Otse põhisisu juurde

SEPTEMBRIS LEIDSIME KODUD 48 KASSILE!

Hetkel valitseb väljas sügis ning märkamatult on möödunud ka septembri kuu. See tähendab ainult ühte - on aeg tutvustada Teile meie järjekordseid õnnelikke nurrikuid, kes kodud leidsid!

Iti ja Indi on õde ja vend, kes said omale toreda pere, kus kaks last kes saavad nendega mängida ja hullata. Kuna Iti on veel arglik ja tänu oma julgele vennale hakkab alles vaikselt avama ennast siis on eriti tore, et nad said koos koju minna! Oma kodudes nurruvad ka Hämar ja Sulin. Van Halen, hellitavalt Vann, läks koju väga armsa pere juurde, perepoisile seltsiks, kes hoolitses juba enda pisikese õe eest (4kuune) nii ilusasti, et kassiga ei tohiks tal probleeme tekkida. Van läks teiseks kassikes meilt 2018. aastal võetud Vivianile, kes pidi ka poisi kass olema. Van on ääretult sõbralik ja kohe kui võimalik, siis ronis sülle ja sinna ta jäigi. Paid, sügamised ja kõik hellitused võttis Vann suure nurruga vastu ja kindlasti sai poiss endale väga armsa seltsilise, kellega kaisutada. Boromir - maailma kõige tsillim kassmees Borka kolis oma koju. Teda jäävad väga isatsema tema kasulapsed, kellele ta tubli papa oli.

Suur ja ilus triibik Mõmmi, kes on juba päris mitmele külalisele silma jäänud, aga keegi ei olnud veel teda koju viinud. Täna tuli pere, kes soovis algselt Viigrit, aga Mõmmi võitis peremehe südame ja nii oligi otsustatud, et Mõmmi kolib seltsiks neile ja nende pisikesele tütrele. Tütrele oli juba mitu kuud räägitud, kuidas kassiga tuleb käituda ja kindlasti sai kass endale väga toreda pere.  28.09.2021 sõitis oma päris koju Märten. Seal ootavad teda ees uued sõbrad Sässy, Muusy, Urmas ja Katrin, kellest kaks viimast on samuti must-valged nagu meie Märten.  Oma koju kolis armas mänguhimuline Ross! Kodus on ka teine kiisu talle seltsiks. Asamil oli natuke keeruline lapsepõlv, aga vaatamata kõigile raskustele kasvas temast südamliku ja kalli iseloomuga kass. Nii ilus ja sõbralik kassitüdruk. Tema adopteeris üks mees, kes teeb kodust tööd ja seega saab kogu oma tähelepanu Asamile anda. 

Koju läks alguses sisina ja susina saatel hoiukoju tulnud Lannister. Nüüdseks ennast kõvasti kokku võtnud, aga siiski on ta natuke pelglik. Ta leidis endale ideaalse pere, kes meelega võttis natuke keerulisema juhtumi, kuna neil kogemus ja kodus kaks sõbralikku kassipoissi juba ootamas ja valmis Lannule sõbralikke kombeid õpetama. Koju läks armas Endel, kellele kodus seltsiks teine kiisu.  Oma koju kolis meie kassitoa vaheruumi printsess Sära! Koju kolis ka Puuksu. Pilt juba uuest kodust ja pererahvas tundis salamisi muret, et kiisuke on nii mänguhimuline, et ei püsi peaaegu üldse paigal ja suht jookseb ennast oimetuks, kui temaga keegi piisavalt kaua mängida viitsib. 

Armas Solly kolis oma koju, kus talle seltsiks teine kiisu! Meie Chandler läks koju meie vabatahtliku juurde. Iseloomult pesakonna arglikum, aga ülimalt mänguhimuline ja sõbralik kassipoiss. Armastab konservi ja mürada. Tema jaoks oli elu lill ka puuris elades, sest vendadega oli möllu alati rohkem, kui meie seda suutsime koristada. Nüüd saab ta enda kodus edasi möllata, mida ta ka kohe esimesel õhtul praktiseeris. Oma koju läks arglik ja metsik Katrin. Pere kes ta adopteeris võttis meilt eelmine aasta kass Urmase ja võtab juurde hoiukodust kass Märteni! Naise unistus on omada suurt maja, et saaks Pesaleidjast 20 kassi võtta! Pere ei heidutanud see, et Katrin susiseb ja peksab ning teavad, et aega andes paranevad ka selle kiisu hingehaavad ja temast saab sõbralik preili! Taakord hoiukodust sai päris kodu ehk Pisi Coco ei pidanudki kuskile kolima. 

