Otse põhisisu juurde

Kodu-uudised: Pöff ehk Rasmus ehk Sammy

Täna jagame ühe nunnu ühesilmse kiisupoisi kodu-uudiseid, kel lisaks uuele armsale kodule meie oma vabatahtliku juures on tal ka juba kolma nimi. Heal lapsel mitu nime, nagu öeldakse.

Saabus algul pesakasse Pöffina, seal mingi hetk muutus Rasmuseks ja minu juures sai Sammyks. Teadsin kohe, et Sammy on arglik ja kindlalt vajab aega. Teadsin ka seda, et kiisu pole üldse kuri ja kui sundkontaktina talle pai teha ja teda sügada, siis ta armastab seda ja hakkab nurruma. 

Sammy oli kassitoas alati kuskil nurgas pesas ja ise inimestega kontakti ei otsinud, aga puuris olles puges ta nii minu südamesse ja no kuidas ma oleks saanud ta sinna jätta. Nii ta 27.02.2020 minu juurde koliski. 

Eks esimesed päevad olid veidi muret tekitavad. Oma hädad tegi Sammy liivakasti kõrvale, aga mitte sinna sisse. Lõpuks igast nippe proovides sai ka Sammy aru, et mõistlik oleks ikka liivakasti oma asjad ära teha. Huhh super, üks mure vähem. Olin ostnud ka talle kratsika.. aga talle ei meeldi seal kraapida. Leidis, et diivan oleks parem. Ostsin siis veel ühe kratsika, veidi kõrgema, teistsuguse nööriga ja nüüd kasutab ta mõlemat oma puud ja sai ka selle probleemi lahendatud. 

Sammy on päris suur argpüks. Võtsin diivanile enda kõrvale, tegin pai ja niiimoodi nautis seda. Siis panin teleka tööle ja need hääled hirmutasid teda ja ta jooksis kiirelt minu voodisse peitu ära. Kusjuures mu voodi ongi tema nö "safe zone". Ükskõik kus ta korteris on ja hakkab miskit kartma, jookseb minu voodisse ja kössitab seal. Koos kodus ringi liikuda oli võimatu, sest kiisu hirm on nii suur. Kui kass joob nt elutoas oma kausist vett ja ma 2m kaugemal otsutan diivanilt püsti tõusta ja näiteks teise tuppa minna, hirmutab see teda nii väga et jookseb jälle voodisse peitu. 

Mängimine meeldis talle koheselt, arvan, et kõik, kes teda puuris näinud teavad, kuidas ta palli pärast segaseks võib minna.😂 Mõnikord on naljakas vaadata, kuidas ta üritab palli lüüa ja lööb täitsa mööda, eks see ühe silmaga kõige hoomaine just lihtne pole. Sellepärast meeldivad ka talle kõlisevad mänguasjad, sest siis on hea lihtne kuulata, kus mänguasi on. Eriti meeldib Sammyle kõlisevata asjadega mängida vara-vara hommikul, kui mina magada tahan.😂😂. 

Kui kiisule süüa panin, siis pidin ta ise toidukausi ette tõstma, kus ta siis suure isuga sööma hakkas. Kui ma seda ei teeks, istuks ta voodis ja ootaks ööd, millal saab salaja sööma minna. Kuu ajaga on ta muutunud nii palju julgemaks, et kui lähen kööki talle süüa panema, siis tuleb piilub ukse servalt või paar korda on isegi kööki mu juurde tulnud ja oodanud, millal toidu ära panen ja talle serveerin ning hakkab koheselt sööma. 

Lemmiktegevuseks on veel linnuvaatlus. Aknalaual istumine ja jälgimine, kuidas oravad mööda puid siblivad ja linnud hoovis keksivad. Jällegi, kui ta istub aknalaual ja ma lähenen ja tahan talle seal pai teha, siis jookseb kiirelt ära. Aga vähemalt ta julgeb nüüd veidi ringi käia, kui mina üleval olen ja kodus toimetan. Hommikuti äratab mind sellega, et tema niiske nina on minu nina vastas või siis limpsib mu nägu ja nurrub nagu traktor, andmaks märku, et okei sa oled juba piisavalt maganud.. millal mind keegi sügab? Üldse on ta üks vahva kass ja ma ei jõua ära oodata, millise arengu ta näiteks poole aastaga ära teeb.

Ehk ei tasu sugugi kurb olla, kui Su uus pereliige alguses natuke arglik on. Mõnikord läheb ikka aega, et ta end uues kohas koduselt tunneks. :)

 Kui Sa soovid ka omale toredat kiisusõpra, siis piilu siia: https://www.pesaleidja.ee/loomad/praegu-otsivad-kodu/. Ja kui Sul on toredaid kodu-uudised jagada, siis ootame suure huvi ja rõõmuga. :)

----
SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Iga annetatud euro aitab! 💚



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di