Otse põhisisu juurde

JUUNIS LEIDSIME KODUD 26 KASSILE

 Juba on esimene suvekuu möödas ja on taaskord aeg tutvustada teile juunis kodu leidnud kiisusid!



Uba läks koju ühe noorpaari juurde. Juba käivad jutud, et küsib pai! Krahv jäi aga hoiukodule päriseks. Imearmas aktiivne Nurtsu kolis sõbraks 2 aastasele kass Nagitsale. Päris sõbraks saamine võtab veel aega, aga kõrvuti on juba magatud ja talutakse teineteist. Imearmas inimese lähedust nautiv kiisupreili Shiva seadis oma käpad kodu poole. Uuele perele jäi ta silma enda ilusa kasuka ja rahuliku olekuga, nad käisid teda kaks päeva piilumas ja said aru, et ilma Shivata nad minema siit ei lähe. Shivast saab kahe noore pisike pereliige ning uues kodus kindlasti saab ta palju konservi ja paisid. Meie kõigi poolt palavalt armastatud kaisumõmmi Nudi kolis täna oma koju! Hellust täis kaisutamist jumaldav kiisu ei pea enam ootama, et keegi talle tähelepanu jagaks, sest kodus saab ta seda oma inimeselt täpselt siis kui ta seda tahab ja täpselt nii palju kui ta seda tahab.


 Armas triibik Michelangelo (sõpradele Miku) leidis oma inimesed, kellelt ta saab kogu kassitoas vägagi taganutetud tähelepanu. Michelangelo istus päevad läbi aknalaual ja laulis valjuhäälselt, kuni ta just enda musikaalsuse ja pailembusega silma jäigi.  Matilda läks täna juuni eelviimasel päeval lõpuks ometi koju! Matilda annab oma niigi hoolivust ja armastust täis uuele pererahvale veel kuhjaga põhjuseid õnnelik olla ja nüüdsest vaid koos temaga.  LUMEPALL ehk koduselt Pitsu. Mõnikord juhtub ka nii, et kiisu on toa- ja õuekass, naaber muretseb hulkuva looma pärast ja kutsub meid appi. Nii juhtus ka Lumepalliga. Omanikud märkasid Pesaleidja lehel nende kiisut ja nii tulidki nad juba täpselt kuu aega kadumisest talle järgi. Omanik ise nimetas Lumepalli seiklust mõnusaks spaaks, sest kõik vajalikud protseduurid said kuu jooksul tehtud mis igal õigel kodukiisul olema peaksid. Loodame, et kurt Lumepall enam kodust kaugele kondama ei satu. Oma pere on ikka oma pere!  Pisut arglik aga viimasel ajal tublisid edusamme teinud Naomi kolis päris oma hoolivust täis koju. Uues kodus ootab teda ees ka sõbralik triibuline kassipoiss Ats, kellega koos Naomi kindlasti soojeneb veelgi inimese suhtes. Viimane Aiki tita on leidnud omale väga armastava pere. Ann on hüperaktiivne ja oli juba päris nukker, et vennad said enne teda koju. Kurbus kadus Anni silmist kohe kui oma pere nägi. Lõbusaid uusi avastamisi!


 Ingver oli üks kiisu kolmeteistkümmnest kelle me koos PTA-ga mai lõpus võõrandasime. Väga ilusa punase kasukaga kassipoiss jäi meile Johannaga kohe silma seal kinnistul. Ingver sai veeta Pesaleidjas 1 kuu, kuid areng oli märgatav. Maalt oli ta pärit ja maale tagasi ta saab, linnakärast eemale, et terves majas uhkelt sabaga vehkides bossata! Kassitoa juhataja kirjutab: "Kas tõesti on see nii? Jah! Meie imearmas Piraadike läks koju!  Piraat on super muutuse teinud läbi, täna toast tõin ta transpordipuuri suisa süles!! Piraadikest jääme me kõik igatsema aga südames on suur rõõm, vahvat kodutunnet Sulle! Kleo näol sai pere endale imevahva ja painorija kiisu!  Jupiter sai Pesaleidjas olla õige vähest aega ja see on väga tore. Pailembeline ja üüüüüüüber pehme kasukaga noor kiisupoiss leidis endale kodu vahvate noorte juures, ka neil on ees ootamas 2a kiisu. Mängu ja tralli saab palju olema. Vahvaid seiklusi Sulle, armas Jupiter! Meie armas linnavurle Change pühkis asfaldi jalgealt ja suundus Roelasse, tänasest maapreili. Change sündis ja veetis oma esimesed kaks elukuud Pesaleidjas. Changel on nüüd suur vend, kes on ka pärit 2021 Pesaleidjast - Enchilada!
Palju vahvaid mänge on ootamas.


