Otse põhisisu juurde

AUGUSTIS LEIDSIME KODUD 26 KASSILE!

 Kui Pesaleidja vabatahtlikud septembris kassituppa jõudsid, olid 26 õnnelikku nurrikut juba kodudes! Ehk teisisõnu on kalendrites ees meil september ja on aeg tuua teieni need kiisud, kes augustikuu jooksul kodudesse kolisid.


Hoiukodu kirjutab: "28.08 õhtul kolis koju meie armas vanake Sebastian. Pole varem hoiul olnud nii allaheitlikku ja nii malbet SUURT isast kassi! Juba tänaval lasi ta teistel kassidel ennast lihtsalt peksta, ei hakanud vastu. Meie juures ülekasvanud tited ega Trevor&Rainer teda ei kiusanud, seetõttu saamegi lugeda oligi esimeseks korraks, kus meil oli korraga hoiul 5! isast kassi, kes kõik omavahel läbi said! Sebastiani uus pere oli täpselt samasugune nagu ta ise- hästi rahulikud noored inimesed, kelle sülle Sebastian kohe esimesel kohtumisel peitu puges, sest ma õpetasin neid teda kammima.". Hubert ja Robert on Aespast päästetud kaks imeilusat kiisut. Kuna Hubert oli pelglikum, siis on eriti tore, et nad said Robertiga koos uude koju minna. Koos on ikka toredam! Oma kodu leidis ka oma pesakonnast esimene kiisunurr Tšungel. Praeguseks hetkeks oli ta ka oma seenest võitu saanud ja pere oli nõus riskiga, et kodus võib välja lüüa. Nüüd edasipidi saab ta oma suurtsuurt energiat välja elada palju, sest peres ka pisikesi, kes kindlasti mängivad temaga tohutult! Oma koju kolis imearmas Puna, kes jõudis Pesaleidjasse juuni alguses Kuusalust, kus ta oma õe ja vendadega metsades ja hoovides ringi luusis. Puna oli Pesaleidjasse kolides puuris esialgu suures stressis ja kisas terve aeg ning ka kassituppa kolides oli ta esialgu inimeste suhtes skeptiline ning kaotas kaalu. Väsimatu sotsialiseerimine ja paidega harjutamine viisid aga selleni, et lõpuks sai Punale täitsa ilusti pai teha ning inimeste tähelepanu ei tundunud enam nii hirmus. Sellise vapra karvakerana jäi ta toredale perele silma ning kolis juba augustis oma päriskoju! Nii-nii hea meel ja loodame, et ta saab uues kodus lõputult paisid ja hoolitsusi nautida.

Nunnupallid Io ja Athena läksid koos koju! Neid ootab kodus tore kiisu Pätu ja tore perekond. Neil on nüüd elukohaks kiisude loss (nii suur kassimaja, et pole varem sellist näinud). Esimesed päevad on läinud väga libedalt ja lõbusalt - lahingus langenud lillepotte ei leina keegi.  Üle 3 pikka aasta kassitoas, kolis ka Marly oma uude koju, mis asub Soomes. Armas hall pallike Volli leidis oma päriskodu kus teda ootas ees ka teine vanem kiisuke. Vabatahtlike lemmik musimõmmi kõigisõber kalliralli kõõrdsilm väike norsak totulotu Reimo läks meilt võetud Nahkhiirele sõbraks! Ja seda peale väga pikka ootamist - 3 aastat! Lisaks kassisõbrale jagab leebe Reimo kodu pisiperega. Ligi 2 aastase lapsega sai Reimo esmakohtumisel juba väga hästi hakkama!

Hoiukodu kirjutab: "Peale 1.5 aasta pikkust hoiukodus ootamist ja arutamist sai lõpuks ametlikult kinnitatud see, et Emerald on oma forever kodu meie näol leidnud. Saame teda igapäevaste stressi maandavate muside ja kallidega edasi kiusata ja nautida, kuidas ta hommikul kell 7 astub näkku, sest on söögiaeg.". Ka Nemol vedas täiega ning tema hoiukodust sai päriskodu: "Nemo jõudis meieni eelmine aasta mu sünnipäeva päeval ja juba esimesest päevast peale võitis kõigi südamed, kui koheselt tahtis sõprust kõigiga looma hakata. Aja jooksul sai selgeks, et nii meil kui ka temal saab olema raske lahku minna. Nemo hommikune rutiin oli selleks juba liigselt sisse kujunenud - mu 8:30 äratus oli märguanne, et on aeg tulla kaissu ja nõuda 15 minutit paisid ja kallisid. Ja siiani tundub, et meie üksteise mõistmine aina paraneb ja tunduks naljakas ilma temata olla! Seega ainus lahendus oli asi ametlikuks teha!". Pika FIPi ravi jooksul sai Nuffy ühele töötajale nii kalliks, et otsustas ta võtta enda juurde algselt hoidu ja siis ka päriseks. Pilt on ka saadetud pere poolt kuidas Nuffy end juba täiesti koduselt tunneb. Oma koju läks ka armas Tuudike, kes sai kassitoas veeta veidi üle poole aasta. Tema areng inimeste usaldamises oli tohutu ja nüüdseks oli suur paimaias kiisuke. Edasi saab ta elada suures majas väga toreda paari juures, kes annavad talle tohutult hoolt ja armastust. Felix tuli kassituppa selle aasta veebruaris. Siin ta kohe kähmles teistega ja oli suur kakupunn. Inimestega muidugi sõber. Ajaga läks ta küll rahulikumaks, kuid stress mõjutas teda ikkagi väga hullusti. Siis nüüd hiljuti saimegi teada, et Felix on olnud varem kellegi kodukiisu ja ta leiti kuskilt rabast kuhu ta siis algselt surema viidi. Kodus oli ta u 6 aastat enne kui ta Viljandisse viidi. Ja nüüd täna kolis ta koju pere juurde, kes teadsid ta endist pere ja ei suutnud teda meile jätta. Kodus teda kutsuti Mustuks.

