Otse põhisisu juurde

SEPTEMBRIS LEIDIS KODU 55 KIISUT!

Tere taas!



On suur rõõm, et septembriga on koduotsivaid loomi jäänud meie, Pesaleidjate, poolt lausa 55 kiisu võrra vähemaks. Kindlasti ei päästa see arv maailma, kuid meie südamed on taaskord viiskümmend viis korda kergemad, rahulikumad ja uni on viiskümmend viis korda magusam ja parem!
Seda muidugi ka nende loomade jaoks, kes kodud leidsid!



Esimesena, lausa 1. septembril, läkski koju kassitoas kodu oodanud kass Frank. Ta ei jõudnudki tegelikult kaua kassitoas olla, sest jõudis üsna hiljuti Paljassaare varjupaigast meie kassituppa. Oma sõbraliku ja leebe olemisega aga võitis südame inimesel, kes tuli teist kiisut hoopis vaatama. Nii nad koju läksidki. 
Kuid kodu leidis ka kassipoeg Nurr! Oli oma pesakonna viimane koduotsija, ent leitud see õige inimene saigi ja nii saab kiisulaps nurruda päris omas kodus. 
Ning kodu leidis ka imeilus Karita! Tuli ta meile Viljandi varjupaigast, saatis oma viimase lapsukese koju ja leidis, et on aeg ka ise edasi liikuda. 
Ja läks ka rahulik, leebe, alati malbe, ent üliarmas Rasmus. Võlus uue pere südamed sama kiirelt, kui kassitoas vabatahtlike omad. Tõeline südametemurdja! 


Nurr

Rasmus

Karita

Kassitoas sündis ühel tänavalt tulnud kiisult ka kassilaps, meie kõigi suureks üllatuseks. Üks ja ainus, ent imeilus! Kaunis Peebu leidis aga kodu enne, kui üldse meie kodulehelegi oleks jõudnud. 
Ja koju sai ka Mustik - tõtt-öelda juba teist korda. Augustis korra kodu leidnud kiisu tagastati, sest uue perenaise allergia osutus niivõrd hulluks, et asi oleks pikas perspektiivis olnud eluohtlik. Nii aga leidus talle siiski päris oma pere ja koduta see kiisu siiski ei jäänud. 




Peebu

Mustik




Väike hirmunud Olerex suutis vaid paari päevaga omale õiged inimesed välja valida ja nendega koos üheskoos koju sõita. No mis saakski olla parem!
Nelja-kuusena hoiukoju jõudnud vahva Pärt põdes pikalt, kui lõpuks toasooja ja rahulikku keskkonda jõudnud oli ning oli oht, et kiisu ei tule oma seisust välja. Ent kõigi üllatuseks oli Pärt tugevam! Ja veel tugevam oli temas soov leida oma kodu, mille lõpuks see kaunis kiisu ka sai!
Ja Prince, kes kassitoas olles pigem stressis oli ning hirmunud ega inimestest suurt rõõmu leida ei osanud, sai aga hoiukodus vahvaks kiisuks ning tõttas uude koju, kus ees ootamas teinegi sõber! Seltsis ikka segasem.
Koerale seltsi kolis aga väike, ent tubli Remi, kes sai lisaks koerast sõbrale ka päris oma maja ning aia. Nagu oma pisike maailm oleks - Remi on tänulik selle eest ning ka selle eest, et lõpuks on olemas oma kindel paikäsi ja kausitäitja. 

Pärt

Remi

Olerex

Prince


Kaunis hall, suurte silmadega Hallu leidis kodu, olenemata sellest, et polnud päris sotsiaalseks veel ajaga saanud, kuid kodul on aega ja tahtmist sellega tegeleda, seega küll mõne aja pärast on edusammud suured. Nüüd on Hallul oma inimesed, oma kodu!
Ja oma esimese päriskodu leidis ka kass Nurri, kes elas seni lihtsalt laudakassi elu. Hoiukodus kasvatas üles ning saatis kodudesse oma pisikesed lapsed. Ehkki plaan oli, et Nurri läheb peale seda steriliseerituna tagasi laudakassi elu elama, osutus ta aga niivõrd imepehmeks, mänguhimuliseks ja imepisikeseks kassiks, et aeg oli siiski oma kodu leida. Ja kodu ta leidis!
Ja imepehme Pilveke! Leiti see kiisulaps inimasutusest kaugel olevast paigast Viljandi lähedalt ning nüüd leidis pere, kus hakkab olema teraapiakiisuks poisile, kel läheb vaja kõikvõimalikke ravivõimalusi, mis siin maailmas olemas on! 
Ja hoiukodust tuli PetCity üritusele ka kiisulaps Nermal, kes omale just oma inimesed sel üritusel pealinnast ka leidis. 