Andu on tõeline kisakõri kui kõht kipub veidi tühjenema ja kaugusest on tunda juba söögilõhna ja kuulda konservipurgi avanemist. Andu on nüüd valmis koju minema ning seal sööma veel suurtemates kogustes konservi, sest enam ei pea sööki jagama õe ja vennaga. Lisaks on Andut ees ootamas palju mängusessioone, sest kodus ootavad teda 3 noort kahejalgset mängukaaslast - Andu on esimene käpaline peres.Anti on Aiki kasubeebi, kelle tubli ja tragi kassiemme enda hoole alla võttis. Pesi Anti puhtaks, söötis kõtu täis ja nüüd saadab koju ka, et Anti saaks seal kasvada suureks ja tugevaks poisikeseks.  kiiresti kiiresti peale pesakonna koju saatmist leidis ka oma pesapaiga kaisukiisu Barbariss. Barbarissi kojuminekusoov oli lausa nõnda suur, et mitmeid kordi omavoliliselt ukse avamine ja tähtsa sammuga välja astumine polnud tema jaoks mingi probleem. Barbarissile meeldis väga uus perekond ning lubas edaspidi uste avamise ja jooksu pistmise unustada. Murkakesel on nii armsad uued emme ja issi, et isegi sellest memmekast kassitüdrukust tuli üsna krutskeid täis tüdrukutirts. Armas Coco saabus Pesaleidjasse 20.aprillil Adra külast ja jõudis kassitoas olla tegelikult üsna pisukest aega, kui juba oma pehme oleku ja pontsaka näolapiga tulevasele noorele perenaisele meelde jäi. Cocot hakatakse kindlasti uues kodus hellitama ja armastusest puudu ei tule. 


 Kassituppa tuldi sooviga adopteerida vanem kassike. Loomulikult oli selleks peenike Lars, kes kassitoas oma isiklikku paitajat ja päevituspaika oli oodanud juba 3 PIKKA AASTAT. Lars osutus valituks kohe esimestel minutitel kassituppa sisenedes ning et Larsi pikas elus oleks veel küllaga seiklusi, siis toanaabriks valiti mängulusti täis MooncakeMooncake võlus perenaist oma mängulusti, kauni kasuka ja noorusega. Oma isiklikku kodu oli Mooncake oodanud 2023.aasta veebruarist, mille jooksul oli pigem tigedamapoolsest kassikesest sirgunud juba peaaegu et paikiisugi. Tairi jõudis hoiukodus olla kaks päeva kui juba kodu pakkumine laekus. Ta on veel veidi arake, aga juba tunneb perekond rõõmu väikeste võitude üle nagu näiteks pereinimeste voodis magamine! 


Oma konservipurgid pakkis kokku ja seadis sammud kodu poole meie kõigi palavalt armastatud vana rahu ise- Pjer. Härra jäi oma uuele perenaisele silma just enda pailembuse ja zen olekuga. Kui keegi seda kodu vääris, siis see oli just tema, sest aastatega on tal selja taha jäänud küllaga seiklusi ja nüüd on aeg rahulikult võtta.  Armas Mingel, kes tuli meie juurde MTÜ-st Neli Käppa, kolis kassitoast hoiule ja jääbki nüüd sinna päriseks! Oma käpad seadis kodu poole meie pisike Ursina, kes on mängulusti ja uudishimu täis kiisupreili. Oma uues pesas saab Urs kindlasti megapalju konervi, tähelepanu ja paisid.

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di