Otse põhisisu juurde

JAANUARIS LEIDSIME KODUD 22 KASSILE

 On aeg tutvustada teile jaanuaris kodu leidnud kassid!



PEETER - suur kaisumõmm Peeter kolis oma uude koju, kus ootab ees üks teine päästetud kiisu ja koer, nii et igav tal seal ei hakka. Hoiukodu oleks Peetrit väga endale tahtnud jätta, kui ei oleks pidanud hakkama kolima, kuna tegemist on nii ideaalse seltsilisega, kes alati inimesega rääkida tahtis ning oma lustaka loomusega alati naerma ajada suutis. Peeter oli algul Pesaleidjas tõsiselt haige, kuid kosus hoiukodus kiiresti ning võttis paari kuuga 3 kg juurde. Nüüd on Peetril jõuvarusid küllalt, et uues keskkonnas hakkama saada. Ükskõik kui raske Peetrit ära anda ka ei olnud, oleme kindlad, et Peeter kohaneb uute naabritega ruttu ja hakkab kiiresti jälle toitu nuiama ja niikaua uuel konserviavajal sabas käima, kui ta midagi ka põske saab. HELLIK - nooruke kiisu poiss sai koju vanemate inimeste juurde ainukeseks kassiks. Pere tahtis triibikut, nagu neil enne oli olnud. Kindlasti saab ta seal ära hellitatud toakassiks. SISSU on noor ja mänguhimuline kassipoiss. Kassitoas harjumine võttis tal aega vaid 1 päev ja siis hakkas suur trall pihta. Kui teised kiisud puhkasid siis ta hõikas: "Mängima, mängimaaaa!". Kutsele vastasid vähesed.  Paikoolist diplomi sai ta kõigest 7 päevaga, sulepulka tassis mööda tuba uhkelt hambus. Uues kodus ootab ees 1 tagasihoidlikum koer ja väga-väga mänguline kass. Loodame, et Sissu saab nüüd endale päris oma mängukaaslase! VALLO - Eile läks Vallo nukralt tagasi pessa peale külastajaid ja ütles endamisi, et homme on parem päev... Täna see juhtus!!! Meie seenior Vallo sai hommikul ankeedi ja koheselt oli uus pere valmis sõitma Kassituppa. Vallo võlus nad esimesest hetkest oma malbe olekuga. Lapsed olid väga rõõmsaid ja ütlesid peale esimest paid - "Viime ta koju!" Vallo ei pea enam taluma teiste kiisude kiusu ja saab lõpuks vanaduspõlve veeta rahulikult! Vallole soovime kõik pikka iga, ohtralt paisid ja suured konservimäed ainult talle! POPPY - Pisike ja krapsakas Poppy veetis üllatuslikult kassitoas liiga kaua aega. Sõbralik ja paimaias kiisu ei jäänud kuidagi silma, sest jooksis pidevalt KOHE peitu kui kassituppa rohkem rahvast hakkas kogunema. Siiski siiski, ometi ühel täitsa tavalisel päeval leidus ka Poppy jaoks see oma pere, kes kiisukeses kohe oma uue sõbra ära tundis. Kui Poppy teisi külastajad pelgas, siis peretütrega saadi koheselt paides kokkuleppele ja sõit kodupoole võiski alata!


BINGO - Muhe ja vahva seltsiline Bingo sai puurielust vabaks! Ometi enda kodu! Bingo oli ammuilma väsinud ühes asendis magamisest ning ausaltöedes olidki nüüd kõik võimalikud kohad puuris põõnamiseks järgi proovitud. Bingo uues kodus ei ole ühtegi teist käpalist ega vurrulist, kes saaks tema igapäevatoimetusi mingil moel segada. Uues kodus on Bingo iseenda peremees! Põnn sai aga jackpoti - neuroloogiliste muredega kiisupõnn leidis kodu Eriveti kliiniku neuroloogi juures! Koju läks meie stoiline ja tasakaalukas nunnupall POTSUHoiukodu kohaselt oli Potsu huvilise tekkimise päeval kohe tabanud, et tuul on suunda muutnud :) ja hakanud hoogsalt mängima, mida hoiukodu veel varem polnud näinud. Kodus hakkavad Potsut peale ema ja isa tupsutama kaks last, kes olid temasse esimesel tutvumisel kiindunud. HÄRMATIS - Üks lendoravatest on maandunud oma pessa! Lendoravast sai kiirelt pailembeline kiisupoiss ja õnneks jõudis ta suures Kassitoas veeta vaid nädalakese. Uues kodus on terve majake Härmatise päralt ja ka kõik paikäed, sest kõhu alt paid on lemmikud. WISPER - Susisev ja ettearvamatu Wisper saabus Pesaleidjasse Viljandi Varjupaigast 2023.aasta aprillis. Aegamööda sai Wisperist tõeline hiirekütt ja ootamatult paikiisugi. Oma kodu oli Wisper tegelikult oodanud juba päris tillukesest peale ning täna see pikk ja raske ootusaeg ometi läbi saigi. Wisperi uueks toanaabriks saab seekord hoopis koer, kellega loodetavasti saadakse aegamööda ka suurteks sõpradeks. Jääme lootma parimat!


