Otse põhisisu juurde

Märtsis leidis oma kodu 49 kassi

Tere taas!
Südamest rõõm on kirjutada järjekodsete koduta kiisude teekonnast uude koju. Loomulikult võiks  igast nurrikust pea terve raamatu välja anda. Mõnest õhema, mõnest paksema, mõnest kurvema sisuga... aga kindlasti õnneliku lõpuga!
Pesaleidjasse jõudnud kiisud on tegelikult juba natuke nagu oma koha leidnud ja meie aitame omalt poolt edasi, et iga kiis-miis leiaks selle päris oma pere üles.


Arno
Seekord alustan postitust Arnost. Tema ootas oma kodu 3 aastat. Tema oli pärit Tartu kassikolooniast ja oli esiti arg. Kassitoas, mis oli pikalt Arno kodu, jäävad igatsema teda meie vabatahtlikud ja ka kassitoa jooksuratas :) . Arno aga võitis lõpuks toreda noorpaari südame ja läks oma esimesse päris koju.
Simba ja Simone
Rõõm on topelt kui koju lähevad parimad sõbrad koos.
Armastajapaar Simone ja Simba kolisid LÕPUKS oma päriskoju ja loomulikult koos. Nende puhul oli huvilisi mitmeid aga olgugi, et kiisud on omavahel parimad sõbrad on nad siiski erinevate iseloomudega ja uus pere pidi nendega sobituma. Ja sobituski, täpselt nii nagu vaja.
Garry ja May

Figaro ja Roberta
Topeltrõõm on teatada, et koos läksid oma inimeste juurde Garry ja May. Hoiukodus sõbraks saanud kasse tundus ebaõiglane lahutada sest koos olid nad õppinud inimest usaldama ja pättusi tegema. Lõpuks taaskord leidusid inimesed kes pelgalt pilti nähes teadsid, et need kass ongi nende.
  
Figaro kolis kassituppa 2017 veebruaris olles ise veel täitsa kassipoeg. Figaro oli sõbralik ja nunnu ja tundus väga imelik, et ta nii kaua pidi ootama. Ent nüüd on selge, milles asi oli - ta ootas Robertat. Roberta, täisnimega Rõõmus Roberta, kolis kassituppa alles eelmisel nädalal ja kohe tekkis just sellele kiisupaarile huviline.
Kessukas ja Sulik on järgmine tandem kelle omanikud kaalusid pikalt ja põhjalikult kassivõtmist ja kui võtta, siis juba 2 korraga. Kiidame otsuse heaks!

Järgmine nunnupall on Mercedes. Ja nagu me ennegi maininud oleme siis inimesel võib olla ettekujutus oma tulevasest kassist üks aga reaalsus on teine. Nii tuligi pere otsima kassitoast valget kassi ja.. ja lahkus mustaga :) .
Mercedes on oma lühikese elu jooksul kaotanud ema, reisinud õega kasuema juurde, kes samuti peagi õnnetult hukka sai, vahetas kaks nn kodu, sattus õega Paljassaare varjupaika kus ka õde läks kiisudemaale. Ja siis pärast kahte kuud varjupaiga puuris jõudis ta Pesaleidjasse, et vaid KAHE päevaga viimaks ometi see päris kodu leida!






 Eks meil neid kojumeinjaid on ju veel - Sadu (kes kodus on juba ristitud Sonjaks), Ruubi (Narvast pärit muide), Kendrick (käis vahepeal ka Soomes õnne otsimas aga siiski ei olnud seal see tema õige pere, nüüd tagasi Eestis) ja pisi Niru.




Kodus on ka maailma kõige sõbralikum ja jutukam kiisu Bart ja natuke ettearvamatu käitummisega Virsik.










Kes on käinud Pesaleidja üritustel näiteks eelmine aasta Haapsalus Laspsepõlvemaagia festivalil või näiteks Lauluväljakul sügislaadal siis võib-olla olete ka Teie kohtunud härra Blue´ga. Üliarmas ja sõbralik umbes 8 aastane härra kes käis vabalt traksides ja lasi sadadel lastel endale pai teha. Häbematult kauaks oli ta kassituppa peatuma jäänud, karv oli natuke tuhm juba... Ja siis kolis ta esialgu hoiukoju, et kosuda ja vaadata kuidas suhted seal eesoleva kass Britaga arenevad. No ja loomulikult võlus Härra Hurmur ära nii pererahva kui ka kass Brita.
Blue on kodus!


