Otse põhisisu juurde

JUULIS LEIDSID KODU 60 KASSI

Ussskumatu, aga juba paistab suve lõpp. Juuli oli pesaleidjatele väga kiire ja töökas, aga ka edukas, sest meie kõigi ühise panusena nurruvad õnnelikult nii mitmed kassid oma päris kodudes. Selle kuu kojuminejate postitusega on suur oht, et nunnumeeter võib lõhkeda! Nii et, teid on hoiatatud! 😻



Triibuliisul vedas ja ta jäi hoiukoju päriseks. Armas mänguhimuline Elli kolis ühe toreda noore neiu juurde, kes teda mitmeid kordi oli vaatamas käinud. Nagu nimigi ütleb, oli väike Krata täielik pätt ja energiapall. Ta oli oma õest Safranist poole väiksem ning armastas tema eest ära joosta. Sülekass Krata kolis vanalinna oma päris koju mega toreda pere juurde, kus ta saab oma pättusi edasi teha koos väikse koeraga, kes teda ootas pikkisilmi. Safran oli õrna hingega neiu, kes oli tihti hädas oma õe Krataga, kuna ta jooksis ja peitis ennast ära Safrani eest. Nii pidigi Safran inimese seltsi tulema ja väikest nukut mängima. Tasane Safran kolis Pärnusse teisele kassile seltsiks, kus ta juba esimesel õhtul puges uuele omanikule kaissu.



Oliivia kaapekakuke Polo läks eile oma päris koju ühe toreda naise juurde, kes pärast eelmise kassi surma kaalus uue looma võtmist pikalt. Otsustavaks sai tõik, et Polol on perenaisega samal päeval sünnipäev. Polo on see, keda hoiukosu vahepeal lutist sööma sundis, sest kui ta 5-nädalaselt voodi alt välja tuterdas, kaalus see hädine tegelane vaid ca 215 grammi. Aga pisike Polo hakkas kenasti kosuma ja arenema ning temast kasvas asjalik, julge, mänguhimuline, vilgas ja vahva inimestelemb nurrumootor. Väike kullatükk Shalom leidis just teda oodanud pere, kus teda ootab ka üks vanem kass. Koju läks ilusa kasukaga kilpkonn, kes võlus uue perenaise ära oma sõbraliku iseloomuga. Kilpkonn saab oma uues kodus turvaliselt aias jalutamas käia. Väike Kasulaps kasvas suureks ning hoiukodu temast enam loobuda ei suutnud, pärast mitmeid lutitamisi ja koos kasvamist. Seega vormistasime pisikese Brüsseli/Burrito/Karviku/Beebi/Kasulapse hoiukodule päriseks!



Saskia, ehk koduselt Kati läks tagasi oma koju. Nimelt sai ta enne jooksu ühe toreda vanaema juurest kui ta jõuti steriliseerima viia. Nii tuli ta meie hoiukoju vaid selleks, et poegida pojad, kasvatada nad üles, taastuda sterrist ja minna oma koju tagasi. Burritot tuli vaatama tore noorpaar, kes kasside mängimist vaadates otsustasid teise põnni veel võtta. Nii läks natuke arglikum poju Fajita vennaga kaasa. Taco leidis kodu üliarmsas Portugali peres, keda kassi TexMex nimi sügavalt kõnetas. Pereliikmed on kõik täielikud kassifännid ning väga kerge südamega saatsin Taco koduteele.



Poncho läks oma uude koju, kus teda ootas ees juba üks noor kass, nii et mänguseltsiline on kohe olemas. Mandariin ehk Ginger läks hoiukodu hea sõbranna juurde, kus teda ootab ees 4-kuune põnn, kellega koos hea ringi rallida ja pahandusi teha. Mandut ei pidanud kusagil reklaamimagi, kuna sõbrants juba pildi järgi armus ära temasse! Algul veidi arglik Pepe muutus üsna kiiresti lähedaseks, tema lemmiktegevus oli pikali visati ja pai saada, seda meeldis talle vähemalt 10 minutit järjest nautida! Mängimine ja muru näksimine olid meeldivuselt järgmised tegevused.
Uue kodu pakkujad on väga toredad poiss ja tüdruk, kes saatsid mulle juba meili, et Pepe küsib pai ja chillib nendega diivanil. Enchilada läheb toreda noorpaari juurde esimeseks lemmikloomaks. Noortel on kassiga tegelemiseks palju aega. Algselt otsiti küll musta kiisut, ent see tore triibik võlus ikkagi nad ära.