Kati! Fantastiline tiinekas emme leidis oma kodu, kus ta saab oma toredat iseloomu ja armastust uuele perele jagada. Felix, tema eripära olid ekstra kõverad jalad ja imepisike keha, aga see ei takistanud tal leidmaks oma kodu. Koju läks Saba, kes on oma olemusest täielik maakas, pätt ja kaisukas. Ta leidis enda õige inimese vaid läbi paari minutilise vaatamise. Pere käis tegelikult ühte pesaka kassi veel vaatamas peale Bora, aga ütlesid, et tegelikult oli neil juba südames peale Boraga kohtumist asi otsustanud ehk võiks isegi öelda, et oli armastus esimesest silmapilgust!

Oma koju kolis vahva kassipoiss Axel, kus ootas teda juba ees varem Pesaleidjast võetud PlutoOma koju sai ka sõbralik kaisukiisu Hurri.  Armas mänguhimuline Ben kolis oma koju, kus talle seltsiks temaga sarnane must-valge kiisupoiss, linnud ja kalad. Arturi hoiukodust sai tema päris kodu. Artur on olnud meie vabatahtliku vanaema juures alates detsembrist ja selle ajaga on arglikust kiisust saanud palju julgem kass. Võõraid veel pelgab aga vanaema usaldab. Alates esimesest päevast on Arturil olnud eriline side koer Tonnaga. Kui Tonna on õues, siis Artur nutab ukse taga ja otsib teda. Seda sõprust me lõhkuda ei suuda ja nii saigi otsustatud, et Artur on kodus. 

Teist korda oma koju läks kassipoeg Chika, ta oli tagasituues nii vähe aega meil, et ei jõudnudki talle uut pilti teha, seega siin paar kuud vana beebipilt. Ghost läks koju! Raplamaalt leitud kiisupoeg, kes on megasõbralik. Oma koju kolis Kadi, kellele seltsiks meilt võetud kassipoiss Kaspar! Imearmas Piper kolis ka hoiukodust päriskoju. 

Akira pesakonnast Tonka sai nüüd ka täna oma koju. Ta kolis Tallinnast Tartusse.  Oma kodu oli Aaren juba üle 2.5 aasta oodanud! Lõpuks jõudis täna see päev kätte, kus see ilus suur mõmmik omale pere sai! Täna sõitis oma koju Pärnumaale hästi arake kiisu Priidu. Ta hoidis hoiukodus rohkem omaette, ei tahtnud suhelda eriti teiste kiisudega ega inimestega. Tema uus kodu võttis ta teadlikult argliku kiisukesena, et aidata ta kohaneda ja usk inimeste headusesse uuesti taastada. Kodus ootamas on üks noor kiisuke ja üks vanem kiisuke. Usun et nendest saavad varsti head sõbrad. Õnne Priidule uues kodus! Toreda pere juurde kolis Margo (endise nimega Summa). Uueks kaaslaseks on uues kodus noor kassipoiss Rukis. Nimeks on jäänud Summa, sest peres on tihti kasutusel väljund "Summa summaarum". Vahva kokkusattumus!

Oma uude koju läks eile meie pisike Sunny. See oli meile isegi päris keeruline, sest esialgsest susina-urina-käpalöögi-sülitajakiisust sai meie juures aja jooksul tõeline nurru- ja paikiisu, kes oma pisikest pead vastu inimese nägu hõõrus ja kelle uudishimu pakkus palju nalja. Loodame, et peagi saab ta oma uue toreda pere juures sama usaldavaks!Eile läks koju Tallinna noore pere juurde sõbralik armas kiisulaps Coco. Natuke kartis alguses, kuid kui paitati siis tuli lauluke varsti. Esialgu otsustati ühe kiisukesega piirduda, aga jäid veel mõtlema, võibolla varsti muudab pere meelt ja tulevad järgi ka vennakesele Cirole. Nad nii armsalt tudusid koos ja pesid üksteist. Vaatasid küll ja imetlesid neid mõlemaid. Usun et ta sai hea kodukese. Õnne Cocole uues kodus!  Täna sõitis oma koju Tallinna kiisutüdruk Fiona. Ta läks seltsi kolmandaks kiisuks Niffile ja Joosule, kes on samuti minu hoiukodust võetud. Joosukese emme Riinu lahkus pool aastat tagasi neeruhaiguse tõttu kiisudemaale, Joosu vajas emaliku hoolega sõbrakest emmekese asemele. Fioonake on küll hästi leebe ja teisi kiisusid armastav pisike roheliste silmakestega kiisutüdruk. Õnne talle uues kodus!  Oma käpakesed kodu poole seadis ka Nöpsu, kes läks ise puuri ja seal nurruma hakkas. Teda käisid vaatamas kaks tüdrukut koos isaga ja täna viisid koju. Ta oli teises varjupaigas koos ema ja teiste pisidega. Ellu jäi õdedest- vendadest ainult tema.

