Otse põhisisu juurde

JAANUARIS LEIDSIME KODUD 48 KASSILE!

 Uuel aastal uue hooga, nagu öeldakse. Ka Pesaleidjad alustasid uut aastat edukalt ehk oma kodudesse nurruma saatsime lausa 48 õnnelikku kiisut! Ongi aeg nad teieni tuua ning alustame kõige pealt vahvate enne-pärast piltidega:

Juhtus nii, et Sonata (ülemine hall) pere otsustas, et kiisuneiukesel on ikka neljajalgset sõpra ka vaja, ja tulid õhtul Mezzole järgi. Pildil on nurrikud 2-nädalane vs 2-kuune.


Vahva noorhärra Bolero kolis kuuest õest-vennast kolmandana. Sarnaselt teistele on ka tema igati eeskujulik kassipoeg - sõbralik, mänguline, uudishimulik ja maias konservisõber! Bolero kolis suurte kassiarmastajate perre, kus on talle mänguseltsilisteks pere kaks tütart ja üks natuke vanem kiisuneiu.

Pesakonna kõige pisem beebi Piano kolis toredasse kodusse, kus ees ootamas 2016.a Pesaleidjast võetud Heiti. Piano jäi sarnaselt vennale Bolerole juba detsembri alguses kodupakkujale silma, kes on teda terve aja väga oodanud. Piano on üks tõeliselt armas tüdrukutirts, kellel pidevalt selline veidi imestunud pilk. See, et ta kõige pisem oli, ei tähenda aga, et ta kuidagi vähem tubli oleks olnud - näiteks krõbuskite söömise õppis ta hoopiski esimesena ära.

Pähkel jäi hoiukodule päriseks. Lühikarvalisest kassitüdrukust kasvas mõne kuuga imeilusa karvaga kaunitar. 😍

Peale pikka kassitoas ja hoiukodus veedetud aega sai Adele endale lõpuks päris oma kodu. Nimelt sai Adele hoiukodust tema päriskodu. Serafiimal oleks järgmine nädal täitunud terve aasta kassitoas, kuid saatus otsustas teisiti. Kui tänane külaline kasse vaatama tuli, oli natukese aja möödudes Serafiima ise tema juurde tulnud. Nii jäi tal endal ka mulje, et seekord ei valinud inimene kiisut, vaid kiisu hoopis inimest. Selle tunnikesega oli Serafiima talle nii hinge läinud ja otsustas tema kasuks. Täna läks oma koju ühe toreda paari juurde elama Sonja poeg Toomas. Noorel nummipallil ei läinud üldse kaua, et silma jääda - Pesaleidjas sai ta olla kõigest 11 päeva! Õed Lucy ja Wexy jõudsid meil olla vaid 10 päeva - tulid meile koos ja lahkusid ka koos samasse perre!

Augustis meile tulnud ja sellest ajast puuris elanud armas Kippi saab nüüd lõpuks võimaluse jalgu sirutada oma uue toreda pere juures! Koju läks üks igati vahva sinisilmne lontkõrv Velias, kellest saab kindlasti üks tore seltsiline tervele perele! Kodu leidis ka Dwight, kelle uueks pereks on noor paarike ning Dwight saab pärast harjumisaega ka päris kindlalt endale sõbra kõrvale, kuna kodu pidi olema suur ja Dwight oleks selle üle väga õnnelik. Maisy leidis ka endale imelise kodu, kus ootas teda ees ka koer.  Koos koju möllama läksid Tibu ja Rosin, keda juba uues kodus 6-kuune kassipoeg ees ootas, niiet seal majas hullamisest puudu juba ei jää! Algul oli soovijal plaanis võtta ainult Tibu, aga vaesest Rosinast kuuldes ei saadud teda enam peast ära ja pika mõtlemise järel ei suudetud kiisusid lahutada ja võeti mõlemad

