nimed algavad muide MA-ga ning Mandariin pidi iseloomult Marshalli koopia olema. Mandariin väga igatses sõpra, kellega mängida ja perenaise ning peremehe äraolekul koos aega veeta. Usume, et nad klapivad väga hästi ning täpselt seda pere Marshall ootas! 


Kessu ja Ronja jäid hoiukodule päriseks, kes kirjutab nende kohta järgmist: "Kessu ja Ronja tulid minu juurde hoiukoju 6.mail tiinetena, said mõlemad juunis pojad ja saatsid nad augustis kodusesse. Nad olid alguses väga arglikud. Kessuga saime tänu söögile kiiremini sõbraks. Ronja veel vajab veidi aega, aga kui ta varem oli nagu vampiir, kes ainult öösiti ringi uitas, siis nüüd julgeb juba kõht maas ka päeval alumisele korrusele tulla. Nad on juba suured sõbrad mu 2-aastase kassiplika Lumiga, kellega on super tore möllutada. Kõige rohkem meeldib aga Kessule ja Ronjale minu 1,5 aastane Beagle Eva". Oma koju tagasi sai kass Sügis, omastele OttuHendrix lihtsalt läks ja istus külla tulnud inimesele sülle ning enam ära ei tulnud. Mõnikord valibki kass ise pere välja ja seekord läkski nõnda. Peres on veel 3 kassi talle seltsiks! Ernesto kolis ka kassitoast välja ja talle on seltsiks ka eelmine kuu kassitoast võetud Ren ja peale tema veel kaks koera ja üks kiisu.

Lõpetuseks ka veidi nunnusid!


Väike täpikõht Beebi. Hoiukodus saadi koos jagu parvoviirusest ja nüüd armastab Beebi inimesi väga. Ilusat elu oma kodus sulle, Beebi!

Eraldi kodud leidsidka samuraide pesakond ehk Obito, Nagato, Himawari ja Hinata. 



Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di