Otse põhisisu juurde

APRILLIS LEIDSIME KODUD 30 KASSILE JA 1 KOERALE!

 Ma usun, et nii mõnigi on segaduses, et mis asja - koerale? Just nii! Pesaleidja aitab kodusid leida kõikidele abivajajatele ning üle pika aja sattus meie hoiukodu hoole alla ka koer Dina. Kuhu ja kelle juurde ta läks, saate lugeda all poolt! 

Oma koju kolis vahva välimusega suur sõber SnoopyBruuno on hoiukodus 9 aastat oma kodu oodanud, ta on kõikide kasside tugi kes teisi kiisusid lohutab ja kes arglikumad kiisud, käivad tema juurest tuge ja hellust otsimas. Bruuno jääb hoiukodule enda kassikeseks. Oma uuele omanikule jäi silma Vurru, kes näitas talle kõik enda head küljed ära, et ei jäänudki muud võimalust, kui ta ka kohe koju viia. Üks kassitoa kiusupunnidest läks oma päriskoju! Väga toreda perenaise juurde, kes kiindus Freddysse kohe alguses ja kelle juures ta hakkab nüüd elama nagu kuningakass. 

Koer Dina aga ei kolinud hoiukodust kuigi kaugele - kõrvalmajja! Ja mis veel vahvam - suurde perekonda, kes on olnud ka pikalt Pesaleidja hoiukodu ja vabatahtlikud, seega ideaalsemat peret ei olekski ilmselt võimalik talle leida. Auh! Fantom kolis seltsi kass Fergusele, kes on ka endine varjupaigakass. Fergus on juba mängudeks valmis, kuid Fantom veel stressis ja alles kohaneb uue tingimustega. Oma koju kolis ka pisike Amelia, kes sai olla kassitoas 5 päeva. Nüüd ei pea ta enam puurielule mõtlema ja saab oma uue perega suureks kasvada. Oma pessa kolis lõbus ja suure mänguhimuga Ingrid. Kodus ootab teda ees veel üks noor tüdruk, kellega saab Ingrid piisavalt mängida ja üles kasvada. Evelini ootab oma uues kodus ees veel üks pisike kassitüdruk, kelle abiga saab ta harjuda uue koha ja uute inimestega.

Sügavate roheliste silmadega printsess Jete kolis oma päriskoju! Peale pikka kliinikus oldud aega nautis väga paisid ja nüüd saab ta neid kohe mitmelt pereliikmelt. Pere on varemgi aidanud kasse ja võtnud eelnevad kassid ka tänavalt. Oma koju kolis meie vahva triibik Maksimus! Temast saab suure maamaja valitseja, kus teda juba varakult on hiirekuningaks ristitud. Lisaks ootavad teda seal ees kolm huskyt. Maksimus hakkab koos elama taluperemehe ja kahe prouaga. Kiisupoiss Fergus ei jõudnud kassitoas isegi ühte kuud veeta enne kui sai ära kolida oma päriskodu poole. Seal ta saab rahulikult inimestega harjuda ja neid usaldama õppida. Umbes kuu pidi Ilves puuris olema ja nii kui kassituppa sai jäi ta ka kõigile külalistele väga silma. Eile käis külas üks noorpere kes peale Ilvesega tutvumist olid koheselt võlutud ja nii sai ka kiiremas korras vajalikud asjad ostetud ja nüüd täna Ilves ka koju viidud. Nüüd saab ta elada rikkalikku elu kuningakassina ja üles kasvada ühe noore viisaka lapsega. Nüüd kus Theo FIP-i ravi on edukalt möödas ja verenäitajad korras, otsustas ta hoiukodu, et ei saa sellist kaisukaru käest lasta ja jättis endale päriseks. 