 Ulla jääb hoiukodusse elama. Fendi saabus Pesaleidjasse 2017 aastal ja läks oma koju 2020 aastal, kuid kahjuks eelmine aasta ta tagastati, sest kass oli endiselt arg ja väidetavalt agressiivne teiste kiisudega. Ei usu et see lugu nii hull oli, kuna isegi kassitoas laseb ta endale vaikselt pai teha ja teiste kassidega on suur sõber, tihti võib leida teda pesast teise kiisuga tudumas ja erinevate kassidega miilustamas. Nüüd lõpuks naeratas uuesti õnn Fendile ja ta sai oma koju, loodetavasti jääb ta sinna ka igaveseks. Armas kiisupreili Sirel läks ka oma koju.  Armas Maltšik jõudis Pesaleidjas olla 3 päeva ja sellest täitsa piisas, et silma jääda ja koju minna! Lõvipoiss Piu läks kuningakassi elu elama - kaks ja pool kuud puuris seenega maadelnud Piu sai nagu naksti terveks nii kui õige kodupakkuja ankeet postkasti saabus. Üldse ei imesta, et ta nii kaua puuris viitsis passida, sest see kodu oli ootamist väärt!

 Koju läks ka nunnu Faline. Snikken on väike kassipoja mõõtu kiisutüdruk, keda toas kimbutasid erinevad tervisemured ja kes elas meil nüüd näitusepuuris keskel toas. Õnneks sinna ta kauaks ei jäänud ja sai lõpuks oma koju minna. Snikken armastab teisi kasse ja seda enam on tore, et talle võeti seltsiks armas karvakera Napoleon, kes päästeti eelmine aasta Rapla memme juurest. Napoleon on sõbralik ja mänguhimuline ning loodan, et ta sulatab ka argliku Snikkeni südame ja neist koos saavad vahvad seltsilised oma uutele omanikele! Pisikesel kassitüdruk Oliivial oleks järgmine kuu täitunud 1 aasta Pesaleidjas, aga seda ei juhtunud. Arglikust ja susisevast Oliiviast sai kassitoas vägagi sõbralik ja mänguhimuline kiisuke. Täna läks koju kaisumõmm Virko, kelle uus peremees on suur loomasõber, kellega Virkol on kindlasti hea ja turvaline koos elada.

Oma päriskoju kolis Dragon, kellest saab uues peres kindlasti väga uhke ja tähtis kass! Piraat leidis kodu, kus ees ootab teda ka teine kiisu kellega aega veeta! Väike toriseja Hans pühkis ka kassitoa tolmu oma käppadelt ja lippas koju. Hoiukodu soovis leida Madonnale rahulikku keskkonda, kus pere annaks aega kohanemiseks ja mõistaks tema tundlikkust. Täpselt selline pere ta ka koju viiski! Tofu läks uude koju, kus teda ootas juba varem Pesaleidjast adopteeritud Maserati. Vahva oli ka see, et kõik naljakad harjumused, mis Toful on, on ka tulevasel suuremal vennal Maseratil. Näiteks mänguasjade suus tassimine, ralliauto mängimine, omaette kassikeeles rääkimine ja palju muud.
Tofu on selline kiisu, kes ei oleks tahtnud üksik kass olla ja täna, päev hiljem saatis kodu juba video, kuidas Tofu miilustab läbi kasti võre Maseratiga.

Valdur oli kassitoas oma tervisega meie murelaps, aga õnneks leidsime talle imetoreda hoiukodu, kes ta ka endale päriseks jättis! Nunnu Mimoos nurrub ka nüüd oma isiklikus kodus. Oma inimese leidis ka Geisha. Oma kodu leidis Alfonso kes viimase poole aastaga hoiukodus suure arengu läbi tegi. Lõuna-Eestis kolis Tallinna Tita. Tore noor pere oli eelnevalt juba võtnud Pesaleidjast valge kassikese ja Tita võeti sõbrakeseks oma olemasolevale kassikesele. Tita on väga energiline kassike, loodame et uus sõber võetakse varsti omaks ja siis on neil koos nii lõbus mängida. 

