Otse põhisisu juurde

Aprillis kojujõudnud!

Aprill võib ju olla naljakuu, kuid täitsa ilma naljata leidis aprillikuus kodu ei rohkem, ei vähem kui 44 karvast sõpra! 


Nagu ikka - alustame siis päris algusest.
Pesaleidja kassitoas elas veidi üle poole aasta võrratult ilus vesihall-valgega kiisupoiss Porthos, kelle puhul olid vabatahtlikud ühel meelel - ta leiab kiiresti  kodu. Kuid temast vaadati üha enam ja enam mööda. Kellel jäi pilk talle, mõeldi, et ah, nii sõbralik kiisu leiab ruttu kodu, me võtame kellegi teise. Ja nii Porthos istus.
Kuid meie uue vabatahtliku süda sulas ning märtsikuu viimastel päevadel tuli ühtäkki ankeet - meie vabatahtliku nimega. Porthose isiklik vabatahtlik ei teadnud aga midagi sellest, et ta kellegi südame nii jäägitult võitnud oli ( peale isikliku vabatahtliku enda muidugi ) ja seda suurem oli heameel ja õnn. Esimene aprill koliski täitsa ilma naljata Porthos päris-päris oma koju. Viimased nurrud meie vabatahtlikele, viimane ninaotsade kokkuhõõrumine oma isikliku vabatahtlikuga ja kodutee sai jalge alla seatud.

Porthos
Quando, Abraham, Erik, Lilia - samuti kassid, kes just sel vahval esimesel aprillil päris oma kodud leidsid. Esimene neist sütitas leegi Eesti-Japaani abielupaari südames ja otsus oli üsna kiire tulema.
Abraham oli meil pikalt kõrvaravil, seda opereeriti, sest kuulmekanal oli kitsas ning kõrvapõhjas oli mädane põletik. Lõpuks sai kogu see jama ravitud ning kiisupoiss sulatas oma lontis kõrvaga kiirelt noore neiu südame ja koliski päris oma koju.
Erikule jäädi täiesti kindlaks. Sai ankeedi, teda tuldi vaatama ja ehkki otsustati avatud pilguga ringi vaadata ja uudistada ka teisi vahvaid kiisusid, siis Erikus nähti just seda päris õiget ja oma, mistõttu oma asjad pakkiski kokku Erik ja koos Royal Canini kinkepakiga ta oma uue pere juurde ka läks.
Ning Lilia - jõudis vaid nädala olla kodulehel üleval, kuid just need "kõige tavalisemad" triibud sulatasid südamed ja päris isiklikud paid saavad just päriskodus jätkuda. 

Quando

Abraham

Erik

Lilia

Kassijuttude vahele mahtus aga ka koerlasest kojumineja ehk meie armas süsimust hundu Riki! 11-aastane Riki tõsteti kodust välja nagu mõni kõlbmatu ese peale omaniku surma, kuid leidis omale peale mõneajalist hoiukoduelu siiski kaks eakamat, kuid väga tragi prouat, kellega koos saab elu ainult ja ainult ülesmäge minna!

Riki

Phoebe, Estine, Luisa, Uko, Vend Vahindra - neid seob üks tunnus ja see on "armastav kodu". Lõpuks on neilgi pesad olemas.
Phoebe minevik on küll olnud raske ja kurb, ta kaotas oma pojad ja kliinikus taastudes otsustas sealtki põgeneda lae kaudu, kuid kätte ta saadi ja kuna leidus inimene, kelle unistus oli pikakarvaline punane emane kiisu, oli Phoebe'l kodukoht olemas.
Estinet mindi vaatama aga pika maa tagant, kaasa võeti aga igaks juhuks transpordipuur. Lõppes Estine igav periood, sest uues kodus oli ees ootamas neljajalgne sõber, kellega koos päevi õhtusse veeta, et siis pererahvalt aga pai ja tähelepanu oleks mõnus saada.
Ülierilise näoga pikakarvaline triibik Luisa võttis ohjad 5. aprillil enda kätte ja otsustas, et aitab kassitoa elust - ma pean koju saama! Muidu tagasihoidlik ja malbe neiu ladus lauale kõik oma trumbid - ronis sülle, lõi nurru ja otsus oli võluväel tehtud. 
Ning eutanaasiasüstist pääsenud Uko keeras sujuvalt inimesed ümber enda käpa ja esimesel kohtumisel uue potentsiaalse perega oli otsus tehtud - võrratu käpamustriga Uko sai päris oma kodu.
Vend Vahindra - lumepallikest meenutab kiisupoiss sobitas sõpruse uue perega juba lepinguid vormistades ja ega pikka juttu enam ei olnudki. 

