Otse põhisisu juurde

November 2016 kojuläinud kiisud!



Armsad sõbrad, võtke palun sisse mugav asend ja valmistuge lugema Pesaleidja kõigi aegade REKORDKUU kojuminejate pikka ja toredat nimekirja!

Novembrikuus kolis oma päris koju 78 kassi ning aitasime pensionipõlve pidama koera Pipi.

Et paremini aru saada miks kõnnivad vabatahtlikud naerul nägudega ringi on siinkohal hea välja tuua selle aasta statistika.
2016 kojuminejad kuude lõikes:
  • jaanuar 43 kassi
  • veebruar 39 kassi
  • märts 37 kassi ja 2 koera
  • aprill 33 kassi
  • mai 15 kassi
  • juuni 32 kassi
  • juuli 48 kassi ja 1 koer
  • august 58
  • september 44 kassi
  • oktoober 45 kassi ja 1 koer
  • november 78 kassi ja 1 koer
Ja nüüd siis asja kallale... või no kasside :)
Juba novembri esimesel kuupäeval sõlmiti lepinguid ja aeti kasside dokumendid korda, et ikka kolimisega kohe algust teha. Ühele punasele kiisule järele tulnud pere läks koju koguni kahe punase kassiga - Messi ja Sia.
Oleks mõistlik teada anda, et need punased kiisud vist lähevadki kahekaupa koju. Sama tegid ka Narvast pärit Apelsin ja Mandarin. Nemadki saavad oma esimeses päriskodus koos möllata ja lisaks on peres ka lapsed kellega on veel lõbusam.
Peenem rahvast räägib "maasikablondidest" kiisudest, meie ütleme lihtsalt ilusad punased... ehk koju läks KOOS kolmas punane kassitandem Matilda ja Malviina.





Olgu siis mainitud, et Ameerika Kokkerspanjel Pipi läks vabatahtliku abiga oma pensionikoju. Pipi elab nüüd rõõmsalt Tartus oma koeraelu paljude teiste toredate koertega.



Paljud tegelased võtsid tee ka üle lahe Soome, et vaadata kuidas elu seal väljamaal ka on.
Näiteks resideeruvad nüüd põhjanaabrite juures ilus kassitriibik Jelle, Viljandi varjupaigast erilise välimusega Jackie Chan  (Jackie ootas oma kodu Viljandis jaanuarist saadik ja siis nädal peale Tallinna tulemist leidiski kodu Soomes). Sonja võib samuti märkida uhkelt passi EST/FIN :).
Soome saab minna ka kahekesi nagu tegid seda armsad kassilapsed Peppi ja Pekko.
Musi-Musi, (küll üksi, aga koguselt annab kahe kassi jagu välja),kassitoa suur kiisumõmmik, saab nautida uues kodus Soome sauna mõnusid.
Rufiina lehvitas üle ukse teistele oma kaunist kolmevärvilist kohevat saba ja nagu Musi-Musigi, kolis Soome.




Samuti üle vee aga natuke lühema retke võttis ette Ruhnust pärit Runi, kes kolis elama mandrile.

Puu otsast päästetud imeline siiamilaadne Nala, keda keegi peale pikka otsimist omaks ei tunnistanud sai endale uue pere ja seal ta nüüd elabki.
Samuti siiamile sarnanev Cairo aga kolis kõigepealt Valgast Tallinna ja siis ootas kui kassituppa jõudis talle sobiv pere, võus nad ära ja kolis koju. Olgu veel öeldud, et Cairo pere tuli algselt vaatama hoopis kedagi teist aga kuna nii pidi minema siis lahkuti Cairoga.




Aastakese kassitoas veetnud hallikarva mõmmik Braxton kolis kassitoast välja, pere juurde, kes hindavad kassi rahulikku iseloomu.
Samuti oli Oreo rahulik pesakiisu kes uksele vastu ei jooksnud vaid ootan oma inimesi kuni nad tulid. Tulid ja viisid teise rahuliku pontsaka, must-valge mõmmiku koju.
Kassitoaga jättis hüvasti ehk üks fotogeenilisemaid ja graatsilisemaid ja kohevamaid kasse Grant. Tema uues peres lausa 3 last kellega mängida ja sõber olla.
Lonzo aga võttis kassituppa kasse valima tulnud neiu vastu, võlus ta ära ja kolis tema juurde. Vahel piisab tõesti 10 minutist.

