Otse põhisisu juurde

SEPTEMBRIS LEIDSIME KODUD 31 KASSILE

 September oli igati töökas kuu meie vabatahtlikele ja töötajatele - kodud leidsid lausa 31 nurrikut! Kes need õnnelikud olid, loe juba edasi:



 THEODOR JA ALVIN - 1.septembril alustasid mõlemad tublid kassilapsed elu omas uues kodus. Lahutamatud vennad kolisid Soome laheda noorpaari juurde.  SUKIYAKI - Meie kaunis triibulise kasukaga ning mõnusalt puhvis suure sabaga triibikust kaunitar reisis oma uude koju Soome! Teame ju, et üle kõige unistas Suki oma inimesest ja kodust, kus kiisu võiks päriselt avaneda ja näidata, milline armas kassitirts ta tegelikult on.... Uus perenaine ootas teda kannatamatult ja aeg-ajalt kassituppa helistades, kas ikka Sukil kõik korras ja millal marutaudivaktsiin Soome minekuks tehtud saab. Rahulikku mõnusat kiisuelu teispool merd sulle, armas! Vabatahtlik kirjutab: "TORONTO - Seda kiisupoega iseloomustab tegelikult sõna "zen"! Temas oli väga palju ülirahulikku Buddhaloomust ja maailmavaatlemist läbi õndsuse prisma.....Kui ma ta millal iganes sülle võtsin, sättis ta end väääääga rahulikult paika ja jäi mediteerima, aeg ajalt mulle otsa vaadates. Siis me pilgud kohtusid ja kõik oli sõnadetagi selge! Kallis Buddhakiisu, jään sinuga koosmediteerimisi igatsema.....Õpeta siis teie uues ühises kodus kiisuplika Murakas ka valgustatuks, eks! Kallid."


TOKYO - See nunnu pisikass mängis meile paraja vembu - nimelt, me ei suutnud teda tükk aega leida....küll otsisime igalt poolt - pesadest, katete alt, isegi soffa sisse piilusime - Tokyot pole! Peaaegu lootuse kaotanutena vaatasime avatud akna taha nurka ja seal pisitriibik magas! Või siis teeskles magamist ja ise muigas vuntsi, kui me teda otsisime. Igatahes nüüd kolis ta oma koju, kus teda ootamas palju hellust, mänguasju ja head sööki. SPIDER - Vahva ämblikmees Spider jalutas ise otseteed kandepuuri avatud uksest sisse.....ja sellega oli asi otsustatud. Mürakaru, paigalpüsimatu ja mänguhimuline maailmaavastaja saab nüüd joosta ja kassipojapahandusi teha oma päriskodus! MAASIKAS - Kassitoast leidis täna oma kodutee pisike sõbralik kassipoiss nimega Maasikas. Meie armsa Maasika perekonnaks sai abielupaar, ning nende poeg, kes armusid väga kiisusse ära.  MÕMMI - Meie armas pakspõsk mängukarulaadne Mõmmik saab lõpuks puurist välja!!! Mõmmusse armusid tema kodupakkujad esimesest silmapilgust. Kes ei unistaks õhtuti kaissu võtta kedagi niiiiii pehmet ja mõnusat!!! Kassikesele pakutakse armastavat ja hoolivat paikätt, koosveedetud aega ning rahu. Uus perenaine hakkab ka Mõmmi figuuri eest hoolt kandma, et ümarused veidikegi maha treenitud saaks!


ÄIKSEKE - Imearmas nunnu täpivuntsiga kassitüdruk Äikseke kolis Pesaleidjasse kevadkuul mais 2021 aastal. Kiisu polnud küll veel sülekass, kuid oli sõbralik ja laskis ennast paitada. Usun, et küll see sülesolemine teda uues kodus toreda peremehega võluma hakkab! Seda enam, et tal on kohanemiseks kaasas Kessu ja ei pea end võõras kohas üksi tundma.... Äikseke oli kassitoas alati nii tagasihoidlik ja armas ent uudishimulik. Kui maiusi jagati või sulepulgad välja toodi, oli kiisu kindlalt kohal! KESSU - Meie kaunis noor imeliselt pehme pikema hallikirju kasukaga preili leidis täna omale kodu! Ja leidis selle koos Äiksekesega! Karvapall hakkas kassitoas tasapisi üle saama oma hirmudest inimkäe osas ning lubas end paitada (trikiks pidime kasutama loomulikult lemmikuid vedelat maiust). Millised silmad sel kassikesel on......uus peremees armus nende suurde põhjatusse sügavusse pea otsekohe! SUSANNA, kes on malbe, rahulik, tagasihoidlik. Tasakaalustab ilmselt ideaalselt Fredi hullumeelsust. Aga sirutas kõhu taeva poole, kui peremees paitada tahtis ja sel hetkel oli otsus tehtud. Fredi ja Susanna on nüüd ühises kodus! Vabatahtlik kirjutab: "Minu väike FREDI, kes tuli juuli lõpus hädise 3-nädalase titena, kes ei osanud süüa muud kui veega leotatud recovery konservi. Nüüd aga igavene pätt, kratt, mänguhimuline, kes pudeliski paigal ei püsi. Tekkis üks kindel huviline, täna oli pilt selge, et koju ta ka läheb. Seltsiks sooviti teist kassi ka võtta kassitoast, kelleks osutus eelnevalt mainitud Susanna."


