Otse põhisisu juurde

NOVEMBRIS LEIDSIME KODUD 29 KASSILE

 Käes on juba ilus talvine aeg ja on ka aeg tutvustada teile neid, kes novembrikuu jooksul kodud leidsid. Eraldi peame muidugi välja tooma ka selle, et november oli see kuu, kus meie juurest läks koju 6000. kassike! Kes see oli, loe juba edasi!



LENNART - Lõpuks saabus see kaua oodatud päev, kus Lennart sai kõikidest enda tervisemuredest võitu ja kolis oma päriskoju, meie enda Pesaleidja töötaja juurde. Uues kodus saab ta kindlasti palju mängida ja trallida ning lisaks mõnusatele uinakutele peale pikki mängutunde ka maitsvat konservi limpsida. Marlene on kõige suurem sülekass ja naudib oma uut kodu to the fullest. Lemmiktegevus on mööda selga üles ronimine, et siis õla peal istuda nagu papagoi! UNA - Una kodu-ootus sai alguse 2019.aasta märtsis. Tagasihoidlik ja arglik Una leidis oma inimesed nüüd veidi enne uue aasta tulekut ja loodetavasti saabki pidustusteks ennast värskes kodus kenasti sisse seada. Loodame, et Una ei pea kunagi enam enda kodu ja inimesi ootama ning lõpuks on õnn ka selle neiu õuele saabunud. SUSANNA - Ligi 8 kuud kratsipuude varjus pesitsenud Susanna leidis viimaks enda kodu. Paimaias, kuid arglik Susanna ei jäänud kuidagi külastajatele silma, sest peitis ennast alati kõige pimedamates ja kaugemates nurkades. Siiski õnnestus tal oma nunnude kiisupõskede ja ümmarguste silmadega uus peremees ära võluda ning enne pühi oma päris pesa välja võidelda. Hoiukodu kirjutab: "Viisime Nixy eile õhtul tema päris oma koju ja nagu ma tema kohta ka koduka teksti kirjutasin, siis ta on tohutu nurrumootoriga kiisu ja hästi julge ning sõbralik nunnupall, kes kohe uue perega juba ka harjunud on. Minu hoiukodu kiisudest sai just Nixy rekord ajaga omale oma kodu. Kuna ootasin ta paranemise ilusti ära siis, lehele sai üles neljap õhtul ja juba pühapäeval käidi teda vaatamas ning otsus oli selge. Ta oli leidnud päris oma kodu just sellisesse perre, kuhu ta ideaalselt sobib!"


Hoiukodu kirjutab: "PÄHKEL - Sai väga armsaks juba mulle ja kõigile kes mul jõudsid külas käia. aga see suur vahva nurrumasin sai päris kodu! Soovijad tulid vaatama ja juba sekunditega olime kõik põrandal ja naersime ja ajasime kassiga palle taga, täpselt õige match!" Musta, kauni karvastikuga Winehouse oli üsna (eriti alguses) hästi arglik, kuid ajapikku hakkas ta harjuma inimeste juures olemisega. Kui algul vältis inimest iga hinna eest, hakkas pärast tulema ise lähemale juttu ajama mjäugudes, vastates ka inimese mjäugudele. Uues kodus hakkab ta oma päevi veetma sõbraliku 5-aastase emase Halluga, kes võib Winehousele olla ka eeskujuks, et pole mõtet inimese kätt karta, loomulikult andes Winehousele esialgu harjumiseks aega võõra keskkonnaga.  PIIKSU - Meie armas Piiksukene on nr 6000! Piiksu on seljatanud piimanäärme kasvaja ja leidis omale lõpuks ka oma pere. Ta on vaikselt hakanud inimest usaldama ja lubab ennast paitada. Kaal on küll veidi langenud aga ProPlan, Petcity ja Magnum panid enda poolt 2 suurt kinkekoti täit toitu, konserve ja muud vahvat kraami kaasa! Lõpuks ei pea Piiksu enam oma toidukaussi jagama. Vennakesed Svart ja Svartur leidsid endale armsa kodu väga hooliva ja sooja pere juurde. Nüüd saavad koos üleskasvada ja juba esimesest silmapilgust perega kohtudes oli näha, et kassid lähevad õigetesse kätesse. JAKE - mitu kuud kassitoa melust eraldatuna olnud Jake jõudis vaid loetud päevad vabapidamistoas tuuseldada, kui tuli taas asjad pakkida ja uutele valdustele kolida. Jake võlus pererahva ära oma pailembuse ja kaisutuuridega. Selleks, et peretütre tähelepanu võita, tuli vahele trügida teistele kassitoa kodu-soovijatele ning ronida üle madratsil lesivate seltsiliste. Ja nii Jake kõik südamed sulataski. 


