Otse põhisisu juurde

AUGUSTIS LEIDSIME KODUD 39 KASSILE

 Märkamatult on suvi läbi ja nii ongi aeg tuua teieni augustis kodu leidnud kassid!



PANTER - Suurim hellikust maailma vallutaja Panter läks oma päris koju välja teenitud troonile istuma. Pesaleidja garantii, et Panteri kodul selle koer/kass/ahv imelise loomaga igav ei hakka.  IKELA - lõpuks leidis oma inimese üliarmas karvapall Ikela, kes lasi oma ilu nautida siin kassitoas vaid minimaalselt meetri kauguselt. Ikela perenaine on kannatlik ja usub, et Ikela on just tema hingesugulane ja küll aeg parandab kõik haavad. Hoiukodu kirjutab: "TRIXIE - Meie hoiukodu teised kassid tunnevad, et on puhkusele saanud, kui lustlik ja alati mänguvalmis Trixie oma koju saab. Meie pere esimene päris ise päästetud kassilaps. Ütlemata armas kohev nurrupall armastab ka öösiti oma mängutalguid teha ja ajast hoolimata teda üldse ei huvita nördinud lase-mul-olla näod. Ja väga hea meel on just selle üle, et ta saab peresse, kuhu ka teine kassilaps on tulemas, et seda ülevoolavat energiat mänguhoos kulutada ". EBE - Ebe ehk hüüdnimega Paksu kolis oma imelise perekonna juurde pesakonnast viimasena. Ebe oli salaja ka meie pere koera Sepo lemmik ning alatihti avastasime neid salaja kuskil kaisutamas ja vaikselt sõpradeks saamas. Ebet ootab kodus ka teine Pesaleidjast võetud aastane vurruline, kellega koos saab kindlasti koos igasuguseid seiklusi ette võetud. Sepo igatseb salaja juba paksut ja paksu lubas Sepole pilte saata.  BERKI - Zoe pesakonna kõige rahulikum kiisupoiss kes meenutab näost Maine Coone kassi leidis endale imelise pere. Perepoeg märkas Instagramis pilte ja kui oli terve Pesaleidja kodulehe kiisud üle vaadanud sai talle kohe selgeks, et Berki on tema uus parim sõber!


KASEKE - Armas karvapall Kaseke kolis  päris oma koju, kus koos kahe peretütrega saab ta suureks kassipoisiks sirguda. Teda ootab ees kindlasti palju vahvaid mängutunde ja maitsvaid konserve. Vabatahtlik kirjutab: "HAMBUTU - Zoe pesakonna ainus pikakarvaline pätipoiss kolis minu sõbranna juurde. Hambutu oli juba sündides teistest suurem ja aktiivsem. Esimesed päevad kodus on ta tõestanud, et lemmikuks on saanud laps. Magavad öösel koos, päeval puhkab Hambutu diivanil tüdruku kõrval. Kui on söögiaeg siis teeb metsikut hädakisa, ronib mööda pükse ülesse ja hammustab varbaid". NALA - Venuse poegadest kõige ilusam, julgem ja aktiivsem kiisuke, kellele aga väga paid ei meeldi. Nalaga peaks peagi liituma teinegi kiisupoeg Pesaleidjast. Pilt saadetud kodust. Hoiukodu kirjutab: "Nirvana on pikalt oma päriskodu oodanud, tervet 5 aastat! Enne varjupaika jõudmist ta elas mahajäetud majas koos suure kaukaasia koeraga, keda ta on ainukesena usaldanud. Siis ta jäi varjupaika mitmeks aastaks kuni üks noorpaar adopteeris teda. Kahjuks Nirvana oli tol ajal üliarglik ja inimest mitteusaldav, temast loobuti ja nii poole aasta pärast jõudis ta hoiukodusse. Kuna hoiukodus olid ka teised kassid, siis üpris kiiresti selgus et Nirvana on hoopis kasside kass. Ta jumaldab teiste kasside seltsis olla ja eriti lähedaks ta on saanud ülisõbraliku Totoga. Ta on pikalt olnud selline, kes pai ei tahtnud ja inimese tähelepanu ei otsinud. Nüüdseks ta laseb ilusti pai teha, hakkas nautima sügamist ja hiljuti isegi kammimist. Nirvana olnud meie hoiukodus viimased 1,5 aastat ja oleme pikalt kaalunud kas jätta ta päriseks sest ta on meie ja teiste kassidega on nii palju harjunud. Ja nüüd see hetk saabuski! Ta on neljas kass kellest me loobuda ei suutnud! Tema vennad-õed on nüüd Millie, Akira, Toto ja hoiukass Diego.". ESTER - Ester kolis enda koju 25.august ning pealinna elu ei saanud see kassitirts kaua nautida ning kolis hoopis Jõhvi. Esterist saab pere esimene lemmikloom ning kooskasvamist saab see neiu nautida koos lastega, kes alles Tallinna kiisupojale järgi tulles aimu said, et Ester kolib nüüdsest päriselt nende juurde.