Luisa

Phoebe

Estine
Vend Vahindra

Uko
                                       

Kui alguses oli soov panna selle postituse esimeseks lauseks, et kodu leidis 44 neljakäpalist, siis üsna kiirelt sain aru, et seekord see nii ei ole.
Kolmekäpaline Polina leidis samuti kodu. Leiti Sillamäelt mädaneva, põletikus käpaga, mis tuli paratamatult eemaldada. Peale operatsiooni osutus Polina vägagi tänulikuks ning armsaks kiisupreiliks, võlus postituse peale ära oma tulevase pere ning sai sõbraks ülivahva karvase sõbra Mio. Saavad ka üksteist lohutada ja toetada - karvane koersõber on samuti ühe haige esikäpaga ning tal on üks silm. 

Polina

Della, Pehmik, Irmeli, Takjas, Sipsik, Mummu, Wolli, Tom - täitsa uhkelt päriskodu leidnud kiisud!
Esimene neist on nii võrratult ilusa kasukaga, et uskusime, et leiab kassitoast kiirelt kodu. Nii see aga ei olnud, kuid õnneks hoiukodus tuli tema iseloomus välja palju erilisi ja positiivseid omadusi, mida hoiukodu perenaine oskas ilusti sõnadesse panna - nii tekkis Dellale huviline ning kiisupreili sai kolida talumajja, kus talle on seltsiks kolm vahvat poissi ja koer! 
Pehmik on sündinud Mustamäel kortermaja välistrepi all ja oli padumetsik kass. Kassitoas elades hakkas aga üks hetk tema kõrvas elama kõrvapõletik, mis oli nii tohutult raske, et kuulmekiled purunesid ja tekkisid tohutud tasakaaluhäired. Peale uuringuid, pikki antibiootikumikuure ja napilt üle Vikerkaare minemist, leidis ta hoiukodu, kes lubas teda hoida, kuni leidub päriskodu. Ja see päriskodu oligi tõepoolest olemas - eriti super veel see, et koos karvase sõbraga taaskord. Hoiukodu perenaist tuli küll pikalt lohutada, sest igatsus Pehmiku järele oli suur, kuid nüüd on südamed kõigil rahul - ta on kodus. 
Irmeli jäi silma aga vanaemale ja lapselapsele juhuslikult. Plaan oli kass võtta alles augustikuus, kuid Irmeli võitis kiirelt nende südamed. Mindi koju, sest kuidagi ei mahtunud praegusesse plaani kiisuvõtt, kuid igapäevaselt sai vaadatud kiisupreilit meie kaamerast, süda ei andnud rahu ja tuldi ikkagi Irmelile järele. Kiisutüdruk aitab üle saada vanaema hiljutisest abikaasa kaotusest ning sellest eelnevale koera kaotusest. 
Ning Takjas, Sipsik, Mummu, Wolli ja Tom olid hoiukodus Roobe karjafarmis veterinaararstide juures. Süda aga ei lubanud neid enam lahutada ega sellest rahulikust rajoonist ära viia, vaid tuli kiisud päriselt sinna ära vormistada.

