Otse põhisisu juurde

Juunikuus leidis kodu 32 looma!

 On huvitav fakt, et juunikuud nimetatakse ka piimakuuks. Müütide, multifilmide ja muinasjuttude järgi ju kassid just piima joovadki.
Seos on aga selles, et Pesaleidja MTÜ'st leidis juunis kodu ei rohkem, ei vähem kui 31 kassi ja 1 koer. Aga alustame ilusti algusest:



Esimesed kolm kojuläinut olidki Sillamäe ühe pesakonna lapsed. Taheti võtta tegelikult kaht kassipoega, kuid kolme seast kaht välja valida oli raske, seega võeti kõik kolm. Eks tõsi on - seltsis on segasem. Samas aga 4-toalisesse korterisse mahub neid kolm kindlasti, seega kõik õnnelikud, eriti 4-aastane peretütar, kes marakratte väga ootas.
Sillamäe Tiiger, Niru ja Jüri

Ja marakratid kodus
Kohe järgmisena läkski koju Sillamäe Brownie ka, kes on tohutu inimese armastaja, energiapall, mänguhimuline ja tõsiselt armas!

Brownie
´
Sugugi mitte kaua ei saanud hoiukodu nautida ka Noodipesakonna olemasolu, sest vähem kui kahe nädalaga olid kõik viis võrratut kassilast leidnud päris oma kodud. Sündis Noodipesakond Tõstamaal, juhusliku majapidamise lakapealsel ning kasvasid seal ka peaaegu kahe-kuusteks kassilasteks enne, kui Pesaleidja vabatahtlik nad üks nädalavahetus püügipuuriga sealt kinni püüdis. Vedas, et antud pesakond just Pesaleidja vabatahtliku maakodu lakapealsele end sisse sättis, sest nii sai ühele koloonia tekkimisele kriips peale tõmmatud.
Do, Re, Mi, Fa, Sol võlusid väga kiirelt erinevate inimeste südamed ning lahkusid siis, jättes hoiukodule suure jälje südamesse.

Do


Re


Mi

Fa


Sol

Päris oma kodu ei jäänud leidmata ka Mustnina Sassul, kes pärit oli Kiisa kassiperest
Samuti ka leidis kodu ülivahva Nirro, kes kolis vaid paaripäevasena Pesaleidja hoiukoju asendusema juurde ning seal suureks ja vahvaks lapseks sirgus.
Ning koju rändas ka ülipopulaarseks osutunud Dy, kes sai tohutus koguses ankeete ning tegi mitmed pered kurvaks, kuna kodu tuli valida vaid üks. 
Kodus on ka Täps, kes sai omale sõpradeks 3-aastase ja 6-aastase inimlapsed.
Ning käpad koduteele seadis ka võrratu Fany, kes läks seltsi 10-kuusele kassipoisile ning 1. klassi noormees, kes tohutu kassiarmastaja! Parim kooslus seltskonda.

Dy

Mustnina Sassu


Täps
Fany

Võrratu kassipoiss Jonathan rändas samuti koju. Oli ta pesakonnast, kus vaid ema oli esialgu sõbralik ning pojad pigem mitte niivõrd. Kuid ajaga kohanesid nad kõik ning lõpuks, peaaegu aastasena, leidis päris oma kodu ka imeilus Jonathan. 
Sõpradeks kodus olid ootamas 4-aastane pisike poiss ning 8-aastane hakkaja preili.

Jonathan

Ülirõõmsaks tehti ka üks pere kassilaps Jussikese poolt, kui selgus, et hoiukodu ja kassipoeg tegid omavahel pisut koostööd ja valisid välja just Jussikesele õige pere. 
Päris oma isikliku veterinaari ja omaniku sai ka ülivahva Pontsik! Tuleb vaid tõdeda, et hoiukodu jäi kiisukest pisut nukralt igatsema, kuid hea meel päriskodu üle on siiski kordades suurem.
2-korrulise mänguruumi eramaja näol leidis ka kassilaps Käps, kes pea kohe mängutuurid üles võttis ning armastust oma vahva perenaise suunal välja näitab.
Ja Jussikese õde Liisigi leidis päris oma kodu!

Jussike
Käps
Liisi


Pontsik

Ning ühe kassiema Mirage'i viis kassilast: Sebastian, Printsess, Sprott, Timmu ja Pontiac leidsid samuti igaüks päris oma kodud. 

Mirage'i lapsed

Kassitoast leidis päris oma inimesed arglik, ent imeilusa oravasabaga kassineiu Piccolina, kes kassituppa kolis koos oma kaksikõega, kes üpris ruttu päris oma kodu leidis. Just seetõttu, et oli sotsiaalsem.
Perenaine Soomes oodates valmistus pikalt ja oli üsnagi ootusärev, kuid nüüdseks on see möödas, sest Piccolina on oma kodus ja jääb sinna.

Piccolina
Ja võrratult ilus Bravissimagi ei jäänud kodu üldse kauaks ootama. Algul oli ta vaid arg, pisut metsik, umbusklik ning noor ema, kuid hoiukodus olles viimastel päevadel oli tegu juba lepliku, mänguhimulise ja uudishimuliku pojad kaotanud preiliga. Elukaaslaseks sai uues kodus olema 4-aastane isane karvakera, kellega loodetavasti mängu jätkub tükiks ajaks.

Bravissima



Ning kodu leidis ka Härra Jussike, kes julge ja uudishimulikuna koheselt uue kodu üle vaatas, pikutas korra voodi all ning õhtuks otsustas hakata trallitama ja mängima.
Lisaks üllatusena kasside seas leidis kodu ka endine päästekoer Reku, kelle omanik kolis kahjuks hooldekodusse, maja müüdi maha ning koer jäi ühtäkki üleliigseks. Koer sai 11 hoiukodupakkumist ning lõpuks kolis Otepääle elama. 
Ning korra või rohkemgi kodu kaotanud kass Bonni läks samuti koju. Loodetavasti nüüd viimasesse, kust enam ära kolima ei pea. 
Ja suure perekonnaga oodati ülivahvat, ilusat, armsat ja julget kassilast Muhvi, kes oma hoiukodus loovutusealiseks sirgus. Hoiukodu jäi küll kiisutüdrukut igatsema, kuid päriskodu on kindlasti Muhvile parim võimalik variant. 

hr. Jussike


Reku

Muhv
 
Bonni

Ja nagu ikka jätan ma maiuspalaks just need loomad, kes hoiukodud on oma päriskodudeks suutnud muuta ning kes leidsid, et nende hoolealused ongi päris oma kodudes.
Seekord olid nendeks kass Pastu ning Saskia.
Viimane neist oli oma kodu oodanud 2013. aasta maikuust. Oli ju ilmselge liigutus kiisu hoopiski sinna päriseks jätta, et ta ei peaks enam sugugi ootama.
Ning Pastu võlus hoiukodu ära aktiivsuse ning mänguhimulisusega, kuid vähemalt viimasel ajal õppis ta kaisutamist armastama. 

Ülemine kass on Pastu

Saskia


 
Selline oligi juunikuus kojuläinud kasside ja koera rubriik :)
Aitäh lugemast ja meiega olemast!
 
Kui ka sina soovid aidata kodututele loomadele kodu leida või pakkuda hoiukodu siis kirjuta:
Vaata lahedaid kiisude tegemisi veebikaamerast, ehk on Sinu tulevane sõber just seal:


 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di