Otse põhisisu juurde

Inimeste poolt hüljatud Murri

Murri on nooruke kassitüdruk - pole veel ühte eluaastatki vana. Sellegipoolest on ta oma lühikese elu jooksul pidanud üle elama tunduvalt rohkem hülgamist ja koduvahetamisi kui paljud teised kogu oma eluea jooksul. Tema praegune hoiukodu on juba vähemalt viies peatuspaik tema elus. Pidevast hülgamisest ja kolimisest on Murril tekkinud stress, mis omakorda on tekitanud talle maohaavandid. 


Murri kolimiste lugu

Murri esimene peremees viis ta Eestist ära kolides loomakliinikusse surmasüsti saama, kuigi tegemist oli noore sõbraliku kassiga, kellel polnud ühtegi tervisehäda. Loomaarst leidis, et nii tore ja inimlembene kassitüdruk väärib teist võimalust ja kliinikust viidi ta ühte hoiukoju, kust arusaamatutel põhjustel teatati juba kolmandal päeval, et kass peab nende juurest kaduma. Kohe. Ega muud ei jäänudki üle, kui kassile järgi minna. 29. märtsil jõudis kassipiiga Pesaleidjate juurde kassituppa, kus oma imearmsa ja mängida armastava iseloomuga võlus ta ära kõik vabatahtlikud. 


Oma suurepärase iseloomu ja vahva välimusega jäi Murri kiirelt silma ka ühele noorele perele, kes otsustas ta endale võtta. Päriseks. Kõik tundus olevat ilus ja tore - kass pidas ennast ilusti üleval ja oli suur sõber. Sellest hoolimata toodi Murri 3 päeva hiljem - laupäeval, 13. aprilli hilisõhtul - Pesaleidja ühte hoiukodusse, kuna pere väitis, et kassike on loid ja ei söö ega joo. Sellest hoiukodust sai Murri viies kodu umbes kuu aja jooksul. See kodu, aga ei jää viimaseks, sest see on ainult hoiukodu. 

Ka kassidel on tunded

Pesaleidja hoiukodusse jõudes kassike tõepoolest enam ei söönud. Isegi toidulõhn ajas tal südame pahaks. Sellegipoolest ta jõi vett, oli sõbralik ja igati säilitanud oma head kombed. Kui kass enam ei söö, siis võib see juba väga lühikese ajaga talle saatuslikuks saada. Seega algas Murri pea kaks nädalat väldanud sundtoitmine ravitoiduga, kliiniku vahet käimine ja nõeltega torkimine. Kiisuke pidi ühe päeva ka kliinikus tilguti all veetma.


Kogu see ühest kohast teise kolimine ja pidev hülgamine on kassineiule tekitanud tõsise stressi, mis omakorda on viinud tõsiste maohaavanditeni. Ka kassidel on tunded ja ka neid teeb kurvaks, kui neid kogu aeg ühest kohast teise saadetakse, inimesed ja ümbruskond nende ümber pidevalt muutub ning nad ei saa kindlad olla, kas need inimesed on nüüd need, keda jäägitult usaldada võib. 

Hoolimata väntsutustest siiani sõbralik

Murri esimene eluaasta pole olnud lihtne, aga sellest hoolimata on tegemist tõeliselt eeskujuliku käitumisega kassiga. Oskab eeskujulikult kasutada ka uksega liivakasti ning saab aru keeldudest, mis ei luba tal lauale ronida. Murri hoiab oma praegust ajutist pererahvast väga, isegi hoolimata pisiasjast, et ta peab hoiukodus veetma suure osa ajast vannitoas, sest korteris on veel üks hoiukass, kes paraku teisi kasse üldse ei salli. Kui Murri korteri peale jalutama pääseb, siis asub kohe suure hooga mängima või poeb nurrudes hoiukodu perenaisele kaissu magama.


Üks südant liigutavamaid ja filmiliku süžeega hetki oli päev pärast haiglas tilguti all veetmist. Hommikul ärgates läks tema praegune hooldaja teda vannituppa vaatama. Kuna tal oli eelmisest päevast veel kanüül käpa küljes, siis oli ta öö jooksul päris hädiseks muutunud, ei toetanud enam kanüüliga käppa maha ja oli õnnetu näoga. Perenaine istus ta ette maha ja sirutas käe tema poole. Murri asetas ettevaatlikult oma kanüüliga käpa talle pihku ja üksikute vaiksete niutsatuste saatel lasi sideme lahti harutada ja kanüüli ära võtta. Kõige selle juures ei hakanud ta üldse rapsima, vaid istus rahulikult ja lasi inimesel ennast aidata.

Murri tahaks päriskoju


Murri vajab kodu, kes jätakski ta päriselt endale ning ei hülgaks kunagi. Praegune hoiukodu annaks hea meelega vahetuse üle, sest kuigi ta on suurepärase iseloomuga ning pererahvale juba hinge pugenud, ei anna teine kass talle üldse asu ja Murri peab seetõttu veetma pikki üksildasi tunde vannitoas. Murri ei paista õue soovivat, ilmselt ei ole ta seal ka kunagi käinud. Ka näiteks rõdule jalutama minek ei paku talle huvi. Ka vannitoas elamise üle ta ei kurda - kui vannituppa tõstetakse, ootab seal rahulikult ja vaikselt, kuniks jälle jalutama lastakse.

Murri otsib veebiperemeeste projekti kaudu oma ravikulude katmiseks ka abi. Praeguseks hetkeks on seni kulunud summa küll koos, aga kuna ta veel täiesti terve pole ning saab praegugi mitu süsti päevas ja peab sööma ravitoitu, siis kulutused suurenevad. Tema veebiperemehe lingi leiad siit http://veebiperemees.varjupaik.ee/?go=loom&lid=130. Uusi pilte ja infot tema kohta saad edaspidi siit http://pesaleidja.ee/content/kass-murri-s-07052012. Murri hoiukoduga saab ühendust kirjutades kassituba@varjupaik.ee

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di