Otse põhisisu juurde

Oktoobris leidis kodu 75 looma!







Tere taas!
Suur rõõm on rääkida kodututest, kes nüüd polegi enam kodutud.
Nagu pealkiri juba reetis, siis tõepoolest suutsid meie tublid vabatahtlikud kodudesse loovutada nii palju loomi.
Seekord pealkiri just loomi, mitte kasse, sest Timmu vaataks muidu meid imelikult, Timmu on koer!
Just nimelt, armas Timmukene on kodus. Tegelikult on ta seda juba mõnda aega - Timmu jääb oma hoiukodusse päriseks, temast oleks lihtsalt võimatu loobuda!

Nüüd võime julgelt edasi minna kiisuteemadel.
Ülejäänud 74 on: suuremad, väiksemad, siledamad, kohevamad, kirjud, ühevärvilised, elu näinud, veel totukesed, arglikud ja julgemad kassid.
Mõtlesin, et seekord võiks mittetraditsiooniliselt rääkida mis tegelikult toimub.
Lisaks sellele, et meil on kassitoaga tegelevad vabatahtlikud ja muidu abistajad kes hoolitsevad kassitoa kasside populaarsuse eest, on meil veel hoiukodud. Need müstilised kodud mis ei olegi nagu kodud ja need müstilised inimesed kes hoiavad kodutuid kui omasid. Suure töö teevad ära just nemad! Paigutavad tihti oma niigi kitsasse või loomi täis elukeskkonda mõne just põõsa alt päästetud poolsureva kassitite või võtavad vabasse tuppa sisiseva ja käpaga peksva 8 kilose kõutsi. Kassitite turgutavad üles ja kõuts õpid lõpuks ometi liivakasti kasutama ja on nõus ehk mõne kergema paigagi. Müstiline, onju?!?! Oleme ka eelnevates kodu-uudiste postitustes rääkinud kuidas hoiukodudest saavad päris kodud, sest lihtsalt ei ole võimalik loobuda.
Seekordne arv niinimetatud hukkaläinud hoiukodusid on märkimisväärne - 18!!! Kujutate ette  - koju läks 75 looma ja 18 jäi hoiukodudesse. Seekord läks veel nii hästi, et mõned jäid hoiukodusse lausa kahekaupa :). Aitäh hoiud, et nüüd olete päris! :) Tervitatud olgu ka need neljajalgsed kes selle otsuse läbi kolima ei peagi - Käbi, Ponyo, Mirru, Rio, Havana, Lilith, Pisike Boo, Melissandra, Zen, Evita, Lumepallike, Mini, Kusti, Mango, Lizze, Milanja ja Chara.


Mini ja Kusti
Ponyo
Mirru

Rio ja Havana





Siinkohal jätkame ägedalt pika nimekirjaga, sest eks kõik ju tahavad nime kirja saada :)
Nimekirjas on Jon, must kassipoeg. Muide pereliikmed olid Joni pilti nähes täiesti kindlad, et see on just nende kass.
Mait ja Luise - ühe suuremeelse kassiema kasutited kolisid uude koju koos.
Miki ja Joonas mõlemad nunnud kassilapsed kes elasid kassitoas, nüüd erinevates ent sarnaselt toredates peredes.
Kodus on ka kolmevärviline arglik Pepita, imekaunis Leedy Grey, pisikesed Anu, Süsi ja Mono.
Koos kolisid koju näiteks Ninja2 ja Matsu, Suusi ja Saul.
Kodu leidis veel üks Miki,  kassipoeg, kes ei söönud, ei suhelnud ja kangesti kippus üle vikerkaaresilla. Miki Loomakliiniku (see kliinik aitab Pesaleidja kiisusid väga-väga palju) tohtrite pingutused, meie kõigi lootus ja salajased palved, tõid ta tagasi. Kiisu oli nii arg, et vaid kössitas nurgas, kuni tema puuri ette sattus noorpaar, kes otsis kassipoega, ent ükski kassitoa rõõmurull nende silmis sädet suudata ei suutnud...ja siis viimaks ütles just Miki, et need on tema inimesed. Ahjaaa, kiisu sai oma nime ka meie lemmikkliiniku järgi :)
Oma kodudes on mõnusasti veel sellised tegelased nagu Sansa, Kelluke, Sohvi, Robin, Samuel, Brita, Elvis, Ariadne, Vurr, Jonte, Jade, Pöial-Poiss, Vurrsaba, Härra Puhh, Miska, Sander, Ruta, Megan, Preili Potsataja, 2 hoiukodus kasvanud ja sündinud pojakest, Mini Cooper, Liselle, Thomas, NIru, Herman, Riko, Boris, Sofia, Õieke, Lisanne, Benka, Consuelo ehk Terra ja Edvin.
 
Brita

Edvin

Samuel
Imelised on kõik koduleidmislood.
Mõned koduotsingud lähevad raskemalt, mõned kergemalt.
Ühesilmne mustavalgekirju Loore. See kiisupreili leiti vigastatud silmaga Sauelt alles juulis, kuid silm sai eemaldatud, kiisu taastus ning kolis siis kassituppa kodu ootama. Postitusaeg pidi kohe-kohe kätte jõudma, kuid üheaegselt tulid kaks ankeeti. Saime kokku lepitud kohtumise ja esimene Ta kohe ka kaasa viis. Loore tuli koheselt ukse vastu siilima ja end pakkuma, ronis kausta peale, mis vabatahtlikul käes oli ja Tema kaart ees lahti oli, lõi nurru ja uudistas perenaist. Otsus oli üsna ruttu, väga selge.
Samuti rõõmustasime, kui kodu leidis vabatahtlike lemmik Artur - mõnus suur triibik, kes vabalt ka traksides jalutab.
Ja mõned kassipildid on nii õnnestunud, et ühele kassile tuleb kümneid ja kümneid ankeete ja kirju - kassi siiski ainult üks. Nii juhtus meil Karvapalliga, kelle mitte just väga sõbralik oleks pildil sarnanes hämmastavalt palju Saabastega Kassi selle suurte silmadega kassiga. Karvapall sai koju ja need kes Karvapallist ilma jäid, leidsid mõne teise nunnu karvapalli :)
Lõpetuseks oli oktoobris meil Pesaleidja Kassitoas Kiisupõnnipäev. Ehk siis nii palju armsaid väikeseid kasse oli oma seda õiget kodu ja inimest ootamas, et kohe korraldatigi selline päev. See päev oli edukas sest siis läksid oma koju Skipo, Nimetu Triibik Valgega, Pooky, Alex ja Kurr.
Oktoobrikuu oli raske ja imeline kuu. Ühelt poolt tuli tänavalt niipalju abivajajaid ja teiselt poolt leidis kodu nii palju loomi.
Ja oktoober oli ka see kuu, kui Pesaleidja saatis koju oma 2600. looma. Jah, just nüüdseks juba üle 2600 looma on läbi Pesaleidja leidnud endale PESA, kodu.
Aitäh, kõigile kes on olnud toeks ükskõik mis moel!
Kui sooviksid ka aidata kodutuid loomi pakkudes neile hoiukodu või hoopis sooviksid tulla vabatahtlikuks siis kirjuta:
Kui soovid annetada kodutute loomade heaks siis helista annetustelefonidel:
(ps! kuula kõne lõpuni, muidu annetust ei toimu)
900 0905 - kõne hind 5 €
900 0915 - kõne hind 15 €
900 0950 - kõne hind 50 €








Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di