Otse põhisisu juurde

JUUNIS LEIDIS KODU 28 KASSI

Tere jälle armsad sõbrad!

Nagu pealkiri ütleb siis on põhjust rõõmustada 28 karviku üle, kes taas või esmakordselt said kodu.

Kohe juunikuu esimesel päeval seadis sammud oma päris esimesse kodusse kassilaps Jaguar.

Jaguar
Jaguar, Bently, Porshe, Lexus ja Cadillac on kõik ühe armsa kiisu Leenu pojad. Pisid kasvasid meie vabatahtliku juures koos emaga kuni olid piisavad suured iseseisvaks eluks.

Cadillac
Niisiis pisar silmis läksidki tited - kõigepealt Jaguar, pesakonna esimene ja kõige aktiivsem. Tema kodus oli ees ootamas ka teine kiisu, niiet neil saab olema seal kindlasti lõbus.

Porshe
Bently
Teisena rändas emme juurest koju Bently, kes oli broneeritud juba pea sünnist saati :) ka temagi sai toredasse perre.
Kolmandana läks Porshe, kes võlus ära oma inimese samuti olles ise alles kuu vanune. Käidi vaatamas ja oodati kuni saaks juba koju kaasa võtta.
Neljandana läks pesakonna kõige malbem ja kõige nunnum kassilaps Cadillac. Ka temagi juba broneeriti enne kui preili jõudis silmad avada. Ka leping tehti kohe, et ikka kindel oleks! Ja nii oodatigi kiisut pea kaks kuud, et koju viia. Ja muide, preili kolis Soome. Juba on ka kodu uudiseid, et reid läks kenasti ja kiisu kodus harjunud.

Lexus
Viimasena kolis ema juurest ära Lexus, kelle pere sattus preili vabatahtlikuga juhuslikult rääkima kassipoegadest. Kuidagi läkski nii, et Lexus oligi nende perest puudus ja nüüd ongi kõik Leenu pojukesed oma elu peal :)


Koju rändas ka imeline Katariina. Tema koju jõudmine oli natuke keerulisem kui tavaliselt, sest kiisut kimbutas hoiukodus herpes ja siis tekkis kõrvapõletik. Eks nii mõnigi huviline kadus kiiremini kui tekkis, kui kuulis, et kiisul on hetkel ravil. Kuid siiski üks pere ootas teda ja hoidis kätt pulsil just Katariina käekäiguga ja siis lõpuks kolis see mustvalge iludus hoiukodust päris koju.
Katariina
Neebel



Neebel!!! Viljandimaal ekselnud ülisõbralik hallsilm leidis endale väga ägeda perekonna Tartus! Uues kodus on tal veel kaks inimsõpra ja kaks liigikaaslast!









Kassitoast läks koju hirmus pikad kolm ja pool aastat kodu oodanud Rosita. Mänguline ja inimsõbralik võltsarg Rosita armastas peale passida, kuna inimene keset kassituba maha istub, et siis salapäraselt mööda tema külge libiseda ja pai nuruda. Ning lõpuks ometi jõudis ta sellise inimese ära oodata. Kodus ootab teda ees juba varasem Pesaleidja elanik.

Narvast tulnud üliarmas ja -naljakas Elaine, kes leiti sealt suvilatest, ilmselt peale seda, kui oli oma esimese pesakonnaga kodust välja visatud. Kiisu, kes on nii paimaias, et paide peale lausa pööraseks muutub. Läks koju koos toreda neiuga, sõbraks juba mõni aeg tagasi meilt võetud Kessule.


Elaine




Päkapikk
 
Valgast tulnud FIV+ ülisõbralik poiss läks koju koos noormehega, kes tuli otsima väikest emast kiisut. Aga siis otsustas, et mitte ainult temal pole sõpra vaja, vaid sõpra on vaja ka Päkapikul, kes kassitoas pidi oma päevi vaid puuris veetma, kuna armastab inimest täpselt sama kõvasti, kui vihkab teisi kasse.

 Imearmas Siisi läks koju Norrasse kevadel adopteeritud Ferdinandile sõbraks. Omanikeks on tore paar loomasõpru. Juba on ka kodust uudised, et Siisi on armunud Ferdinandi aga Ferdi pole selles veel kindel kuid pere on uue liikme üle rohkem kui rahul.


