Otse põhisisu juurde

APRILLIS LEIDIS KODU 26 KIISUT!



Ehkki on aprill tuntud kui naljakuu, siis meie teeme nalja asemel palju tööd ja usinalt võtame uusi loomi meie hoole alla, kuid sama hoolega saadame asukaid ka uutesse kodudesse. Mõni kuu vähem, mõni kuu rohkem, kuid selge on see, et aprillikuus leidis uue kodu täpselt 26 vahvat looma! 



Esimesena leidis aprillikuus, kohe esimesel kuulpäeval, omale kodu Maulbrigg, kes läks seltsiks pisikesele poisile. Juba õhtul saime video, kuidas kiisu nurrub ja sõbraga tutvust teeb, seega tema on oma kodu igati ilusti üles leidnud.

Maulbrigg

Kassitoast rändas uude koju vahva Macarena, kes leidis kodu üle lahe -  ikka Soomes.
2,5 aastat, kuid mitte tulemuseta, ootas oma kodu kassitoas imearmas kassipoja välimusega Daisi, kelle ootus ikkagi vilja kandis - nüüd on Daisi imeheas kodus!
Napilt oleks täitunud imeilusal süsimustal Iirisel kassitoas aasta elamist, kuid enne veel võlus ta südamed ja otsustas hoopis, et aitab küll kassitoa elust - aeg on minna oma päriskoju.
Ja vahva Wynona - tuli ta meile Paljassaare varjupaigast, ja jõudis kassitoas olla vaid paar päeva - enne veel, kui ta meile tulnud oli, oli juba tahtja punasele kiisule. Ja et Wynona äraütlemata mõnus ja paimaias oli, siis ei olnud pikalt mõelda midagi. 

Daisi

Iiris

Macarena

Wynona

Lõunakeskuse PetCitys on täpselt nii nagu Tallinnaski kord kuus üritus, kus Pesaleidja on kiisudega kohal ja tutvustame-räägime oma eesmärgist ja igapäevatööst. Nii oli seal aprillis kaasas Kondike, kes hoiukodule oli muidugi äraütlemata sügavale südamesse pugeda jõudnud. Kohapeal jalutati koos Kondikesega mööda poodi ja valiti vastavalt kiisu soovidele kõik vajalik kaasa - krõbinad, konservid, liiv, mänguasjad ja transpordipuur - kõik dikteeris Kondike uutele omanikele ette, et siis Viljandi poole oma sammud seada ja uude koju kolida. 
Kondike

Aphrodite, kassipoeg, kes kasvas kassitoas suureks ja oma õegi uude koju ära saatis, saab lõpuks ometi tunda kojusoojust ning leidis arglikuma loomuga sõbra, keda nüüd oma teiste kasside armastusega julgemaks voolib.
Ka imeilus Kitriin valis lõpuks oma huviliste seast välja just selle õige, kelle jaoks oma sulepulgad ja kõrisevad pallid kokku korjata ja need oma uude elupaika kaasa võtta.
Meie enda Pesaleidja tiimiliikme juurde kolis Flora, kes päris mitut südant jõudis lühikese ajaga võita, kuid nüüd on omas kodus ja ehkki teiste kassidega on vaja puid ja maid jagada, on pereliikmed südamest kiindunud.
Ja suur inimlemb Hennessey ei tahtnud enam aega raisata, vaid otsustas asjad kassitoas kokku pakkida ja hüvasti jätta kõikide sõprade ja vabatahtlikega, et nüüd rõõmustada uusi inimesi - oma perekonnaliikmeid.

Aphrodite

Flora

Hennessey

Kitriin


Albert. Meie suur murelaps, kes tuli meile peaaegu kiilaks kratsituna, kõrva taga suur auk, abstsess ning ilmselt oli kiisut vaevamas ka nahaseen. Äraütlemata kõhn. Kuid nii meeletult armastas inimest!
Kassitoas jäi igapäevasest lähedusest paraku väheks, kuid plastikkrae kaelas suutsid isegi haavad ära paraneda ja nii oli vaja leida Albertile hoiukodu, kus edasi kosuda. Stress kassitoas ilma läheduseta ei andnud lootust, et kiisu kaua vastu peab. Kuid siis leidus Albertile hoiukodu!
Koht, kus kass kasvatas tagasi poolpika imeilusa karva, kosus täiega ja sai kehamassi oma kontidele peale ning enam ei usukski, et Albert on 12-aastane kass. 
Hoiukodu otsustas jätta kiisu endale - oli selge, et see härra enam ei pea kolima.

Albert - alumised pildid kassitoas, ülemine uues kodus.

Avesta, Hallik, Belinda, Pääro, Eliff, Tennessee, Ferdinand ja imeilus Betty on oma otsused teinud ja lahkunud Pesaleidja nimekirjast kui kodu leidnud kassid ning lõppude lõpuks on neil kõigil oma koht, kus siis kuidas kellelgi missioon - kes plaanib saada arglikust iseloomust lahti ja proovida olla julge, kuid on ka neid selles loetelus, kes lihtsalt lõpuks leidsid kohad, kus südamest nurruda ja armastust jagada. 

Tennessee

Avesta

Belinda

Betty

Eliff

Ferdinand

Hallik

Pääro

Kassitoast kolis koju ka Jasmiin - üks kõige ilusamaid kasse kassitoas, kellel olid võrratult erksad rohelised silmad. Pisut pelglik kiisu küll, kuid ühe noormehe südame ta siiski võitis ja omale kodu nii ka leidis.
Imekaunis Soffer, kellele leidja oli olemas, kuid paar päeva enne eesolevat kolimist avastati kiisul põies kristallid ja seis oli kehv. Kuid sellegipoolest pere ootas teda ning nii oma kodu ta peale paranemist ka leidis. Null stressi muide! 
Kašmiir võlus aga südamed perel, kes kõrge vanuse tõttu pidid oma eelmise kiisu matma. Veidi oodati, et lein lahtuda jõuaks,ja nii kui see hullem periood möödas oli, oli selge, et maja ilma kassita ikkagi kodu ei ole. 
Ja imearmas punane kassipoeg Arnigi ei tahtnud kehvem olla ja pidi oma asjad kokku pakkima, et uude koju tõtata!

Soffer - uues kodus.

Kašmiir

Jasmiin

Arni

Ja peale Alberti oli neid oma hoiukodude südameid võlunud kasse veel teisigi - Eclipse, Siim ja Ruutu. Mõndade loomadega ja mõndade hoiukodudega kohe tekib omaette side ja seda ei suudeta enam lõhkuda. Ei ole südant postitada kiisut kui koduotsivat looma, kui tegelikult kõik osapooled teavad, et see loom ju juba on kodus. Ja nii tehakse need otsused ära - asi ametlikuks ja tunnistatakse, et ollakse "hukkaläinud" hoiukodud. Lõpp hea, kõik hea - inimesed ei pea igatsust tundma looma uude koju saates ja loomadel vähem stressi uue kolimise tõttu. 

Eclipse

Ruutu

Siim


Selline see aprillikuu tulemus meil oli! Vahvad uudised, mis?
Uued lood juba maikuus, seniks aga hoia meil silma peal http://pesaleidja.ee/
Kaamerast saad kassitoa tegemisi jälgida http://animalslife.net/pesaleidja-3/ Ja annetada saab numbritel: 
900 0905 - kõne hind 5€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0950 - kõne hind 50€
Kuula kindlasti tekst lõpuni muidu annetust ei toimu.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di