Hallu

Nurri

Pilveke


Päris oma kodud, oma inimesed, oma sooja paiga, oma pehme paikäe ja alati täis toidukausi leidsid ka võrratu Nakuura, tore Ramona, hella hingega Tenera, tagasihoidlik Fifi, tõsiselt armas Oskar, kaunis Ufo, õrnake Ciao, pappkasti neli kiisupoega ning tõeline duo Maari ja Malli. 

Ciao

Fifi

Tenera

Ufo

Maari & Malli



Jaakko Pumpuli läks lõpuks koju, muideks Soome, täitsa ilusa, puhta ja terve kiisuna, ehkki püütud sai ta Viimsist püügipuuriga vägagi määrdununa ning paraku ka haigena. Nüüd aga naudib sooja kodu ja kaisus magamist oma perenaisega.
Ning imehea kodu leidsid siiski-siiski koos Lilu ja Momo! 
Ja kokku jäid ka võrratult kombel Inspektor ja Kilpkonn! Parimaid lahendusi, kui kaks kassi korraga võtmist me ette ei kujutagi. See rõõm ja soe tunne on alati mitmekordne. Alati rohkem kui kahekordne, nii soojaks teeb see kõik!


Jaakko

Lilu & Momo

Inspektor & Kilpkonn



Imepisike Vali Vunts, süleloom Rufus, koomiksikangelane Garfield, imeilus Liz, vahva triibik Meenie, julge Simona, mänguhimuline Kumu ja kassitoas kodu oodanud kaks ja pool aastat Villem leidsid samuti septembrikuu sees omale katusealused, kus peatuda nüüdseks igavesti. Kõige soojema, kõige armsama, omapärasema, lähedasema koha, kus on alati olemas isiklik paikäsi ja kaissuvõtja. 


Garfield

Kumu

Liz

Meenie


Rufus

Simona

Vali Vunts

Villem



Veel toimus septembris selline vahva üritus nagu Uue Maailma Tänavafestival, kus Pesaleidjagi täitsa kohal oli ning seekord korraliku hunniku kodu ootavate kiisukestega! Lavalt oli kuulda pidevalt head muusikat, kodukohvikuid oli palju ning kõikide toit viis pea keelegi alla! Tänavatel kostus melu, kuid kõigil oli tohutult vahva ja tundus, et ka kiisudele see üritus väga meeldis. Eelkõige seetõttu, et kodu saanud kiisusid oli UMTFil seekord palju! 


Lenna pesakonna neli viimast kassipoega - Muska, Panthera, Baffin ja Berry. Esimene ja viimane said seltsilisteks oma uutes kodudes lapsed, kuid Baffin on seevastu kiisuks, kes pensionipõlve aitab säravamaks muuta. Panthera lahkus aga uhkelt, selg sirgi oma uue peremehega!
Eddie lahkus samalt ürituselt samuti oma perega. Et pere oli juba pikalt hoidnud just Eddie tegemistel silma peal, oli selge, et kui Eddie Tartust Tallinna tuleb, leidub Talle huviline. Ja koos koju mindigi.
Ja ajaga sülekiisuks saanud Diego'gi rändas täitsa oma koju. 
Mängukaaslasteks sai kaks last ka Scratt, kelle jaoks just selline elukorraldus ongi ideaalne!
Ja mängu- ning kaisukaaslaseks seadis sammud ka Morro. Et pere käis esimesel päeval kasse uudistamas, ent ükski päris õige ei tundunud, tuldi ka teisel päeval. Siis aga võitis Morro just nende südamed ja tunne oli igati õige!
Hiljuti kolinud perele läks kodutunnet tekitama ja tooma aga Sid! No mis kodu see ilma kassita ikka on? Õnneks suure mängusooviga kaks poissi peres aga teavad, et kiisuta pole võimalik kodu luua ning just Sid'iga soovivad nad oma päevad veeta. 
Kõigesööja Toomaski oli vapralt puuris ja üritas kõikide südameid võita. Lõpuks võitis selle kõige õigema ja sai minna päriselt oma koju. 