Armsad Jake ja Ami olid sünnist saati koguaeg ninapidi koos ja oleks olnud patt neid lahutada. Kiisud leidsid endale imelise pere kus 18-aastane vanem kiisu neile seltsiks ja noor laps, kes nende mürgeldistega mängida saab. Niru hakkab nautima uue pere ainsa lemmiku staatust. Pere eelmine kass suri aasta tagasi väärikas eas (18-aastasena), seega on tegu kogenud kassiomanikega. Koos kolisid oma koju õekesed Athena ja Nymeria. Pere ei suutnud kahe ülisõbraliku sülekassi vahel valida, nii et võtsid siis mõlemad. 😀



Teist korda oma koju läks veidi arglik Belinda, kes armastab väga paisi ja silitusi. Belinda kolib ühe imetoreda noore naisterahva juurde Šveitsi, kus ta saab omas tempos inimeste ja ümbrusega harjuda. Oma koju kolis Maverick, kes võlus oma uue pere ära sellega, et temas on perfektses balansis lustakas möllumees ja mõnusalt süles nurruv kaisukass. Koju läks ka mürakaru Tiramisu-kahtlemata kõige aktiivsem ja lustlikum poiss, kellele sobisid mängimiseks ka murelid ja hernekaunad. Tiramisu kolis toreda paari juurde, kellel kodus veel ees ootamas parimas eas mops. Koju läks magustoidupesakonna kõige parema isuga pontsakas Panna Cotta, kes kolis hoiukodust vaid 2 maja edasi väga toreda pere juurde, kellel on ka väikesed lapsed. Panna Cotta naudib väga tähelepanu ja nurrub isegi niisama toas ringi jalutades, seega olen kindel, et neil on koos imetore üles kasvada.


Viimane TexMex pesakonna esindaja Tortilla pani padavai kodu poole, kus tore noor neiu koos oma emaga kassi eest hoolt kandma hakkavad. Juba jõudis ta ennast ka uues kodus nii mugavalt magama sättida, et uus perekond oli jube mures on on Tortilla ära kaotanud. Aga selline meie väike mustavalgekirju kiisu ongi - talle meeldib peitust mängida. Ja enda parimad omanikud leidis ka leebe Creme Brulee-ainuke tüdruk enda rüblikutest vendade seas. Creme Brulee on tasakaalukas ja nõus minuteid liikumatult näiteks robotmuruniidukit sõitmas vaatama. Lisaks loomulikult haruldane ja imeilus karvavärv. Creme kolis samuti enda kodukülla seltsiks armsale perele, kellel juba eelmisest aastast üks tänavalt päästetud kiisu oli ees ootamas. Mad Max on küll alles ootamas Soome kolimist, aga peagi pühib Eestimaa tolmu oma käppadelt! Koju läks äsja meie juurde saabunud imearmas Davina. Davina uus omanik käis teda vaatamas lausa 2x enne otsustamist, sest käis läbi peaaegu kõik tallinna varjupaigad, et seda õiget leida. Seega otsus oli väga läbi mõeldud ja ta oli nii õnnelik. Elama hakkavad nad küll kahekesi koos, aga saime aru, et on soov teda rihma otsas treenida ning koos ehk mõnele seiklusele minna.



Oma pere on leidnud Archie, kes küll kolib Soome ja seetõttu toimub kassitoast lahkumine alles augustis. On üks eriti lahe, väga aktiivne kassike, kes kindlasti oma kodus parandab nurrumootori mis tal hoiukodus pidevalt põrises. Armas pere kahe väikse lapsega käisid ühel päeval Kookost vaatamas ning olid koheselt võlutud. Juba samal õhtul helistasid, et tuleksid kohe talle järele. Kookost ootas uues kodus ka Pesaleidjast võetud Lola. Esimese öö puges Kookos juba perenaisele kaissu ning oleme kõik veendunud, et Kookos leidis endale parima võimaliku pere. Armas Sergo on kõige chillim ja leebem kassihärra üldse!! Pesakas õnnestus tal olla kõigest paar kuud kuniks leidis omale päris kodu. Hoiukodu juurde kolis armas Mona oma põnnidega, nüüd on pisikesed tited juba nii suureks kasvanud, et hakkavad riburadapidi koju kolima! Esimesena ütles emmele ja õdedele-vendadele tsau pisike Molly.



