Otse põhisisu juurde

VEEBRUARIS LEIDSIME KODUD 22 KASSILE

 Õues on juba ilusad kevadised ilmad, aga alles sai hoopiski veebruar läbi. Nii ongi aeg tutvustada teile järjekordseid õnnelikke nurrikuid, kes on juba oma päriskodudes. 



SANDER võitis kohe saabudes enda erilise olekuga kõikide Pesaleidjate südamed! Arvasime, et ta seab juba paari päevaga uue kodutee käppade alla aga ei! Tema otsustas, et ootab tõeliselt õiget perekonda, kes peaks lugu poisist, kes oskab õigel ajal sõna sekka öelda, peab lugu enda puhtusest ja hoolitseb oma inimese hea ja puhta väljanägemise eest teda aeg-ajalt puhastades ja on niisama staarkassile kohaselt muhe ja äge. Ja täna see juhtuski! Täpselt õiged inimesed astusid sisse ja Sander pühkis tolmu käppadelt ning oligi valmis koju minema!  RIVOONE on kodu oodanud 2023.aasta märtsikuust. Rivoone meelistegevuseks oli kassitoa jooksurattal tiirutamine ning vahel kui papud suurest trennist väsitatud, istus ta seal ka täitsa niisama päevi õhtusse. Kui uus pere Rivoonet vaatamas käis, siis näitas Rivoone ennast tõelise paikiisuna ja oli isegi uhke kiisukõhu taeva poole keeranud. Loodetavasti harjub Rivoone uues kodus kiiresti ja neid paituseid tuleb veel hulgi. CELIIN saabus Pesaleidjasse 2023.aasta märtsikuus ning tõi peagi ilmale ka pisikesed pojad, kes saatuse tahel kahjuks kõik hukkusid. Celiin jäi üksinda puuri nukrutsema ning lõpuks pääses ka suurde vabapidamistuppa kus ta hulgi aega pigem peidus viibis. Lõpuks leidsime Celiini keset tuba madratsilt lesimas ja lisaks avaldus temas ka salajane mängupisik. Nüüd reisis Celiin aga värskesse koju ning teda võtab uues kodus vastu teine temavanune hallikarva vurruline. Arglik kiisu LILITH seadis oma tillukesed käpad täitsa esimesse kodusse. Koduootus sai alguse juba 2018.aastal. Musta-valge kasukaga kassitüdruk pole veel kunagi kodusoojust tundnud ja nüüd enne suvepuhkust see õnn Lilithi õuele tuligi. Loodetavasti naudib Lilith täitsa esimeses kodus kõige paremaid uinakuid ja konservidki maitsevad mitu korda paremini.  Vabariigi aastapäeval kolis oma koju ka UKU!  Pere täisealine tütar tuli lausa Tartust Uku vaatamiseks ka Tallinna, pere 9-aastane tütar unistas Ukust aga juba päevi kui mitte nädalaid ning oli enne minu juurde astumist öelnud emale, et "mu suurim unistus on, et ma saaksin vabariigi sünnipäeval omale koju Uku" ja unistused täituvadki!


Nii LUMI kui RAHE leidsid omale kodud! Vahva kiisukratt MISSU leidis ka lõpuks päris oma kodu. Nagu peremees ütles, siis kasse valisid nii pereisa, pereema kui ka laps. Missu oli ainus, kelle valisid välja nad kõik kolm üksteise teadmata. Seega oli otsus tehtud. Mänguline kiisupoiss läkski oma koju ära ja hakkab kodu jagama vähemalt 18-aastase kassi ja ka samades toonides oleva dogiga. On vähe asju, mis on maailmas nii kindlad kui see, et AURORA ei jää kauaks kassituppa. Ehmunud silmadega kiisupreili südames on armastus nii suur, et keerab lausa kõhu taeva poole, peaasi, et pai ja sügamist saaks. Oli selge, et varem või hiljem ta kellelegi silma jääb ja südant sulatab. Lõpuks see juhtuski!
Lõpuks kolis ta oma käpad ja vurrud kokku ja läks kodu poole. Uus omanik väga rahul ja ootab nende tulevast elu koos. Ilusat koduteed, Aurora! KITI jäi silma kiisusid vaatama tulnud meesterahvale, kes ka õhtul tuli adopteerimiseks talle järgi. Kiti võlus oma leebe olekuga ning enam teistmoodi ette kujutatudki oma elu. Preili saab kindlasti omale väga hea kodu, omanik oli väga rahul ja kiitis teda juba praegu taevani.


