Otse põhisisu juurde

Miks mu kiisu pissib valesse kohta?


Kassid on väga nutikad loomad. Enamasti õpivad kassid liivakasti kasutamise ära juba väga noore kassipojaga ning üldiselt nad väga armastavad puhtust. Seega, kui kass hakkab järsku tegema oma hädasid väljaspool oma liivakasti, siis kindlasti tuleks mõelda, millest see tuleneb.

1. Rutiinimuudatus
Hugo
Kas olete hiljuti kolinud? Või on kolinud sisse keegi uus või mõni armastatud inimene on välja kolinud? Või on Su oma või mõne pereliikme rutiin drastiliselt muutunud? Igal juhul võivad sellised muudatused teie kassi igapäevaelus mõjutada otseselt nende liivakastirutiini. Kui see on nii, siis ole kannatlik ja anna talle aega kohandamiseks.

2. Uus toit või ta sõi midagi,  mida poleks tohtinud süüa
Kassid üldiselt armastavad rutiini, seda armastab ka tema kõht. Seega uue toidu pakkumine võib tema kõhule liiga teha ning tekitada kõhulahtisust või mõnd muud kõhuhäda. Sama võib juhtuda, kui ta sööb midagi, mida ta ei peaks sööma,  näiteks mõnd toataime. PS! Kui kass tundub loid, väljaheide on verine või näiteks väga vesine, tegemist on kassipoja või just väga eaka kassiga, siis kindlasti kontakteeruda arstiga, et kindlaks teha, et ei ole tegemist millegi tõsisemaga.

3. Uus kassiliiv
Nilsson
Kui vahetad oma kassil liiva tüüpi, siis võib juhtuda, et kass ei taha sinna minna. Seega soovitame kassiliiva tüüpi vahetada järk-järgult ehk esialgu lisad natuke uut liiva vanale ja hakkad järjest liivade suhet muutma. Siis ei tule uut tüüpi liiv Su kassile üllatusena.

4. Haigused
Kassid ei kipu näitama välja, kui neil midagi viga on, aga järsku liivakasti mitte kasutamine on üks kindel märk, et midagi võib viga olla. Kui Su kass järsku teeb häda võõrasse kohta, kräunub liivakastis, kraabib liivakasti esist, siis kindlasti tasub külastada oma loomaarsti esimesel võimalusel.

5. Liivakast on must
Kassid armastavad puhtust ja kindlasti must liivakast on nende jaoks suur ei-ei. Kindlasti peaks liivakasti puhastama vähemalt kord päevas.


6. Liivakasti ligipääsetavus
Baytel
Võib-olla Su armas kassike on juba kõrgemas eas ning liivakast ei ole talle enam nii kergesti ligipääsetav, näiteks peab ta trepis üles minema või üle kõrge äärega astuma. Kui kasutad kinnist liivakasti, siis tea ka, et uks liivakasti ees on paljudele kassidele natuke keeruline mõista, siis aitab ukse eemaldamine liivakasti eest.

Piltidel olevad kiisud:
Hugo: https://www.pesaleidja.ee/loomad/hugo-22272188/praegu-otsivad-kodu/
Nilsson: https://www.pesaleidja.ee/loomad/nilsson-22272110/praegu-otsivad-kodu/
Baytel: https://www.pesaleidja.ee/loomad/baytel-22273346/praegu-otsivad-kodu/

----
SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Iga annetatud euro aitab! 💚

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di