Oma koju sai sõbralik vanapoiss Toomas, keda ootab kodus ees üks eakas kassihärra, kellega sõbraks saada. Ilus ja sõbralik Pilve kolis samuti kuu aega tagasi Paljassaare varjupaigast meile ja kolis meie vabatahtliku juurde päriseks! Armas ja muhe Jüri kolis ka umbes kuu aega tagasi Paljassaarest meile kassituppa, võlus ühe toreda pere ära ja kolis täna oma koju!  Kui Shreya kassituppa kolis ei osanud tema isiklik käpahoidja-vabatahtlik arvata, et kaks ja pool aastat hiljem saab temast päris tema enda kass. Kogu tema Pesaleidjas veedetud aja jooksul oli ta tema hoolealune. Terve selle aja ta lootis, et küll ükskord tuleb keegi, kes teda märkaks ja ta endaga koju viiks. Õnneks või kahjuks seda ei juhtunud, sest terve selle aja ootas Shreya hoopis teda ja nii läkski ta vabatahtliku juurde koju! 


 Ilus kaunitar Liisa leidis omale toreda pere ja kodu! Meie kallis Rosa läks samuti enda koju. Annika juurest kolis ta teise vabatahtliku juurde hoidu, et aidata kassi nimega Madonna sotsialiseerida. See tuli tal imeliselt välja. Juba nädala ajaga oli Madonna poole rohkem väljas ja enne, kui Rosa ära kolis, saime juba talle pai teha. Aitäh, Sulle Rosa, selle eest! Rosa ise on väga sõbralik ja täiesti inimeste kass. Sammugi ei saanud teinekord astuda ilma, et ta inimeste kannul ei oleks. Ta on nii armas ja kodustele väga meeldis kahe kassiga koos elada, kuni nad otsustasid hakata kassipoegadeks ja mööda tube ringe jooksma. Siis tuligi teadmine, et aeg on küps, et Rosa koju saata, kus ta saaks nautida kõiki paisid, konserve ja tähelepanud, mida üks pere talle pakkuda jõuab. Oma koju sai meie ooteruumi uksevalvur Lennart! Kui piisavalt valvad siis ükspäev viiakse ikka koju ka. Meie juurde tuli ta Viljandi varjupaigast, et aidata sinna sattunud kiisudel kiiremini kodud leida. Tundub, et töötas!  Üle kolme aasta oma kodu oodanud Nirvana leidis lõpuks omale ideaaaalse pere Pärnust! Perenaine oli eelnevalt ka kassitoas kiisusi käinud vaatamas ja arglik Nirvana oli tulnud ise pai küsima, mida meiega pole Nirvana küll kunagi teinud. Ju siis teadis, et see on tore pere ja sinna peab ta saama. Nirru koju saatmine on kindlasti selle aasta tipphetkedest - noooo niiii tore, kui pärast pikki aastaid selline arglik kiisuke omale lõpuks kodu leiab!



 Akira hoiukodust sai samuti päriskodu!  Akira oli hoikodus alates suve algusest koos oma poegadega Tonka ja Orris. Orris kolis augustis oma päriskoju, ka Tonka leidis kodu septembris nagu enne lugesite. Akirale jääb seltsiks kolmeaastane Millie, kes on samuti Pesaleidjast adopteeritud 1,5 aastat tagasi.  Kolmandat korda oma koju läks meie armas kolme käpaga Allu, kes saabus Viljandi varjupaiagst argliku susisejana ja nüüd on täielik sülebeebi, keda kaisutada saab. Allule on uues kodus seltsiks ka küülik. Loodetavasti kolm on kohtu seadus ning kolmejalgne Allu enam kunagi varjupaika tagasi tulema ei pea. 


Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di