Otse põhisisu juurde

Kuidas minust sai hoiukodu - Heleni lugu

Mina olen Helen, kes veel veidi vähem kui 4 aastat tagasi ei pidanud ennast üldse kassiinimeseks. Ometigi  2012. aasta oktoobri lõpust alates olen tegutsenud Pesaleidja kassitoas ning sama aasta novembri algusest ka hoiukoduna. Täna kirjutangi oma loo sellest, kuidas minust sai hoiukodu põhiliselt just kassidele.

Selleks, et kõigest algusest peale rääkida peangi alustama hetkest, kui sisenesin esimest korda elus Pesaleidja värskelt valminud kassituppa ühel eriti vihmasel oktoobrikuu päeval 2012.aastal. Mäletan väga täpselt, et üheks esimeseks kassiks, kes keskmisesse tuppa sisenedes vastu astus oli eriti tugevate häälepaeltega kassipoeg Bosse. Tegu oli meeletult aktiivse ja sotsiaalse musta pikakarvalise kassipojaga.
Kõik vabatahtlikud olid veendunud, et just tema on esimene kassitoast oma päriskoju minev elanik. Juhtus aga nii, et juba umbes kaks nädalat hiljem lõi Bossel välja väga tüütu seen. Seetõttu pidi see väike karvapall kolima teistest eraldi näitusepuuri. Kuna aktiivsele kassipojale oli see pigem väga suur piin oli kohe päris kindel, et Bosse vajab hoiukodu. Peale kahte päeva Bosse puuris karjumise kuulamist hakkasin järjest enam mõtlema talle hoiukodu pakkumisele. Antud asjal oli aga kaks väga suurt takistust.
Probleem number 1 oli see, et jagasin tol ajal oma elukohta veel nelja inimesega, kellest ühega pidin jagama ka tuba. Mäletan hästi, kuidas võtsin hoogu, et toakaaslasele antud ideed serveerida. Õnneks vedas ning ta oli põhimõtteliselt nõus antud plaaniga. Otsustasime, et teistele ei maini enne kui nad ise avastavad.
Probleem number 2 oli aga palju suurem. Nimelt elasin sel ajal ühikarotielu. Nii nagu ühiselamutes tavaks, on ka seal keelatud lemmikloomad. Kuigi siiski oli meil päris kindel plaan Bosse ühikakassiks muuta. Seega mõtlesime välja päris korraliku skeemi kuidas Bosse koos näitusepuuri ja muu varandusega ühikasse sisse smuugeldada. Kuna antud ühiselamus ootab ukse juures klaaskastis valvelauaproua, siis peauksest minek oli juba alguses välistatud. Otsustasime läbi rääkida minu endise boksikaasasega ning viia kogu varanduse läbi esimese korruse akna sisse.

Kuna plaan oli paigas, siis juba järgmisel päeval võtsimegi toakaaslasega suuna kassituppa Bossele järgi.  Õnneks läks meie plaan suhteliselt libedalt ning juba õhtul elas Bosse ühikas.  Bosse elas minu juures natukene rohkem kui kuu. Selle ajaga suutis Bosse tantsida nii minu kui toakaaslase närvidel päevas vähemalt mitu korda. Korduvalt leidsin ennast mõttelt, et tegu ei olnud kassipoja vaid pisikese saatanaga, kuid niipea kui ta armsalt magama jäi oli kõik taas tore ja hea. Nimelt tõi esimene hoiukass endaga kaasa magamatuse, palju täis pissitud ja kakatud voodipesu, ülekeha seenelaike, palju lõhkiseid kohti kätel, jalgadel,kõhu ja seljal. Üks arm meenutab veel tänaseni Bosset.
Peale kuu aega igapäevast kassi pesemist, tablettide andmist, kõhulahtisuse ravi, sai Bosse lõpuks terveks. Õigepea tuli talle ka üks mees, kes just nimelt Bossele soovis kodu pakkuda ning nii vahetaski Bosse ühikaelu maja vastu.

Peale Bosse lahkumist andsin lubaduse, et enam ei võta ma mitte kunagi ühtegi hoiulooma.  Ometigi tundub, et lubadused on mõeldud murdmisteks, sest tänaseks päevaks on minu juures leidnud kodu 45 kassi, 2 koera, 2 rotti ning 1 jänes. 5 kassi ja rotid jõudsid kodu leida veel ühikas elamise aja jooksul, sealjuures jäädes vahele majahaldurile kõigest korra.  

Ühikas end varjanud hoiukassid (ja rotid)
Peatunud on minu juures tegelikult ligi 60 looma, need kes pole koju läinud on leidnud tee erinevatel põhjustel kassituppa, 6 kassi on kahjuks pidanud alla andma erinevatele rasketele haigustele ning  ületanud vikerkaaresilla.  Kui kellelgi peaks tekkima küsimus, mitu hoiulooma olen endale jätnud, siis päris aus vastus on 3 - kaks rotti ning ühe kassipreili.

2015. aastal hoiukodus kodu leidnud kassid

Praegu viibib minu juures hoiul 1 täiskasvanud kass ning 7 kassipoega. Sealjuures kõik kassipojad on veel oma inimest otsimas ning hiljemalt augustis valmis oma koju minema. Kõige pisemate kassipoegade ema on juba oma inimese leidnud ning ootab aega, et pojad koju leiaks, et saaks ka ise rahus kolida. :)

Hetkel kodu otsivad kassipojad




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di