Otse põhisisu juurde

NOVEMBRIS LEIDSIME KODUD 50 KASSILE!

 Märkamatult jõudis detsember kätte ja pisikese hilinemisega toome teieni meie õnnelikud novembris kodud leidnud nurrikud, keda on taas 50 nagu eelmisel kuul. 


Koos läksid koju nunnud punased kasuvennad MILO ja MONTI peresse, kus neile jagub mängukaaslasi ja sülesid, kus mõnuleda.  Oma koju läks mänguline kiisuneiu HENNA. Pere ootas juba ammu, et leiaksid "oma" kiisu ja Henna sobis nendega kenasti. FRANCESCO läks koju, kus ootab teda ees kass Miilo, kelle IT-poiss Zack varem adopteerinud on. Nädalavahetusel jõudis koju minna Instas fame kogunud ANTS, kelle vennake Ints ka novembris kodu leidis. eel arglik kuid mänguline JACKUsai endale noored uued peremehed, kellel on palju aega temaga mängida ja head kontakti luua.


TEDDY läks lõpuks ometi koju. Tegu on Harku koloonia kassiga. Sealt pärit kassid on kõik olnud üliarmsad ja pehmed, aga hullud stressajad. Teddy oli pidevalt silmadega puuris, aga nüüd õnnestus tal leida peremees, kes ise õpib arstiks, jackpot kombinatsioon. Algselt tuli noormees kassipoja järgi, aga lahkus Teddyga, sest kohe, kui teda nägi tundis ära enda kassi. Nad olid tõesti sarnased. Mõlemad rahulikud ja tasakaalukad, võib-olla ka natuke kinnisemad ja omaette hoidjad. Nagu ta ise ütles, siis nad vibesid täiega. Teddy oli väga rahul enda uue kandekotiga, kus ta rahulikult välja uudistas ja tundus, et elu oli temal küll lill. Õnneks soovis noormees teda ka toakassiks kindlasti jätta, seega loodetavasti neil läheb kõik hästi ja Teddy stress saab kodus ilusasti kontrolli alla. Nunnupall MIINA leidis ka oma kodu.  Oma koju kolis ka vahva kaisukiisu JUULIUS! Troonide mängu pesakonnast SNOW sai kodu toreda perekonna juurde, kus üks tore kutsa ees. Ta natuke veel pelglik, aga toiduga saab kõik ära ostetud. Oma koju kolis vahva SOPHIE! 


Kassipoeg INTS leidis samuti oma kodu nagu ta vennake Ants ees pool. Hoiukodu õrnem meespool otsustas arusaadavalt, et sellist pantersõpra nagu ÖÖ ei saa kuhugi ära saata ja hoiukodu eest kukkus sõna "hoiu" kolksatusega ära.  Oma koju kolis imeilus karvapall SAFRAN!  CHARLIE on koera hingega kass. Mängib fetchi ja käib kannul nagu kutsa. Kodu leidis hoiukodu hea sõbranna juures, kus lapsed (ja ka pereema) juba ammu kassi igatsenud. Charlie on väga oodatud ja armastatud! Koju läks armas mänguhimuline TIFFANY!


Oma koju läks nooruke kassipoiss TIKU ja teise koju tema vennake KÄBI. TIHANE kolis seltsiks toredale noorele vene-serbia perele, kes juba peaaegu aasta mõtlesid kassi võtmisest. Oma koju kolis kassike MAMMU, kelle koduke asub Valgamaal. Esialgu kohanemise perioodil toakiisuna, kus tuleb sõbraks saada pererahvaga ja omaks võtta uus elukoht, hiljem perenaine lubas harjutada rihmaga õues jalutamist, kui kiisu täiesti sõbralik ja lubab endaga toimetada. Õnne talle uues kodus ja head kohanemist!  Koduteele asus ka imearmas taevasiniste silmadega NEO!

'
 Oma koju läks TEMPEL! Koju kolis põikpäine, aga väga armas ja mänguhimuline FINDUS! RUUBI läks oma uude koju ühe väga toreda noormehe juurde, kes oli endale juba ammu just sellist kiisupoissi otsinud! Päriskodu tee võttis jalge alla nurrumootor ASSO. Kiisuke, kes leiti juunikuus praktiliselt hinge vaakuvana (ei jaksanud isegi pead tõsta) ja on erinevate tervisemurede tõttu pidanud üle nelja kuu puuris veetma, on nüüdseks korralikult kosunud ja leidnud endale väga toreda perekonna, keda ei heidutanud Asso tervise ajalugu. Oma koju kolis sõbralik ja vahva TULLO!


INIGO ja SEREIA on ühes pesakonnast, aga leidsid eraldi kodud. NIILO kolis koos IPAGA ühisesse koju, kellest on pilt all pool! oma koju sai tõeline printsess Merylin.  NEIDI ei olnud kindlasti kõige sõbralikum kassike meie suures toas, aga iludusvõistlusel oleks kõrgeid punkte saanud. Naisterahvas, kes ta endale koju viis oli tegelikult ise allergik, aga siiamitega tal probleeme ei olnud. Eelmine kass oli ka siiamilaadne olnud. Seega ei hirmutanud teda Neidi käpaga vehkimine ega pahisemine ja pisike läkski päris enda koju.


