Otse põhisisu juurde

Augustis läks Pesaleidjast koju 55 kassi ja 1 koer

 
 

 
Hea meel on Teid tervitada taas kojuminejate kokkuvõttest.

Seekordne augustikuu oli erakordselt armas ja juhatas pesaleidjateni palju toredaid inimesi kelle abiga on Eestis 55 kassi ja 1 koer kodu leidnud.

Alustagem siis ehk kohe koerajutuga ja jätkame hiljem kiisudega :)



Puka metsade vahel üksi lonkinud Proua Rebane leidis lõpuks need kõige õigemad inimesed. Peale kahetunnist jalutuskäiku, mängimist ja kõhu sügamist ning maiustusi oli otsus konservid ühte kappi panna kahepoolne ja värske peremees sositas vaid elevil: "Meil on nüüd koer!". Lisaks toredale pererahvale ootab Proua Rebast kodus 2 kassi kes pakuvad talle seltsi kui kahejalgsed kodust eemal.

 
Nüüd jätkame meie nurrikute armeega.
Koos kolisid koju Twix ja Mars. Esialgu Twixile järele tulnud perekond otsustas kohapeal, et kaks kiisut on ikkagi kaks kiisut ja koju läksid vend ja õde koos.
Ka samast pesakonnast kiisuke Bounty leidis omale elu esimese pere kelle juures veeta oma õnnelik kassielu.

Meie kiisud saavad tihti nimed ka inimeste järgi. Seekord läks isegi nii, et toreda Eesti muusiku järgi sai nimetatud lausa kaks (küll erineva kirjapildi kuid sama hääldusega) kassi. Koju läksid põngerjad Nöp ja Nöep.

Seekordne postitus on täis imelisi kiisupoegasid ja nunnusid pilte. Järjekordne kojumineja on Tripsu ja ka pisike hallikirju triibik, kes leidis kodu nii kiirelt, et ei jõudnudki talle veel õiget nime panna ega postituse jaoks pilti teha. Aga ega see polegi kõige tähtsam - tähtis on kodu!

Lusja sai olla meie hoole all 6 päeva ja siis saabus õnnelik hetk kui tema omanik üles leiti.

Pisi Bora Bora sai enda pereks ees ootava suure 2-aastase kassi ja 2 tüdrukut. Ka suur kass on mõni aeg tagasi Pesaleidjast adopteeritud.














Igal Pesaleidja kassil on oma lugu rääkida.
Mõnel pikem, mõnel lühem.
Antanas, Algrida ja Algis on meie jalgrattabande tited, kelle ema leiti ja Loomade Kiirabisse toimetati. Seal tuvastati, et sellel emmel on pojad ja nii viidigi ema leiukohta kus ta ka oma pojukesed ette näitas. Sealt juba kassipere edasi meie hoiukodusse ja nüüd päris kodudesse.
Antanas ja Algrida said küll pandud kenad Leedu nimed kuid koos koju kolisid nad siiski oma eestipäraste hellitusnimedega Tiigrike ja Helbeke.
Algis aga peale hoiukodu kolis nende samade juurde elama kes kassipere leidis.




Kassiema Kirjumirju kolmas titt Treko leidis endale armastava pere. Ta suutis koheselt peale perenaise ka kogu pere enda käpa alla saada ja ära võluda.

Pisi Coco aga kolis Tartusse meie hoiukodu juurde päris kassiks. Hoiukodu saatis eelmine kuu 2 oma hoolealust kodudesse aga siis tundis, et peab ikka veel ühe kassipoja võtma endale jäetud Murrikule seltsiks.


Caspian, Maugram, Lucy ja Glen
 
Ühe pere kassilapsed Maugram, Caspian, Lucy ja Glen on kõik omades kodudes. Lucy ja Glen kolisid lausa koos, et lõbusam oleks mängida ja möllata. Caspiani aga ootas ees juba varem Pesaleidjast võetud kiisu.
Ka Kastan ja Tõru jätsid hoiukodu inimesega hüvasti ja asusid kodu poole teele.






     









Nagu ikka ei erine ka see kuu mitte kuidagi teistest ja mõnest hoiukodust saab päris kodu. Legolas näiteks enam hoiukodust välja ei koli sest see ongi nüüd päris kodu!
Samuti Dwayne, kes hoiukodu vanemate juures oli mõnda aega katseajal, et vaatame kuidas läheb siis natuke kehvas seisus kiisu kosus ja tervenes kenasti ja mis seal ikka, leping sõlmitud!'
Estelle hoiupere ei suutnud samuti kuidagi enda elamist ilma Estelle´ta ette kujutada.

Pavel ja tema 3 identset õde
Pavel ja tema 3 identset õde Valli, Velli ja Vella said kõik väga toredad pered. Tore on identsete kassipoegade puhul see, et ega keedi neil välimuse järgi vahet ei tee, ka hoiukodu eristas neid iseloomu järgi. Ehk siis välimuselt võivad nad ju sarnased olla kuid kõik on ikkagi enda moodi.





