Otse põhisisu juurde

Juunikuu kojuminejad

Tere teile kõigile!

On taaskord aeg tähtsaks teadaandeks – meie Kassitoast ja hoiukodudest läks juunikuus koju 32 õnnelikku kassi!! See on 64 õnnelikku silma ja ... ee ... 32 x 4 lustilist käppa! ;)
Seda vaatamata pikkadele pühadele, puhkustele ja sellele, et paljud on oma kodudest ära sõitnud ...
Suured tänud kodupakkujatele ja meie kõigi pikad paid värsketele täieõiguslikele kodukassidele!

Aga takseerime veidi siis me kojusaajaid!

Algatuseks võtsid koos kodutee ette imearmsad Fred ja Franka, kes hakkasid saarlasteks ja nende päralt on terve maja, kus ringi trallitada. Pere oli pikalt kiisusid vaadanud, aga neid nähes oli kohe selge, et just nemad on need õiged! Ja just pereisa oli teinud ettepaneku, et kiisusid peaks 2 olema! :)

Tõrvast pealinna kolinud ja siis Virumaal oma pärisinimese ja -kodu leidis minikass Millerine! Pärisinimene oli pisikest juba mõnda aega oodanud... Aga enne kui kõik ravid tehtud ja plika terveks kuulutatud, ei olnud hoiukodu nõus teda enese silma alt ära lubama. Nüüd sai see siis teoks. Ja ehkki pisipreili teeb kodus aeg-ajalt trikke, mis ontlikule preilile kohased ei ole, siis ikkagi on perenaine on oma uue kaaslase üle õnnelik!

Kassitoast sõitis oma koju, Tartusse, maailma kõige mõnusam kiisuhärra Geroi! Tema uueks elukaaslaseks ja parimaks sõbraks on väga tore neiu. Teel olles olevat Geroi olnud muhe, rahulik, natuke jutustanud ja pai küsinud. Uues kodus istus paar minutit diivani alla ja siis hakkas juba ringi uudistama...Geroi paranemine alates leidmisest on olnud imeline ning me kõik oleme kassihärraga oma mõtetes! Siit ka me palve - palun, ärge kartke hädalist aidata!


Geroi
Enne ja pärast!

Vahel aga peavad asjad valesti minema, et nad õigesti läheksid! Kindla otsusega, viia koju Applejack, tuldi noorsandile külla, aga kuna Jackil kojuminemise tuju puudus ja ta eest plagas, kasutas Tiffany võimalust ning ronis pere transpordipuuri. Mis siin enam – südamed olidki võidetud ja Tiffany sai omale kodu! Ja ärge muretsege – koju läks ka imearmas Applejack! Nüüd elab temagi ühe väga toreda pere juures!

Oojaa – me nunnumeetrite lõhkujad Derek, Debby, Dobby ja Danny läksid koju! Kõik leidsid imetoredad kodud, kus hädavajalik olemas – kas siis teine kass, lapsed või lihtsalt tore ning hooliv pererahvas!

Pesakond 4D


Oma esimese kodu leidis ka pisikest kasvu mustvalge Pisi-Ariel. Mis me südamed aga iseäranis rõõmsaks teeb, on see, et kodus oli teda ootamas Pesaleidjast veebruarikuus adopteeritud mr Thomas! No kas pole tore!!!

Kevadel ühe lasteaia hoovi ilmunud väga nälginud kass Brenda sai enesele päriskodu! Brenda kaalus hoiukoju saabudes kõigest 1,8 kg, mis on umbes 2 aastase preili kohta lubamatult väike kaal! Pai tehes oli tunda igat väikseimatki luud ja selgroolüli. Iga päevaga järjest enam hakkas aga Brenda karv rohkem läikima, kohevamaks minema ning kaalgi tõusis. Kojuminekuhetkeks kaalus kaunitar juba tublid 3,1 kg!! Ja me oleme kindlad, et mitte iial enam ei pea ta nälga tundma või hirmul olema, sest kodu leidis ta seltsidaamina väga armsa proua juures!


