Otse põhisisu juurde

MÄRTSIS LEIDSIME KODUD 22 KASSILE

 Esimesed soojad kevadilmad on juba käes ja ühtlasi on käes ka aeg tutvustada teile neid õnnelikke nurrikuid, kes märtsis oma kodud leidsid.



Hoiukodu kirjutab: "Täna sõitsid koos koju Tallinna, ühte soome peresse 2 vennakest LOHE JA BENNO. Kiisudele olid juba valmis ostetud suur kratsipuu ja kõik vaja minevad tarvikud, kuivtoidud, mida nad on harjunud sööma. Kiisud ise küll kolida ei tahtnudtuli ikka pikalt neid veenda, et saavad hea kodukese. " Pärnusse kolis kiisupoiss SULO. Kes sai väga armsa vanamemme pai ja kaisu kiisuks. Vabatahtliku juurde kolis meie BOBBY, kelle kohta vabatahtlik kirjutas nii: "Tutvus kõikide kassidega, mingeid pretensioone kellelgi ei tundunud olevat, üks turgutav konserv läks kohe sisse ja nüüd väike lebo ja harjumine uue keskkonnaga." Paimaias ANETTE saabus Pesaleidjasse selle aasta veebruaris ning reisis juba täna päris enda koju. Kui esialgselt käis uus perenaine kassitoas täitsa teisi kiisusid vaatamas, siis teel toast välja röövis tema pilgu Anette, kes väga tähelepanu ja paitusi lunis. Pisarad silmil oli uus perenaine kindel, et just Anette ongi tema uus sõbranna. Ja nii see läkski!


Vabatahtlik kirjutab: "Täna on tähtis päev, sest koju läks hurmur MARKUS, kes oli ilmselt niimõnegi (minu) hinge sügava pesa pununud. Markus tegi kassitoas läbi suure muutuse, temast sai aasta ajaga täielik mängu- ja paikiisu. Ta tuli alati talle sobival ajal ennast kahejalgsete jalgade ümber keerutama ja vaikselt pepu ning puhvis sabatutt püsti tähelepanu otsima. Kassitoas sai kõvasti müratud ja igasugu vahvaid trikke tehtud, kuid omas kodus on ikka kõige parem. Markuse uueks pereks saavad kaks noort, kellega Markusel tulevad ilmselt kõikse paremad mängu- ja paiminutid."  MIKI - imearmas sõbralik karvapall, kes leidis endale suurepärase kodu. Temast oli väga kurb loobuda aga uues kodus saab ta mõnusalt rahulikult vanaduspõlve nautida ja pereringis on ka loomaarst, kes vajadusel abiks on. Pehme paikiisu TÄPI seiklused Pesaleidjas on olnud eriti uskumatud. Algselt sai Täpi kõik vajalikud protseduurid, oli juba valmis kolima suurde vabapidamistuppa, kui teda tabas ootamatult eriti kole nohu, mis saatis Täpi Kiirabi hoole alla. Täpi paranes ilusti, võttis kehakaalus mõnusalt juurde ja kolis teiste juurde suurde tuppa. Ja eikusagilt sai Täpi endale seene ning tagasi puuris ta oligi. Olles mõnusalt veelgi kosunud ja pikki uinakuid nautinud, reisis Täpi täna otse puuritoast oma koju voodisse. - ELMAR saabus esimest korda Pesaleidjasse 2021.aasta jaanuaris ning siis saatuse tahtel 3 aastat hiljem uuesti. Elmar ei pidanudki suurde kassituppa reisima ning sai selle paar kuukest veeta üksinda puurikiisuna, sest käis lausa mitu korda hambaprotseduuridel, et ikka täielikult valuvabaks saada. Nüüd kui Elmar on ilusti paranenud ja ega see puurikiisu elu ka just eriti vahva ei ole, kolis kassike koju. Uues kodus ei pea enam niipalju stressama ja saab vabalt väljaspool puuri ringi uudistada. TEREESA - kallis pisike, kes oma armsuse, tagasihoidlikkuse ja uudishimuliku loomuga võitis paljude südamed! Täna oli see päev, kus sa said koos SAMANTHAGA (all pildil) minna päris oma koju.


Armas mustvalge kiisu SAMANTHA on Pesaleidjas kodu oodanud juba 2019 aasta algusest. Seetõttu on eriti tore, et peale nii pikki ootust täis aastaid saab Samantha lõpuks kodusoojust tunda.... Et oleks lõbusam pasteeti pugida, võttis Sami endaga koju kaasa ka TEREESA. Ilusat kodusolemist, kallid TEREESA ja SAMANTHA!  ACE - Must-valge kiisu Ace kolis enda uude koju 17.ndal märtsil juba 3ndat korda. 2022.aastal Pesaleidjasse saabunud Ace ei arvanud ilmselt kunagi, et teda ootab ees nii mitu kolimist ja kohvrite pakkimist. Loodetavasti oli see viimane kolimine ja kolmas kodu ongi see päris õige kodu. Kodu, kus antakse kohanemiseks piisavalt aega, kodu, kus on kõige parem perenaine ja kodu, kus konservid ja maiused on kõige-kõige maitsvamad. PHILIPPE - Philippe jõudis Pesaleidjas olla vaevu 2 kuud, kui juba uude ja uhkesse koju kolis. Kiisu oli algselt väga stressis ning siis juba leebus ta puuriski ja tuli hommikuste ja õhtuste konservide jagamise ajal liivakastistki käpakesi sirutama. Suures vabapidamistoas sai tema lemmikpaigaks aknaalune turvaline nurgake, kust samuti pigem vaid konservi lõhna peale nina välja pisteti. Philippe tegi enne kojuminekut veel korraliku jooksutrenni kassitoa kratsikatel ning ilmselt sai ennast ka esimeseks uinakuks päris oma kodus korralikult ära väsitada. Pisike ALJONA saabus kassituppa Kuusalust 2023.aasta detsembris. Peale seda kui Aljona suurde vabapidamistuppa läks, muutus ta juba peagi palju julgemaks ja sotsiaalsemaks. Konservide jagamise ajal tuli alati Aljona oma tillukeste silmadega peidupaigast välja ja ootas kannatlikult millal temagi jaole saab. Viimastel päevadel muutus konserv aga nõnda maitsvaks, et Aljona lasi ennast tasahaaval juba silitadagi.  INES - Hallikarva südametemurja Ines reisis täna enda koju Tartusse. Juhhu, mõnus kodukiisu elu saab alata! Ines oli kassitoas tasase loomuga kiisupreili, kes nautis paisid ja sügamisi. Kassitoas ringi uudistas ta pigem siis, kui külastajaid ei olnud ja ka teised kiisud kuskil pesades põõnasid. Lemmikpaikadeks olid kratsipuude kõrgused, kust oli paituseid ja musitusi kõige parem vastu võtta.