Niklas


Galja
Heru


Rihanna
 


Sel kuul said hoiukodudest päris kodud nii Rihanna, Heru, Galja, Saba ja Niklase jaoks.
Rihanna leidis hoiukodust endale suure karvase ja parima sõbra koera ja ega olles mõni aeg juba hoiukodus elanud arvati, et sõpru ju lahutada ei saa.
Ka Heru hoiupere kes ta tänavalt metsiku kassipojana püüdis arvab, et ega Herul kuskil parem ei ole kui ikka nende juures, seal juba 3 kassi ja kääbusküülik olemas mis see neljas kasski ära ole.
Galja viidi esialgu vanaisale proovima, et kuidas vanaisa ja Galja omavahel hakkama saavad. No ja nüüd muud ei kuulegi kui härra muutkui rääkivat "minu kass...", "minu kass..." kus sa siis niiviisi enam lahutad - Galja on kodus.
Saba läks meie vabatahtliku juurde tervist kosutama ja kuidagi sai arast kiisust pai nuruv ja seltsiv loom. Peres ees olnud kassi Lulu süda vajab veel veidi vallutamist aga hoiust sai päris.
Niklas oli algselt kassitoas päris arg aga ilus kiisu. Perenaine polnud kindel, et kas ikka nad omavahel sobivad ja võttis ta hoiule. Paar kuud ja kassile sobib koduks ideaalselt - sissekirjutus tehtud!

Ja siin on suhteliselt haruldane kojuminejate kamp - Tiiger, Unimüts ja Piraat. Kolm triibulist emast kassipoega kolisid koos ühte kodusse! Uus kodu lihtsalt ei suutnud valida. Kodus ees ootas neid ka kolme kuune kutsikas. Nii, et tõeline sõimerühm!



Kassitoast kolis oma koju Järvamaale Sõbrake, kes tuli meile ühest suvilapiirkonnast kus suutis pööningul elades talve vastu pidada. Nüüd ei pea ta enam külma talve pärast muretsema sest preili saab nautida muretut kodukassi elu.

Stig
 Kurva minevikuga Valga poiss Stig pidi kolima Eesti teise otsa ning lisaks oma kodu kaotamisele jääma ilma ka oma kasukast ja kõike vaid selleks, et oma kurva loo lõpuks leida enda sõbralikule iseloomule vastav perekond, kus ootab teda ees lausa 5 last! Mängu- ja paimaiale Stigile sai see olema paradiis, sest vaid kahe täiskasvanuga hoiukodus nuttis Stig õhtuti igavusest ja kurtis oma paivaese elu üle, nüüd on poisil iga hetk mõni paitaja olemas.

 Jasmine uueks perenaiseks sai paljudele kiisudele hoiukodu pakkunud naisterahvas, kelle juures elab veel üks paariaastane kassipoiss. Jasmine kohanes kiirelt ja saavad teise kiisuga hästi läbi .
Rubi uueks omanikuks sai kunstnikust Janno, kellel on tema jaoks palju aega. Koos saadavad nad igapäevaselt vahvaid pilte ja jagavad oma seiklusi ja tegemisi .

Vonnegut võlus ära oma kodu mõnusa peamüksuga. Kui inimene tuli siis oli ta natukene kahtlev aga Vonnu tegi peaga müksu, et lähme nüüd ja mis seal enam oodata.

Kas kujutate ette, et te ootate ja ootate. Midagi ei juhtu... kassid kassitoas vahetuvad, sõbralikumad lähevad koju ja arglikumad... jääbad rahulikult aknale oma kodu ootama. Kuni lõpuks...
Kuus aastat oma kodu oodanud Sahara leidis viimaks pere, kuhu teda väga oodati. Seltsiks talle saavad kassipoiss ja pisike koerake. Oma viimases hoiukodus elas Sahara 1,5 aastat ning arglikust vannialusest kiisust sai selle ajaga suur pailemb ning mõnus kaaslane. Hoiukodust lahkumine oli väga emotsionaalne, kuid Sahara sai lõpuks oma päris pere!
Sahara


Ka Santiago, kiisupoeg Dianah ja sõbralik Oskar on nüüd päris oma mõnusates kodudes ja naudivad kassielu :)
Seekord läksid meil sellised toredad karvikud koju. Järgmisel kuul jälle uued nunnud! Kohtumiseni!

Kui soovid loomade heaks annetada, saad helistada

 900 0905 - kõne hind 5 €
900 0915 - kõne hind 15 €
900 0950 - kõne hind 50 €

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!


Aitäh, et aitate meil aidata!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di