Vabatahtlik kirjutab: "HERMIINE - Olen mina kasse näinud, aga sellist musikassi, nagu väike Hermiine, mitte kunagi..... Ta oli nii üliväga armastust täis ning tahtis seda nii üliväga jagada! Musid, palju musisid, väga palju musisid....oma käpakestega näo paitamine jm olid pisikiisu armastusavaldused mulle iga kord! Loomulikult sattus ka uus pere sellist musirulli nähes vaimustusse ja nii kallis Hermiine kodu poole suundus. Mul on küll nukker, sest kes mulle nüüd nii palju musisid andma hakkab? Aga samas hea meel, et pisikiisu sai endale armastava kodu. Musikäpp kallis, oled alati mu südames!" MURAKAS - Meie juures oldud lühikese aja jooksul sirgus pisikiisust uudishimulik ja jutukas tegelane, kes lõi mõnusalt nurru ning laskis end meeleldi paitada. Ta oli kassitoas alati väga seltsiv ning maiused, oh need maiused......neid pugis ta mitme kassi eest, kui vaid sai. Murakas sai ühte koju koos kassipoiss Torontoga, kellega neil on mõnus uues suures majas turvaliselt kõike avastada ning koos mängida.  APOLLON - see nunnu südametemurdjast paikiisu tuli meie hoole alla alles augusti keskel. Ta sai suures toas olla vaid ühe päeva, kui leidis oma kodu...... Apollon on Kreeka jumalale vääriliselt kauni omapärase kuningliku kasukaga - suitsune must valgega, mida ilmestavad triibud! Samuti oli ta ilmselt teadlik ka oma jumalikust päritolust, sest Apollon oli kreeka religiooni üks tähtsamaid jumalusi: valguse, ennustamise ja muusika kaitsja, kellele allusid muusad. Samas valitses ta ka katku ja näriliste üle. Igatahes kiisuke sai omale hea noore perenaise, kellega tal tekkis koheselt suuuuuuur klapp. HILTON Kassitoa armas viisakas tagasihoidlik intelligent suutis peale pikki aastaid lõpuks ära oodata oma inimesed!!! Tutvumine käis, nagu kord ja kohus, läbi kvaliteetsete maiuste limpsimise ning tasuks lubati end väheke paitada.  Peres ootab kiisupoissi veel teinegi kiisu ja see peaks seltskondlikule Hiltonile kenasti sobima! MIKAEL Meie 2023. aasta novembrikuus sündinud nunnu kassipoiss sai täna omale päriskodu! Veidi arglik, kuid uudishimulik ja mänguhimuline vurruline oli uuele perele kohe see "õige". Pereisa käis teda eile vaatamas ning täna tuldi koos pojaga ning võetigi kaasa armas kollasilmne mustvalge nurrumootor. 


HERMAN - Herman kolis meie juurde koos õekese Heraga septembri alul. Vahva valge vuntsikese ja ilusa maniskiga kiisupoiss harjus kenasti inimestega ära ja nautis mõnuga pasteeti ning muud head-paremat! Uue perenaise süles esimesest kohkumisest ülesaanuna lõi ta lahti ühe sügava baritonaalse mehise nurru! Ja see ei tahtnud mitte lõppeda... SNOOPI - kui augustis väike kohev sisisev ja küüsikasutav tiburull meile varjupaika jõudis, olime kindlad, et see on kiiresti muutuv ning temast saab armas sõber ja paikass. Nüüd oligi nii, et see mänguhimuline udupehme pika karvaga preili sulas uue pere süles üles nagu sulavaha!!! Pere väikesed lapsed said talle rahulikult pai teha ja kallistada ning kiisulaps nautis kogu tähelepanu ja hellusi täiega. HERA - septembri alguses leiti armas väike emane kassipoeg Türisalust ning toimetati meie varjupaika. Kiisulaps oli alul inimeste suhtes natuke umbusklik, aga see muutus vähehaaval koostöös maitsva söögi ja paikäega harjumisega. Kui uus "ema" ta sülle võttis, oli kassike kohe "tema oma" ja lõi nurru lahti ning ei tahtnud isegi pärast tema sülest transpordipuuri minna..... Kaunis kiisuplika saab omale uues kodus ka 4 kuuse kassipoisist mängukaaslase. Seega on mõnus koos kasvada ja üleannetusi teha! HANNA - Hanna on kassitoas olnud ligi 10 kuud, kuid pika ootamise järel, ta leidis lõpuks oma enda päriskodu. Pesaleidjasse jõudes oli kiisupreili tagasihoidlik, kuid temast on saanud nüüdseks imearmas sõbralik paikiisu. Uues kodus on teda ootamas palju hellust ja armastust. HELEENE - See kaunis õrnahingeline kiisutüdruk tuli meie juurde aprillikuu viimasel päeval - kartlik, katkise hinge ja nagu hiljem selgus, ka katkise purukstulistatud käpaga..... Siin olles hakkas kiisu usk inimestesse õnneks tasapisi taastuma! Päris paid ta küll teha veel ei lubanud, aga kätt nuusutada anda lubas küll. Samuti näitas ta suurt huvi inimeste tegemiste vastu ravitoas ja kuulas heal meelel tähelepanelikult, kui ma temaga tasasel häälel salajutte rääkisin või talle laulsin! Tema uus perenaine ootas kiisu paranemist kannatamatult ja nüüd saab Heleeneke oma kodus edasist elu kordatehtud käpakesega nautida! Seda enam, et tal pole seal igav - nimelt saab tema sõbraks meilt varem adopteeritud kiisupreili Säsil!


