Otse põhisisu juurde

SEPTEMBRIS LEIDSIME KODUD 35 KIISULE

 Sügis juba koputab uksele, kuredki lendavad ära soojale maale. See tähendab taas vaid ühte - möödas on terve kuu ja meie toome teieni meie juurest koju kolinud kiisumiisud.


Hoiukodu kirjutab: "Vend ja õde, Winnie ja Wixie, kolisid täna koos ühe väga toreda naise juurde, nende pereliikmeteks saavad veel lausa neli koera! Kassilapsed, kes saabusid koos oma emme ja õekesega minu juurde hoidu kuu aega tagasi, on vahepeal jõudnud korralikud katsumused üle elada. Nüüdseks on parvo- ja kalitsiviirused seljatatud ning kiisukeste jõud täielikult taastunud. Nurrumootorid töötavad nagu õlitatult, uudishimu ja mängulust on samuti suured. Mõlemad on tõeliselt vahvad ja armsad, kuid Winnie kohe eriti! Winnie pidi kliinikus kõige kauem aega veetma ja sealt tagasi tulles oli ta usaldus ja tänulikkus inimeste vastu niivõrd silmapaistev. Suuremat kaisunurrikut on raske leida. Usun, et Winnie'l ja Wixie'l tuleb tõeliselt tore elu üheskoos - pere neli koera said ilusti läbi eelmise kassiga, nii et küllap saavad kõikidest nüüdki sõbrad, mängukaaslased ja muidu vahvad seltsilised. " Veidi üle 3,5aasta kassitoas veetnud Kurren saab lõpuks ometi kolida. Uuele omanikule jäi Kurren nii hinge olenemata tema kšš-krr iseloomust. Suuresti just sellepärast, et Kurren ei pea kodus üksi olema, vaid teda on ootamas ka varasemalt Pesaleidjast võetud Vurru. Kassitoas nad mõlemad kohtusid ja võibolla on nad siiani üksteisel meeles ja saavad ruttu ka suurteks sõpradeks! Elli läks toredale paarikesele kellest naisterahvas on ka ise hoiukoduks olnud. Varasemalt on mõlemal suur side olnud just mitmevärviliste kiisudega vanemate kodust ja nüüd nad tundsid, et on valmis koos taolise kiisu endale võtma. Teisi loomi neil kodus pole hetkeseisuga. Björn samamoodi nagu Abba oli väga kartlik ja pigem susises inimese peale. Kuid uus omanik nägi vaid seda toredat ja julget kiisukest, kes seal susiseva näo taga peitus ja viis ta koos õekesega koju. Kuigi Abba oli pelglik, ei heidutanud see uusi omanikke sugugi ja nii kui vajalikud protseduurid said tehtud, viidigi ta koos Björniga koju.

Kassituppa tulles oli Toshiro väga arglik, kuid tuppa saades muutus ta väga ruttu paimaiaks nurrumootoriks. Igakord oli ta uksel vastas, et ruttu-ruttu kas pai saada või hoopis alustada mängimist. Nüüd saab edasist elu nautida koos Manniga oma enda kodus! Kui Manni vaatama tuldi, armuti temasse kohe ja nii ka viidi ta koju. Kuna Mann on veel arglik ja pelgab inimesi, otsustati temaga koos võtta ka Toshiro, kes loodetavasti näitab Mannile, et pole põhjust karta ja toob ta oma kestast välja. Rahuliku ning sõbraliku loomuga Herbert leidis täna omad inimesed. Kuigi peale Herberti tutvusid uued omanikud ka Arturiga, siis häbelikuma loomuga Herbert röövis nende südamed. Isaac (uue nimega Illimar ehk Illu) jäi hoiukoju päriseks. Paljassaarest Pesaleidjasse jõudnud FIV-kassike jätkab hängimist koos kass Kusti ja hoiukodukass Macaga. Nagu näha, hakkab Isaac (vasakul päikeselaigus) vaikselt oma agorafoobiast jagu saama. Alati nunnu ja armas kaisukiisu Barsik sai ka lõpuks (tema jaoks) kohutavast kassitoast minema ja saab tänasest juba oma kodus diivanimõnusid nautida

