Otse põhisisu juurde

SEPTEMBRIS LEIDSIME KODUD 26 KASSILE

 Käes on tormine oktoober ning ilma pikema jututa toome teieni meie septembri koduleidjad!



 Meie hoiukodu kassi Õuna kõige pisem pesamuna Tiiger läks ühe noorpaari esimeseks ühiseks kassiks. Hoiukodu kirjutab: "NEPTUN, koduselt Rotu. Ebaõnnestusin hoiukoduna ja üpris pea sai selgeks, et Neptun tuli, et jääda." Nüüd ootavad ees igahommikused kõhupaid, õhtused palli tagaajamised ja pidev jutuvada. Nunnu karvapall Junts otsustas täna pakkida enda kolm mänguasja ja kolida päris oma koju. Uues kodus saab ta olema ühe noormehe parim sõber, koos saavad nad kindlasti palju mängida, magada ja maitsvaid koserve nautida. Kahjuks teist korda kuid loodetavasti viimast võttis kodutee ette meie armas Ace. Kassitoas tegi preili tubli arengu, tulles oli kiisu arg ning inimest pelgas kuid tänu tublidele vabatahtlikele arenes temast paisid armastav ideaalne vurruline sõber. Ralph on hoiukodus sündinud 31.05 ja kasvas üles suurest seltskonnas (pesakonnas 5 poega). Hoiukodus ootas ta oma uut pere, aga ei saanud teda enam sülest ära panna ja hoiukodu jättis ta oma vennakese Pätrikule seltsiliseks. Hoiukodus pakuvad kiisudele tähelepanu 4 pereliiget ja ämm, kes aegajalt kasse hoidmas käib.


 Hoiukodu kirjutab: "Virsik- Minu hoiukodus oleva Õuna pesakonna ainus tüdruk läks täna suurde majja ainsaks kassiks. Perel on ka koer, kes kassidega hästi läbi saab ja pere loodab, et Virsikust ja koerast saavad head sõbrad. Külla tulles olid pere kaks last oranžidest kassidest väga vaimustuses ja palusid ema päris kaua asjatult, et nad saaks ühe kassi asemel kaks võtta". Uude koju läks Tuulekene. Pere ainsaks kassiks noore pere ja väikese tüdruku juurde. Sain juba perelt ka kodu uudiseid- Tuuleke on nüüdseks oma uues kodus juba mõned päevad veetnud ja ausalt öeldes ei olnud harjumisega üldse probleeme. Kiisu oli kohe väga uudishimulik ja käib rõõmsalt mööda korterit ringi, mängib kõigega, mis ette juhtub ja ronib igale poole, kuhu võimalik. Sööb, joob ilusti, miskit terviseprobleeme pole välja löönud. Tahab olla kõigi tegevuste juures kaasatud ja on üleüldse väga sõbralik ja suur kaisutaja. Ühel ilusal päeval võttis kodutee käppade alla imearmas Amelia. Ta jäi oma uuele pererahvale silma just enda huvitava kasuka ja mõnusalt paimaia iseloomuga. Amelia saab kodus kindlasti kogu oma perenaiste tähelepanu ja hoole, sest ta saab olema nende ainus neljakäpaline. Kindlasti ei tule puudust ka maitsvatest konservidest ning snäkkidest. Timo Leidis ka päris oma kodu vahvate noorte juures, kelle juures ta juba maksimaalne kaisutaja ja nurrmasin on, täpselt nagu meiegi juures oli. Vahvat kodu, armas mustik! Hoiukodu kirjutab: " Minu hoiukass Maasu leidis peale titade kodudesse saatmist väga kiiresti enda pesa. Sõbralikku, paimaiast, noort ja mänguhimulist Maasikat ootavad kodus ees 2 kahejalgset pisikest mängukaaslast ja 1 vahva koerake. Loodetavasti klapib Maasikal peres elava koeraga sama hästi kui juba meie juurest tuttava Sepoga ja sellest saab tema jaoks ideaalne pesapaik."


