Otse põhisisu juurde

OKTOOBRIS LEIDSIME KODUD 23 KASSILE

 Aeg lendab halastamult ehk möödas on juba oktoober, aga sellegipoolest on meil ülimalt hea meel tutvustada teile järjekordseid oma pesa leidnud kiisusid!



MÜRTS - Õuna pesakonna teine must kassipoeg läks Kärtsu omanike sõbranna esimeseks kassiks ja lubati, et vennad hakkavad aeg-ajalt koos ka aega veetma. KÄRTS - Väga mänguhimuline kiisu läks noorpaari esimeseks ühiseks kassiks.  MULAN - Imearmas Mulan, kes sai vahepeal olles hoiukodus tunda ka kodust keskkonda, tänu millele ta usaldus inimese vastu kasvas, kolis täna päris oma koju. Kodune keskkond saab tal olema põnevam kui mõnel teisel - nimelt on Mulan nüüd kontorikass, seega saab temast tubli meelelahutaja ja teraapiakiisu pikkade tööpäevade vahele nii töötajatele kui ka seal samas elavale perele. Mulani kõige suuremaks sõbrannaks saab aga peretütar, kes pikalt on soovinud endale pisikest vurrulist kaaslast! KENDRA - Imearmas Kendra seadis Halloweeniks oma käpad kodupoole.Siin oldud aja jooksul muutus Kendra justkui üleöö arglikust kassist hellust ja tähelepanu armastavaks paikassiks. Usume, et koduses keskkonnas saab temast lähiajal ka mõnus sülekass kellega koos sügisõhtuid veeta ja jõulumõnu nautida. Hoiukodu kirjutab: "MACA - eile läks päris oma koju minu hoiutibu Maca. Ta seab end sisse ühe imearmsa paari juures, kes olid Macast algusest peale hüper-super vaimustuses ja tahtsid teada kogu tema elulugu ning kõiki meeldimisi ja harjumisi. Koos Macaga hakatakse loodusdokke vaatama ja mänguasjad olevat kodus juba ritta seatud. Printsess reisis koju puuris, kuhu oli tehtud tõeliselt puhvis fliistekipesa."


 SCOTT - Kuri karvapall Scott leidis enda kodupaiga enne, kui suurde kassituppa trallima oleks pääsenud. Scott elas varem Kuusalu metsade sees taluõuel koos venna Tristaniga, siis püüti nad prügikonteinerist tehtud püügipuuri ning sealt edasi sattusidki nad Pesaleidjasse. See ekstra nunnu ja tige karvapall suutis ennast juba veidi maha rahustada ning pikapeale hakkas ka sulepulgaga mängimine aina rohkem huvi pakkuma. Loodetavasti saab Scottist kodus megamega hea kaaslane. VOLLI - Juhheii, meie intelligente poiss, kes oskab nüüd ka uksi lahti hüpata leidis omale kodu! Vollil oli alguses suur mure silmaga, õnneks peale kolmandat silmaoppi sai ka see mure lahendatud. Volli on sõbralik, paimaias kiisupoiss - alguses see nii polnud. Oleme kõik näinud palju vaeva, taaskord tasus see ennast ära ja meil on ainult hea meel, et Volli on paikooli diplomiga lõpetanud. Hoiukodu kirjutab: "Pime oktoobrikuu on õnnekuu meie kolmandele must-valgele hoiukassile Vunts Arturile, kes peale 2-aastast kannatlikku ootamist päris oma kodu leidis. Vunts Arturi katsumustel ei näinud otsa ega äärt, sest ta tagastati varjupaika lausa kahest hoiukodust, vahepeal suutis eelmisest hoiukodust põgeneda ja kõige tipuks viis haigus ta suurima sõbra Trevori.. Aga me ei andnud alla ning Vunts leidis endale siiski maailma parima kodu - seltsiliseks suur rahulik koeraproua, kellega suure kere ja naljaka hobusekõnnakuga Vunts saab oma koeratrikke teha. Näiteks tema pesades magada, sest Vunts eelistab magamiseks alati suuri koerapesasid. Vahvaid koerustükke ja palju põnevaid seiklusi uues kodus sellele totu näoga ja suure kerega kassimürakale!" AIKI - Aiki oli saabudes väga arg ja lõpptiine. Peale enda kiisubeebide adopteeris ta ka õuest leitud 10 päevased kiisulapsed, kellel olid silmad alles avanemas. Aiki kasvatas kõik beebid suureks ja saatis nad koju. Arglikust kiisupreilist sai aga paisid nautiv kass! Peremehele tundus, et Aiki valis ta välja, sest nii ka oli. Sinna kuhu uus peremees toas kõndis läks ka Aiki. Uus pere on otsust juba 2 aastat kaalunud, et kui võtta siis millist aga vot sulle, Aiki valis nad endale ise. Aiki saab lõpuks nautida uhkelt kõiki paikäsi üksi. LARA - Arglikust kiisupreilist on Kassitoas sirgunud väga krapsakas ja ka paikooli läbinud kass. Varasemalt oli Lara pidevalt peidus aga mida aeg edasi seda tublimaks ta muutus. Laral on vahva komme sabakest väristada ja paisid võtab ka juba agaralt vastu. Oleme õnnelikud, et meil on nii vahvad ja tragid vabatahtlikud/töömesilased, kes suudavad kiisud paikooli saata ja see lausa diplomiga lõpetada! Algselt soovis pere omale sülekiisut aga tuleb tõdeda, et Lara pole ka sülekiisu diplomist enam kaugel. Eriliseks teeb Lara just must täpp ninal. Uues kodus ei pea konservi mitte kellegagi jagama, juhhei!


