Otse põhisisu juurde

DETSEMBRIS LEIDSIME KODUD 58 KASSILE, AGA TERVE AASTA PEALE...

 ... suutsime kodud leida 653le õnnelikule nurrikule! 2021 on nagu niuhti tiivulennul mööda läinud ning ongi aeg tuua teieni jõulukuu karvapallid. 



 Enne uut aastat kolis oma kojuarglik Samurai!  Kuu tegi endast hoiukodule pehme jõulukingi ja mattis kolimiskavatsused liivakasti. Harri, Bubu ja Grete jäävad hoiukoju päriskassideks!


Frederikul läks hästi, ka tema jäi hoiukodu päriseks kus ta veetis üle aasta! Jägmine kuu oleks Jaxil täitunud 3 aastat Pesaleidjas, aga õnneks tuli üks tore naine oma lapsega, kes otsustasid talle kodu pakkuda! Arglikust Jaxist saab kindlasti kodus vahva ja julge tegelane! Koos koju said Masala Ja Orkaan. Masala oli meile tulles vägagi kuri kiisu ja alles viimastel kuudel on temast saanud väga paimaias seltsiline. Orkaan on väga mänguhimuline ja vahva kõuts ja arvan et neil saab koos kindlasti vahva olema!  Marco jõudis lõpuks oma lõplikku koju kus ta juba uudistab ja küsib kõigilt pai.


 Leandra- see armas ja habras haldjakass jäi hoiukodule, sest peab seda ruumi omaks ja perenaist üsna heaks sõtkumispadjaks. Leandra on hoiukodu esimene sülekiisu. Kui ta perenaise paisid ei taha, siis ta väljendab seda konkreetse koeraurinaga! Ka Fabrizio ja Muurik jäid hoiukodule päriseks! Ja väike nunnu Alice nurrub ka omas kodus!


Oma uue pere juurde kolis täna Jääkaru poiss Nord! Täna sai väike Hippa otse karantiinist oma uude koju kolida! Kassitoa kõige suurem kiusupunn sai lõpuks koju!! Tjorvenile ei meeldi enamus kasse ja koguaeg oli vaja kellegagi tüli norida, mille tõttu ta tihti lihtsalt röökis kassitoas ning kui vaheruumi teda lasta siis kakles seal ka mõne kassiga. Nüüd sai lõpuks koju kus ta saab olla üksik kass ja kus on kaks last kes saavad temaga mängida.  California kolis meie juurde umbes neljakuuse kassipojana. Ta kolis hoiukodust oma koju kus ta mõned kuud hiljem tagastati, sest kass ei sobinud pere eluviisiga. Nüüd tabas teda tõeline jõuluime ja sai omale toreda kodu ja inimese kes on valmis ootama millal arglik California inimeste suhtes julgemaks muutub. Häid jõule uues kodus sulle California! Minu kallis metsaline Cuba otsustas, et tema tahab jõuludeks koju minna ja võttis kohe oma uued peremehed omaks. Sõi maiust käe pealt ja sain isegi pepule pai teha ja näidata, et kiisul on palju potentsiaali. Nii tekkiski uuel perel temaga side ja Cuba võetigi kaasa!


Arglik Hanna kolis uude kodusse jõuludeks. Uues kodus kaks tütart kes kavatsevad teda poputada ja umbes sama vana kassisõber kellega loodetavasti saavad hästi läbi. Jõuluks koju sai kassilaps Kullake, keda ootab kodus ees teine kiisu kellega sõbraks saada! Hoiukodust päriskoju kolis Teele, kes saabus Pesaleidjasse Tõrvast septembri kuus. Uues kodus Kadriorus on tal uus emme, kes lubas temaga veeta kodus palju aega, anda armastust ja olla kannatlik tema arglikkusega.  Oma koju läks Rapla memme juurest tulnud mänguhimuline paikiisu Zanna, kes kolis Saaremaale, kus ta saab suvel oma hoovis ka ringi jalutada! Seiko hoiukodust sai päriskodu, ehk Seiko jääb minuga.


Hoiukoju päriseks kolis nooruke kiisuneiu Loviis, uue nimega Tessy, keda ootab ees juba varem Pesaleidjast võetud suurem õde ja mängukaaslane Trinity! Viigeril oleks järgmise aasta kevadel saanud Pesaleidjas neli pikka aastat täis, aga õnneks seda ei juhtu ja ta saab oma esimesed jõulud päris kodus veeta. Peres on ka teine kiisu Viigerile seltsiks! Oma koju kolis Timbu! Iseloomult samasugune susiseja ja toriseja nagu tema venna Limbu, kes leidis samal ajal oma kodu. Pere on valmis talle nii palju aega andma kui kulub, et temast üks tore paikiisu sirguks. Algselt võetakse Wiglaf ainsaks kassiks, aga perel on sisimas soov leida kõrvalegi mõni härra, peaasi et kiisud hästi läbi saaksid. Nagu enne mainitud, Limbu läks enda koju. Õnneks ei peatunud ta meie juures kaua ja sai kiiresti kodusesse keskkonda kohanema, sest tema oli ikka väike metsik tegelane. Kodu oli õnneks teadlik ja mõistsid, et kassike vajab aega. Ees on teda ootamas kassiarmastajast pisike tüdruk, kes ei jõudnud ära oodata, et uus pereliige sisse koliks. Palju edu sulle uues kodus pisike hulluke


Armas nurrikust õlapapagoi Yennefer võttis pika tee ette Pärnusse, kus ta saab rõõmu valmistada neljaliikmelisele perele, kuhu juba kuulub kaks noort tütart. Nii nagu ka The Witcheri saaga tegelased Geralt ja Ciri on saatusest kokku määratud, nii ka nende pisikesed nimekaimud asusid natuke aega tagasi koos teele oma päriskodusse Tartumaale. Lisaks teineteisele on neil mängukaaslasteks veel üks 11a kassihärra ja pere kolm noort last.  Oma koju kolis ka Neti laps Artemon! Oma koju kolis vahva tiigerpoiss Karvapall!


