Otse põhisisu juurde

JUULIS LEIDSIME KODUD 24 KASSILE JA 2 KOERALE

 Käes on suve viimane kuu ja märkamatult on selja taha jäänud juuli. Polegi pikka juttu - lähme tutvume juulikuu kojuminejatega! 


Armsad kutsikad, vennakesed Robin ja Rasmus jätsid reedel oma seiklusrikka minevikuga ametlikult hüvasti, sest said lotovõidu ja nad adopteeriti KOOS! Omanikul on varasem kogemus täpselt samasuguste laikadega ning kutsadele ehitati korralik väliaedik, mille valmimist hetkel ootasimegi. Koerad läksid koju GPS- jälgijaga, et tagada nende turvalisus ka uues kohas esimestel kuudel.
Need kirju minevikuga armsad väärisid just seda õiget kodu, kus nad kahekesi koos elu lõpuni lustida saavad. Oma koju läks pisike kassipoiss Luke. Kassipoja soovijad tulid küll teits kiisut vaatama, aga Luke võlus oma ilusa kullaka oranzi kasukaga omanikud ära. Luke kolis seltsi 16. aastasele kassiprouale. Kassiproua küll solvus nii ilusa poisi koju toomise peale ja oma suhtumise näitamiseks pisssis kohe vaibale, aga üldiselt suhtub lapsesse neutraalselt. Uues kodus on Lukel luksus saada konservimägesid, mida varem pidi 5 teise näljasega jagama. Jäku on meeletu energiapall, kes mängib terve päeva ja vahepeal poeb kaissu tuduma. Sööb rohkem, kui teised kaks täiskasvanut kassi kokku! Nii ta igatahes hoiukodule päriseks jäigi! Ärtu läks koju 27.07. ja sai uue nime Miki. Ta võeti kaaslaseks 6-kuusele triibikule, kes on samuti triibik nagu Ärtu, aga valgete sokkidega. Hoiukodus Ärtule pai teha veel ei saanud, aga oma koju jõudmine teen kiisuga imesid ning oskab ta juba paisid nautida ning veedab aega koos oma uue sõbraga. Ruutu läks koju 27. juulil, kus mängukaaslast ootas pikisilmi sõber Aksel. Ruutu on pehme ja leebe kiisupoeg, kes sai kiiresti aru, kui tore on inimese süles olla ja nurru lüüa ning ta võitis uue perenaise südame hetkega. Ruutu uus kodu on suurte loomasõprade peres, kus on lisaks Akselile ja Ruutule suur oranz kass Artur ja kaks koera.


Väike armas Poti on 27. juulist alates oma kodus noore perenaise juures. Peres on suured loomasõbrad, seal on kaks kassi ja koer, kellele Poti läks seltsiks. Hoiukodus õppis ta inimest usaldama, kuid parimaks saavutuseks jäi võimalus lasta end ainult sõrmeotsaga puudutada. Kuid kodust sai juba peatselt uudiseid, et Poti oli avastanud, et talle meeldib süles aeleda. Teda ootab ees mõnus elu sülekassina. Hoiukodu kirjutab: "Meie 13-aastase hoiukodustaaži üks kõige pikemaajalisem ja keerulisem hoiukass Verona saab peale 5 aastat esinevates varjupaikades ootamist ennast lõpuks kodukiisuks nimetada, sest adopteerisime ta. Vaeseke ootas Paljassares puuris aasta aega, seejärel Pesaleidja kassitoas aasta aega ning nüüd viimased aastad meie juures hoiul olnud kiisuke vajab aga ravimeid elu lõpuni ning uude koju teda sedasi saata ei usalda, sest ta suuprobleemid tulevad kohe tagasi, kui ravimit korrektselt ei anna. Tundub, et Veronal oli see plaan juba algusest peale, sest alati kui talle uue kodu leidmisest räägime, siis läheb ta tervis alati kehvemaks. Seega teeme temast siis nüüd lõpilikult ja korralikult ametliku pereliikme. Ta on ühtlasi meie esimene adopteeritud triibik!" Oma sooja ja armastust täis koju läks paimaias Tinkerbell. Tinkerbelli uus omanik on talle vaata et kõike sobivaim kaaslane üldse - rahulik ja malbe. Tinkerbelli ootavad ees mõnusad paiõhtud ja pikad uinakud omas voodis. Kribu leidis kodu enda hoiukodu juures. Kribu on tõeline maakass kellele meeldib käia ka terrasil päevitamas. Ta on harjunud peres olevate lastega ja ka teiste kassidega. Samuti kribu on juba mõistnud, et tema perenaisele meeldib võtta aeg-ajalt ka teisi kiisusid ajutiselt oma kodusse. Kribu naudib oma uut kodu ning seda eriti kehva ilmaga.  Imeilus nurrumootor Heldeke seadis oma käpad kodupoole, et ikka rohkem mängida, inimesega harjuda ja kõht mõnusalt pehmeks karvapalliks süüa. 