Della

Irmeli

Pehmik uues kodus

Takjas


Slejk, Diablo, Aliisa, Sabriine, Jussike, Leona, Marcel, Timbu ja Limbu - ei ole üldse vähemtähtsad ja on leidnud endale päris oma sooja pesa, oma inimesed, oma paikäed ja täitsa omaenda söögikausid. Igaüks neist keeras ühel või teisel moel inimesed ümber enda käpa ja sulatas südameid.

Sabriine


Leona

Marcel

Jussike


Slejk

Diablo

Carmen, Rango, Fidel, Carlo.
Esimene ja nende nelja seast ka ainus kiisupreili otsustas võluda aga kahe noormehe südamed ning kolis neile seltsi elama. Lubati ainsa naishinge eest hoolt kanda ja hoida teda väga. 
Rango oli aga tubli kassitoa uksest esimesena väljasilkaja ja kuna ta koheselt transpordipuurini jõudis, kui tuldi otsima oma kassile seltsilist, oli otsus kiirelt tehtud. 
Ja veel üks vahva vanaema-lapselapse kooslus otsustas tulla kiisut valima ja imevahva Fidel võlus südamed. Eriti sellega, et armastab tohutult süles olemist!
Ja mõnus poiss Carlo - alguses nautis ta pisut kõrva tagant sügamist, pikki paisid ning seejärel otsustas rahumeelselt transpordipuuri minna. Teisi kasse noored ei vaadanudki - ankeet sai täidetud Carlole ja oma kodu oli see poiss täiega väärt. 

Carlo

Fidel

Rango


Sama uhkelt ja sirge seljaga võtsid kodutee käpakeste alla ka muhe kutt Freddie, väga lühikest aega kassitoas olla jõudnud Cecilia, võrratu ja imeilus Ellie ning vahva kirju Pisi-Ronja! Koduteed mööda läksid ka võrratu Tumehall, kaunid ühesilmsed õed Marta ja Paula ( nad said koos koju! ) ning Niklas. 

Marta & Paula

Tumehall

Pisi-Ronja

Cecilia

Freddie

Ellie


Ja nagu ikka - meie lemmikrubriik - hukkaläinud hoiukodud. Sõna hukkaläinud siis otseloomulikult kõige paremas võtmes üldse! Tegu siis nende hoiukodudega, kes oma ajutistest hoolealustest enam loobuda ei suutnud ja otsustasid, et kiisude kolimised on seekord ära kolitud ja nüüd on nad oma päriskodus. 
Nii jäid hoiukodusse päriselt elama Juula, kelle vennake küll välja kolis ja uue kodu leidis, ent see oligi tõuge, mille peale hoiukodu perenaine jäi kahtlema, kas suudab Juulat loovutada. Ei suutnud. :)
Tipitiri - ega kiisu kohe teada ei saanudki, et ta nüüd oma kodus on, sest magas sügavat rahumeelset und. Küll aga tekkis kiisupoisile huviline, mis aga hoiukodu hoopis kurvaks tegi - ei suutnud keegi mõelda sellele, et ta ära minema peaks ja asi tuli hoopis ametlikuks teha. Tipitiril on kodu olemas!
Ja samasugune lugu ka Lustiverest pärit Lustiga - tekkis tõsine huviline, kes väga-väga Lustit endale soovis, kui hoiukodu taipas, et nemad tahavad ka väga-väga Lustit enda juurde jätta. Asi ametlik ja Lusti jääbki oma koju.

Juula

Lusti

Tipitiri




             Aprillikuised 44 vähem- ja rohkemkarvast sõpra leidsid Pesaleidjas tõepoolest kodu!
Kassitoa kasse saab jälgida klikates järgmisele aadressile:
Kui aga soovid mõnele kiisule kodu või hoiukodu pakkuda siis:
kodu pakkumiseks täida ära kiisuvõtja küsimustik http://pesaleidja.ee/content/loovutustingimused
kui soovid pakkuda hoiukodu võid on Sul mõni idee ja soov kiisusid aidata siis kirjuta julgesti info@pesaleidja.ee
Pesaleidja pere tänab Teid lugemast, kaasa elamast ja aitamast!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di