Marta, Loksa prügimäelt päästetud kiisu, kelle kojusaamise tingimuseks oli 7-aastase perepoja südame võitmine. 3 päeva Marta jaoks ja nii see süda võidetud sai. Tal on uus, tore ja armastav pere.
Miramare, endine kodukass ja pärit Valgast,  aga kolis Soome. Sealne Eesti proua valis ta kodulehelt välja ja Miramare oli just selline nagu vaja.
Imearmas ükssilm Riki jäi oma hoiukodusse päriseks, sest nii head poissi lihtsalt ei loovutata kellelegi teisele :) .
Ka Maya ei lahku oma hoiukodust vaid jääb alatiseks sinna!
Decima leidis oma kodu aga külaskäigust Pet Citysse ja läks seltsiks perre kus üks kiisu juba ees ootamas.
Ja kui täpne olla siis Don Pedro tegelikult ei läinud koju - ta jäi koju.


Armas Leia, Andu, Prints Harry ja Polar on samuti leidnud oma armastavad kodud.




Sellest kaheksasest pundist jäid oma hoiukodusse Eliise (meie vabatahtlik lihtsalt ei suuda temast loobuda) ja Alice (kes võlus ära nii hoiukodu kui ka hoiukodu elukaaslase). Ja ka Miisukene ei koli kuhugi vaid vormistas end hoikodusse päriseks.
Justitia saab aga nautida elu pere üksiku kassina, just nii nagu talle meeldib. Julianus ehk arglik kaunispoiss saabus meile Valgast ja leidis kodu nädalaga.
Agnes, Pontus ja Panter ootasid kodu tegelikult kauem kui meie hoiukodu lootis. Et kuidagi pikale venis see kodu tulemine... aga kui need õiged kodud ennast ilmutasid siis oli hoiuinimese süda rahul ja kiisud õnnelikud.
Bunny. Kui tema kassituppa kolis siis oli ta selline tige kiisupoeg kes oli küll imeilus aga oma susina ja käpavehkimisega ajas kodupakkujad laiali. Nüüdseks oli Bunny kogunud vähe elutarkus ja leebunud - ega kõik need inimesed nii hullud ei olgi. Tulevane perenaine ei hoolinud veel pelglikust loomust ja viis selle karvapalli koju.

Kolm kolmevärvilist kaunitari leidsid endale just need õiged kodud.


Teate mis juhtub, kui annate oma hoiukassi korraks õele hoida?
Õige. Ta jääb sinna päriseks :) Ehk siis nii juhtus Ipyga, kes hoiukodu õe südame võitis ja nii endale kodu sai.
Ja Erika vajutas oma käpa hoiukodu südamesse ja samuti jääb sinna päriseks. Juba harjunud selle perega, et mis tast ikka enam vahetada :).
Pätrik aga võlus ära oma pere meeletu sõbralikkuse ja tormijooksuga. Uus pere oli vaimustuses ja oli tunda, et see vaimustus oli mõlemapoolne.
Lauri. Imearmas kassitoa nurrik Lauri ootas samuti meie arust seda oma kodu natuke liiga pikalt. Oli ta ju sõbralik ja armas ja noor... aga eks Lauri teadis kellele uksele vastu joosta, eks ta neid ootaski. Pere otsus sündis sekunditega :).

Kodu kolisid ka Lana, järjekordne kolmevärviline kaunitar, Biscuit ja kassitoa suur karvapall Mac.

Ja lõpetuseks.
Hoiukodu sai ootamatult sügisel 9 kassi hoiukoduks.
Kui hoiukodu adopteerib 3 kassi korraga tundub see tegelikult päris raju. Aga kui hoiukodu jätab endale 1/3 kassidest siis ju polegi vaga hull :)
Ehk siis Athos, Lisett ja Morris jäid oma sünnikoju päriseks.

Sellised lood olid siis meil märtsikuus, aprillis uued lood!




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di