Otse põhisisu juurde

Veebruaris leidis kodu 48 kiisut

 

Veebruari 48 käpalist Teie ees:
 
Meie ilusa loetelu avab kiisu, kelle nimi täitsa laulu sisse pandud ja palud meist ka kindlasti kuulnud on. Kassike ise muidugi laulust suuremat ei pea, oluline oli jõuda päris oma koju oma inimeste juurde. Õnnesärgis sündinud Kiki Miki.

 
 
Hiljuti tuli kassituppa Valga varjupaigas kaunitar Godiva - siidine pehme rõõmupall. Kiisu praegune omanik märkas tema pilti just oma sünnipäeval ja tundis Godivas ära enda karvakera.
Läks mõni aeg mööda ja Godiva perenaine oli kassitoas tagasi. Ikka selleks, et lisaks Godivale puges südamesse ka Björn. Olgu neil koos tore!


 
 
Ramilda on aga pärit hoopis Viljandist ja viidi pehmetel patjadel ja fliisiga vooderdatus puuris oma uude koju Mustamäele. Ka Abby, kes pärit Viljandimaalt on nüüd oma uues kodus.
 
Kodu leidsid ka Sofi, Ahto, Trinity.



 
Alma, tõeline paikiisu on nüüd seltsiks gümnaasiumineiule ja tema emale-isale. Lisaks üks isepäine kõuts. Alma tuleb nende kõigiga toime!
 
Camilla, pisike rüblik, sõitis aga hoopis elama Soome.
Soome kolis ka Draakon Sofia kes tegelikult ei ole enam ammu mingi draakon. Kui poolteist aastat tagasi oli Sofiale lähenemine ilma keevituskinnasteta võimatu siis üle lahe sõitis sõbralik paikiisu kes juba oma omanikele nurrugi lõi.
 
Punavöödiline Matukene sai seltsiliseks noorele paarile ja lisaks suure maja kus ajada oma kassipoja asju.
 
 
Oslo (omadele Ossu) on pärit Viljandi varjupaigast ja algus oli raske. Hoiukodus tekkis probleeme pissimisega ja perel oli raske kuid tänu steriliseerimisele on see kõik möödas ja hoiuperest saigi päris pere. Lisaks on Ossu suurepärane seltsiline pere teisele kassile.

 
 
Mõned kiisud kolivad Viljandist päälinna aga mõned just lähevad kaema mis seal lõuna pool toimub. Snowberry ja Blueberry kolisidki koos oma päris koju. Seda õiget kodu olid nad oodanud pea 2 aastat, aga lõpuks ta tuli.
 
 
Mõndade kiisude puhul ei saagi täpselt aru kas tegu on kassi või siis koeraga kassi kehas. Traktor Mick on üliaktiivne nooruk, kelle puhul see küsimus õhku jääb. Lisaks on see must iludus nii toimekas, et Mick on kodus püütud kenasti filmile aga pilti näe pole õnnestunud teha :) Pere teise kassiga ja perenaise endaga sujub kõik suurepäraselt.
 
Kassitoa Pärnust pärit preili Laimi sai aga niiviisi koju viidud, et perenaine astus kassituppa ja küsis, et kes tahab koju minna ja Laimi jooksis kohe vastu. Eks kass tunneb ikka oma inimese ära!

 
Oleme ikka rääkinud, et kiibistamine on väga oluline. Seekord hoidis õnn Robby käppa ja aitas ta koju tagasi. Nimelt umbes 3 nädalat tagasi mindi arsti juurde, sealt pääses kass puurist plehku, seikles kõik see aeg kuskil Paides ringi ja läbi imeliste kokkusattumistele sai Robby tagasi oma memme juurde. Muidugi nüüd on noorhärra kiibitud, kastreeritud ja omab ka passi.
 
 
Kassitoast läksid oma koju läbi erinevate ürituste Mandariinu ja Nora. Mandariinu võlus ennast Kärberi keskuse töötaja südamesse ja Nora tundis ära oma inimesed Petcitys.
Kassitoast ei tasu otsida ka enam Šurikut ja Mimit - nemad on ka oma kodus.



