Otse põhisisu juurde

MAIS LEIDSIME KODUD 23 KASSILE

 Kui kätte jõuab juuni, tähendab see vaid üht - aeg tutvustada teile maikuu jooksul kodu leidnud kiisusid!



 Hoiukodu kirjutab: "Amanda ja Amaliõekesed, kes elasid meil 2,5 aastat. Tegid suure arengu meiega siin, kuid paitada veel ei lasknud. Aga pere ei häirinud see ja koos nad koju laksidki. Sisetunne on niii hea selle pere osas aga silm oli ikkagi märg neid ära andes, niii meie südamesse kasvasid!" Bibi jäi uuele perenaisele silma enda suurte siiraste silmadega, mis lummasid teda kohe. Bibi leidis kodu toreda vanema daami juures kus ootab teda ees ka mõni aasta tagasi Pesalidjast võetud endine arglik aga praeguseks kaisukass. KIRI - Oma käpakesed seadis kodu poole avatud uste päeval pisike mänguhimuline Kiri. Kiri osutus valituks just enda seltsivuse pärast teiste neljakäpalistega ja suure huviga mängimise vastu. Kiri kolis Tartusse, kus temast saab noore pere teine kiisu, kodus ootab teda ees umbes aastane kaisukass, kes väga ootas endale seltsilist.  Järjekordne kojumineja on ütlemata kaunis ja šarmantne Loki. Kassipoiss saabus Pesaleidjasse 2023.aasta märtsi keskpaigas ning otsustas just täna ennast kokku võtta ja uue pererahva ära võluda - ning see tal ka õnnestus! Loki on küll veel veidi arg ja vajab kindlasti uues kodus harjumiseks tohutult aega, kuid sellegipoolest on kindlasti Loki väga tänulik, et kord ka teda kassitoas märgati. Mänguhimuline ja seltsiv Thor leidis täna oma peremehe. Thor saabus Pesaleidjasse 2023.aasta jaanuari keskpaigas ja vot nii ruttu ta oma pesakoha värskes kodus kindlustaski. Thori on ees ootamas kõrgete lagedega kodu, kus kindlustatakse talle tundide viisi kõrgustes ronimist ja sülede viisi konservi.


Junsu uues armastavas peres on 2 last, kellega lõputult mängida. Kindlasti saab ta palju paisid ja mõnuga konservi süüa! VIOLA - kassitüdruk kolis Pesaleidjasse 2021.a veebruaris ning olgem ausad, see on ikka pikk aeg, et oma kodu oodata. Viola aga ootas kannatlikult ning sai endale suurepärase pere. Viola kojuminekuks valmistuti hoolega - kõigepealt valiti Viola kassitoast välja, seejärel võeti 2 päev, et Violale kohe kõik hädavajalik soetada ning seejärel tuldi kassikesele järgi ja viidi kohe täitsa oma koju. Kui Manni hoiukodu haiglas pidi olema, käis üks sõber Mannit vaatamas ja hoidmas ning nii need kaks üksteisse ka armusid ning Manni kolis hoiukodu sõbra juurde päriseks!  Kolmejalgne Amiina, kes oli kassitoa asukas 2021.aasta augustikuust, läks täna rõõmsalt koju. Amiina on kõvasti kassitoas julgust kogunud ning ennast aina rohkem avanud ning nüüd tuleb lõppude-lõpuks päev, mil Amiinal õnnestub elus kohe täitsa uus lehekülg pöörata. Värske kassitoa paikiisu Ly suundus koju ikka päris varakult - mille üle on meil ilmtingimata VÄGA HEA MEEL! Pererahvale jäi Ly silma oma kauni kasuka ja malbe olekuga ning nii see otsus sündiski. Vist esimene kiisu, kes vabatahtlikult transpordipuuri jalutas ja kohe selili heitis.


Mitte kauaks Pesaleidja kassituppa pidama jäänud Emeli suundus täna koju, et seal täitsa oma kodu nautida. Emelit on kodus ootamas ka teine kiisupreili, kellega koos hommikuid õhtusse saata. Pikalt Pesaleidjas istunud ja oma kodu oodanud pasteedimaias Sanya sai lõpuks endale oma pere. Sanya oli meiega 4 pikka aastat ja oleme kõik vägaväga õnnelikud, et nii kauaaegne elanik meil lõpuks käpad kodupoole seadis. Soovime Sanyale ilusat kasvamist ja kohanemist uue koduga ja paljupalju armastust kaa. Sest seda saab Sanya oma uues kodus kindlasti kuhjaga. Mänguhimuline punapea Raivo sai ka koju. Kassitoas veidi märkamatuks jääv kiisupoiss on kindlasti õnnelik, et just teda valiti ja ta saab elulõpuni mürada ja mängida ja palju konservi süüa. Üks proua oli piltide põhjal huvitatud ühest teisest kiisust aga siis kassitoas jäi talle silma Irru. Kõik käis väga kähku, Irru lasi endale ilusti pai teha ja proua oligi otsustanud, et soovib Irrut. Loodame, et Irrul läheb nüüdsest mega hästi ja saab palju palju tähelepanu ja paisid ja konservi.  Hallipäine Lunette leidis kodu vanema proua juures, kellel oli ka varasemalt sõbraks sarnane hallikas vurruline. Lunette oli proua ainuke valik ning oli selles juba enne kiisutoa külastust selge. Ja nii see Lunette oma koju läkski!
 

Alles jõudis Reeva oma neli käppa kassituppa seada, kui juba tuli need hoopiski kodu poole tatsata. Pisike ja noor Reeva õppis kiiresti inimest usaldama ja päev-päevalt muutus rohkem sülekiisuks. Soovime Reevale toredat kasvamist! Hoiukodu kirjutab: "Minu armas Koaalapoiss kolis lõpuks oma koju. Üle aasta ootas ta enda inimest aga tasus oodata,sest ta leidis endale nii hoolitseva ja armsa pere.Koaalale sobivalt pole seal kasse aga on koer." Kassitoa juhataja kirjutab: "Mõnus pehme mõmmik Parun on hakanud vaikselt inimest usaldama ja ka mängu vastu huvi tundma. Mõnel korral kui ma tööd tegin arvutis ja Suures viibisin oli kuulda norskamist ja kohe väga valjult - muidugi oli see Parun! Õnneks ei pea armas mõmmik enam üksindust nurgas tundma, sest koju mindi koos Magistriga." MAGISTER - Meie kõigi kaua-kaua oodatud hetk on kätte saabunud. Magister on saanud koduõppele! Inimesega niiiii suuur sõber ja meie Suure toa boss on oma koheva sabaga lennanud uut kohta vallutama koos Paruniga! Väga kiiresti päris oma pesa leidis ka Sabrina. Sabrina jäi pererahvale silma just enda ilusas kasuka ja mõnusa olekuga. Uues kodus saab Sabrina kindlasti palju tähelepanu ja igaõhtuseid mängutunde nautida.


Oma pisikesed käpad oma kodu poole seadis Pilery, kus ta tuleb kindlasti palju kiiremini oma kaitsvast kestast välja kui kassitoas. Mai kuu esimene õnnelik oma pesa leidja on Ruudi! Armas Ruudi leidis oma igavese pesa kahe noore juures, kus temaga mängitakse kindlasti palju ja konservi voolab ojadena. 

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di