Grant

Kui eelmised kiisud olid malbemad ja rahulikumad siis saage nüüd tuttavaks Lorenzoga.
Alatasa hängis ta Kassitoa koridoris, sest ust avada on ju lihtne - link alla ja minekut. Vahel tuli mõni julgem sõbergi kaasa enne kui uks kinni vajus. Vat aga need oma inimesed tundis härra meil ära ja sörkis neil sabas ja järgmisel päeval saigi nende juurde kolida. Loodame, et ka uues kodus on palju uksi mida avada :).

Mitte ainult Lorenzo ei oska meil uksi avada vaid oskab teha seda ka Jenka. Hoiukodus elanud Jenka ei viitsinud oma toas pidevalt passida ja alatasa rändas kuskil maja-avarustes ringi. Muidugi oli ta kõigi sõprade ja tuttavate lemmik aga seda päris oma kodu sai ta oodata jupp aega. Aga ega see tulemata ei jäänud, tuli. Ja tuli koos 2 merisea, 1 koera, lapse ja perenaise-peremehega!

Jenka


Susisejast nurrujaks, ehk nii sai Jackson Mustikas koju. Kodu pakkujaks oli Pesaleidja hea sõber, kes aidanud vabatahtlikke mitmetel üritustel.



Pisike Alice sai kodu heade eakamate inimeste juures kellega koos saab see natuke memmekas kiisu päevi veeta, ilma, et inimesed liialt kodust eemal oleks.

Trummipõrin ja kunstumatud ovatsioonid, palun!!!!
Tuustik oli 2000.kodutu kes endale kodu leidis. Tuustik leiti õnnetus seisus ilmselt autolt löögi saanud seisus ja head inimesed poputasid ja ravisid teda. Ilus Tuustik sai terveks ja ega see kodupakkuminegi tulemata jäänud.


Tuustik


Rekordkuul leidsid kodud veel väike Kohtla-Järvelt pärit pisike halli-valge Prints. Must-valge Chanel on sissekirjutatud nüüd Pärnusse. Kodus on ka Miilo, Äpu ja must iludus Freia.

Kohe eriti ilusa triibulise mustri ja natuke tavapärasest laiema ninaga imeline Zara ei koli enam kuhugi, ta jõudis lõpuks koju. Zara leiti 2014 aastal tänavalt ja siis ligi 2 aastat kassitoas kodu oodanud, kolis hoiukodusse ja siis päris koju. Aega võttis aga asja sai :) .



Zack aga puges nii hinge ühele meie oma inimesele kes seda asja kohe mitte nii jätta ei saanud. Kuna endale ei olnud võimalik teda võtta siis organiseeriti Zackile kodu vanemate juures.

Kassilaps Mirju kolis mõni aeg tagasi hoiukodusse oma päris inimest ootama aga natukese ajaga sai selgeks, et ega seda inimest siis niiviisi ootama ei peagi - ta on juba ju olemas! Mirju ei koligi oma (hoiu)kodust kuhugi.

Megasõbralikud kassikolmikud Lily, Liina ja Leila.
No ega vabatahtlikud vist nii ägedaid loomi pole ammu kohanud. Asi selles, et need plikad on sellised kassid kellest kõik räägivad aga keegi näinud ei ole - eeskujulikud, vaiksed, pahandust ei tee, oleks süles 24/7. Igatahes, esimesena kolis Soome nunnukas õde-Lily. Kassituppa jäid oma inimest ootama Liina ja Leila. Leila järele tundis huvi üks tore pere ja peagi tuldi kassi vaatama. Mis selgus? Kuidas sa jätad Liina ilma õeta sinna maha? Võeti 2 kassi, koos on neil ju toredam. Pere on rahul. Meie ka! Väga! :)




Kassike Liisa Miisu ootas oma elu algusest pool aastat hoiuinimese juures, enne kui leidus just temale sobiv inimene. Selle ajaga kasvas kass muidugi ka hoiuinimese südame külge ja viiski tükikese kaasa. Aga siiski on hoiuinimene õnnelik. Kurb, aga õnnelik!

Paldiski lagunevast majast päästetud maailmaarmas punane kiisupoeg sai uue pere tahtel nimeks Kersti - ikka meie uue presidendi järgi.
Ursulagi seadis kõik oma neli käppa kodu poole ja ees oli ootamas seltsiks lisaks pererahvale veel üks sõber kass.
Arglik Rotermannist püütud Carson jäi päriseks oma hoiuinimese juurde kus elavad ka paljud teised leitud kiisud. Samuti ei suutnud hoiukodud loobuda Luluust ja Leiust.

Viinistu kiisudest läksid koju Jarmo (esimene ja natuke susisev aga hingelt hell), triibik Brita ja karvakera Bonzo.
Viljandi viisikust leidsid kodud Aleksandra ja Mustikas, kes said kumbki omale toredad inimesed.