 INDI - Armas hall karvakera Indi leidis oma inimesed kes on valmis andma talle täpselt nii palju aega ja tähelepanu kui tema ise soovib, et harjuda kahejalgse hoolivuse ja paidega. Uues kodus saab ta olema kodu boss, sest oma pesa jagab ta ainult inimestega, mistõttu kogu maitsev konserv jääb tema limpsida. Kusti hakkab pesa jagama juba varasemalt Pesaleidjast võetud kassipoistega, kes väga Kustit enda sekka ootavad. Kusti loodab, et uues kodus teiste seltsilistega päris sama pesa jagama ei pea ning loodab jõuludeks saada ikkagi isikliku pesa. STIINA - Arglik Stiina ootas oma pesakasti kassitoa kratsipuudetagustes juba 2022.aasta septembrist. Lõpuks ometi jäi ka Stiina oma tulevasele peremehele silma ning nii ta suure kisaga oma kauaoodatud kodu suunas reisiski. Loodetavasti lõppeb hull pabistamine ja kõvad mjäud kohe, kui Stiina taipab, et reis võeti ette PÄRIS ENDA KOJU.  WONKY - Aasta aega isiklikku pesakasti oodanud Wonky leidis ometi päris enda kodu. Wonkyl saab olema noor perenaine, kes hoolitseb selle eest, et kõik käpaharjutused saaks tehtud ja kõht oleks samuti alati täis. Enam ei pea Wonky kassitoas lonkides pere ootama ning saab omas mõnusas kodus päris esimest korda jõuludki vastu võtta. JENNER - Ja ongi kõik! Terve pesakond + emme Jenner on oma kodud leidnud. Jennerist sai suures kassitoas täielik hitt, sest see mis väljaspool puurielu juhtus oli lausa hämmastav. Et Jenner on tegelikult salapärane paikiisu tuli päevavalgele alles vabapidamistoas. Jenneri uueks koduks saab suur majapidamine, kus saab päev läbi ringi uudistada, konservi pugida ja ohtralt mängida.


BOO - Kassipoeg Boo leidis oma ideaalse kodu eile 7.novembril. Boo karvane punakasukas ja pehmed puhvis kiisukäpad võlusid tulevase perenaise kohe ära ning nii see Boo rõõmsalt hoiukodust päris kodusse suunduski. Boo'd ootab uues kodus lõputu tähelepanu ja armastus. Hoiukodu kirjutab: "Trühvel ja Serafiina said ka oma uue kodutee võtta koos ette! Kolmekuused õde-vend kes minu juures sündisid. Megad inimesteloomad, kuigi Serafiina on veidi vähem usaldavam kui Trühvel kes igaühe sülle magama ronib." Pilvekene ja Pikne said samuti koos koju! Hoiukodu kirjutab: "Siryy oli selline kiisu, kes ettevaatlikult lähenedes lubas endale juba pai teha, kuid üldiselt jooksis eest. Üleni hall iludus. Samuti ei kuulnud minu juures tema mäugumist, kuid uues kodus pidi häält tegema."


Hoiukodu kirjutab: "Preta oli väga arglik must kiisuneiu, kes õnneks sai koju koos oma natuke julgema õega. Kuulsin, et oli eile saanud juba sundpaisid. Samuti oli teinud häält, minu juures ei näugunud nad kordagi. Preta on see, kes vaatab kassipesa august välja." OSKAR - Hurmur kasslane Oskar võttis ette uue seikluse ja kolis koju! Oskar ootas kassitoas kannatlikult päris oma inimest ligi 3 aastat. Härra oli alati üks esimestest kes hommikul ukse peal oma muheda olekuga tervitas, ilmselt jätkab ta seda traditsooni ka päris oma kodus. Vabatahtlik kirjutab: " LUCIA - Armas Lucia toodi meile päriskodust tagasi, kuna lapsel tekkis tugev allergia. Õnneks sai ta veeta varjupaigas ainult 5 päeva. Tänasel AUP jäi ta kohe oma malbe oleku ja nurruga silma. Lucia oli kodus 3a ja ta on täielik nunnupallist sülekiisu - kuigi näost on kuri. Lucia kolis vanema proua juurde, kelle eelmine kiisu elas lausa 19a ja 7 kuud! Kiisupreili naudib ainsa kassina kogu tähelepanu ja suurt voodit!


KYLIE JA KHLOE - Pisikesed vaprad kiisupreilid Kylie ja Khloe, kes kassituppa saabumise hetkest iga päevaga üha julgemaks ja kaisukamaks muutusid, kolisid KOOS päris oma koju! Uues mõnusas pesas saavad nad kahekesi trallida ja maitsvat konservi limpsida täpselt nii palju kui nende pisike süda ihkab. Papa läks hoiukodust oma päriskoju ja oli uue omaniku sõnul 10 sekundit imestusest kräununud ja pärast seda kohe diivanile end sisse seadnud. Uus omanik on talle ka varasemalt tuttav, kes teda pidevalt hoiukodus külastas ning talle mänguasju ostis. Siit saab alguse sügav sõprus ja pikad ühised diivani- ja vooditunnid. Hoiukodu kirjutab: "Enda päris kodu leidis lõpuks malbe ja paimaias Neemo. Neemo nautis hoiukodu täiel rinnal, pakkus alati magamisel seltsi ja äratas nii mõnigi kord üles, kuna tuli nii lähedale, et tema vurrud nägu kõditama hakkasid. Neemot ära anda oli väga kurb, aga samas on mul nii hea meel, kuna tegemist on ikkagi vanemapoolse härraga, kes oma vanaduspõlve ka vääriliselt veeta tahaks. Olen kindel, et Neemo sai väga headesse kätesse, seda oli kohe näha, et proua oskab kiisudega ümber käia. Loodan, et ta kohaneb ruttu ning mulle lubati ka varsti pilte saata"


Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di