Otse põhisisu juurde

MÄRTSIS LEIDSIME KODUD 42 KASSILE

 Märts on mööda vuhisenud ning on aeg tuua teieni järjekordsed õnnelikud nurrikud, kes leidsid oma kodud. 


TÕNISSON - Tõnn leidis omale kodu vanema proua juures kus lõpuks ometi ei kiusa teda mitte keegi!! Ta ootas igal päeval oma konservikest ja, et keegi ka kõhu alt sügaks.  Tõnissonist hakkame kassitoas küll kõik puudust tundma.  MIHKEL on leidnud endale päriskodu, kus ta saab nautida pikki paisessioone ning selle saatel ka nurru lüüa. LEGOLAS - Oiiiii see armsa mooosivarga näoga Legolas leidis oma inimesed! Peres ainus loom ja kogu tähelepanu on garanteeritud! Vabatahtlik kirjutab: "MACHO - Täna on see päev millal Macho pani piduriided selga, pakkis kõik mänguasjad kokku ja seadis sammud kodu poole.
 Väikses kassitoas uhkelt kõik külalised ukse peal vastu võtmas oli alati just tema ja seda hobi jätkab ta kindlasti ka oma kodus. Macho saab oma uues peres olema täielik boss, sest kogu suurt maja ja selle elanikke hakkab just tema üksinda valvama."  LUCKY - Natukene tagasihoidlik aga kindlasti meie kõige edukam kaugushüppaja! Lucky leidis oma pesa Soomes, omanik on meilt ka varem kiisu võtnud. Eelmine kiisu Claudia oli Pesaleidjas number 3074 ja Lucky on 5760 (viie aastane vahe). Kodus ootab 4 kõrget kratsikat, et kaugushüppaja karjääri jätkata.


Hoiukodu kirjutab: "ZIMBA - Zimba tuli mulle hoiukoju koos Nuvega. Mõlemad vennad on supper ilusad ja heade iseloomudega. Kohe pugesid mõlemad ka südamesse. Nuve läks koju ja siis pidi Zimba meiega leppima ja hakkas meilt rohkem seltsi otsima. Zimba on rahulik, aga väga uudisimulik poiss! Eriti puges ta mu mehe südamesse ja tema oli ka see otsustaja, kes tahtis Zimba kindlasti alles jätta. Nüüd on Zimba suur paimaias. Ise veel paneb käe eest küll plehku, aga kui saab käe vastu, siis ainult selle vastas olekski igatepidi!" SARA - (endine Dior) Juba kaua aastaid kodu otsinud ja palju sel ajal läbi elanud armas printsess leidis endale 11.03 kodu. Ta oli imeline preili hoiukodus!! Nii tore noorpaar andis talle forever home Tallinnas. Esimeste päevadega lasi juba endale pai teha, kammida ja igapäevaga aina julgem. Meant to be ja meie süda on nii rahul, et just sellise pere endale leidis. GITA - Kiisupreili kes alati kuskilt toanurgast enda suurte silmadega jälgis kõike toimuvat leidis oma kodu. Oma uues pesas saab ta hommikuti palju mängida pere lastega, lõunal palju parimat toitu mekkida köögis koos perenaisega ja õhtul lebos diivanil pereisaga telekat vaadata. METSI - Meie imeline Pöial-Liisi Metsi seadis täna oma käpakesed koduteele. Taaskord Ukrainast pärit pere võttis ta enda hoole alla!  STELLA - Imeilusa kasukaga Stella leidis oma kodu Ukrainast pärit pere juures kes on Eestis juba 5a elanud. Stella saab palju mängida koos peretütrega ja kogu tähelepanu kuulub ainult talle!


JUNO - Pisike preili Juno leidis oma inimese. Juno oli kassitoas kõige aktiivsem tegelane ja suutis kõikide külasliste meelt lahutada väsimatult. SAMMY - Sammy ei pidanud õnneks oma kodu meie kassitoas väga kaua ootama, kõigest neli kuud sai ta meiega siin aega veeta. Sammy võlus oma perenaise ära oma pai lembusega. TÕRU - Tõru ootas oma kodu pesaleidja kassitoas aasta aega ja jäi lõpuks uuele perele silma just enda huvitava näo ja mängulise olekuga. Tõru on kndlasti väga tänulik ja õnnelik oma uues kodus kus tema suureks sõbraks saab ka pere koer. Hoiukodu kirjutab: "MARVIN/uue nimega FRANKIE - Tuli mulle hoiukoju aga KÕIK ütlesid esimesest hetkest peale, et mulle ta jääb, kuna ta on välimuselt mu vanahärra Fordi koopia. Kolm päeva vaidlesin vastu, aga saatuse vastu ei saa". Obivan ootas kannatlikult oma kodu juba 2017 aasta oktoobrist ja lõpuks see päev tuligi! Suure südamega naine otsustas, et just Obivan on see pisike hing keda ta aidata soovib ja viis ta enda juurde, kus ta saab mõnusalt ilma muredeta omaette lebotada. Obivan on kindlasti südamest tänulik, et keegi lõpuks teda märkas.


