Otse põhisisu juurde

2013. aasta kokkuvõte

Taas on üks aasta mööda läinud ja kätte jõudnud uus. Meil on hea meel teile teatada, et saame 2013. aasta rõõmsalt kokku võtta ning patsutada endale seljale tehtud töö eest. Võib öelda, et saame tulemustega rahule jääda. 2013. aasta oli meie jaoks edukas.

2012. aasta oktoobris avatud Pesaleidja kassituba Tallinnas on oma hoo sisse saanud ning praegu on seal oma uusi kodusid ootamas 62 kassi. Igapäevaselt käivad meil abis paarkümmend vabatahtlikku, kes hoiavad kassitoa puhtana ning loomad tervete ja õnnelikena. Pea teist sama palju on veel paitajaid ning pöidlahoidjaid, kes nõu ja jõuga teinekord appi tulevad kui vaja. Ka hoiukodude arv on meil suure hooga kasvanud ning meid on kokku nüüdseks juba 55. Hoiukodudes on oma ajutise sooja pesa leidnud hetkel 108 kassi. Kokku on meie hoolealuste arv aastaga pea kahekordistunud. 

Üks meie värskeimatest koduootajatest -
Virumaa kodutute loomade varjupaigast pärit Lille

Neist kõige pikemaajalisem ootaja on oma päriskodu oodanud juba üle 5 aasta. Kimi jõudis Viljandi kodutute loomade varjupaika juba 2008. aasta 10. septembril väikese kassipojana. Iga aasta kevade saabudes jõuab varjupaikade ja loomadega tegelevate MTÜdeni sadu teateid leitud kassipoegadest. Nii ka sel aastal. Meieni jõudsid kümnete kui mitte sajakonna leitud kassipoja teated. Võitlus pisikeste hingede eest ei ole lihtne. Sel aastal saime tunda nii päästetud hingede võidurõõmu mitmete elule tagasi poputatud pesakondade näol - üheks selliseks meie lasteaia kassibeebid, kellest kõik praeguseks hetkeks juba oma päriskodudes nurruvad. Kahjuks tuli sel aastal ka võitluses alla jääda. Loodame, et pisikeste Haiku ja Maya kaotus pani vähemalt mõne inimese mõtlema oma kassi steriliseerimise ja kastreerimise peale. 

Üle 5 aasta oma päriskodu oodanud Kimi

Oma päriskodu leidsid sel aastal meie hoolealustest endale uued kodud täpselt 300 kassi ja 5 koera. Pesaleidja kaudu leidsid endale uued kodud ka üks küülik ning kaks rotipoissi. 2013. aasta tõi uued kodud ka mõndadele meie veteranidest koduootajatele. Päriskodus saavad nüüd nurruda 6 aastat oodanud kolme käpaga Kessu ja sama kaua oodanud Aadu, kes oli üks Viljandi kodutute loomade varjupaiga esimestest elanikest. Oma kodus sai jõulud veeta ka imearmas Küpsis, kes oma kodu pidi ootama veidike vähem - kõigest viis aastat. Oma kodu leidis ka vahva vanahärra Maksi, kes siinsamas blogis oma askeldustest jutustas. Peatselt saate lugeda juba tema viimast postitust, mille ta teeb oma päriskodust.

Kessu uues kodus koos oma uue parima sõbra Muffiniga

Ka mitmed võitlused pisikeste hingede eest jäävad 2013. aastasse. Ühe meie hoiukodu päevad olid mitme kuu jooksul täis ravivõimlemist ja massaaži koos pisikese kassitüdruku Toffeega, kes leiti kahe murtud käpaga. Arstid arvasid alguses, et vähemalt üks käppadest tuleb amputeerida. Õnneks jäi tema leidja endale kindlaks ning palus arstidel anda endast parim. Praeguseks saame rõõmuga teatada, et see palve oli asja eest - tänaseks on kõik liigesed ja närvid kiisu käppades taastunud ning Toffee käpad on täiesti terved. Tänaseks nurrub ta oma päriskodus Soomes. Ka koer Benjamin jõudis meieni sarnase murega - auto alla jäänuna murdis ta lausa oma 3 käpa luud. Praeguseks on Benjil kõik operatsioonid möödas ning käimas on taastusravi. Peatselt saab ta minna oma päriskoju.

Rõõmsameelne Benjamin enne järjekordset operatsiooni

2013. aastasse saab kirja panna ka mitu totaalset muutujat. Nii on meie tublid vabatahtlikud mitu arga ja metsikut kassi oma hoole ja armastusega muutnud paimaiasteks sülekiisudeks. Meeldejäävaimad neist kindlasti Tiitsu, aga ka Sindi ja Flossu. Meil on hea meel selle üle, et ka mitmed kodupakkujad ei ole tagasi kohkunud selle ülesande eest ning kodusid on leidnud ka mitmed arad kassid. 

Imeilus, aga väga arg Lumivalgeke, kes ka 2013. aastal endale kodu leidis

Aasta jooksul sai meie kiisudega käidud ka mitmetel sündmustel oma tegevust tutvustamas. Neist edukaimateks võib lugeda kindlasti osalemist novembris Laps ja Pere messil, tänu millele leidsid otseselt 3 meie hoolealust omale päriskodud - nüüd nurruvad soojades kodudes Enrique, Kaks Triipu ja Noora. Kindlasti levis hea sõna meist tänu messile veel kümnete ja sadade inimesteni. Väga hästi läks meil ka aprillis ZooExpo kassinäitusel, kust läks otse koju meie hallitriibuline Sheba. Ja kõikide suureks üllatuseks sai tõukassidega võisteldes uhke kolmanda koha publiku lemmiku valimises meie armas Matilda.

2013. aastast võikski kirjutama jääda. Loodetavasti kujuneb ka 2014. aasta meie jaoks edukaks. Meie väsimatud vabatahtlikud ning hoiukodud töötavad selle nimel igapäevaselt. Ka teie head sõbrad - toetajad, annetajad, pöidlahoidjad, kodupakkujad, kasside paitajad, fotograafid ja fännid - olete andnud olulise panuse meie tegevusse. Ilma teieta ei oleks me seda suutnud. 

Meie rõõmsameelne vabatahtlike pere ühisel jõuluistumisel koos kassidega

Meie vabatahtlike ja hoiukodude pere soovib teile kõigile rõõmurohket ja edukat uut aastat!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di