Otse põhisisu juurde

Kiisuvõtja küsimustik

Looma võtmine on suur vastutus ja otsus peab olema korralikult läbi mõeldud. Küsimustiku abil püüame vähendada lemmikloomade võtmist hetkeemotsiooni ajel.

Juhul kui soovid meilt kassi, palume mõelda ja vastata vabas vormis järgmistele küsimustele:

  1. Miks Sa tahad kiisut võtta? Mida tahaksid kiisuga koos teha ehk millisest kassist Sa tegelikult unistad?
  2. Kui pikad on Sinu tööpäevad ehk mitu tundi päevas plaanid kassiga koos veeta?
  3. Kui pikk on Sinu arvates kassi eluiga? Kas tead, millisel ajal ööpäevas on kassil aktiivne tegutsemise ja mängimise aeg?
  4. Kas Sa soovid võtta ühe või mitu kiisut? Kui oled pikad päevad tööl ja kiisu peab üksi olema, on neil mitmekesi lõbusam ja Sinul kergem neid kasvatada. Kindlasti ei vasta tõele müüt, et kiisudel on omavahel huvitav ja omanik jääb seetõttu tähelepanust ilma.
  5. Kas tead, et väikeste lastega sobib täiskasvanud sõbralik kiisu paremini kui kassipoeg? Miks?
  6. Kus kandis Sa elad ehk millist kodu Sa kassile pakuksid (oma maja, oma korter, üürikorter)? Milline on Sinu kodu ümbrus (metsad, suured teed, külatänav, põllud jne)?
  7. Kas kassist saaks toakass, õuekass või õues käiv toakass? Kas kassile on Sinu arvates oluline õues käia? Millistes oludes ta õues käib ja millised ohud teda Sinu kodu ümbruses Sinu arvates ohustavad?
  8. Kas tead, et kass on kiskja ja murrab ka siis, kui kõht on täis ning tema saagiks langevad ka kaitsealuste linnu- ja loomaliikide isendid?
  9. Millised on Sinu varasemad loomapidamiskogemused (mis loomad, mitu, mis on nendest saanud)?
  10. Millega Sa kiisut toidaksid?
  11. Kas tead, et kiisu vajab liivakasti, toidunõusid, kraapimispuud, mänguasju, pesa jms? Kas tead, et koristamata liivakast hakkab ebameeldivalt lõhnama!
  12. Kas Sul on lapsi (kui vanad ja mitu)? Kas tead, et mänguhoos võib kass nii Sind kui lapsi kriimustada ja hammustada?
  13. Kas Sinu peres on allergikuid? Mis saab, kui Su pereliikmel tekib kassiallergia?
  14. Kas Sinu kiisu jaoks on oluline, et ta saaks ussirohtu, vaktsineeritud, steriliseeritud/kastreeritud ning kiibistatud? Miks see Sinu jaoks oluline/ebaoluline on?
  15. Kas oled valmis kompenseerima meie poolt kiisule tehtud kulud (kiipimine 230.- , vaktsineerimine 375.- , steriliseerimine/kastreerimine 700.-), mis lähevad järgmiste kiisude tänavalt päästmiseks? Kui suure osa oleksid nõus kompenseerima?
  16. Kui hetkel elad üksinda, siis mis saab, kui leiad elukaaslase, kellel on kassiallergia, kes kasse ei salli või tal on juba kolm kassi?
  17. Kui elad koos elukaaslase/abikaasaga, siis mis saab kassist, kui te peaksite lahku minema?
  18. Mis saab, kui järgmisesse üürikorterisse kolides selgub, et sinna ei või looma kaasa võtta?
  19. Kes hoolitseb kiisu eest, kui lähete puhkusele/reisima?

Vastasin antud küsimustele ausalt.

Olen täisealine (s.t üle 18.a),
minu telefoni number on ...,
minu nimi on (eesnimi, perekonnanimi)...

Eelmised küsimused on tekkinud elust enesest ja kindlasti tuleks enne looma võtmist hoolikalt mõelda, mida tähendab looma tulek perre.
Soovime alati rääkida kassivõtja endaga. Kui kassi soovib keegi teine, siis palu tal ise meiega ühendust võtta, sest kiisu läheb ju hoopis teise koju :)

Osad kassid sobivad tubaseks, osad õuevõimalustega kassiks. Osa kasse püüavad hiiri ja teised kaunistavad diivanit. Osa kasse sobivad laste ja teiste loomadega, osa mitte. Kõik kodud on head kodud. Kodule tuleb leida just talle sobilik kass ja kassile just talle sobilik kodu

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di