Otse põhisisu juurde

PESALEIDJA LÄBI VABATAHTLIKU SILMADE - Heleni lugu

PESALEIDJA LÄBI VABATAHTLIKU SILMADE

Heleni lugu

Olen olnud Pesaleidja vabatahtlik ja hoiukodu kassitoa avamisest alates, st 10 aastat ja 7 kuud ning leian, et äärmiselt aus oleks teiega jagada enda pikaajalist kogemust.

Nii nagu juba mainisin, siis olen olnud Pesaleidja vabatahtlik ja hoiukodu juba kassitoa avamisest alates. Selle aja jooksul olen saatnud koju tuhandeid kasse, kümneid koeri, rotte, küülikuid jne. Olen veetnud lugematul arvul tunde (sh unetundide arvelt) kassitoas koristamisel, loomade eest hoolitsemise, kodupakkujatega suhtlemisel, koju saatmisel. Sealjuures veetnud koos teiste vabatahtlike või kassitoa töötajatega tunde, et otsida mõnda plehku pannud looma või püüda erinevaid kolooniaid.

Olen sõitnud palju kordi erinevatesse Eesti varjupaikadesse, et vähendada teiste varjupaikade koormust. Seetõttu olen saanud transportida loomi, kes on saanud Pesaleidja kassitoas peale mitmeid aastaid ootamist või üleüldse eutanaasia nimekirjas olemist, lõpuks võimaluse leida oma päriskodu.

Veetsin enamuse oma 20ndatest Pesaleidja kassitoas. Ei olnud üldse ebatavaline, kui suviti mõne järjekordse kuumalaine ajal, kui teised olid rannas või kusagil rõõmsalt aega veetmas, olin mina mõnda järjekordset kassipoega turgutamas või kassituba koristamas. Olen veetnud ülikooli õpingute ja samal ajal täiskohaga töötamise kõrval aega, et kassitoas võtta vastu, sotsialiseerinud või ravinud kasse, kes mõne järjekordse hoolimatu või pahatahtliku inimese tõttu on vajanud abi.

Samuti olen sõitnud maha sadu kilomeetreid ja veetnud lugematul arvul tunde loomakliinikutes surmasuus olevate Pesaleidja hooleall olnud loomade käppade hoidmisel, palunud loomal endale kui ka arstidel mitte veel alla anda ja võidelda seni, kuni tõesti enam midagi enam teha ei ole. Olen olnud kohal, hoidnud pisikesi käppasid, paitanud ja valanud pisaraid, kui on olnud aeg jätta hüvasti.

Seda kõike olen nende 10 aasta ja 7 kuu jooksul teinud ning ilmselt oleks ma loobunud juba peale esimest kuud, kui minu kõrval ei oleks pidevalt toeks olnud Pesaleidja juhatuse liikmeid- Katrinit ja Oliveri, kes on mulle esimesest päevast alates olnud valmis aitama nii nõu kui jõuga.

Antud MTÜ on olnud alati oma tegevustes äärmiselt läbipaistev. Vabatahtlikud on kaasatud ja igal Pesaleidjaga seotud isikul on võimalik avaldada oma arvamust, et kuida saaks organisatsiooni muuta veelgi efektiivsemaks, paremaks või öelda ka seda kui midagi päriselt ei toimi. Usun, et see on ka põhjus, miks antud MTÜ on suutnud nende aastate jooksul nii palju loomi aidata ja paljud vabatahtlikud on kauem kui aasta-kaks MTÜs veetnud.

Selle 10 aasta ja 7 kuu jooksul ei ole jäänud mitte ükski Pesaleidja loom arstiabi või ravita ning abi on saanud vajadusel ka mitmed eraisikute loomad. Seda, kui palju panustab Pesaleidja oma loomade ravisse ja abistamisesse näitavad ka meeletud raviarved (2022. aastal üle 200 000€), mille tasumiseks on olnud tarvis abi paluda sotsiaalmeedias.

Pesaleidjas tegeletakse järjepidevalt sellega, et oleks võimekust veelgi kvaliteetsemalt ja kiiremalt loomi aidata. Tänu sellele saavad loomad igapäevaselt kvaliteetset toitu, et hoida nende immuunsüsteemi. Selleks, et Pesaleidjal oleks võimalik veelgi kiiremini enda hooleall olevaid loomi aidata, siis on alates sellest aastat MTÜ’l oma loomakliinik, koos kvalifitseeritud meeskonnaga.

Muidugi on selle peaaegu 11 aasta jooksul vahetunud palju inimesi, mis ei ole nii suure MTÜ puhul midagi ebatavalist. On neid, kellel elutempo ei ole lubanud enam jätkata, samas on olnud ka neid kelle vaated enam ei kattu. Usun, et see on tegelikult normaalne vähemalt seni, kuni selles ei kannata ükski loom.

Helen

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di