Otse põhisisu juurde

DETSEMBRIS LEIDSIME KODUD 20 KASSILE

 Head uut aastat, armas lugeja! 2023 oli meile Pesaleidjatele igati edukas aasta - leidsime kokku kodud 368 loomale ehk 365 kassile ja 3 koerale! Nüüd aga tutvustame teile 2023. aasta viimaseid koduleidjaid. 



hoiukodu kirjutab: "Pikne- mega sõbralik ja aktiivne kassipoiss läks teist korda koju. Seekord ühe noore tüdruku juurde, kes loodetavasti saab energilise harkjalaga hakkama. Pikne oli hoiukodus igal pool korraga ja toppis oma nina igale poole ja nüüd on kohe selline tühi olla... Loodan, et kassipoisil tuleb ilus ja pikk elu uues kodus.". Hirmunud Anni, kes leidis saatuse tahtel tee tagasi Pesaleidjasse, sai kassitoas tõeline hitt, sest sellist paikiisut me siit algselt oodata ei osanud. Anni küll vajab väga aega uues kodus harjumiseks, kuid sisimas on ta kindlasti tohutult õnnelik, et saab täna omas kodus uinuda. Uue aasta võtab Anni vastu koos Apelsiniga. APELSIN - Kullakarva Apelsinikiisu kes saabus Pessa veel mitme-mitme kodusoovijaga leidis lõpuks oma pesapaiga ja sinna ei pea ta kolima üldse mitte üksinda. Kartlikust Apelsinist, kes hirmust istus mitmeid tunde akna otsas ja proovis mööda seinu ronida, oli kassitoas sirgumas vahva paikiisu. Apelsiniga ühist koduteed sammub nüüdsest pisike pehme Anni. Meie armas Pilleriin leidis lõpuks peale kolme pika aasta ootamise kodu!  Ei ole ka meie veel mõistnud, et kuidas selline kiisupall polnud veel oma inimest kohanud. Pilleriin on uue pere ainus neljajalgne ja saab kogu tähelepanu endale.  Tõnis sai nüüd küll eriti vähe aega kassitoas lesida, sest nüüd detsembri lõpus kolis seegi käpaline oma pessa. Tõnise kaaslaseks saab vanem naisterahvas, kelle mõnusas seltskonnas saab uueks aastaks kenasti kõhu täis pugitud. Tõnis on tõesti õnnega koos, sest ega see kassitoa elu talle eriti ei meeldinudki ja üksiku loomana omas voodis lesida on ju palju mõnusaaaaam!


SANNA Noor abielupaar on kiisu võtmise peale mõelnud juba ammu aga kuidagi ei leitud seda õiget. Täna õhtul tulid nad Pesaleidjasse, et vaadata kas siin võiks olla nende uus pereliige. Uudishimulik Sanna soovis ennast just täna neile edvistades näidata ja julges ka uue liblikamänguga mängida! Sanna on veel pelglik ja hoiab distantsi, pere on muidugi nõus andma Sannakesele aega. Pumpkin saabus meile koos oma kahe kiisupojaga, ka nemad on tänaseks juba oma kodud leidnud. Uues kodus kullakarva kiisul juba paidest puudu ei tule, sest uus pere on lausa viieliikmeline! Seda päeva on Küpsis oodanud juba rohkem kui 2 pikka aastat...lausa 815 päeva! Nüüd on see käes - KÜPSIS LEIDIS ENNE JÕULE OMA SOOJA PESA! Perele jäi ta silma Facebookis ja Küpsise pärast võeti ette õhtune teekond Pärnu-Tallinn suunal. Kõik läks nii nagu perel oli plaanis, Küpsis võttis nad kaugelt oma pilguga omaks ja pererahvas saab enda teisele kiisule sõbranna viia! Ja wow, kes oleks seda osanud arvata, et pisike Alvin saab suures Kassitoas vaid paar päeva veeta kui ta juba koju läheb!  Tallinna kolis 7 kuune kiisutüdruk Xena. Peres lapsi pole, ega ka loomakesi. Kuigi Xena on väga arake ja nõka sõjakas, oli pere mõistev ja said kenasti aru, et kiisukese kohanemiseks on vaja rohkem aega. Nad püüavad hoolega tema usaldust võita, sotsialiseerida sõbralikuks pai ja sülekiisuks.