Eelmine kuu sai ka pärast pikka puurielu koju ka Felipe. Puuris olles soovis ta üle kõige inimeste tähelepanu ja nendega mängida. Eks siis pole ka imestada, et kui tuppa minnes sai ka üsna ruttu sealt koju! Algusest peale vana rahu ise olnud armas Malmsten läks samuti eelmine kuu koju. Õnneks ei pidanudki ta kassitoas kaua olema enne kui uuele kodule silma jäi! Eelmine kuu läks koju Blitz, kes oli teinud kassitoas tohutu arengu väga arast kassist selliseks, kes ainult pai soovibki saada. Nüüd on ta juba tükk aega olnud kodus, kus ootas teda ees ka üks sõber. Kassitoa üks suur kiusupunn nii kasside kui ka inimestega ehk Härra Mõmmik sai ka lõpuks ometi sammud kodu poole seatud. Uus omanik teadis Mõmmiku iseloomu ja imekombel see teda ei heidutanud. Päev peale kohtumist viiski ta siis Mõmmiku oma uusi valduseid üle vaatama, kus ta saab rahus teistest eemal oma elu edasi jätkata. Batsy konkureeris oma uute omanike ees Lanaga, kuid tema kaval lüke, istuda perenaisele sülle, võlus nad lõplikult. Mul on ääretult hea meel, et selline kaisukaru (filmiõhtul sai läbi proovitud) endale nii toreda pere sai

Lucy kolis meie väga suure fänni ja sponsori juurde, kes juba terve suvi käis beebisid vaatamas, aga kartis, et äkki ikkagi tema enda kass Muta teistega läbi ei saa. Kuid siis ühel õhtul tahtis ta ikkagi väga proovida kassipoega majja tuua ja valituks sai Lucy (Lucky koduse nimega), sest tüdruk oli krutskeid täis ja tundis inimeste vastu huvi. Lucy ei kartnud Mutat ja neist sai üsna kiiresti sõbrad.  Mammu kolis eelmine nädal uude koju. Uues kodus on tal sõbraks sarnane triibuline kiisu ja omanikud tundusid aktsepteerivat seda, et Mammu ei ole veel 100% inimesesõber. Saavadki koos teineteist avastada. Oma koju läks armas Lobeelia. Loomult arg, kasvult pisike ning imeilusa karvkattega kassiproua võitis ühe toreda pere südame.  Üle lahe sõitis koju soome kiisutüdruk Pilleke. Seal ootab teda ees samavana kiisuneiu, kes ka Pesaleidjast võetud paar aastat tagasi. Loodan et Pilleke kohaneb ja neist saavad suured sõbrad! Kirju kiisupreili Kirri ei jõudnud oma hoiukodus kaua olla, kui juba leidus väike poiss, kes soovis teda endale uueks sõbraks ja nii ta uue kodu leidiski. 

Kassitoa üks sõbralikum kass inimestega Angus läks lõpuks ometi oma koju, kus ta ei pea tähelepanu nimel "võitlema" ja saab elada rahulikult üksikkassi elu. Kolmevärviline kiisupreili Oliiv sai endale Soomes elavad omanikud ning uues kodus on ootamas teda ka vurrudega mängukaaslane. Oma pesakonna ainuke emane kassipoeg ehk Gruuv läks koju, kus ta on seltsiks meilt pärit Yokole. Yoko ise ei ole eriti oma perega sõbrunenud, kuid loodame, et Gruuvi energilisus kisub ka Yoko oma kestast välja. Kuigi alguses soovis pererahvas üht teist kassipoega, siis Gruuv võlus nende südamed. Oma koju läks ka tagasihoidlik Mindy. Kuigi uued omanikud käisid kasse ka teistes varjupaikades vaatamas ning sai võetud ka uus kass, siis ei andnud neile eelnev kohtumine Mindyga rahu. Saigi otsustatud, et soovivad ka armsale Mindyle päris oma kodu pakkuda. Täitsa õhtul tuldi vaatama ka armsat väikest Alibit, kes oma mängulisusega võitis oma uue omaniku südame. Nüüd saab ta juba edasist elu nautida oma uue sfinksist mängukaaslasega. 

