Otse põhisisu juurde

Lugu murtud käppadega kassipojast


Tahame jagada teiega lugu ühest erilisest kassist. Teda ei tee eriliseks see, et ta jääb ilmselt elu lõpuni lonkama kahe murtud käpa tõttu. Teda ei tee eriliseks ka see, et sündinud on ta tegelikult hoopis Peterburis ning alles pärast elu keerdkäike Eestisse Pesaleidja hoole alla jõudnud. Teda ei tee eriliseks ka ainult tema kasukavärv - nimelt on punase kasukaga kassitüdrukud suur haruldus. Meie jaoks teeb ta eriliseks hoopis tema mängulust, tahtejõud, vaprus ja südikus.




Toffee on paarikuune kiisuneiu, kes on oma lühikese eluea jooksul pidanud juba liiga palju üle elama. Nimelt leiti ta 13. juunil väga kehvas olukorras - kaks käpaluud oli murdunud ning vaatepilt nägi päris hale välja. Väga hea inimene, kes Toffee tänavalt leidis, otsustas, et kiisu elu peab saama päästetud ja viis ta kohe kliinikusse. Arstid kaalusid ühte ja teistpidi ning ka käpa amputeerimine oli päevakorras, aga leidja otsus oli kindel - neiule tuleb anda teine võimalus ja päästa, mis päästa annab. Nii viidigi läbi operatsioon, et päästa mõlemad vigased Toffee käpad. Operatsiooni käigus pandi luud paika ja fikseeriti need traatidega.


Praeguseks on selge, et karvapalli tagakäpp saab igati terveks ning liigub juba praegu normaalselt. Vaja on veel taastada lihaseid ja kosuda. Meie õnneks neiu sööb väga isukalt ning ka trenni tegemine pole probleem. Toffee jaoks on käkitegu pool tundi järjest mööda voodit suletutti taga ajada. Naljatades on ta saanud endale ka hüüdnimeks Väike Mägironija, sest tekihunnikute ületamine pole mingi probleem tema jaoks. Isegi diivanile hüppamine on sekundite küsimus. Naljalt ta paigal ei püsi ning väljend "ei püsi pudeliski paigal" on kui Toffeest inspireeritud. Tegelikult me nüüd liialdame ka veidike. Toffee püsib paigal küll - seda ainult siis kui saab teise kassi kaisus või inimese süles nurrudes magama jääda. See on tema teine meelistegevus.


Nii meie kui Toffee enda jaoks on veel murettekitav tema esikäpp, mis ilmselt täielikult kunagi ei taastu. Ühest küljest on siin süüdi nii õnnetus, aga ka Peterburi arstide kogenematu töö. Õnnetuse käigus said vigastada mõned närvid, mis peaksid andma edasi signaali, et kiisu käppa alates randmest liigutada saaks. Kuna need närvid enam ei tööta, siis on ka ta käpp alates randmest liikumatu. Iga päev hoiame pöialt ning masseerime õnnetu kiisuneiu käppa, et taastada närvide töö. Aga lootust ei pruugi olla. Paraku ei teinud ka operatsiooni läbi viinud arstid kõige paremat tööd ning käpa fikseerimiseks aeti traat läbi tema küünarliigese. See tähendab, aga seda, et küünarliigesest ei hakka tema käpp kunagi liikuma. Kahe nädala pärast seisab Toffeel ees operatsioon, mille käigus traat küll eemaldatakse, aga liigese tööd see enam kahjuks ei taasta.

Kõigest sellest erilisusest ei lase Toffee ennast häirida. Tema elab oma kassipoja elu ja jookseb ning mürab. Samuti on näha, et ta igatseb taga oma emmet ning õdesid-vendi. Proovib igal võimalusel hoiukodu päriskassile kaissu pugeda ning vaikselt mõnuleda seal.

Toffee ja hoiukodu päriskass Anubis

Aita meil katta Toffee seniseid ravikulusid ja tulevase operatsiooni kulutusi. Aitame koos Toffeel terveks saada ning leiame talle armastava kodu. Toffee ravikulude katmist saad toetada veebiperemehe projekti kaudu http://veebiperemees.varjupaik.ee/?go=loom&lid=142.


Lisainformatsiooni Toffee kohta saate, kirjutades meilile maria.joela@varjupaik.ee

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di