Pierrot läks toreda noore pere juurde, kus teda ootavad pikisilmi 2 last. Pere oli oma eelmise kiisu detsembris haiguse tõttu kaotanud ja neil polnud plaanis kassi võtta, aga kui sõbranna käis koos pereemaga Malviinat võtmas, jäi Pierrot viimasele selliselt hinge, et ei saanud muud moodi kui tuli Pierrot pere juurde võtta. Pierrot ja Malviina (õde venda) jäävad tihedalt suhtlema.
Pierrot lasi uuel perenaisel end kohe sülle võtta, kuigi ka hoiukodul polnud ta seda teha lubanud. Võtsime seda hea märgina! 😊 Mimoos sattus kogemata uuesti siia pildile, seega lähme temast edasi! Miiu kolis hoiukoju päriseks kus ees ootas tema emps. Kahjuks üksteist ära ei tuntud, aga sellest ei ole hullu, küll nad saavad sõpradeks.  Vahva kassipoiss Hugo ei saanud kaua hoiukodus olla, kui tore pere otsustas ta oma pereliikmeks võtta. Pailembeline Hugo saab oma kodus kahelt lapselt nüüd piisavalt tähelepanu. Oma koju Harjumaale kolis pisike Mustu. Hoiukodu inimestega oli juba suur sõber ja süle ja kaisu kiisu kuid võõraid kartis paaniliselt. Mustul oli sõbrake Marta ees ootamas, kes teda pikisilmi juba ootas. Loodame et teine kiisuke aitab suurest hirmust Mustul üle saada, siis nii tore koos mängida ja mürada.

Oma koju läks armas kiisutüdruk Marleen. Miso läks ühe vahva tüdruku päris esimeseks kiisuks. Miso oli hoiukodu hing ja armastas inimesi ja teisi kiisusid kõiki ühtmoodi. Enne minekut jõudis ta veel Pierrot'le inimesearmastust õpetada. Ta on üdini usaldav ja vahva kiisu. Küll must-valge, aga sellegi poolest võitis ta oma uue kaaslase südame, kes soovis ainult Misot. Hoiukodu vandus, et Miso läheb ainult maailma parima ankeediga koju. Ja nii juhtus - enam põhjalikumat ja Misole kõike paremat muretsevat kodupakkujat ei oska ette kujutada. Kui koju minemise aeg kätte jõudis, ronis Miso ise kotti ja hakkas oma uue mänguasjaga mängima. Miso saab olema erakordselt hoitud kiisu. Oma koju kolis vahva kohev karvapall Misty, kellest saab kodus kindlasti üks suur paisõber. Juba selle lühikese ajaga Pesaleidjas, oli näha tema edusamme. Nüüd saab see tore perekond Misty täieliku usalduse võitmise teekonnaga jätkata!  Oma koju sai pisike plikatirts Malviina, keda oli juba pikalt kodu oodatud! Kodus on ka väike laps, kellega koos kiisu saab üles kasvada. Oma koju sai väga mänguhimuline Malibu, kes tuli meie juurde päris argliku kiisuna, aga vaikselt sai ta meie kõigiga suureks sõbraks ja muutus julgeks ja seltsivaks kassiks!

Oma koju kolis sõbralik ja vahva August! Kes alati tuli uksele vastu, et pai ja sügamist saada, nüüd saab ta seda kõike omas kodus nautida! Jaanuari esimesel päeval kolis oma koju leebe nurrumootor Nöpsik. Meie juures oldud ajaga sai esialgu natu arglikust kassilapsest uudishimulik mängulõvi. Nöpsik kolis ema ja tütre juurde,kellel on plaanis talle ka kaaslane võtta. Juba esimeste tundide jooksul pàriskodus tuli ta peidust välja,hakkas nurruma ning uudistama. Oma koju kolis vahva kassilaps Ronk, keda ootab kodus sama vana kiisu ees, kellega mängida! Kõikide kallis puksija Neemo oma uue väikse pere juurde. Ta läks juba paar nädalat tagasi koju, kuid seal ei antud talle piisavalt aega, et kohaneda ja harjuda. Kuid õnneks ei pidanud ta kassitoas tagasi olema väga kaua. Ja mis kõige parem, talle antakse nii palju aega kui vaja, et ennast sisse seada!

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di