Eriti nunnu kassitüdruk Julia kolis täna ühe proua juurde, kelle eelmine kass oli kevadel 21 aastasena lahkunud. Kuna proua ei kujuta elu kassita ette, asusid nad miniaga uut kassi otsima. Planeedid olid täna aga niimoodi joondunud, et kui nad Juliat nägid ja temaga natuke mängisid, siis küsisid, et kas nad saaksid ta kohe kaasa võtta. Särtsakas tüdrukutirts Jolanta kolis toreda ema ja poja juurde. Pojale on Jolanta esimene kass ja loodetavasti jagub sõprust pikaks ajaks. Vennad kolisid juba ammu koju aga Ereta ootas, kannatlikult ootas ja hullas Zoega. Ereta meenutas perele väga nende kadunud kiisut ja nii ta valituks saigi. Oma koju meie enda vabatahtliku juurde kolis imelilus uhke karvkattega ja veelgi uhkema iseloomuga Karamelka. Tema perenaist ei heiduta absoluutselt see, et kiisupreili inimest veel ei usalda, seega koduses keskkonnas saab ta nüüd rahulikult kahejalgsega sõbrunema hakata. Karamelka ootas Pesaleidjas oma pesa 2 aastat ja enne seda natuke aega ka 4 käppa MTÜs, seega ta on kindlasti väga tänulik, et lõpuks keegi märkas tema uhket kasukat mille kallal ta nii palju vaeva näeb. Peale kahe aasta pikkust ootamist tuli kätte ka Rõõmu kord päris oma koju kolida. Rõõm kolis kunagise Pesaleidja vabatahtliku ja ühtlasi ka tema enda endise hooldaja juurde, kes teab hästi, et pisike karvapall Rõõm vajab natukene rohkem aega ja hoolivust, et kahejalgsega sõbraks saada. 


 Uue kodu tänu Pesaleidjale leidis endale ka imearmas kuid pisut arglik kassipreili Milka. Kahjuks pidi Milka eelmine omanik temast mitmel eripõhjusel loobuma, kuid õnneks kolis ta väga hoolivasse uude koju, kus oma pisut arglikust kestast saab ta ka omas tempos välja tulla. Viimasena oma pesakonnast seadis käpad kodu poole pesamuna Mammu. Teistega võrreldes oli Mammu rahulikum ning iseseisvam kiisupreili, omaette mänguasjade kallal nokitseda võis ta tükk aega. Uues kodus saab ta nautida kogu oma pererahva tähelepanu, sest ta on seal ainus vurruline.  Kassitoa kauneima kasuka tiitli üks favoriite Viktoron kolis täna päris enda koju. Viktoron saabus Pesaleidjasse selle aasta aprillis Viljandi Varjupaigast ning tema puhevil kasukas ja karvased varbakesed ei saanud kuidagi kiisutoas märkamatuks jääda. Viktoron saab kindlasti uues kodus palju mängida ja oma imelise kasuka eest veelgi enam hoolt kanda. Hoiukodu kirjutab: "Minu meganummi hoiukiisu Leenu kolis peale oma laste üles kasvatamist päris oma koju! Leenu on pisut arg kassipreili, kes uues kodus kindlasti soojeneb inimese suhtes ning õpib teda ka usaldama. Perenaine võttis ka teisest linnast varjupaigast ühe sõbraliku sülekassi, kes loodetavasti saab olema Leenule eeskujuks." TIMMU - Pixie pesakonna kõige aktiivsem kass. Timmu on hoiukodus sündinud 31.05 ja kasvas üles suurest seltskonnas (pesakonnas 5 poega). Koju läks 3kuuselt 08.09 ja sai endale seltsiliseks endast ca aasta vanema kiisupreili, kes peaks olema ka Pesaleidja kass.


Sarabi. Tõeline kaisukass leidis omale suurepärase pere, kellele kaissu ja südamesse pugeda.  Oma pesakonna pisukesem vapper võitlejahingega kiisu Miisu kolis oma väga hoolsa ja armastava perenaise juurde. Miisu elas paar päeva Pesaleidjas, kus teda sundtoitsime ja proovisime kaalu kuidagigi ülessepoole kergitada, seejärel kolis Miisu veterinaari hoolsa pilgu alla ja hakkas siis tublisti kosuma. Miisusse lootusetult armunud olnud uus omanik oli terve aja Miisu käekäiguga kursis ja pakub talle ilmselt parimat kodu mis üldse võimalik on.  Vapper karvapall Ärni kolis taaskord oma koju, kuid seekord saab ta päriselt ennast turvaliselt tunda. Ärni eelmine kodu otsustas ta ühel päeval lihtsalt puuri ja passiga tänavale jätta mistõttu pidi ta uuesti kassituppa kolima. Õnneks ei pidanud ta uut kodu väga kaua ootama ning sai kolida koju, kus saab tasapisi taaskord inimest usaldama õppida.


 Harry sai omale vahva omaniku, on hoitud ja armastatud! Hoiukodu kirjutab: "SIPELGAS - poisu läks pärast 2a ootamist päriskoju minu sõbranna juurde tallu, nii et käin tal veel külas ja vaatan, mis sekeldab seal." Meie armas Cropp sündis Pesaleidjas, saatis oma õed-vennad juba ammu koju, ootas pea 5 kuud enda inimest aga see päev tuli! Cropp on lõpuks seljatanud kõik viirused ja puurielu, ta on nii terve nagu üks kiisulaps olema peab!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di