XENIA - Tige ja mossis Xenia leidis imekombel enda pesa nii ruttu. Pesaleidjasse saabus ta 2023.aasta septembris ning kogu kassitoas oldud aja võis teda kohata vaid kinnistes pesades või sügaval kratsipuude varjus. Nüüd saab Xenia nautida omas kodus vaikust ja rahu ning tema uutes valdustes on küllaga ruumi uudistamisteks ja omas tempos kohanemiseks. Xenia on kindlati õnnelik, et ei pea enam kassitoas stressama ja saab päris omas kodus palju magusamaid uinakuid nautida.  Hoiukodu kirjutab: "PAULA - Paula tuli meie juurde hoiukoju, et aidata meie Ossut julgemaks muuta. Päev pärast Tartusse jõudmist tuli aga juba Paulale ankeet. Siiski õnnestus tal kahe nädala jooksul Ossut paar korda välja meelitada ning õpetada teda omaette jutustama. Paula uus kodu on justkui talle loodud, sest ta saab maja jagada koos samasuguse kaisukiisuga nagu ta ise. Samuti kuuluvad tema uude perekonda ka 12 aastane kassike ja saksa lambakoer. Seal tal kindlasti igav ei hakka ja hellusest puudust ei tule!" KOMEET - 2022.aasta lõpus Pesaleidjasse kolinud Komeet on leidnud viimaks ometi oma pesapaiga. Komeeditüdruk on Pesaleidjas ilmale toonud ka terve trobikonna uhkeid kiisubeebisid ja siis jäänud kassituppa oma pesa ootama. Nüüd kui käes on juba vaikselt mõnusad kevadilmad otsustas ka Komeet oma kohvrid pakkida ja täitsa oma koju kolida, et ka lõpuks seda väljateenitud puhkust nautima hakata. PIXIE - Pisike Pixie saabus Pesaleidjasse 1. mai 2023a tiinena. Muidugi hakkasime talle kiirelt hoidu otsima ja appi tõttas hoiukodu. Hoiukodu kasvatas koos Pixiega pojakesed suureks ja mingil hetkel kolis kiisu tagasi Kassituppa. Algselt oli ta peidus ja alles nüüd oli julgemaks preiliks muutunud. Täna tuldi vaatama hoopis Komeeti aga temaga sidet ei tekkinud. Kui uus perenaine Pixiet märkas siis ütles kohe, et see on tema kass!


TARMO - Meie tugeva ja võimuka olekuga armas kassipoiss leidis samuti täna oma perekonna! Kiisu poseeris oma inimeste tulekul majesteetlikult kratsipuu ees ning laskis end pikalt imetleda....Seejärel jalutas ta rahulikul, kenale meesmodellile paslikul kõnnakul läbi terve kassitoa, otsekui teades, et see on viimane kord! Pererahvas oli nii õnnelik, et sai oma lemmiku koju viia, kus ees ootab palju konservi ja ääretut, vaid Tarmole mõeldud tähelepanu. ISABEL -  Väike armas Rõngassaba Isabel, kes on juba korra oma kodukeses elanud, kuid saatuse tahtel sattus meile kassituppa tagasi, leidis omale täna uue mõnusa pesapaiga! Isabel on väga armas, rahulik, pai-, süle- ja tähelepanumaias pisike kiisuke! Ja loomulikult - igaühel juba sellist vahvat sabarõngast ei ole!!! Uues kodus ootavad nurrikut uued pesad, mänguasjad, maitsvad konservid ning palju palju hellust ning tähelepanu. Uue perenaise sõnul on kiisu juba terve korteri läbi vaadanud ja nüüd pikutab mõnusalt nurrudes kaisus. Lihtsalt imeline, eks ju? NURRU - Meie imearmas rahulik, südamlik nurrik, kes on sulatanud kõigi varjupaiga töötajate südamed sügavalt silma sisse vaadates oma esimese nurrulöömisega...Lõpuks tuli see õnnelik päev, mil Nurru läks päris oma koju! Nurru nautis meie poputamist täiega ja iga kord ootas kannatamatult, et talle tähelepanu pööratakse ning teda silitama, sügama ja sülle võtma tullakse. Sain veel täna hommikupoole oma lemmikut sõbrakest paitada ja kõik salajutud üle rääkida! Tema uus perenaine andis teada, et kohe võttis kassike oma uues kodus üle voodi, kus ta perenaisele kaissu puges ja seal imearmsalt mõnules..... Meie kallis armas paksupõskne Nurru - naudi oma kodukeses elu täiega!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di