Otse põhisisu juurde

Jaanuarikuu kokkuvõte

Kätte on jõudnud aeg esimeseks kuu kokkuvõtteks kassitoa blogis. Sedakorda siis jaanuarikuust. Teame küll, et jaanuarist juba üsna mõnda aega möödas, aga noh - parem hilja kui mitte kunagi :)

Kuu kokkuvõttes kirjutame siis uutest tulijatest ja rõõmsatest kojuminejatest. Samuti on käimas konkurss Kuu Kass, mille uhke võitja saab kokkuvõttes välja toodud. Sekka mõni vahva seik ja naljakas juhtum :)

Jaanuarikuus sai päris kenake hulk kassitoast oma päriskoju saadetud. Nii leidsid oma päriskodu imeilus Indiana, kassipoiss Uku, kuninglik Nova, neiu Malviina, suurte silmadega Mercedes, vesihall Silver, siiam Mercury, kiisutüdruk Dora, õlalturnija Tibi, pontsakas Lõvi, õrn Berta, kolmevärviline Maria ja kõige pikemate kõrvakarvadega Steffi. Lisaks kassitoast koduminejatele läks veel viis vahvat kassineiut ja -noormeest Pesaleidja hoiukodudest oma päriskoju :)

Kassikeste õnnelik kojujõudmine on vabatahtlike jaoks suurimaks rõõmuks. Aja jooksul jõuab igaühel meist tekkida eriline kiindumus mõnesse kiisutüdrukusse või -poissi, aga tervitused uuest kodust on need, mis meist igaühe südame rõõmust hõiskama paneb.

Lisaks kojuminejatele tuli 21.jaanuaril kassituppa juurde hulk uusi kasse. Nii jõudsid meieni kolmevärviline Mirabella, roosatäpiline Amelia, reklaamikass Sheba, metskassi välimusega Jakob (välimusest hoolimata metsik ta siiski ei ole :) ), karvane Rapunzel, pisike kilpkonna kasukaga Safron, meie oma grumpy cat Sassy Smokey, pisikene Domino, pontsakas Kass Artur, jumal-kuningas Anubis, jala-fetišiga Saabastega Kass, südametemurdja Pontšik, vapper rüütel Rubens, suur kilpkonna kasukaga Greta, pehmekarvaline Roslin, musklis Sylvester ning juba oma päriskoju jõudnud Maria ja Steffi. Lisaks neile tuli meile Kehrast veel 4 noort kassitüdrukut: oranž Amaretto, liivakarva Malibu ning haprad kaksikõed Freya ja Agnes.

Jaanuarikuu kassiks on umbes pooleaastane kiisutüdruk Dora, kes jaanuarikuus ka oma päriskoju jõudis. Dora jõudis eelmise aasta juulikuus kõigest paarikuisena Viljandi varjupaika. Oktoobrikuus kui Tallinnas avati Pesaleidja kassituba kolis ta koos teiste seltsilistega Viljandist Tallinna. Dora oli alguses üsna häbelik ja tagasihoidlik kassipreili. Ise ta inimese lähedust otsima ei tulnud ning üritas alati plehku panna, kui inimene temast tahtis välja teha. Ometi ei olnud ta kellegi peale kordagi kuri ega hammustanud-küünistanud ning kui me selle jooksiktüdruku kätte saime, siis lasi ka pai teha ilusti ja lõi nurrugi. Jaanuari alguses tuli rõõmustav uudis, et üks hea inimene Soomest sooviks talle päriskodu pakkuda. Kuna kodu tundus väga sobivat meie kiisutüdrukule, siis algasid ettevalmistused tema Soome kolimiseks. Tehtud sai vajalikud süstid ning steriliseerimisoperatsioon. Kassitoa vabatahtlikud said endale aga kõige olulisema ülesande - nädala jooksul pidi iga vabatahtlik kindlasti Dorat paitama ning temaga tegelema (paitusi jagame me loomulikult igapäevaselt kõikidele kassidele, aga vahest ikka juhtub, et aktiivsematele ja isenõudjatele jagub neid rohkem kui neile, kes peitu poevad). Nii saigi Dora kätte oma igapäevased kohustuslikud paid ja õrnused. Nädal aega hiljem kui jõudis kätte Dora kojumineku aeg, oli kiisutüdruk kui ümber vahetatud. Senisest tagasihoidlikust kiisutüdrukust oli saanud preili, kes ise ronis sülle, nautis paitusi ja lõi nurru.

Pildil Dora koos vabatahtlikuga

Dora on meile kõigile meeldetuletuseks, et ükski tänavalt tulnud kassilaps pole tegelikult arglik - mõni lihtsalt vajab rohkem paitusi ja tõestust, et maailmas leidub ka häid inimesi, kes soovivad neile parimat, ning teistel läheb inimesega harjumine kiiremini.

Jaanuarikuu lõpetuseks suur aitäh kõigile kassitoas abis käinud vabatahtlikele ning rõõmsad tervitused kõigile koju läinud kassidele!

Pesaleidja kassitoa vabatahtlikud ja kiisud

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di