 Nudi jäi hoiukoju päriseks, juhhei! Perrrrrfekte kiisupreili Muska kolis täna koju! Muska ei pidanud oma pesa õnneks väga kaua ootama, seda väga lihtsal põhjusel - tema lemmik koht kassitoas oli inimese embuses ja kes ei tahaks endale meganunnut ja piltilusat kaisukassi!? Kodus kosub Muska kindlasti mõnusalt pehmeks karvapalliks, sest pakutakse talle siiski ainult parimat toitu. Igav tal ka kindlasti ei hakka, sest ees ootab teda tema uus parim neljakäpaline sõber Lumi. Juulis astus uksest välja saba uhkelt püsti ja natukene nagu ikka saba ots määrdununa meie kõigi lemmik krutskeid täis Viski! Ta teadis, et uues kodus kasitakse ta karv uhkeks kasukaks, niiet sellega ta siin ise väga vaeva ei näinud. Viski uus perenaine lubas ka, et tema parimad aastad on alles ees ja eestlaslik õllekõht on vaid paari söögikorra kaugusel. BRUNO - Berla beebil jõudis kätte aeg pesast välja lennata ja minna maailma avastama! Brunot ootavad uues kodus ees pikad mängutunnid, maitsvad söögikorrad ja mõnusalt kosutavad uinakud, et ikka korralikult kosuda õigeks maja hiirekütiks. Puffini koduootus sai lõpuks läbi!! Puffinit ootab koduseinte vahel ka teine vurruline, kellega koos edaspidi hommikuid vastu võtta ja õhtuid ära saata. Puffini kasukas saab kindlasti kodus veelgi valgemaks hoolitsetud, käpad saavad väsitatud mängusessioonidest ja südagi rohkem avatud inimese armastusele.
 

PINKY - Pisike arglik kassipreili kes aeglaselt aga järjekindlalt julguse poole samme tegi leidis oma pesa kahe vahva noore juures, kus ootab teda ees veel üks mänguhimuline neljakäpaline. Pererahva sihikindluse ja hoolega sirgub noorest Pinkyst kindlasti väga uudishimulik ja inimlembeline kassipreili. Totaalse muutumise kolme aastaga läbinud Ragne seadis täna enda pisikesed käpad kodu poole. Ragne jõudis Pesaleidjasse Paljasaare varjupaigast kus ta ootas oma kodu 2 aastat ja Pesakas lisaks veel aasta. Selle aasta jooksul meie juures sai Ragnest mänguhimuline paikass kes ka konservi peale trikke teeb.  Imeilus karvapall Säm leidis täna oma pesa vahva perekonna juures kes otsis oma perekassile seltsilist. Säm osutus valituks enda uhke kasuka ja paimaia iseloomuga. Kui algselt oli Säm kassitoas omaette hoidev ja inimesi vältiv kiisu, siis tänaseks on temast saanud imeline paikass. Päris oma inimesed leidis üles ülimalt armas suur kaisukaru Dudu. Oma uuele perele jäi ta silma just enda pailembuse ja hellusega. Dudu parimaks sõbraks saab ka pere pisike tütar kellega koos saab kindlasti palju pättuseid korda saata ja õhtut üksteise kaisus tuduma minna.  Juulis seadis käpad kodu poole pisike karvapall Dolores. Paisid ja lähedust armastavale kiisule oma uues kodus tähelepanust kindlasti puudust ei tule, sest temast saab parim kaaslane ühele vahvale noormehele.


 Fiannat käidi kassitoas vaatamas ja imetlemas lausa mitmeid kordi ning algusest peale oli vist südame võitnud ikkagi tema. Kord kaaluti ühte vurrulist ja siis teist neljakäpalist, aga Fianna oma kauni kasuka ja muheda olekuga kerkis ikka ja alati esiplaanile ning täna 9ndal juulil tuligi kord kätte aeg oma isiklikku pesapaika minna. Andekas kikivarvul paidenautleja Merle läks pärast pikka ootamist oma kodupaika - oma isikliku vabatahtliku Maarja juurde, kellega juba varem pikalt sõbrannad sai oldud. Merle saab rohkem paisid ja tähelepanu kindlasti oma värskes kodus ning on äärmiselt õnnelik, et ka lõpuks talle see õnn naeratas. Kohe peale Mikit võttis kodutee ette ka meie punane pisike Arno. Nagu Amanda siis ka Arno on üks PTA poolt võõrandatud kiisulaps. Krutskeid täis pisike poiss, kes alatihti ukse vahelt välja puges ja inimese lähedust soovis leidis omale suurepärase pere. Nüüd on kogu tähelepanu ja pai garanteeritud! Oiiiiiiiiii meie Suuretoa uusim kakupunn leidis omale imelise pere! Mikile meeldib olla väiksemas seltskonnas ja nautida kodukeskkonda, kus ei pea midagi eriti jagama. Mikile suureks üllatuseks saab ta varsti omale venna, sest proua ootab varsti ravitoast pääsevat Garfieldi ka koju! Amelia kaunis kolmevärviline kiisupoeg Amanda leidis täna endale armsa ja hooliva perekonna. Amanda saab suureks ja särtsu täis kiisutüdrukuks sirguda koos peres kasvava pisibeebiga. Amanda oli juba ammu sealt puurielust välja ennast pressimas (nagu pildiltki näha) ning nüüd tegi ta selle ka teoks ja plaanib uues kodus kindlasti ennast nüüd korralikult välja sirutada ja mängutralliga niipea alustada kui võimalik.
 


Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di