Brenda

Ronja-Bella kolis seltsik kahele aastavanusele mänguhimulisele kassipiigale. Pere oli otsustanud, et kodu pakutakse nö varjupaiga-kiisule! Ronja-Bella sobis perega ja nii ta hoiukodust välja koliski.

Oma kodu leidis ka vahva must kiisupoiss Kenzo. Tõeline energiapomm, kes sai enesele pere, kus kasvamas 2 last ja möllamiseks terve maja.

Kenzo
Natuke hull, aga üdini armas!


Meie armas Papi on ka nüüdseks oma kodus Tartus. Uues elamises tegi ta pisikese kontrollreidi ja asus kohe mängima. Papi elu algus ei olnud ilus – Roobe karjafarmi lähedal on pere, kes igal aastal võtab lastele mängimiseks ütlemata nunnu kassipoja. Kui aga kiisupoeg suureks kasvab ja enam nii nunnu ei ole, siis rohkem teda tuppa ei lasta ja süüa ei anta. Nii on seal pea igal aastal ning hüljatud kassikesed kolivad lfarmi, lootuses, et väikese piimatilga saavad ja mõni sealne hooliv töötaja poetab mõne palakse – nii tuli temagi abi paluma ... Sealt edasi on juba lugu ilusam – sai tuppa, sai paisid ja hoolt ja sai oma pere ka!

Kodu leidsid veel väikese nunnu tuttsaba ja karvaste tallaalustega Merka, kes kolis oma koju, kus tal seltsiks tänavalt peksjate käest päästetud metskassilaadne Ramses, Kitti ja tema vend Dean, kaunitar ja tõeline metslane kiisu Zita, kelle perenaine oli nõus rohkem vaeva nägema ja teda sotsialiseerima, Lapileenu, kellesse armuti esimesest hetkest, kui tuppa astuti, võrratu pisike Illu, keda hoiukodu siiamaani meeletult igatseb, aga samas ta üle väga õnnelik on ja arglik Jaffa, kellest sai kassitoas tõeline hurmur, kolis toredasse perre, kus oli ees ootamas kaks aastat tagasi Pesaleidjast koju läinud Lotta.

Lapileenu


Ja see pole sugugi kõik!
Kohtla-Järve tehases elutsenud pelglik kassiemme Veroonika saatis oma pojad koju ja leidis ka ise enesele need õiged inimesed. Uut peret ta pelglikkus ei heidutanud ning meie hoiame prouale pöidlaid! Koju sõitis ka Tuudsu, kes ootas seda oma ja õiget üle 1,5 aasta! Selle aja sisse mahtus korra juba koduleidmine, taaskordne hülgamine, usu leidmine inimestesse ning paikiisuks saamine... Oma koju läks ka Lolo, kes Pesaleidja kodulehele reklaami asemel kasutas "kõnõtraadi" efekti ja lasi hoiukodu naabritel end reklaamida! Pisil on õe ja venna asemel nüüd mängukaaslasteks poiss ja tüdruk, kes on teda pikisilmi oodanud. Lätu, Leki ja Husky – kolm õde-venda, kes kõik on pärit ühest kassikolooniast leidsid ka paari päevaga enestele supertoredad kodud! Ja teate, keset suurt kassipojahooaega kolis ka vanake Hubert oma koju!!

No ja see ei ole ikka veel kõik!

Nüüd siis Pesaleidja "häbipost" ehk "hoiukodud, kes läksid hukka" !! :D

Mõngel jääb hoiukoju, pole lootustki, et keegi suudaks nende armastavate käte vahelt Mõngli välja meelitada!
Kitti, kelle nüüdne päriskodu ei suudaks temata päevagi olla! Ja kassike Tere sai parima suvekingituse ja ta adopteeriti pikaajalise hoiukodu poolt, sest Tere treenimine nurruvaks sülekassiks oli niivõrd pikk protsess, pärast mida oleks temast loobumine olnud täiesti mõeldamatu!

Ja nüüd on küll kõik! Ehkki tahaks iga kojuläinud kassi kohta veel nii mõndagi ilusat või niisama kiitvat ütelda ...

Kui Sa tahad olla osake sellest "segaste seltskonnast" ja kellelegi hoiukodu pakkuda, siis kirjuta meile info@pesaleidja.ee

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di