Seeba on Mona teine titt, kes leidis jälle läbi tutvuste imetoreda kodu! Rain on esimene pisike, kes suve jooksul otse kassitoast koju on saanud minna. Leena pesakonnal olid pidevalt kõik maailma hädad ja ühel hetkel kartsime, et peame Rainiga hüvasti jätma, aga õnneks tahtis saatus teisiti.
Täna läks Rain toreda pere juurde. Seltsika saab talle 1,5 -aastane kassike ja 5 aastane tüdruk, kes ei jõudnud ära oodata, et Rain nende juurde sisse koliks. Vahva Illimar oli kassituppa saabudes arglik, aga ajapikku on temast saanud julge ja mänguhimuline paikiisu, ning nii ta ennast koju müüs! Koju läks malbe Andrew (koduse uue nimega Semu) kes sai omale toreda perenaise ja keda ootab kodus kiisutüdruk Mõngel kellega sõbraks saada.



BLONDIE ja LEPPARD, kes tegelikult läksid juba eelmise kuu lõpus enda päris koju, aga parem hilja kui mitte kunagi. Tüdrukutele oli päris palju soovijaid ent lõpuks sai valituks väga armas pere, kus oli ees ootamas juba 18-aastane kass. Peres on ka laps, kes nii ootas, et saaks juba oma kodus pisikestega mängida. Hoiukodul oli siiralt hea meel, et just nemad koos said minna. Hoiukodu tundis, et neil oleks seda KÕIGE ROHKEM vaja, et paremini sisse elada. Kuigi nad olid mõlemad sõbalikud ja hoiuperega harjunud, siis pigem ikkagi pelgasid võõraid ja uusi olukordi. Tüdrukutel läheb kodus väga hästi ja ega ei saakski vist halvasti minna kui nende uue "ema" Pesaleidja Facebooki kommentaariumis ilutseb Suurim fänn. Pilt uues kodus müramisest väsinud lastest. Leena enda pärislastest ainuke ellu jäänud kiisu Mike kolis ka oma koju! MOTORHEAD kõige kõigem kassipoeg meie pesakonnast. Kõige väiksem, keda saime isegi lutiga juurde toita, kõige aktiivsem, kõige häälekam ja kõige suurem sõber. Kui kõik teised pisikesed olid ära läinud jäi temal veel nädal aega  uue kodu ootust. Selle ajaga sai ta hoiuperega nii suurteks sõpradeks, et tegu oli juba nagu pisikese näuguva koeraga, aga oma koju ta läks, kus jällegi harjus kiiresti ja nüüd saab nurruda toredale noorele paarile. MESHUGGAH hellitavalt uues kodus Messu, läks koju samal päeval kui tüdrukud. Ka temal läheb väga hästi. Meshuggah oli hoiukodu lemmik ja korraks ta mõtles isegi endale jätmise peale, aga leppisid kodus kokku, et pesakondi tuleb veel ja kui mingil põhjusel pisike uut kodu ei leia, siis jääb ta meile. Meshuggah aga läks väga armsa noore paari juurde ja kindlasti armastatakse ja hoolitsetakse tema eest hästi. Meshuggah on tõesti eriline kassipoeg. Kiiresti õppis hoiukodu peremeest ja -naist usaldama ja esimesena tuli voodisse magama, esimesena õppis vetsus käima ja krõbinaid sööma, millega teistel oli päris suuri raskuseid. Ta üllatas neid iga päev ja kindlasti jäävad teda igatsema, sest nalja sai palju.