Ühel ilusal õhtupoolikul tuldi ka vaatama Taavit ja neile läks ta nii hinge ja kohe ei suutnud teda kassituppa jätta. Pärast viite aastat solgutamist leidis ta lõpuks endale kodu, kus saadakse ikka aru, et ta on arg ja lastakse tal kohaneda nii kaua kui ta seda vajab. Aega läks, kuid usume, et see oli seda ootamist väärt. Uue pere ainuke mure oli muidugi jooksuratta puudus kodust, aga Taavi kindlasti andestab ka selle. Oma koju läks armas kassipoeg Sulli, kellele meeldis üle kõige koguaeg puuris mängida ja ringi joosta.  Ta oli algselt pikalt ootamas kolimist seeneravi pärast. Kuid omanik oli niinii kiindunud temasse, et otsutas lõpuks, et ravib teda ise edasi oma enda kodus! Hoiukodu kirjutab: "Aespast päästetud kiisupoiss Pätu, kes minu juures koos kahe siiamiga mitu nädalat hullu panid. Pärast Huberti ja Roberti koju saatmist muutus malbeks kiisumiisuks. Päris kurb oli teda ära saata. Kindlasti pakub Pätu palju rõõmu oma uuele omanikule.".  Suksu - sõbralik, suur ning omamoodi hull seeniorkass. Selle aasta kevadel leitud vanahärra armastas toast põgeneda, konervi ahnitseda ja pai nuruda - äärmiselt muhe sell. Suksu kolis ühe toreda noorpaari juurde ning uueks nimeks pandi talle Big Mack. Armas Edvike oli maikuus tulles väga väga arglik. Kuid pärast palju tegelemist ja konserviga meelitamist avas ta meile ja lõpuks oli peaaegu et lausa paimaias. Nüüd jäi ta ka lõpuks toredale paarikesele silma, kelle juurde ta ka kolis ja hakkab kuningakassi elu elama!

 Juba viis aastat meie nimekirjas olnud kassipoiss Vardan vormistati augustis päris ametlikult kodukassiks. Juba pikemat aega sai Vardan erilist hellust ja hoolt oma imelises hoiukodus- kus hoolitseti tema eest tõesti imelise armastusega. Kuna Vardani tervis on väga nõrk, siis kuulutada seda vahvat kassipoissi ei olegi väga saanud, pidevalt on mõni tervisemure teda vaevanud. Kuna aga selge on see, et hoiukodule on nende aastatega Vardan meeletult kalliks saanud ja teda võetakse juba ammu kui päris oma pereliiget, siis nüüd oli viimane aeg ka ametlikult hoiukodu päris koduks muuta. Lõpuks kolis koju oma pesakonna ainuke ellujääja Bell. Nüüd uues kodus saab ta elada täiel rinnal ja mängida ka nende eest, kellel kahjuks nii palju õnne ei olnud. Kodus ootab teda ees ka väike laps, kes kindlasti suudab isegi Belli väsinuks mängida. Hoiukodu kirjutab: "Teatame rõõmuga, et Zen lõpetab oma koduotsingud ja jääb meile!  Zen oli meie juurde tulles väga arg ja pelglik, kuid ta on mõne kuuga suuri edusamme teinud. Ta on mu kiisude ja kutsuga suur sõber, magab nende kaisus ja öösel hiilib meie voodisse. Pai- ja sülekiisu ta veel ei ole, kuid jälgib inimeste tegemisi suure huviga pealt. Zen tuleb vaikselt, kuid järjekindlalt oma kestast välja ja me proovime üha enam ta usaldust võita. Tundub, et ta on oma eluga rahul!" Kaido kolis toreda pere juurde. Tütar hakkab hoolitsema ja isa niisama pai tegema. Nad ei peljanud Kaido pelglikku olemust, sest ilmselgelt välimusdega müüs ta ennast kohe maha. Kaido tegi kassitoas nii suure arengu. Tulles oli ta madalam, kui muru ja kui korraks keegi soovis lähenda oli kass nagu tulejutt läinud või vehkis käpaga. Viimase kuu ajaga oli Kaido aga palju rohkem väljas, mängis meiega ja vahest tuli ka kätt nuusutama. Palju potensiaali, mida saab nüüd kodus edasi arendada.  Jarmo kolis seltsiks meilt varem kolinud Lõvile. Päevad kassitoas said veedetud mängides ja päikse käes logeledes. Soovime Jarmole parimaid mänguhetki uue venna Lõviga.

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di