Otse põhisisu juurde

KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED VOL 2 EHK VABATAHTLIKU VASTUSED

Et vabatahtlikud saavad pea igapäev oma kogemustest, igapäevatöödest ja muust rääkides küsimusi, eriti just vabatahtlikutöö kohta, siis tekkis mõte, et teeme sellise KKK rubriigi, kus vastame nendele küsimustele, mis on eriti levinud ja mida kõige enam meilt küsitakse. 
Ega ühest vastust ei ole nagunii, seega siit Pesaleidja vabatahtliku-tervisejuhi vastused korduma kippuvatele küsimustele.
Esimesel korral tegin üleskutse, et saadetaks küsimusi, millele vastust enim oodatakse ja need on nüüd teie ees! 




Mis rahade eest MTÜ Pesaleidja toimib?


Oleme annetustel põhinev, mida reedab tegelikult see nimetus MTÜ ka meie nimes. Me ei saa linnalt ega riigilt toetusi, vaid ainult oma heade sõprade abiga on meil kassituba, kus kiisudel on soe ja hea olla, katus peakohal. Tänu meie sõpradele saavad tasutud kõikide abivajajate kliinikuarved ning tänu teile saavad kõik meie hoolealused kiibid, sise- ja välisparasiiditõrjed ning peaaegu enamus ka steriliseeritud, kastreeritud. Kassitoa kassid saavad ka vaktsiinid just teie abiga! Rääkimata igapäevasematest asjadest ehk näiteks pellet nende liivakastides on just teie abiga saadud!




Kes kirjutab kõik need ilusad kuulutused teie Facebooki lehel?


Et kõikidel meie hoolealustel oleksid võrdsed võimalused kodu leida ning just see oma inimene läbi kuulutuste leida, on igal kassitoa hoolealusel oma isiklik vabatahtlik. Mõnel vabatahtlikul on neid hoolealuseid paar, mõnel mituteist, kuid iga vabatahtliku kohustus on oma hoolealuseid postitada kord kahe kuu jooksul meie Facebookis ja hoida uuendatuna infot kodulehel. 
Seega vastus küsimusele ongi, et meie vabatahtlikud. Just selle kiisu vabatahtlik, kelle kuulutus parasjagu ilmunud on! 


Caramba





Kas vabatahtlikuks saamisel on ka mingid kindlad kriteeriumid?


Meile vabatahtlikuks tulla sooviv isik peab olema täisealine - see on meie ainus nõudmine, sest vaid nii saab Ta vastutada oma tegude eest, sest alaealine ei vastuta veel iseendagi eest.




Kui palju kasse adopteeritakse teilt?


Tänaseks on Pesaleidja kassituba saamas kohe-kohe viie-aastaseks, oleme tänase seisuga koju saatnud 2523 looma, seega saadamegi koju veidi üle 500 looma aastas. Iga aastaga on see arv siiski kasvanud, sest inimeste teadlikus nii meist kui ka varjupaigast looma võtmise teemadel aina kasvab. 




Kas teie juurest looma võtmine maksab ka midagi?


MTÜ Pesaleidjast looma adopteerimine maksab 35€. 




Kui jah, siis mida loovutustasu sisaldab?


Parasiiditõrjet, lemmikloomapassi, märgistamist mikrokiibiga ning registrisse kandmist, paljude loomade puhul vaktsineerimist ja steriliseerimist või kastreerimist ning looma käitumis- või terviseprobleemide korral saada abi Pesaleidja MTÜ vabatahtlikelt.




Kui saate abipalve postituselt kindla looma raviarvete tasuks raha kokku, mis teete ülejäänud rahaga?


Ühes MTÜ's ei ole "ülejäänud" raha, sest iganädalaselt vajab üks kuni päris-päris mitu looma kliinikuravi või veterinaari ülevaatust, seega arveid õhus on meil kogu aeg. Lisaks on vaja meil tellida näiteks liivakastisisu, regulaarselt mikrokiipe ning igapäevasemaid ravimeid kassituppa. Iga viimnegi sent läheb vaid teiste loomade abistamiseks ja raviarvete tasumiseks. 




Leidsin tänavalt kassi - kas võtate ta kassituppa? 


Ei. Tallinna linna teenindab ametlik varjupaik ehk Paljassaare loomade varjupaik, valdasid teenindab Viljandi maanteel asuv varjupaik Loomade Hoiupaik. Lisaks ei saaks me nagunii võtta otse tänavalt ühtki kassi kassituppa vastu, sest me ei tea, mis viiruseid, haiguseid ta endaga kaasas kannab ja üldpopulatsiooni teda vaktsiini puudumise tõttu me lasta ei saa. Lisaks on varjupaik vaktsineerimata kassidele siiski nakkusohtlik, sest immuunsus on madalam ja on oht, et kui stressiolukorras ehk varjupaika sattudes immuunsus veelgi nõrgeneb, haarab ta endale mõne viiruse siiski üles. 





Kui Sinulgi on mõni küsimus meile, millele vastust saades arvad, et ka teised seda võiksid vajada, siis saada meile oma küsimused. Kui neid koguneb mõnedki, lisame need ehk samasse rubriiki vol3'e.
Küsimused palume saata meiliaadressil kelli@pesaleidja.ee 



Thomas


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di