Hayley kolis väga toredasse perre, kus kasvavad 2 last ja ema sooviks oli, et tema lapsed saaksid ka koos kassiga üles kasvada. Lilu sõitis koju Tartusse, kus teda ootavad uus noor sõber Täpi ja 9-aastane tüdruk. Lapsed olid juba ammu endale kassikest soovinud ja kui nad Tormist pilti nägid, oli otsustatud. Tormile väga meeldib süles istuda ja nurruda. Temast tuleb ideaalne kass lastele, parajalt krutskeid täis, aga piisavalt sülekas. Mandel -pesakonna kõige populaarsem tüdruk kolis imetoredate noorte juurde, kus saab üksiku kassina kogu maailma tähelepanu endale. Kui uuel perel oli algul plaan talle vaid külla tulla ning alles paari nädala pärast omale koju tuua, siis kohe kui Mandlit nägid, läksid silmad märjaks ja otsustasid ta juba samal õhtul koju viia. Kuigi hoiukodus ta eriline kaisutaja ei olnud, siis uues kodus läks juba esimesel öösel perenaise kaissu magama.



Muskaat - kuigi värvuse poolest pesakonna kõige tagasihoidlikum tegelane (must-valgete kasside kurb saatus jne), siis Muskaat sai kohe selgeks, et kui tahab kodu leida, peab seda oma iseloomuga kompenseerima. Absoluutselt terve pesakonna kõige nunnum, kõige suurem inimläheduse otsija, kõige enam nurruvam kassipoeg. Kolis imetoreda pere juurde (kes juhtumisi ka minu tuttavad), kes ei oleks vist saanud rohkem ette valmistunud uue kassi tulekuks olla.

Uues peres elab Muskaat lisaks perenaisele ja -mehele ka kahe väikse lapse ning ühe kassiga. Koju kolis Välk. Ta on kõige vapram ja mängulisem kassipoiss, keda ootavad kodus lumivalged kassikaksikud. Meilt kunagi kass Alaska võtnud pere täitis Teelele ankeedi ja niisiis nemad valituks osutusidki. Teele läks oma koju rõõmsalt ja reipalt, kodus kukkus kohe mängima ja kaisus magama. Pistaatsia pere otsis sõpra oma kassile, kuna tundsid, et inimarmastusest jääb tema puhul väheks. Valikus oli kolm kassipoega: 1)üliarmas hall kassipoeg, kes jäi perele ka esimesena silma, ent kes pigem armastas üksi toimetada, 2)pesakonna kõige energilisem kassipoeg, kelle lemmiktegevus pesakonnakaaslastega mängimine... ning Pistaatsia. Pärast paari päeva mõtlemisaega sai valituks Pistaatsia, kuna oli segu mõlemast kassist - mitte nii hüperenergiline, kuid samas teiste kasside lähedust ja mängimist armastav ning samas tugeva potentsiaaliga sülekass. Pistaatsial tuleb väga põnev elu - uues peres elab ta lisaks armsale pererahvale (ema, isa ja kaks noort) koos ka kahe neljajalgsega - kassi ja koeraga.


Hazel-Graze kolis üksida eraldi koju, aga Alfie ja Jacki läksid koos!


Audi ja Mazda ehk piltidel olevad kassilapsed polnud 3-nädalasedki, kui nende ema neid maha murda üritas ja nad iseseisvalt hakkama pidid saama. Hoiukodu lutitas ja möllas, aga eks emalt jäi üht-teist siiski saamata ja õppimata, st nad magasid näoga konservi-piimasegus ja keras konservikausis. Üle nelja päeva pidi hoiukodu pesema neid ja eks tulemus ongi kodupiltidel näha, sest näod olid kuivanud konservi täis, mida pidi neilt maha kraapima. Seega siuksed poolkarvutud.
Tänaseks on nad kodus juba ilusaks muutunud ja sellist räpasust enam ei harrastata.


Nelikud ehk Rodrigo, Gustavo, Tomas ja Sofia nurruvad kõik oma kodudes.


Ja nelikute ema (pildil ühe oma pisiga) Luisa leidis ka kodu!


Ja nüüd natukene lisaks, et teie nunnumeeter lõplikult lõhkeks. 😀 Ehk no vaaaadake kui nunnu oli Brüssel täitsa beebina, mahtus ilusti peopessa tuttu! Üldse ei imesta enam eks, miks mõni meie hoiukodu n-ö hukka läheb ja sellise nunnupalli oma jõuga üles kasvatab! 😍


Ning see pole veel kõik. 😀 Üks ime-mega-hüpernunnu pilt ka Jake ja Amist, kes juba sünnist saadik olid lahutamatud!


Ja ongi selleks korraks kõik! Varsti juba kuulutame välja augustikuu õnnelikud kojuminejad.


Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di