 Oma kodu kolis armas Nova, kellel oleks järgmine kuu saanud terve aasta kassitoas oldud. Kui Lucian eelmisel kuul vähem kui 48h pärast koju kolimist meile tagastati, siis me teadsime, et see lihtsalt peab olema sellepärast, et saatusel on midagi paremat tema jaoks varuks. Vaid loetud päevad hiljem kirjutaski vennakestele inimene, kes soovis neile KOOS kodu pakkuda! Mis saaks olla vahvam, kui oma armsa vennaga päriskoju kolida! Kiisude kolimine viibis veidi soolebakteri ravi tõttu, kuid nüüdseks on mõlemad terved ja "metsikutest" kassikestest on saanud täielikud nurrukiisud. Lucian on absoluutne pugeja ning Warrenilt küll veel vahel võib susinat ka kuulda, kuid aina enam võtab võimust just see nurru pool ja oma venna eeskujul ronitakse samuti inimeste juurde diivanile. Kõike head teile uues kodus, armsakesed! Armas pisike Daisy sai lõpuks ometi koju kolida! Daisy tuli meile 07.03 ja kohe olid tal olemas ka huvilised. Kahjuks avastasime, et Daisy'l oli seen, mille ravi ei läinud kõige kergemalt ja vajas ka tabletikuuri. Sellega läkski meil kokku üle kuu aja, et kindel olla ravi edukuses. Lõpuks saigi ta ootus läbi! Daisy on tõesti armas kiisuke, kes veidi küll pelgab veel (seeneravi ajal teistest kiisudest eraldatus ja üksildus ei mõjunud ilmselgelt hästi tema sotsialiseerumisele). Ta võib veel teatud olukordades päris korralikult susiseda, kuid kui sellest end mitte häirida lasta, siis saab temaga teha päris mõnusaid kaisu-paisessioone. Uues kodus hakkab Daisy'l seltsiliseks ja mängukaaslaseks olema üks noor kiisupoiss! Lõpuks pärast pikka kolme aastat saab Urr nüüd elada rahus teistest kassidest eemal ja elada oma kuningakassi elu täiel rinnal. Pipratera sõitis täna oma koju Tallinna. Ta oli veidi isekas kiisutüdruk ja ta ei sobinud lastega perre ega teiste kiisudega kuigi hästi. Tahtis ikka nii väikestele kui suurtele kiisudele tuule alla teha. Ise oli ta sõbralik ja lõbus tegelane, tassis palle hambus tagasi, et talle uuesti saaks visata, vahest tuli sülle magama. Eriline kassike, kes lõpuks leidis endale sobiva pere, kes just sellist iseloomuga isekat kiisut soovis. Sai ainukeseks pere lemmikuks ja kõik paid ja maiused kuuluvad nüüd ainult temale. Õnne kiisulapsele uues kodus, et ta oleks seal hoitud ja armastatud.

Ühe naise ja ta mehe juurde kolis meie kaunis valge pikakarvaline iludus Domingo, kes ei pidanudki väga kaua kassitoas olema. Priit - kass kes kukkus alla kortermaja neljandalt korruselt ja keda keegi ei ostinud. Priidu katkine lõualuu fikseeriti ja õnneks ka teised kukkumisest tulnud vigastused paranesid meie ravijuhi juures hästi. Kuidagi tuli ravijuhil jutuks ühe meie hoiukoduga, et hoiukodu saab ühe sõbraliku ja lapsega leppiva hoiule võtta ja no nii ta hoiukoju koliski. See mustavalge kirju, sileda karvaga ja natuke ülekaalulisusele kalduv kass on absoluutselt ebanormaalne! Lapse suurim sõber, totaalne kurrutamise meister ja tema elu eesmärk on hoiukodu vaeseks süüa - no kuidas sa annad ta kuhugi ära ja nii ta hoiukodule päriseks jäigi! Müstikat üritas kaks kuud meie vabatahtlik ta kinni püüda, lõpuks õnnestus. Pildil on ta uues kodus kapi peal peidus, iseloomult väga arglik veel, aga õnneks kodu on valmis talle pakkuma aega ja rahu, et kohaneda uue elukorraldusega. Oma koju kolisid kaksikutest vennad Ruudi ja Röövel. Pere kelle juurde kolisid oli algselt ainult Ruudist huvitatud, aga kui nägid, et vennakesed on niii lahutamatud otsustati nad koos adopteerida! Ruudi on julgem ja Röövel arglikum. Koos olles on Röövel ka julgemaks muutunud ning loodan, et uues kodus saab neil vahva olema. Lembitust aga natukene pikem jutt: 