Oma koju läks vampiiripreili Audi. Uues kodus on paitajaid palju, mis nii suurele paisõbrale kindlasti sobib! Vabatahtlik kirjutab: " Pesamuna Siku seadis oma pisikesed käpad täna kodu poole. Siku saab olema oma pere kunn, kuna ta on kogu majapidamises ainus neljakäpaline. See aga omakorda tähendab, et oma mängujanu saab ta kohe kindlasti kustutatud, sest tähelepanust tal puudust ei tule". ARTEMIS - Salasõber Artemis, kes niisama ise ligi ei tulnud, aga kui teadsid kust teda otsida siis said tema helluse osaliseks, läks oma koju. Artemisest saab kahe noore parim sõbrants, kellega koos iga õhtu Netflixi vaadata ja parimat toitu mekkida. EMAKE - Nummipall Emake leidis oma pesa, kus ta saab mängida nii palju kui ta pisike süda ihkab, sest tema parimateks sõpradeks saavad pere lapsed. Emake oli kassitoas pisut tagasihoidlik, kuid siiski seltsi otsiv ja mänguhimuline, kodus ta muutub kindlasti veel kaisukamaks. Rufuse tee viib teda täna suuremasse kodukesse, kus on palju ringi võimalik nuuskida, ilma et keegi teda segama tuleks. Soovime, et ta edasised aastad oleksid särtsakad!! 

Meie kirju suvine Florida on leidnud endale vapusatava kohakese, kus edasi päikest nautida. Floridat on lausa kolm korda tagasi toodud pesakasse, ning ma südamest loodame, et seekord jäi see viimaseks. Meie kulda väärt poisike Leslin läks oma päris koju ära, nagu öeldakse, kes ees see mees!!
ja Leslin tegi kõike selle jaoks, et oma koju igavesti kolida. Nitro oli meil laheda iseloomuga tüüp, alati soovis kõik maiustused endale saada ja viimaks tuli see aeg, kui kõik toidulised ongi just nimelt ainult talle.  Läheb edasi oma nooruspõlve nautima pere seltsis, kus just tema puudu oligi. Krae ootas oma kodu hoiukodus aasta jagu, aga täna nurrub juba ideaalses kodus!  ADA - Armas Adakene sai toas olla täpselt 2 päeva ja juba leidis omale kodu ühe vanema härra juures. Uues kodus saab kogu tähelepanu endale Ada ja ei pea veetma aega üksi, sest vanem härra on enamasti kogu aja kodus!


SPICY - Pisike tuust Spicy, nagu ta nimi ka ütleb, siis iseloomult natukene vürtsikas kiisupoiss leidis oma pesa. Uues kodus on teda ees ootamas ka teine mänguhimuline neljakäpaline, kellega koos nad kindlasti palju krutskeid saavad korda saata. Oma kodus nurrub ka kirjumirju KirjumamiMelody läks noorpaari juurde elama ja saab endale seal ka uue sõbranna. Melody on pisut arg, kuid usun, et seal saab tal olema väga tore. Melody läks noorpaari juurde elama ja saab endale seal ka uue sõbranna. Melody on pisut arg, kuid usun, et seal saab tal olema väga tore.  KRISTEL - Krissu kolis Soome oma õe Mirteli juurde!! Kristelil ja Mritelil on mõlemal looduse poolt antud silmapaistvad kurvad silmad, aga kurvad nad kohe kindlasti pole. Kristel on väga energiline ja uudishimulik kiisupreili, oma uues pesas taaskohtudes Mirteliga saavad nad kindalasti väga palju mürada ja parimaid konserve mekkida. OLA - Pisike preili Ola kolis pere juurde kus temaga mängivad kaks kooliealist last hommikust-õhtuni. Ola oli kassitoas pisut arg, kuid kodus harjub ta inimese armastava käega kindlasti väga kiiresti ära. 


ROOSAMARI - Meie kõigi silmarõõm, vaheruumi uhke printsess ja ühtlasi ka kõige tublim kassistent kes aitas kõik külastajad vastu võtta leidis päris oma pesa! Roosamari otsustas, et talle aitab kassistendi tööst ja on aeg edasi liikuda, tema uueks ametiks on diivan pererahvale soe hoida ja kõik maiustused mis talle pakutakse nahka pista. Vabatahtlik kirjutab: "Mammu- kes oli tegelikult! juba kodus, sest kiisu leidja jättis ta endale.... kiisu oli kiibiga, aga Saksa omaga. Miki arstid saatsid päringu Saksamaale, aga ei saanud sealt vastust. Eesti registris ei olnud. Kuna kiisu oli nii rahulik, siis oletame ka ,et on strerritud. Arst ei saanud ka aru, aga ilmselt ikka on lõigatud. Ilusat elu sulle, Mammukene! See vanapaar, kes su leidis, tõesti hoolib sinust!". Jörgen leidis oma kodu meie vabatahtliku Teele juures!  LUSEN - Kõige valjema njäuga Lusen sai koju koos ukrainlastega. Pere oli väga tore ning asjalik. Lusen saab nüüd kodusoojust nautida ja ei pea enam kassitoas modelliks olema! FELIX - Meganummi energiline ja kiirus ise Felix leidis oma pesa. Felix on uues kodus peremees, sest kogu omaniku tähelepanu on temal




Koos koju läksid Sirra ja Kurri. Rudolf vaesekene ei saanud aru miks teda küll puuri tahetakse toppida ja keeldus koostööst, seega lõpuks lihtsalt tõsteti ta turjapidi puuri. Koju läheb uudishimulik ja krutskeid täis Nool. Hoiukodus tegi ta läbi suure muutuse ning muutus nurrumasinaks ja painurujaks. Tuli välja, et sobib ka teiste loomadega, niiet uus sõber ootab teda tulevas kodus. Triinul aga vedas ehk tema hoiukodust sai päriskodu!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di