 
Kus on sinna tuleb juurde.
Kasse mahub koju alati rohkem kui üks.
Olete ju kuulnud neid lauseid, eksole! Ja pisike Ago jagabki nüüd kodu Pesaleidjast varem adopteeritud kiisuga.
 
Björn nr 2 - kass kes jõudis Pesaleidja nimekirjas olla alla 24tunni!!! Ehk siis - elas puukuuris, pidi minema hoiukodusse aga enne tegi kiire peatuse Petcitys. Ja oh imet - pool tundi ja need oma inimesed tulidki juba. Super!
 
Ilusti oma kodudes nurruvad Harald, Swartz, Luna, Erliina, Ford, Paul ja Pööris.
Ka populaarne Prükkar on omas kodus.
 




 
Mõnus pontsakas kaisukaru Ricky Martin elas terve oma senise elu Valgas tänaval ja otsustas, et aitab küll, võttis tee ette pealinna ja leidiski omale kuu ajaga kodu. Nädal pärast Rickyt kolis pere juurde veel üks Pesaleidja kiisu - omanike poolt hüljatud armas nurrumootor Pipa.
 
 
Oma kodu leidis viimane kontor-hoiukodus peatunud kiisuke - arglik emakass Madeline.
Ka triibupoiss Pähkel ei ela enam kassitoas vaid päris oma kodus.
 
 
Ottogi sai endale pere, kellele meenutas pisike punane nii nende endist kiisut, et ei lasknud ennast heidutada Otto arglikust olekus. Eks kodu muudab kõik heaks.
 
Hoiukodu ei suutnud loobuda Killukesest ja jättis ta endale.

 
Jällegi on tore tõdeda, et kiisusid, et võeta mitte ühe vaid kahe kaupa.
Koju läksid koos Helena ja Kongo, mis sest, et hoiukodud olid neil erinevad aga päriskodu ühine.
 





 
 
Kui hoiukodu Bocelli 4 kuud tagasi kassikolooniast kaasa haaras, siis oli ta üsna kindel, et see marakratt jääb neile. Aga siis saabus Bocellile huviline ja kui need kaks kohtusid siis sai hoiukodule selgeks, et seal ootab kassilast ees helge ja mürgeldamast täis tulevik.
 
 Ja pane nüüd hästi tähele!!!!
Oma päris koju ja koos kolisid Pesaleidja esimesed kassid Riinu ja Joosu.
Nemad on kiisud, kes kanti Pesaleidja nimekirja esimeste kassidena ja nemad ootasid hoiukodus oma päris kodu 6 aastat. Kiisude perenaine oli tegelikult neid juba paar aastat tagasi silmanud aga alles nüüd avanes võimalus.



Jerry sai enda omanikeks Brasiiliast pärit paari, kellel kodus veel mitu kassi ees ootamas. Jerry võlus neid oma ülima sõbralikkuse ja soojusega.


Õrn punane triibik tüdruk jäi silma väga paljudele aga millegipärast kojusõiduks ei läinud... kuni tuli kassituppa naine, kes teadis täiesti kindlalt, et see punapea on tema kass. Ka Ruby oli nõus, puges puuri ja läinud ta oligi.




Pooliku sabaga Pekka leiti külmetamast ühe kaupluse lähedalt. Hoiukodu soojuses sai temast aktiivne ja mänguhimuline noor kass kes armastab inimesi ja teisi kasse. Uues kodus ootas teda tore noorpaar ja kassist sõber kellega mängida.




Ja veebruari lõpetavad armsad Paksuke ja Sinisilm. Mõlemad kiisulapsed harjusid oma uutes kodudes kiirelt ja probleeme ei tekkinud. Paksuke elab nüüd Rakveres ja Sinisilm koguni Põltsamaal.

Uued kodu uudised juba järgmine kuu :)
Aitäh meile kaasa elamast!
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di