Koju läks armas ja omajagu tüütu Olle! Olle tuli meie hoole alla teisest varjupaigast, kus esialgu kahtlustati, et ta on FELV+, aga hiljem meie juures selgus, et Olle oli terve nagu purikas.  AADU kolis koju koos LENNONIGA, kellest on pilt all pool, kahe tüdruku juurde, kes on Pesaleidja tõsised fännid. Üritustel on alati kohal olnud. Aadu vanus neid ei hirmutanud, sest tegu on ikkagi tõsise must-valge hurmuriga, kes on ennast nii mõnelegi südamesse nurrunud. Lennon ei saanud alguses üldse toas hakkama. Pidevalt istus meil puuris, aga kõik harjuvad ja ilmselgelt selleks, et koju saada tuleb olla õigel ajal õiges kohas. Oma koju sai MAI, kes andis meile kõigile selle eest käpaga, aga üle kolme aasta kodu ootamist oli seda väärt ja nüüd saab ka Mai õppida inimesi paremini tundma! STARK saatis kõige pealt koju oma õe ja järgmisel hommikul asus teele ka ise. Üks suurimaid kaisumüramissõpru maailmas ja uues peres noor naine emaga saavad teda kindlasti piisavalt mängitada-kaisutada.


TABETHA jäi silma meie vabatahtliku pereliikmele. Pikalt käisid nad ühes ja teises toas, aga lõpuks jäi ikkagi Tabetha väljavalituks. Nii tore, sest kassike ootas enda kodu 2,5 aastat ja nüüd avanes tal lõpuks võiamalus. Oma koju sai pisike LORDI, kes uue omaniku kiirelt vastu võttis ja nurruma hakkas.  Päris koju läks suursugune HUBERT, kes elas aastaid kurgikasvuhoones ning oli sunnitud nüüd aiandi sulgemise tõttu endale uue kodu leidma. Lõpuks ometi sai Hubert endale sooja toa ja imetoreda pere.



 Oma koju läks arglik, aga mänguhimuline SALMON! Tegelikult juba oktoobris kolis oma päriskoju hoiukodust TAYLOR. Taylor oli meie vabatahtliku pelglik murelaps - kolis ta ju tegelikult vahepeal juba koju, aga tagastati 2 aastat hiljem, sest ei olnud ikka veel saanud inimesega sõbraks. Seejärel istus ta pikalt kassitoas puuris kuni lõpuks kolis hoiukodusse, kus tegelikult oli juba üsna pea ka esimesi edusamme näha. BREWSTER läks koju! See on alati kõige suurem rõõm, kui koju saab pikemalt kui aasta kassitoas peatunud kass. Kuigi Brewster on sõbralik, ei tundnud ikkagi keegi tema vastu nii suurt huvi, et kassi koju viia. Kes teab võib-olla hirmutas tema suurus, äkki välimus? Kuid piisab ainult õigele inimesele silma jääda ja kodutee ongi jalge alla võetud. Oma koju läks sõbralik SÕBER! Oma kodu leidis ka kass ARLO, keda kodus juba ees ootamas üks Pesaleidjast võetud kiisu.


Oma koju kolis arglik LEE, kes tasapisi aina julgemaks muutunud ja saabki lõpuks oma päris kodus inimesega sõbraks saada! ÖÖBIK oli oma pesakonna kõige populaarsem kiisu ja sai väga palju ankeete, kuid läks lõpuks koju koos oma venna LEEVIKESEGA, kes nagunii oli pesakonnas veidi memmekam. Loodame, et kahel vennal saab oma uues kodus vahva olema! PÄÄSUKE on esimene Poppy kuuest pojast, kes koju läks. Väga armsa naisterahva juurde, kes nagu nad kõik tahtis algselt Ööbikut, aga Pääsukest nähes puges pisike karvapall talle nii hinge, et enam polnud küsimust, kes koju temaga läheb. Pääsuke on väga aktiivne ja sõbralik kassipoeg, kes on vist enamus kassitoas levivaid haiguseid läbi põdenud, aga see on paratamatus karantiinis üles kasvanud kassipoegade puhul. Õnneks leidis ta endale armastava pere ja nüüd saab vabalt lõpuks ometi ringi joosta.  MURRI kolis hoiukoju septembri alguses ning alates sellest hetkest on ta non-stop haige olnud. Hoiukodu sai LÕPUKS vihjest aru, et ta ei kavatsegi siit välja kolida. Niisiis tegime asja ametlikuks ja Murri jääb hoiukodule pärisekskahepoolse kokkuleppega, et ta on tulevaste hoiukiisude vastu sõbralik ja abistav. Kuna tegu on ülimemmeka kiisupoisiga, kes mul põhimõtteliselt 24/7 otsas elab, siis saab ta endale uueks nimeks Takjas (lühidalt Taki).

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di