Tundub, et augusti kuu on olnud koos koju kolimise kuu.
Meile teeb see ainult topeltrõõmu!






Koos kassitoast kolisid Rootsi kas mõnusat karvapalli - Grand ja Lucas. Grand oli kunagi kassituppa jõudes arg ja kõhn ning kartis kõiki ja kõike. Ajapikku sai temast aga mõnus muhe sõbralik karvapall, kes paidest ära ei ütle.







Kahekesi koos pisid Martsipan ja Marmelaad ning Nupsik ja Nublu. Eks see kaks kassi on ikka kaks kassi :)












Kassitoa ilus triibik Crystal sai endale pere kes soovis just sellist rahulikku ja nooremat kassi ning Crystal just selline ongi.
Crystali kõrval pildil on Must Sõbrake kes haakis ennast meie vabatahtlikule külge ja keeldus lahkumast. Vabatahtlik ei saanud jätta kiisut hätta ja nii leidiski see must iludus omale kodu hoopis teises Eesti paigas.


Ilus Archie kolis Rakverre sõbraks ühele tütarlapsele.
Kaie saabus aga kassituppa 2017 aasta novembris. Siiani ootas tagasihoidlikult arg kuid ilusate roheliste silmadega Kaie oma inimest kes lõpuks tuli ja nägi kiisu ilu ka kartliku kesta taga.
Ühe pesakonna mustad nunnud Jardin, Chat, Ceron ja Fjara said samuti endale kodud - elu esimesed!










Eeskujulikud rõõmupallid kiisud Miina ja Oliver leidsid samuti endale võrratud kodud kus mängida ja oma eeskujulike kassiasju ajada.







 Bubble ehk Mullike sai hoiukodus vahepeal mitu nime, sest pisi oli nii kribu. Kasvades sai siiski Kribust mõnus Mullike.
Ka pehme Lukas on leidnud endale isiklikud käpahoidjad. Lukase kodus ootas teda juba teine kass ees, kellega saab neil tore olema.
 Muhv jõudis meini koos poegadega, kasvatas need hoiukodus kenasti üles ja saab nüüd ise muretut kassielu nautida uue pere juures kus enam kunagi ei pea söögi või sooja küljealuse pärast muretsema.
Pisike  kärbsepüüdja Daphne ja imeilus Alaska on ka jätnud oma hoiuperedega hävasti ja oma koju käpad sisse seadnud.





Safi ja Zaki leidsid samuti need oma õiged pesad üles. Safi on sündinud Loksal aiamaade vahel aga nüüd naudib elu pehmel diivanil.
Zakil on aga uues kodus seltsiliseks lausa 3 tüdrukut ja ta oli koju väga-väga-väga oodatud.





Järgmisel pildil on 2 siiamilaadset triibikut. Pesaleidjad mõtlesid lausa välja, et kui on siiami moodi ja triibiku moodi siis võiks olla uus tõug siimik :). Tegelikult ongi ühe nimi Siimik ja teine Viking.
Siimik elas kassitoas, oli vahepeal natuke haige ja veetis oma päevi puuris istudes ja terveks saades. Ja kui tuppa teiste juurde tagasi sai siis esimesed kodupakkujad ta ka kaasa haarasid.
Viking leiti tänavalt. Kiirelt sai kiisu päästetud, kasitud ja kolitud hoiukodusse. Seal ta kosus, kogus Facebookis oma siimiku välimusega kuulsust ja kolis peagi oma koju.






Kassitoas pakkis mõmmik Marvin oma kodinad kokku ja läks päris oma koju. Samuti ülal pidlil olnud kolmevärviline malbe Caludia, kes kolis lausa Soome sõbraks 3-aastasele kassile.
Lõpetame augusti kojuminejate jutu superuudisega!
Uskaumatu kuid tõsi.
Koju läks vanur Leino kes on puuris ravil olnud juba kuid. Leino tuli meile Pesaleidjasse Viljandi varjupaigast kus ta samuti puuris istus. Algul sai ta meil ravi ja keksis rõõmsalt teiste kassidega toas ringi aga siis läks tervis jälle kehvaks ja nii istus taas pikalt puuris. Talle tuli järele üks noor naine kes kirjutas juba juunis, et soovib Leinot oma vanale kassile seltsiks. Läks natuke aega ent Leino ei läinud tal meelest ja saabuski sobiv moment ta koju viia. Leinot ootas alguses ees päris enda tuba kus ta saab oma vanu liigeseid sirutada ja aegamööda teise kassiga harjuda. Leino saab lõpuks ometi tunda kodusoojust!

Aitäh, et  aitate meil aidata!
 
Kui soovid hakata hoiukoduks või pakkuda päris kodu meie kiisudele siis kirjuta info@pesaleidja.ee

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di