Nii uskumatu nagu see ka ei tundu, siiski on see tõsi, et oma päriskoju läks meie hoiukodust seeniorbeebi Lembit. Lembit pole meie hoiukodus küll ülemäära kaua olnud, aga väga-väga armsaks on ta saanud sellegipoolest. Pelglikust ja alandlikust "pannkook-kiisust" on Pesaleidjas veedetud aja jooksul saanud täielik kaisukiisu, kellel nurrumootor on regulaarselt töös ja kes ise ronib sülle kaisutama. Lembitus on tõeliselt palju armastust ja ta tegelikult väga-väga soovib inimeste lähedust ja paisid.
Lembitule kirjutas naine, kes 2020 aasta lõpus talle tänavale pesasid ehitas, toitu jättis ning lõpuks suure kannatlikkusega ta ka kinni püütud sai. Kunagi olla Lembitul olnud ka perenaine, kes kahjuks siit ilmast lahkus ja nõnda saigi Lembitust aastateks Viljandi aiamaakass. Kohalikust varjupaigast öeldi kohe, et selline haige ja vana kiisuke läheb kahe nädala pärast kindlalt süsti saama, mistõttu sai ühendust võetud Pesaleidjaga. Esialgu pakkus Lembitu kinnipüüdja ka ise mõned nädalad hoiukodu, lasi Lembitu kastreerida-vaktsineerida, kuid kuna toona kohe kuidagi ei olnud võimalik praegusel kodupakkujal enda juures kiisukest hoida, siis pidi Lembit ikkagi Tallinnasse sõitma. Lembit aga ei läinud hingest ega meelest ja nüüd on Lembitu uuel perenaisel eluolud sellised, et saab Lembitule kodu pakkuda. Mis seal salata, ega Lembitul kui eritoidulisel FIVikal just järjekord ukse taga polnud ja mulle tundub, et terve Pesaleidjas oldud aja jooksul pole Lembitul vist päevagi mööda läinud, kus teda mõni probleem poleks tülitanud. Ikka ajas üks mure teist taga.
Ka meie juures oldud aja jooksul tuli jälle muresid juurde, kuid tundub, et uus perenaine on Lembitu nimel kõigeks valmis ja mitte mingil juhul ei kavatsenud temast enam loobuda. Tundub tõesti, et Lembitul saab olema väga-väga tore vanaduspõlv - lisaks armastavale perenaisele hakkab tal pereliikmeteks olema kolm last ja veel kaks kiisukest! 

Oma pessa kolis pisike tüdrukutirts Laura, kus teda ootab ees vanem kiisu, kes on samuti varjupaigast võetud! Oma koju kolis meie vahva poiss Umberto. Kui me ei eksi, on Umberto Rapla koloonia viimane tegelane, kes veel kodu ootas. Kuid lõpuks naeratas õnn ka talle. Kusjuures ta oleks justkui teadnud, et on aeg koju minna, sest puuriga tuppa minnes, ronis ta sinna kahtlemata ise sisse. Lõpuks pääses puuris istumisest pisike Hallu ja seadis sammud oma enda päris koju! Oma koju kolis armas ja malbe Zorro. Nüüd saab ta kodusoojuses kasvada suureks ja toredaks kaaslaseks ja truuks sõbraks! Veel kolis oma koju ka üks vahva ja muhe sell nimega Tobias!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di