DATTEL - Paikiisu diplomi omandanud Dattel leidis oma pesa kahe noore juures, kus saab Datu nautida nii pikkasid unetunde kui üldse võimalik. Piiramatu kogus paitusi ja lõpmatut armastust jagub kindlasti uues kodus samuti. Dattel saabus Pesasse PTA väljakutsega ning nukrutses pikalt üldsegi kõrvaltoas, kuhu külastajad ligi ei pääsenud. Märkamatult sai Dattelist aga tõeline hitt ning huvilisi oli lausa hulgi. ATS - pai kassipoiss oli julge ja uudishimulik, kohanes kiiresti ja avas end päev päeva järel südantsoojendavate käitumismustritega. Ei läinudki kaua kui mõnusalt jässakat Atsi märkasid armas noorpaar, kes endale ühise kodu soetasid ja kohe ka Atsi endaga kampa võtsid. Nad iseloomustavad nii: "Ats sai valitud natukene nende enda järgi- punased juuksed ja rohelised silmad. Kohtudes tuli kassipoiss kiiresti kohe meie külje alla ja lunis paisid. Hea, kui üldse astuda laseb ilma paid andmata. Ta on rahumeelne ja vaikne. Kui midagi on vaja, annab ta sellest ka märku. Aknalaud on Atsi lemmikkoht, kust saab naabrivalvet pidada ja linnuvaatlust teha".  TAMSA - Koju kolis imenunnu Tamsake. Tamsa on õrn, tagasihoidlik, suure südamega hell kassitüdruk. Pere tuli vaatama kahte kassipoega. Tamsa õde on pilkupüüdva kasukaga aktiivne kassitüdruk, aga siiski perele jäi rohkem hinge tagasihoidlikum Tamsake. Tamsa armstab pai ja konservi, aga ta ei tule isegi kunagi nõudma, ootab alati kannatlikult. Ootas ka kannatlikult oma päris kodu ja nüüd saab maailma suurimaid konservimägesid hakata jagama oma uues peres suure kassiga Siim.  NONNA - Sul on konservi? Mõni edevam mänguasi? Siis oled sa kohtunud Kassitoas 100% Nonnaga! Tegemist on väga uudishimuliku kassipreiliga, kes ennast puudutada veel väga ei lubanud, selle eest mängida võis lõputult. Uus pere valmistus hoolikalt ja lasid Nonnale teha ka Pesaleidja Loomakliinikus eelnevad vereproovid! YASMIIN oli alguses selline käegakatsumatu iludus, keda õnnestus vaid kaugelt ja lähemalt silmitseda aga iga pisemagi paitamise proovi korral lipsas ta alati väga osavalt minema. Alguses oli väga tavaline näha üht visa vabatahtlikku teise vähemalt sama visa kassipreili järel mööda suurt kassituba jooksmas lootuses, et ehk täna on see päev, kui Yasmiin laseb end silitada. Kaks kuud pärast vabatahtliku püüdlusi viis visadus võidule ja lõpuks õnnestus Yasmiini sulgpehmet kasukat sõrmeotsaga hetkeks puudutada ja see oli ka kõik. Pärast poolt aastat sai Yasmiin lõpuks aru, et tegelikult polegi see paikäsi üldse nii hull ja maiuse nimel võib enda peent kasukat sasida küll lasta. Seda muidugi eeldusel, et vabatahtliku käed on hoolsasti pestud, sest Yasmiini enda kasukas oli ALATI laitmatult puhas ja plekivaba. Aasta möödudes muutus väga tavaliseks, et Yasmiin tuli juba ise vabatahtliku poole, edivstas ja kudrutas ning lasi pärast maiuse ilmumist pikalt end sügada ja paitada. Enda graatsilise, väga suurejoonelise ja väljapeetud olekuga ta kindlasti ka enda uue omaniku ära võlus!


NOSSIK - paimaias Nossik on kass, keda on vist kõik kassitoa külastajad kasvõi korra paitanud. Nossik oli ka pühadeaegse Avatud Uste Päeva staar ning röövis salakavalalt endale enamuse paidest. Nüüd saab Nossik aga nautida päris enda paituseid ja musitusi. Esimene uni omas kodus saab kindlasti olema eriti magus! NIKA - Ja vaata et olekski kohekohe kassitoas aasta täitunud. Nika aga otsustas enne asjad pakkida ja oma pesakohta kolida. Nika uueks ja esimeseks pereks saavad toredad noored, kes kassitoas juhuslikult vaikselt pesas uinakut nautivat tüdrukutirtsu märkasid. Nika saab uues kodus kindlasti hulgaliselt hoolt ja armastust. VIKERKAAR - Mõned tunnid kassitoas ja juba ta koju suunduski. Veidi kartlik, kuid mänguline Vikerkaar ei pea uues pesapaigas kindlasti mängimisest puudust tundma. Uude koju kolis Vikerkaar koos Triibuga, niiet ehk läheb ka kohanemine veidi stressivabamalt. Palju mänguminuteid Triibule ja Vikerkaarele!  TRIIBU - Mõelda vaid, et 2022.aasta aprillist kodu-ootamine on ennast ometi ära tasunud. Kui kassitoas populaarse keerleva liblikamänguasja peale Triibu ennast peidupaigast lagedale tõi, oli tulevane pere koheselt võlutud. Kindla peale saab Triibust omas kodus vahva mängukaaslane ja seltsiline nii suurtele kui ka väikestele. Uude koju kolis Triibu koos Vikerkaarega


THEODORE - Aasta esimene kassitoast koduleidja on tilluke punapea Theodore, kes jõudis vabapidamistoas olla vaid loetud tunnid, kui pikalt temaga kohtumist oodanud noored teda ometi ka päriselt nägid. Theodorile jagatakse kindlasti uues kodus toooohutult armastust, sest ka kassitoas olid uue pere pilgud ainult tema peal. NANA leidis ka endale ideaalse kodu, kus teda ootas ees ka teine kiisu! TIPSI jäi aga hoiukodule päriseks, juhhuu!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di