CRUSTY - Crusty-Dusty ootas Pesaleidja kassitoas kokku poolteist aastat, ehk kassiaastates terve igaviku enne, kui kiisu pere ta kassitoast leidsid. Crusty-Rusty läks urina saatel koju toreda abielupaarikese juurde, kellel on kodus juba kaks teist kassi uut tulijat ees ootamas. MEELIS - Vahva triibik Meelis asus täna koduteele. Pesaleidja hoole all jõudis ta olla täpselt 1 kuu. Meelis on küll arglik kiisu, kuid meil ja Meelisel on ülimalt hea meel, et ka arglikele kassikestele antakse võimalus. Vahvat elu sulle Meelis! VIKTOR - Suur inimeste sõber Viktor sai lõpuks oma enda koju! Viktor on tükk aega unistanud oma perest, igakord kui ta transpordikasti nägi, siis sinna sisse ta ka ronis, lootes, et nüüd on tema kord. Õnneks tänaseks on ta unistus täitunud. KITTY - Kitty on noor 2-aastane kiisuneiu, kellel on imeilus kolmevärviline pikk kasukas ja ülimalt kaunid rohelised silmad. Pesaleidjasse saabus ta juulikuus Viimsist, ning nüüdseks on ta juba leidnud oma tee enda pere juurde, kus ta saab rahulikult oma kassielu elada.  BEATRICE - Ühesilmaga kaunitar Beatrice ootas kassitoas oma pere üle kahe aasta, ning lõpuks täitus tema suur soov. Hoolimata oma vanusest on Beatrice sisimas endiselt nagu kassipoeg. Ta on üks suur uudishimulik kiisu, kes armastab tohutult mängida ja, kes on alati huvitatud inimeste tegemistest. Ilusat elu sulle armas Beatrice!


REMBRANDT - kes kummalistel asjaoludel juulis Pesaleidjasse sattus, on hoiukodus vahepealsetel kuudel mõnusa paksu kasuka taas selga kasvatanud ning on tänasest oma uues kodus. Noor tore paar Pärnust viis ta seltsi oma kirjut karva Scottish fold prouale ning edaspidi nurruvad nad mõnusasti koos. CARA - Täna täitus peale 2. aastat ootamist Cara suurim unistus! Meie tohutult armas lõvisoenguga kassike leidis täna oma inimese, kes vankumatus enesekindluses valis kõigist välja just Cara. Kui uskumatu see ka poleks, astus Cara sama enesekindlalt omaniku toodud transpordipuuri ning täielikult meelerahus uudistas puuri sisu niikaua kui allkirjastasime lepingut. OLAF - Paikiisu Olaf kolis 2024.aasta märtsikuus Pesaleidja kassituppa ning ootas kannatlikult oma inimesi! Olaf on 4-aastane pehme kaisupoiss ja täielik sülekiisu, kes inimese paikätt tundes hakkas kohe usinalt saiakesi sõtkuma. Nüüd on Olafil oma päris soe kodu, pehmed pesad, täiesti enda konservikausid ja palju palju vaid talle mõeldud paisid. ALEKSANDR - Kassitoa kaunite roheliste silmade ning imepehme kasukaga säärenühkijast kassipoiss nurus end sel vihmasel reedesel pärastlõunal koju! Sassu ootas alati inimesi, et neilt paisid saada ja kui hästi lähks, palju maiusi veel lisaks! Alati oli ta tervitamas kohe hommikuti ja tema vaikne mjau sääresilituste saatel oli imearmas hommikutervitus! Nüüd saab Aleksandril olema palju head toitu, maiuseid ja mänguasju ning ta saab olla uue kodu ainus valitseja! Armas Aleks, ilusat kiisuelu sulle! ANNABETH - Meie mänguhimuline uudishimulik alla aastane väike nurrik leidis täna omale päriskodu! Uus pererahvas sai kiisuga kohese kontakti, kui Annabeth nende juurde jooksis! Veidi maiuseid ja nii kassike neid otse põlvedelt noolima hakkaski. 
Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di