Pärast pikka aastat ja poolt tuli ka lõpuks Õunakese aeg kätte. Eelnevalt oli ta koguaeg kõigile silma jäänud oma sõbralikkusega, kuid keegi kahjuks tema kasuks ei otsustanud. Ja seda lõplikult kuni eilseni, kui tuldi uuesti talle külla, et kinnitada kui väga ta ikka perele meeldis ja koju viidud ta ka sai! Eliise tuli ka meile tiinena ja kahjuks lugu sarnaneb Isabeli omaga ja pojad ei jäänud ellu. Õnneks sai ta ise terveks ja sai ka kassitoas olla ainult päev, enne kui ta kellegile silma jäi. Uues kodus on teda ootamas väike armas kutsa, kellega ta saab mängida ja aega veeta. Vahva pilt on uue pere poolt saadetud samal päeval, kui ta koju jõudis. Isabel tuli meile mai alguses tiinena. Kahjuks juhtus väga palju halbu asju, poegade raskest sünnitusest kuni nende surmani. Õnneks oli Isabel ise tubli ja vapper ning elas kõik probleemid üle. Nüüd sellel esmaspäeval sai ta ka karantiinist tuppa ja möödus ainult päev, enne kui ta silma jäi koju viidi. Kodus on teda ees ootamas ka üks kiisuke, kellega ta ehk kiiremini harjub ja leevendab stressi! Leeda, kaitsevärvides preili. Leeda uus kodu on maal, kusjuures õues ta ei käi, sest toas on piisavalt ruumi. Leedal on uues kodus karvane sõber ootamas ja ta ise võeti just lahkunud kassi asemele. Perenaine ütles, et ta põhimõtteliselt võtab ainult täiskasvanud kassi. 08.08 seilas Härra Ploom uue toreda perenaisega üle lahe päris oma koju. Hoiukodus muutus ta mööda seinu öösel ringihiilijast mõnusaks suletutijahimeheks. Eks uueski kodus on kiisu veel veidike arglik ja peidab ennast, aga pere annab talle ilusti nii palju aega kohaneda, kui ta vähegi soovib ning vajab.

Raske uskuda kui lihtsalt läks kodu leidmine veel giardiatõbisele kiisupojad kaotanud Josefiinele. Pere jättis vaatama tulles sooja tunde ja olid valmis ravikuuri lõpuni viima. Pildil Josefiine uues kodus lebovõimalusi hindamas. Hoiukodu kirjutab:  "Peale meie kui hoiukodu jaoks väga traumeerivat kevadet suutsime koju saata oma ühe ja ainukese kassipoja Sherry. Pidime kahjuks kevadel väga palju loomaarsti juures käima ja paljud kassipojad ei elanud parvot ja muid haigusi üle. Hea uudis on meie jaoks aga see, et imearmas ja vahva Sherry kolib meie väga-väga lähedaste sõprade juurde ja me saame teda kindlasti veel palju näha. Sherryl on uues kodus kaaslaseks väikest kasvu koer, kellega nad juba sõbrunevad ja kindlasti on ta väga hoitud. Peale seda rasket kevadet olime NII lähedal sellele, et võtta Sherry ikka endale, sest ravisime ja poputasime teda iga päev. Aga õnneks meie lähedased sõbrad tahtsid teda endale ja siis ei olnud väga keeruline seda otsust teha. Terve see kevadine kogemus paneb tegelikult ikka taaskord väga hindama seda Pesaleidja kollektiivi tööd ja et iga loovutatud kass on ikka nii eriline. Aitäh-aitäh-aitäh kõigile, kes aitasid kaasa sellele, et Sherry saaks terveks ja enda uude koju kolida!". Üliarmas kassipoiss Joosep, kes on alati rõõmus, uudishimulik ja aktiivne. Igal pool, kus midagi toimub on tema alati esimesena kohal ja kõiges osalemas. Tema tervis oli vahepeal väga halb, nii et pidi lausa haiglas olema ja mure oli juba väga suur. Õnneks saime järjekindla raviga selle korda. Nüüd läks ta koju väga armsa pere juurde, kus üks kiisu teda juba ootab. Kleio (pildil pastelne kolmevärviline) ja Zephyr (helepunane) on Petra imevahvad sotsiaalsed kassilapsed, kes said ühe reklaamimise peale kohe kodupakkumise, kuhu sooviti neid mõlemaid. Ja see on väga super, sest kolmas poeg jääb hoiukoju päriseks ja nii jäävad vähemalt kaks neist kokku. Kassilapsed on ääretult mänguhimulised ning aktivistid, kuid said pere, kus on ka lapsed, seega peaks igasugune mänguisu saama rahuldatud. Aasta pärast hakatakse neid ka vaikselt õuega harjutama ja saavad elada rahulikku pereelu. Emery on hoiukodus juba paar kuud elanud kuid nüüd sai päris oma kodu. Alguses pelgas väga inimese lähedust kuid ajaga on ta muutunud väga julgeks ning sõbralikuks, tuleb ise paisi nuruma. Selle ajaga on ta väga kalliks saanud!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di