Kiisa suvilarajoonist pärit nimetu pehme kiisupoeg sai peale Pesaleidjasse kolimist üsna kiiresti koju.
Meile ja kindlasti ka meie sõpradele pole mingi ime, et kassid on suurepärased inimeste võlujad. Kassitoa punavalge Miku võlus ära lausa Austria saadiku proua Cornelia ja nüüd naudib elu saatkonnas :).

Rõugest kolis päälinna kassiema Angelina oma poegadega. Järjest leidsid pisid Blacky, Licorice, Raven ja BlackJack kodud. Uues kodus on ka emme Angelina!

Süsimust kiisukene Sõstrasilm päästeti eutanaasiast, vaakus vabatahtlike käes hinge, sai terveks, kolis oma koju ja pidi uueks nimeks saama Lumepall.
Järgmine säravmust Süsi läks toredale perele seltsi ja on loodetavasti peretütrele muusaks maalimisel.

Mini ja Cooper - nendest ei suutnud hoiukodu kuidagi loobuda ja allkirjastati leping, et jääda päriseks.

Pisike punane Kullake leidis endale kodu kus on ees suurem kass ja lapsed. Kullake muide jumaldab kasse ja lapsi.
Kassitoa krapsaks kassilaps Karneelia pakkis oma asjad kokku, hõikas empsile "Tsau!" ja sõitis ootusärevalt uude koju.





Kui mõnele kassile tuleb palju ankeete siis mõnele jälle ei tule üldse. Aga kui ankeet tuleb, ainuke ja ka õige - siis on hoiupere härdalt rõõmus. Nii sai lõpuks ometi oma kodu Käpamees ehk omadele Käpsu.
Ja nii nagu Käpsu ootas oma inimest, ootasid Arigato inimesed just Arigatot. Lihtsalt otsitigi täpselt sellist kassi ja mis meil selle vastu sai olla kui Arigato sai suurepärase kodu.
Safiir jättis oma ajutise kodu ja kolis majja. Seal on lootust, et saab kinni püüda ka mõne päris hiire!

Kassitoa tõeline mängulõvi Holly jättis sõpradega hüvasti ja mängib omas kodus. Siennagi ei pidanud kaua ootama ja nüüd on ka tema oma inimeste juures. Ka Zoja ja Budis on kodus.
Kiiresti leidsid oma kodud ka kiisuemme Kruku, poja Pootsmann ja tütar Liisa.

Nagu teate, on lisaks kassitoale hulk hoiukodusid kelle juures kiisud saavad rahulikult oma päris kodu ja inimest oodata.
AGA vahel juhtub (tegelikult isegi päris sageli :) ), et hoiuinimene vaatab oma hoiukassi ja lihtsalt ei kujuta ette kuidas see loomake kuskile mujale võiks minna. Ja siis SEE juhtubki - hoiust saab PÄRIS! Kassid ehk vahel ei saagi aru, sest nemad tavaliselt juba otsustavad kohe alguses ära kas ja kui kauaks nad kuhugi jäävad aga inimene... no see hoiuinimene siis käib ja asjatab paberitega ja on jube õnnelik! :)
Nimekiri hoiukiisudest kes keerasid oma hoiuinimesed ümber saba ja kuhugi ei koli:
Katja (jäi seltsiks juba varem päästetud Vaprale Poisile), Nööp-Pasteet, Musirull, Paldiski Punane, Ingver, Viktoria ja pisike Janelle.

Katja (eespool) ja Vapper Poiss


Kes on lugemisega siiamaani jõudnud siis viimasena esitlen Teile:
12-aastane, 8-kilone ja eluaegne kodutu Sir Thomas Gray leidis endale maailma parima kodu.
Talle tuli mitmeid soovijaid. Nii mõnigi käis härrat vaatamas kuid Sir teadis, mis ta elult tahab ja ajas ebasobivad kodupakkujad laiali ja ronis vaid sellele õigele kodule sülle magama.

Sir Thomas Gray


Siinkohal täname neid, kes viitsisid vaevaks võtta ja selle eriti pika kodu-uudiste rubriigi läbi lugeda!
Veel täname südamest kõiki kes on pakkunud kas kodu või hoiukodu, on teinud annetuse, käinud kasse paitamas, saatnud hea sõna ja jaganud meie Facebooki kuulutusi, et kiisud kiiremini oma inimesteni jõuaksid. Aitäh!









Kommentaarid

  1. see on super uudis, kassike Sir Thomas Gray oli nii eriline ja nii sooja ja elutarga silmavaatega kass. Nii hea meel tema pärast

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di