Diego uue perenaisega

Eddie oma uue perega

Lenna pisike pesakond! 

Morro uue perenaisega

Scratt valmis koju minema!

Sid vahva perekonnaga

Toomas südameid võitmas





Ja meie lemmikrubriik - "hukkaläinud" hoiukodud, ehk hoiukodud, kes hoiukiisu endale päriseks jätta soovivad. Kõige magusam alati ja seda seetõttu, et on hea teada, et meis kõigis on sees niivõrd suur süda, kes lihtsalt ei suuda lahti lasta, kui keegi nii armas, hea ja siiras on hinge pugenud nagu seda võib olla üks võrratu kass! 


Esimesena septembris otsustas asja ametlikuks teha vapra Timmu hoiukodu. Kassitoas Timmu süüa ei tahtnud, sest oli tohutus stressis sellest keskkonnast ja sellest, et ehkki ta oli puuris, olid kõikjal tema ümber teised kiisud. Nii oli vaja leida Timmule hoiukodu ja kaugelt me seda otsima ei pidanud! Stress sai seljatatud ning et kiisupoiss hoiukodule palju rõõmu ainult oma eksistentsiga tõi, ei olnud palju vaja, et asi ametlikuks teha! 
Ja ega ei suutnud hoiukodu loobuda ka imearmsast Ruubenist, kel must saba ning vahvad seljatäpid! Võitis jäägitult oma hoiukodu südame ning otsustas, et just sellest kohast peab saama tema kodu. Ja saigi! 
Ja väike vapper Fortem - just "vapper" tema nimi ladina keeles tähendabki. Fortem leiti Rakverest, kui ta üht oma tagajalga järgi lohistas, ent ise seejuures inimest usaldas ja vägagi pai soovis. Hea inimese abiga sai ta MTÜ Pesaleidja hoole alla ja jõudis kliinikusse. Seal aga toimus operatsioon, kus spiraalne reieluumurd kokku pandi ning aeg oli minna hoiukoju. Hoiukoduks aga osutuski neiu, kes Fortemi Rakverest leidis. Ja poole aastaga, mis kiisu pidi toibuma, taastuma ja harjuma, otsustas ta aga niivõrd südamesse pugeda, et sai nimeks kiirelt Matu ning oli selge, et sinna see võrratu punane poiss ka jääb. Ja jäi! 
Ja Bruno, kes hommikuti väga hellust soovib ning muul ajal tohutute hüpete, mängulise mölluga pere naerutab, ei suutnud enam hoiukodust välja kolida, vaid otsustas, et just seal on õige ja hea! 



Timmu

Ruuben
Bruno

Fortem ehk Matu
                                             


Ja septembris täitus meil ka võrratu arv kojujõudnud kiisusid - 2500! Just nii mitmes koduleidja MTÜ Pesaleidja alt oli kassitoas pea kaks aastat kodu oodanud lihtne, ent omapäraselt äge Coca-Cola! Ta jõudis kassituppa 2015 sügisel, olles alles kassipoeg, ent kellelegi ta silma ei jäänud ja kelleski seda õiget tunnet ta tekitada ei suutnud. Vaid ainult meie vabatahtlikes, kuid sellest ainuüksi oli paraku vähe..
Lõpuks aga põimis ta käpad ümber südame külastajal, kes otsis emast ja triibulist kiisut. Aga mis Sa teed, kui südame võidab hoopis isane ja must-valge? Teed aga lepingud ja sead sammud just selle kiisuga kodu poole, muidugi! 
Head koduteed Sulle, Coca-Cola!


Coca-Cola


Selline oligi septembrikuus kojuläinud kasside rubriik :)
Aitäh lugemast ja meiega olemast!
Kui ka sina soovid aidata kodututele loomadele kodu leida või pakkuda hoiukodu siis kirjuta:
Vaata lahedaid kiisude tegemisi veebikaamerast, ehk on Sinu tulevane sõber just seal:


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di