Oma koju sai ka uudishimulik Neti! Karlotta, Amabel ja Ursula leidsid ühise kodu! Üks imeline pere tuli eelmine aasta Pesaleidjasse ja adopteerisid kass Urmase, kodus olid neil veel kiisud Muuzi ja Sässy. Peale seda ei saanud nad enam pidama ja see aasta adopteerisid veel Märteni ja Katrini. Pere tuttavad adopteerisid Pesaleidjast Simmu ning kahjuks pidid nad temast loobuma ja nii võttis see pere ka Simmu oma tiiva alla koju. Täna käis pere uuesti ja adopteerisid Amabeli ja Ursula. Kodus on nüüd neil 8 kassi ja ütlesid, et 10 on piir hetkel. Kui eelnev pere Ursula ja Amabeliga koju jõudsid siis helistasid, et tulevad ikka ühele kiisule veel järgi.....ja valituks osutus Karlotta, kes on kõige kõige kauem oma kodu oodanud kiisu. Karlotta kolis 2016 aasta novembris Paljassaare varjupaika, seejärel 2018 aasta meile ja nüüd lõpuks oma päris koju!  Zeppelin oli meie hoiukodu kõige memmekam kass, keda on kodus ees ootamas juba kass Ruby. 


 Suur nunnupall ja hella südamega Cloven kolib minu tuttavate vanematele toakassiks. Nad leinasid pikalt oma eelmist kassi, aga soovisid nüüd jõuludeks kellelegi kodu pakkuda. Toto on nii armas, mõtlik ja suur mõmmik-kass, et lihtsalt oli võimatu temasse mitte armuda ja nii ta hoiukodule päriseks jäigi! Buratino - Esimene Neti lastest, kes koju sai minna. Kogu pesakond on seenes olnud juba mitmeid kuid ja temal õnnestus esimesena terveks saada. Poisike on väga mänguhimuline ja inimestega nii harjunud, et kohe ronis uutele omanikele sülle, hakkas nurruma ja kätega mängima. Ega see pole ka mingi ime, sest kogu pesakond on ju tegelikult üles kasvanud inimestega koos.
Buratino on ka meie kalendris jaanuarikuus, seega väike mälestus temast püsib meiega kogu jaanuari vältel. Alissa elab tänasest Valgas imearmsate uute omanikega. Loodame koos, et ta julgus ja usaldus ikka kasvab!  Koju sai nii megaarmas nurrumootor ja paiarmastajast Simmu, kellele tegime mitu seenekuuri enne, kui lõpuks pere juurde sai! Teda ootab uues kodus vanem kiisuhärra Siim (ka punane triipudega), mis sobib seltskondlikule Simmule ideaalselt. 


Armas pisike Molly kolis oma koju, kus talle seltsiks teine kiisu. Lõpuks peale pikka kassitoas veedetud aega õnnestus Arelil mingi nipiga end ühe noorpaari südamesse nii sisse seada, et tuldi kahe päeva pärast pm esimesel võimalusel kohe järgi. Arel saab uut kodu jagada koos kahe teise kiisuga ja loodetavasti saab ka inimestega sõbraks varsti! Vari. Hoiukodu vend tuli üks päev külla, poetas kiisu taskusse ja lipsas koju. Muud üle ei jäänudki kui loovutusleping ära teha.  Ronja, kes küll ootas vähe, aga oma noore ea kohta on läbi elanud niii palju. Tema sees on veel pisuke hirm aga uus omanik ütles, et nad koos saavad sellest üle. Koju läks Stella, kes ootas nii kaua oootas. Ta nii vääris seda, uus kodu on imeline- mul on süda nii rahul!


 Armas Lily kolis toreda naise juurde talle kaaslaseks. Kindlasti vajab ta aega seal kohanemiseks, aga tore on teada, et uus omanik pakub talle rahu ja on temaga väga hoolitsev. Mary Jane leidis kodu, kus on seltsiks see aasta Pesaleidjast adopteeritud kass Öö. Koju läks pisike mänguhimuline kaisukiisu Coco. Kodus ootab teda ees tore seeniorkiisu, kellega sõbraks saada ja lapsed kes temaga tundide viisi mängida saavad.  Lyra läks oma koju. Armas pere Põlvast võttis pika tee ette ja tuli veendunult Lyrale järele. Noor neiu ja Lyra sobisid kohe kokku!


Koju läks paimaias Olja! Mustikas - hoiukodu armus kiisukesse pärast üht kuud koosviibimist ning otsustas talle hoopis päriskodu pakkuda.  Armas karvapall Dora kolis oma koju! Ashley leidis ka lõpuks oma päris pesa.

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di