TÄHE ja SÄDE - Vahvad kassipreilid seadsid käpakesed hoiukodust päriskodu poole. Kiisud hüljati teadmata põhjustel varjupaiga ukse taha koos seega ilmselgelt pidid nad ka koos koju kolima, niiet armas triibik Tähe ja muhe kolmevärviline Säde saavad ka edaspidi üksteise kaisus kodu mõnusid nautida.  Franz läks koju toimunud kassinäituselt, kuhu tuli ta tulevane perenaine teda vaatama peale ankeedi täitmist. Armas hall-valge karvapall Vassili võlus enda muheda ja rahuliku samas pailembelise olekuga ära oma uue perenaise, kes leidis, et ilma temata koju sõita oleks lausa patt. Nüüd saabki härra jõule rahulikult oma soojas kodus vastu võtta saades kogu oma inimese tähelepanu ja paid.  3 ja pool aastat kodu ootamist sai lõpuks läbi, sest lõpuks tuli see päev kus Marta pakkis oma mänguhiire ja snäkid kokku ning asus koduteele. Marta kodu ootus venis mitme aasta pikkuseks, sest ta ei olnud kassitoas üks nendest kes ukse peale tervitama tuli, vaid tema oli salasõber. Marta südame võitmiseks peab kahejalgne ise esimese sammu tegema, paisid ja hellust tegelikult ta kogu südamest armastab, ka nurrumootor on tal täitsa töökorras. Nüüd saab ta üle kolme aasta jõule mõnusalt päris oma perega veeta.  Moosipall jäi enda armsa oleku ja erilise välimusega silma oma uuele perele Roca Al Mare heategevuslikul kassinäitusel, kus perenaine tundis kiisuga kohest sidet. Kassitoas teda taaskord külastades moosis arglik preili Moosipall enda uue omaniku sekunditega ära ning nüüd ta saabki peale täpselt kahe aastast kodu ootamist jõule ja uut aastat päris oma pesas vastu võtta. 


Klaudia elu on olnud seiklusrohke, sest korra on ta saanud juba koduses keskkonnas elada, kuid päris oma turvaliseks pesaks ta seda nimetada kahjuks ei saanud, sest möllu ja tralli ühe rahu ja kaisutsmist armastava kassi jaoks oli seal liiga palju. Edaspidi nõuab paisid ja tähelepanu Klaudia ühe tubli ja tegusa noorpaari käest, kes just sellist vurrulist nagu Klaudia otsisidki. Jõulud kodus saab veeta südameid sulatav SUUUR kaisupoiss Lord! Lordu on juba kodu hoolivust ja soojust varem tunda saanud, kuid kahjuks leidis kassihärra end taaskord Pesaleidja kassitoast, kus õnneks ei pidanud ta üldse kaua oma inimest ootama ning kõigest 8 päevaga leidis ta endale uue sooja pesa, kus jõuluõhtul pererahva kõrval maitsvat konservi nosida. Hoiukodu kirjutab: "Mattiase vastu tunti huvi, aga ankeedini jõudis paar päeva tagasi üks pere. Täna tulid nad külla, transpordipuur kaasas! Matu hüppas esimese asjana sinna sisse. Asi oli otsustatud! Matu näitas ette ka kõik oma laudlina närimised, Valtsuga müramismängud. Niiet ei tohiks enam uues kodus üllatusi olla. Loodame, et uues kodus ees ootav emane kassike Käpik leiab Mattiases endale uue südamesõbra! Mattias tõi 2 kuu jooksul meile palju-palju rõõmu ja elevust, olgu tal uues kodus palju mängu ja lusti!". Mathilde aga jäi hoiukodule päriseks, juhhuu! 

Aitäh kõikidele peredele, kes on nendele imelistele nurrikutele kodu pakkunud! 💓

Armsad sõbrad ja toetajad, et me suudaksime oma tööd jätkata sama tempoga, saad ka sina anda oma panuse. 😊

SELLEKS, ET PÄÄSTA ROHKEM LOOMI, ON MEIL TARVIS SINU ABI.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di