 Simba - Venuse poegadest kõige pisem ja tasakaalukam leidis endale suurepärase pere, kus ta on väga hoitud. Mufasa - Venuse ainus isane poeg leidis omale uue kodu vahva noorpaari juures. Pilt saadetud kodust. Elli leidis super kodu omale, sest saime kirja, kui õnnelikud nad on, et just Elli nende kiisu on ja nad armastavad teda kogu südamest. Pere tuli tegelikult Keeri imeilusat 3värvilist õde vaatama, aga pereema reisi tõttu pidi uue pereliikme koju viimine lükkuma paari nädala taha. Niisiis käidi kassilapsi mitmeid kordi vaatamas ja kavalalt võlus pererahva ära hoopis tagasihoidlikult musta-valgega Keeri. Tavaliselt tasaselt tahaplaanile hoidnud Keeri keerutas end perepoja ees julgelt igat pidi, näitas jõu ja ilunumbreid ning valis endale oma inimesed ise välja. Täna lõpuks pakkis Keeri oma mänguasja puuri ja sõitis koju, kus ootab teda ees juba 2 aastane kassitüdruk Käpp. Keeri ja Käpp ehk Keeriskäpp? Need tüdrukud juba kõlavad kokku ilusti eks. Pikad paid ja konservimäed Sulle, pisike kaunitar! Björn Lõpuks leidis oma inimesed, kes teda küll otseselt kaisutada ei saanud, sest ta oli mänguhoos, aga sellegipoolest südamed sulasid teda nähes ja otsus oli tehtud.


 MESIKÄPP - Mesikäpp reisis oma armastust täis kodusse täna augusti lõpus. Kiisukese jaoks oli tehtud hoolega eeltööd ning koduski on kõik esmavajalik juba varutud. Mesikäpast saab pere ainuke neljakäpaline. Hoiukodu kirjutab: "KOKUTIS - Minu esimesest pesakonnast on kõige energilisem kiisupoiss leidnud omale kodu!! Kokutis sündis 14.06 minu juures ja emmeks on imeline Zoe (PTA poolt võõrandatud). Kokutis kolis noorpaari juurde, kus nad tundsid, et oma kodust on puudu just see 1 kassike kes neile alati vastu tuleks ja kaissu poeks. Kokutis valis nad endale ise!" PÄTRIK -  Pixie pesakonna ainuke oranž kiisupoeg. Pesakond sündis 31.05 hoiukodus ja sinna ta ka jääb. Ta võlus oma imeilusa värviga ära pereisa, kes enam ei olnud nõus temast loobuma. Peres on 2 last (8- ja 10aastane), kes igapäevaselt näevad vaeva, et Pätust saaks sülekass.  BELLA - Pixie pesakonna emane kiisupoeg. Pesakond sündis 31.05 hoiukodus ja harjunud lastega. Päris kodus ootab teda 2 põlvkonda täiskasvanuid ja 8aastane peretütar, kes on ühtlasi hoiukodu peretütre klassiõde. BOUNTY - Poppy pesakonna kiisud on tõesti kiiresti kodudesse minemas. Täna suundus oma pesapaika Bounty, kes huviga ootab juba uue sõbraga tutvumist. Lisaks on Bounty elevil, et lõpuks ometi saab puurielust välja ning ruumi jooksmisekski on rohkem.


 EEDI - Maasika pesakonna aktiivseim kiisubeebi leidis oma kodu enne suve lõppu. Kiiret ja kärmet Eedit ootab kodus ka teine kiisumiisu, kellega saab uues kodus kindlasti tohutult müratud.  TWIX - ülinummi Twix kolis Tartusse kus ta saab suureks karvapalliks sirguda süües parimaid konserve ja mängides nii palju kui ta pisikesed käpad jaksavad. Tema uueks nimeks saab Luna ja tal saab olema ka lisaks temale veel kaks neljakäpalist sõbrantsi. EINU - Einu oli Maasika pesakonna priskeim käpaline, kelle kõht ei saanud tõesti kunagi täis. Einu reisis uude koju, et seal kõik konservid ruttu nahka pista ning võibolla raatsib Einu ka pere teisele vurrulisele veidi maiustamiseks jätta. OBIVAN - Kuus pikka aastat ootust sai läbi ja lõpuks see oma inimene leitud ongi. Ilus tuxedo poiss Obivan kassitoas eriti silma ei paistnud, sest kui külastajad tulid, siis peitis Obi enda ilusat läikivat kasukat kuskil pesas põõnates. Kindlasti võtab härral kodus harjumine aega, aga selle perioodi teeb lihtsamaks teine kunagi tänavalt päästetud punapäine neljakäpaline.  Koju läks  hoiukodust kiisu Juss. Aasta aega ootas kodukest. Ta on mega suurt kasvu laia tabby triibuga rahulik kiisupoiss, leitud hüljatuna Tõrvast. Juss võlus ära oma ilusa kasuka ja rahuliku loomuga, ühe väikeste lastega noore pere. Õnne talle uues kodus ja usun, et Juss saab seal peres kenasti hakkama. Jääme siis kodu uudiseid ootama.