 KRÕBIN - Meie imepehme Krõbin on lõpuks jäänud silma ja leidnud omale päris kodu! Konservi ja maiuse maias preili ootas oma inimesi lausa 3 pikka aastat. Igal päeval, kui konservi jagamine toimub siis oli just tema see, kes ümber jalgade keerutusi tegi. Oleme kogu tiimiga südamest õnnelikud, et lõpuks saab Krõbin nautida kodurõõme. Kodus on ees ootamas ka üks 4a kiisu. Hoiukodu kirjutab: " UNIPIHA. Unipiha on üks mega vinge kassipoiss. Juba esimesel hoiukoju kolinud päeval jäi silma oma naljaka iseloomuga - susises kõige rohkem, aga tuli selle susina ja hammaste näitamisega kõige lähemale. Unipiha on üle aastate üks selline kass, kes pani mind mõtlema, et äkki peaks ise endale kassi valima ja võtma. Tavaliselt mu pereliikmeteks saavad ikka need kiisud, kes saatuse või kassijumala tahtel siia jäävad erinevatel põhjustel. Mõtlesin, kas poleks vahva üks nurrik endale ise valida. AGA nagu ikka, hoiukodu võib mõelda, mis tahab, kassidel ikka omad plaanid. Üks imetore pere, kes mult 2 aastat tagasi imelise kassi Dollar-Kuro võttis kirjutas, et tuleks kaema, mis kassikesed mul on. Pere meespoole võlus ära just Unipiha. Teades kindlalt, et seal peres saavad kassid konservimäed, lõpmatud paid ja kaisus olemised ehk elada maailma parimat elu polnud kahtluski Unipiha just nendega koos oma päris koju saata. Pane hullu, mu väike Unipiha!" GEPARD - Kassitoa kõige vanem ehk pea 12a Gepard leidis oma kodu!  Gepard saabus meie juurde suvel ja kohe hakkasid pihta tervisemured, millele poiss ilusti vastu pidas. Nüüd on Gepard terve, kosunud ja õnnelik! Gepardil vedas, sest seeniorile kohaselt soovib ta lihtsalt lösutada ja aknast välja vaadata. Just seda uus vanem perenaine talle pakkuda saabki. Gepard on taas üks näide, kuidas tigedast tänavakiisust saab tänu sotsialiseerimisele ja hoolivusele paid armastav kassipoiss!  ROB - Juhheii, pesakonna teine kojumineja on krutskeid täis Rob. Rob on kõige kiirem ja parem suleritvakütt keda lähiajal kohanud oleme, peale selle on ta ka täielik hurmur kes naudib salaja pikkasid kaisuaegu. No igastahes on nüüd Rob'i unistused täitunud ning uues kodus ootab teda piiritu tähelepanu. KANYE - Kanye kes veetis Pesaleidjasse saabumise ajast oma õdedest-vendadest eraldi puurikiisu elu, saab nüüd kohe eriti vabalt võtta, sest temale naeratas õnn kõige esimesena. Mänguhimuline ja täitmatu kõhuga Kanyet ootavad kindlasti kodus ees tohutud konservimäed ja tundide viisi paitamisi.


ETTA on esimene Arya pisikestest kes kodu leidis!  RAIMOND leidis endale kodu samuti pealinnas. Kuigi Raimond oli võrreldes enda teiste õdede ja vendadega veidi arglikum, ei heidutanud see tema uut perekonda. Kiisu püsis kogu tutvumiskorra kenasti uue peremehe süles ja päris kodus oli teda ootamas veel mitmeid teisi kahejalgseid uusi pereliikmeid. GUSTAV leidis endale uue kodu. Gustav on väga kiire kiisupoiss kes saab nüüd enda võistluseid korraldada Tallinnas toreda noore perekonna seltsis. Hoiukodu kirjutab: "BUTTON JA BENNETT - Täna pesid oma pikad valged vurrud ja nunnud paksud karukäpad kenasti puhtaks meie eluarmsad noored kassipoisid ning sammusid koos päris enda koju. Vennakesed ootasid kodu 2 aastat! Adopteerimise tegi veel eriti armsaks see, et poisid ei olnud veel julged sülekiisud vaid täitsa arglikud kassikesed, sellest hoolimata sooviti nad koos koju viia"


Hoiukodu kirjutab: "MAASIKAS - Maasu kolis juunis minu juurde hoiukodusse. Peale titade kojusaatmist leidis ka endale kodu ning 1.oktoober oli kaisupall tagasi kassitoas. Nädal omas kodus olnud kiisu oli puurielust stressis ja tahtis väga ennast sellest õnnetust olukorrast välja rabeleda. Õnneks ei pidanud Maasu kaua ootama, kui temani leidis tee loodetavasti see päris õige omanik. Maasust saab üks tõeline vanalinna kiisu, kellest saab pere ainus lemmikloom." BERLA - Berla leidis Pesaleidjasse tee tiinena ning kasvatas on beebid üles ja saatis kodudesse. Algselt oli ta väga kaitsev oma titade suhtes ja inimesega kontakti ei soovinud. Vaid paari kuuga on asi muutunud ja nüüd ta nurrub omas kodus!  MARCEL - Meie helepunakas Marcel pakkis oma seljakoti  kokku ja asus kodupoole. Kiisupoiss tegi meie juures 6 kuuga väga suuri edusamme, mängis, jooksis ja julges ka inimese läheduses magada. Loodame väga, et Marcelist saab kodus peale kohanemist ka paikiisu!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di