14-aastane tige tikker TUUST läks oma koju tagasi. Hoiukodu kirjutab: "ZOE - PTA poolt võõrandatud ja ühtlasi ka minu esimene tiine hoiukass saabus 2023a mai lõpus minu juurde. Pisemat kasvu kiisupreili oli nagu maakera alla neelanud, sest kõhus kasvas 4 tutikat beebit. Zoe oli väga tubli emme, kasvatasime koos beebid suureks ja saatsime uutesse kodudesse. Minu enda 11a kass Pinky polnud väga vaimustuses, et noor süsimust paharett meile edasi jääb. Harjumiseks tuleb loomadele anda aega ja seda said nad kuhjaga. Pidevast sisinast on saanud juba omavahel suhtlus “kurr, kurr”! Ta ei pea enam kunagi sööma koerakonservi koos kuivanud kuivikutega, sest 8 kuud hiljem olen ma otsustanud, et Zoe on leidnud oma päris kodu minu juures." LOORA - Loora saabus Pesaleidjasse 2023.aasta lõpus, seega sai see preili õnne tahtel päris lühikest aega kassitoas aega veeta. Loora uueks paisõbraks ja kaisuselliks saab vanem proua, kes väga endale ühte vurrulist kaaslast igatses. Loora võlus uue pere kassitoas ära oma pailembuse ja armsa olekuga. Loora on kindlasti äärmiselt õnnelik, et just temale see õnn ikka mega ruttu naeratas. ROGER - Roger kolis Pesaleidjasse täpselt enne 2023 a suve ja oli väga hirmul kuri kiisu. Mida aeg edasi seda rohkem hakkas Roger meid usaldama ja harjuma. Ühel hetkel hakkas ta kaalu kaotama, sööma ja jooma rohkem kui oleks olnud vaja. Nii kihutasime jälle uuringutele ja hakkas üks pidev veresuhkru mõõtmine pihta, sest kassipoisil diagnoositi diabeet… Tänu Kertu Jukkumi reklaamile leidsime Rogerile kiirelt hoiukodu. Ta sai lõpuks ennast hoiukodus sirutada ja puurielu unustada! Rogerist on sirgunud tänaseks hea mängukaaslane ja parim paikiisu. Uuel omanikul on ka varasemalt olnud kass, kellel oli diabeet. Rogerile pikad paid ja palju mänge uues kodus.   JIJI - Kas suudate uskuda, et just süsimust Jiji jäi noormehele esimesena silma? Peale imeilusa välimuse kõnetas poissi ka nimi Jiji. See on 80a Jaapani anime kuulus kassist tegelane. Uues kodus saab kogu tähelepanu ja paid endale ainult Jiji!


Hoiukodu kirjutab: "LIISBETH Eile sõitis oma koju Tallinna kahele vanurile kiisule seltsiks minu hoiukodus 2015 dast aastast hoiul olnud kiisuke Liisbeth. Ta ei seltsinud eriti teiste kiisudega ja oli pigem eraklik. Inimesega ka pai sessioonid talle ei meeldinud eriti. Uues kodus on ees veel 2 tema ealist kiisukest ja hästi armas noor perenaine, kes oli nõus proovima Liisbeth- iga sõbraks saada ja v'ibolla polegi need paid siis nii hirmutavad. Liisbet-il on kurvad silmakesed ja ta elas aastaid hüljatuna tänava elu, seetõttu on raske usul inimeste headusesse taastuda. Aga usun et mõne aja pärast saame kuulda positiivseid uudiseid uuest kodust " JAKE - Jake ehk Jaak kolis Pesaleidjasse 2023.aasta juunikuu algusjärgus ning temast sai kõigile töötajatele üks tõeline teraapiakiisu. Jake veetis enamus Pesaleidjas oldud aega ravitoas ning paar päevakest ka vabapidamistoas, kust ka ruttu koju kolis. Jaagu tervis aga läks kolides äkitselt halvaks ning seepeale otsustas uus pere Jaagu ka koheselt tagastada. Jaak ei pidanud aga kaua kassitoas norutama, sest kolis juba peagi hoidu. Uuel aastal oli aga Jaagu jaoks veel üks hea üllatus varuks - Jaak ei pea enam kuskile kolima ja ongi juba omas kodus!- Üleöö paikiisuks sirgunud Emma oli oma kodukohta oodanud juba hulka aega. Tegelikult oli Emma juba kunagi ka oma kodu leidnud, kuid saatuse tahtel leidis ikkagist tee kassituppa tagasi. Emma tegi kassitoas kõvasti tööd ja alles hiljaaegu pisitis tagataskusse ka paikooli diplomi. Nüüd loodame meie ja ka Emma, et seekord on tegu täitsa pärispäris perega. ROBERT - Mõnusalt karvane ja pehme Robert leidis enda kodu täpselt õigel ajal. See karvapall ei pidanudki üldse suurde kiisutuppa kolima ning sai otse puurikiisust kodukiisuks sirguda. Robertil on hea meel et, nõnda kiiresti nii mõnusa uue pesa leidis. Uue perenaisega tulevad kindlasti kõige paremad paisessioonid ja kaisuajad.


 TRISTAN - Pisike tige triibikpoiss Tristan saabus Pesaleidjasse 2023.aasta augusti lõpus koos venna Scottiga, kes ruttu-ruttu oma pesapaiga leidis. Siis kolis Tristan suurde kiisutuppa ning ei julgenud pea üldse pesast väljaspool ei söömas ega liivakastis käia. Ja kogu selle suure stressamise pärast ta tagasi puurikiisuks saigi. Nüüd ei pea Trissu enam muretsema vabapidamistuppa kolimise pärast, sest täna kolis ta hoopis enda päris koju. MARJU - Marju on pesa oodanud juba 2021.aasta märtsist. Kui möödunud oli juba päris palju aega hakkas Marju vaikselt kassitoas ka ennast rohkem näitama ja paigi nuruma ning nii ta päris oma koju täna reisiski. Uues kodus ootavad Marjut juba üks pisikest kasvu koerake ja kassipoiss. Uus perenaine väga loodab, et käpalised kõik omavahel ilusti läbi saavad ning et kõik kassitoa kiisud omale ühe mõnusa kodu leiaksid! COSMO - Mis saaks veel rohkem rõõmu pakkuda - kodu leidis tagasihoidlik ja pigem arg kiisupoiss.  Ta ootas oma inimest alates 2022 maist. Uues kodus tervitab teda kohe tema vanune kiisu! Loodame, et siit tuleb suur sõprus terveks eluks! 

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di