Otse põhisisu juurde

10 asja mida su kass tahaks sulle öelda!



Kassid ei räägi kahjuks ei eesti, vene ega inglise keelt. Ent on asju, mida meie armsad lemmikloomad tahaksid, et me teaksime! Kui nad oskaksid rääkida, siis ütleksid nad meile need kümme lauset :

1. Ma olen su tervisele kasulik!
On läbiviidud mitmeid katseid tõestamaks, et kassid on meie tervisele kasulikud. Näiteks aitavad nad ravida depressiooni, alandavad vererõhku, aitavad laste allergiate vastu ja isegi langetavad insuldi riski.

2.  Ära pahanda minuga asjade pärast, mida ma muuta ei saa!
Mõnikord pissivad kassid meie vaipadele või diivanile. See ei tähenda, et su kiisu oleks sinu peale pahane. Probleemiks võib olla hoopiski see, et liivakast on tema jaoks liiga must või kannatab vaene loom kuseteede infektsiooni või mõne muu tervisemure all. Samuti on olukordi,  kus kass kraabib diivanit või tapeeti, seegi pole halva pärast. Tal lihtsalt puudub sobilik kraapimispuu.

3. Ma ei vihka vett!
Mõned kassid armastavad vett ja vee sees sulistamist. See tegevus on täiesti kahjutu ja seda pole vaja ära keelata. Aga järelvalve peab alati olemas olema.

4. Mul on vaja ergutust!
Kassidel hakkab kiiresti igav ja nad võtavad ka sama kiiresti kaalus juurde. See, et kassid magavad kaua, ei tähenda, et nad ei tahaks midagi teha. Kassidel peab olema võimalus turnida, peituda ja mängida, et püsida normaalkaalus ja hoida ennast tegevuses. Muidu võib juhtuda, et satute öösiti silmitsi ringiratast vurava karvapalliga või karvapalliga kes on nii raske et vuramisest võib vaid unistada.

5. Ma tahan tähelepanu!
Kassid on teada- tuntud iseseisvad loomad ent ka nemad vajavad hoolt ja armastust. Peale pikka tööpäeva võtke kätte ja mängige oma kassiga ning paitage teda. Ka nemad tahavad end tunda armastatult ja see loob teie vahel tugevama sideme.

6. Erinevus rikastab!
Üldjoontes on hea pakkuda kassile ühesugust toitu ent ka kassidele meeldivad erinevad maitsed ja tekstuurid. Võib-olla meeldib su kassile kala ning samuti kana, pole põhjust anda talle vaid üht. Kui lisada menüüsse mõlemat, on ka kassi kõhuke rahul. Vähese kalorsusega ja liharikkad maiustused on samuti hea alternatiiv, kuidas kassi menüüd rikastada.

7. Sa kuulud mulle!
Kassid loovad oma omanikega tugevad sidemed. Mõnikord võib kass isegi eelistada üht pereliiget teisele. Oma armastuse tõestuseks hõõrub loom enda lõhna vastu su käsi või jalgu ja näitab sellega ühtlasi ka seda, et kuulud igavesti talle. Nii, et kui kiisu tuleb sind oma pea põtkumise ja hõõrumisega 'segama', siis võta seda kui armsat žesti.

8. Ma tunnetan su stressi!
Kassid on väga tundlikud loomad ja saavad aru, kui midagi on valesti. Võib-olla oled stressis töö tõttu, võib-olla solvunud kassi peale - aru saab ta sellest ikkagi! Kui märkad, et kass käitub imelikult ja teeb pahandusi, võib see peegeldada sinu enda probleeme ja stressi.

9. Ma olen ainulaadne!
Kassid on sama individuaalsete käitumismustritega kui inimesedki. Mõnele kassile meeldib kõhu alt sügamine, teisele mitte. Mõnele meeldib magada riiulis, teisele mitte. Kõikidel kassidel on oma ainulaadne iseloom ja see, kui kass ei käitu nii, nagu sa esialgu lootsid, ei tähenda, et ta oleks solvunud või et sa talle ei meeldiks.

10.  Nurrumine ei tähenda alati rõõmu!
Kõik teavad, et kassi nurrumine on märk rahulolust ent see ei pruugi alati nii olla. Kassid võivad nurruda õnnest, stressist või valust. Selleks, et teha kindlaks, millist tüüpi on sinu kassi nurr, tuleb jälgida tema käitumist. Nii saab olla kindel, et sinu kass püsib terve.



Mis te arvate, kas kassid ütleksid veel midagi, kui nad rääkida oskaksid? Kui nii, siis mida?





AITA MEIL AIDATA

Pesaleidja kuulub Vabaühenduste Liidu heade annetuste kogujate nimekirja ning järgib annetuste kogumise head tava.

Iga ülekantud euroga saad aidata Pesaleidja kassitoas ja hoiukodudes olevaid kasse ja koeri!

Palun anneta endale sobiv summa Pesaleidja MTÜ kontole:
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank
EE647700771001866844 LHV Pank

või helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50 €
900 0915 - kõne hind 15 €
900 0905 - kõne hind 5 €

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di