Siiri reisis koju nüüd suve lõpus, kui oli Pesaleidjas oma inimesi oodanud juba üle 4-AASTA. Siirit ootab kodus ka teine käpaline, kes on samuti perre kolinud varjupaigast ning on hoolega Siirile kodus pesa soojaks mudimas. Loodetavasti on Siiri õnnelik ning saab oma uue ja toreda perega koos veedetud mitmeid toredaid aastaid. Siiri viidi oma koju rõõmupisaratega ning nüüdsest saab uus ja kodune elu alata. Meganummi perfektne kassipreili Mirtel seadis oma pisikesed lustlikud käpad kodu poole. Kodu jagab ta ka ühe ägeda närilisega - tšintsillaga. Tema parimaks sõbrantsiks saab peretütar, kelle kaisus pikki öid mööda saata ja tegusaid päevi lõbusate mängutundidega sisustada. Hoiukodus sündinud ülivahva peohing Ludwig kolis oma koju, kus ta saab kogu pere tähelepanu lõpuks ometi ainult endale. Ülimalt energiline krutskeid täis kassipoiss saab nüüd omas tempos noormeheks sirguda samal ajal ainult kõige paremat ja maitsvamat konservi nosides. Arno jōudis hoiukoju 11.07 Lihulast. Arno oli algusest peale väga julge ja seltsiv. Ta on väga suur inimese sōber, super kaisus magaja ja meeletult hea isuga. Nüüd pühkis Arno pealinna tolmu jalge alt ja asus elama Tartusse. Chupa läks Rakverre, oli hoiukodu juures ca 5 kuud. Juba siis, kui uus omanik teda vaatamas käis, käitus Chupa väga eeskujulikult ja külalislahkelt, seega pole imestada, et ta uue kodutee leidis.


 Lumene suur soov leida päris oma kodu ja olla armastatud sai täna täidetud! Lõpuks ometi saab Lumene rahulikus ja stressivabas keskonnas lõputult nautida oma inimese tähelepanu ning ainult kõige paremaid konserve. ANTU - Järjekordne paikiisu on leidnud oma inimesed ja mis veel parem - OMA KODU! Antu kolis Pesaleidjasse Viljandist, veetis meiega peaaegu terve suve. Häälekas noormees, kes lausa nõudis konservi. Uues kodus on meie armas punane Antu ainuke kiisu ja saab kogu tähelepanu omale. Uus perenaine võttis 2 nädalat puhkust, et kiisu ei peaks uues kodus üksi olema! Imearmas paikiisu Maša on oma kodu oodanud juba 3 pikka aastat. Nüüdseks on see mure aga lahendatud, sest enne kui ilmad hakkavad jälle külmemaks kiskuma otsustas Maša kõik oma trumbid mängu panna ja tulevase perekonna ära võluda. Kodus ootab teda ka teine vurruline seltsiline. SISSY - Pixie pesakonna 9nädalane kiisupoeg, kes on esimene kojumineja. Pesakond sündis hoiukodus ja harjunud lastega. Päris kodus ootasid teda ka ees lapsed ning 5aastane steriliseeritud kass. Vaikselt harjub uue koduga, juba esimesed ampsud on söönud. Karmen reisis täitsa oma koju Viljandisse. Sõit on küll pikk, aga see on igati seda väärt. Karmen võlus tulevase pere ära oma rahulikkuse ja pailembusega. Kohe tutvudes oli Karmenile selge, et just see ongi TEMA ÕIGE PERE ja sinna sülle tuttu ta jäigi.


Merlin pärines samuti Karjaküla kolooniast ja leidis endale uue kodu pealinnas. Tema uues kodus on ka inimlapsed kellega koos saavad teha igasugu trikke ja mänge. Lenna- Tema ema tuli hoiukodusse Karjakülast ja Lenna sündis juba hoiukodu tingimustes. Lenna kolis koju kus teda ootas ees juba teine kiisu. Isegi hoiukodule üllatuseks klappisid kiisud üsna koheselt omavahel ja nüüdseks on tegu juba sõpradega. Virsik jōudis hoiukoju 11.07 Lihulast. Virsik oli pesakonna aktiivseim kiisu, algusest peale väga julge ja kaisukas. Nüüd kolis Virsik vanalinna pisikeste lastega mängima ja vaatamisväärsusi aknalauale uudistama.  Anni jōudis hoiukoju 11.07 Lihulast. Hoiukoju jõudes oli Anni pesakonna kōige pisem ja hädisem, lisaks avastasime vigastatud esikäpa. Ajaga kosus jõudsalt ja käpp paranes hästi. Anni kolis noorte juurde rõõmu pakkuvaks kaisukiisuks. Arglik ja kassitoas pigem varju jäänud Garfield leidis ometi päris enda kodu. Garfield kolis kassituppa selle aasta alguses ja uues kodus ootab teda ees veidi varem kolinud Miki. Miki on juba kodu Garfieldi tulekuks ette valmistanud ja loodetavasti mõjub Garfieldile Mikiga kodu jagamine hästi ning seegi kassike muutub peagi veidi julgemaks.

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di