Otse põhisisu juurde

Aprillikuu kokkuvõte

Maikuu oma päikseliste päevadega on kohale jõudnud ning aeg teha kokkuvõte meie aprillikuu tegemistest. Ka aprillikuus jõudis meie kassituppa juurde terve hulk uusi karvakerasid. Kassid tulid sel korral nii Varjupaikade MTÜ Valga kui ka Pärnu varjupaigast ja samuti meie suurimast Tõrva hoiukodust, kelle tegemisi saate ka toetada Veebiperemehe projekti kaudu. Samas saame rõõmustada ka juba kojuläinud kiisude üle, kes loodetavasti kunagi enam uuesti kodu ei pea otsima hakkama. Kõige enam elevust tekitas meie vabatahtlike jaoks muidugi ZooExpo kassinäitus, kus oma kiisudega laineid löömas käisime - sellest, mis seal toimus, saate lugeda kokkuvõtte lõpuosas ;)

Üks kassitoa uutest ajutistest elanikest - pikakarvaline Jimmi

Aprillikuus jõudsid pikakarvaliste loomasõprade suureks rõõmuks meie kassituppa must-valge Jimmi, hall Pierre ja valge Tiitsu - kõik kolm on veel oma päriskodu ootamas, nii et kiirustage ;). Justkui tellitult aprilli lõpus olnud Volbripäeva tarbeks jõudsid meieni ka mitu süsimusta kiisukest: TontCiroKurriOliiv ja Sindi. Mõnel neil küll paar valget karva kurgu all kaunistuseks, et ebausklikud ka rahulikult neid endale koju võtta saaksid. Neile, kes päris musta kassi ei soovi, meeldiksid kindlasti meie klassikalised must-valged EnriqueMaksi ja Hestia. Meilt küsitakse tihti, kas me kõigil oma hoolealustel ka vahet teeme. Vastuseks on jah. Teeme vahet ka kõigil meie triibikutel, keda aprillis lausa 7 meile juurde tuli: pisikene Kärt, siidise kasukaga Tripster, tumedatriibuline Rubert, musikass Seesar, ja pehme Hera. No olgu, peame tunnistama, et kahel triibikule me siiski ka ise tihti vahet ei tee - nendeks on kaksikvennad Tiit ja Tuut. Kassituppa leidsid oma tee veel ka punaselaiguline Ronald, hallitriibuline Alku, lumivalge Nord, vesihall Antonina ning pruunilaiguline Kentuk.

Inimlembene pontsakas Ronald

Aprillis jõudsid meie suureks kurvastuseks Pesaleidjate juurde tagasi ka meie juurest oma päriskoju läinud Tabasco ja Murri, kuna nende pered ei soovinud tegeleda terviseprobleemidega, mis neil kodus välja lõid. Iga elukohavahetus ja ka päriskoju minek on kassikese jaoks stress - antud juhul küll positiivne stress -, mis kiisu immuunsust nõrgestab ja nii võib juhtuda, et kodus lööb välja mõni haigus. Pesaleidjad on alati valmis värskeid kassiomanikke aitama ning nõustama kui sellised mured tekivad. Murrist oli meil ka pikem blogipostitus ning ta on nüüdseks uue kodu leidnud ja uus pere leidis, et kuna tegemist on nüüd pereliikmega, siis loomulikult tegelevad nad tema ravimisega ise. Tabasco on aga kahjuks õnnetuna ja segaduses kassitoas ootamas, et ehk tuleb ühel päeval see kodu, kes teda enam uuesti ei hülga. Paraku on kassituppa tagasitulek iga kodurõõme nautida saanud kassi jaoks väga suur stress ja see annab suure löögi juba tekkinud haigusele. Koduses keskkonnas tervenevad kõik kiisud palju kiiremini ning on parem jälgida ka nende haiguse kulgu ja sümptomeid, mis aitavad loomaarstil kiisule täpsemat diagnoosi panna ning ravida. 

Siidise kasukaga Tabasco, kes kahjuks kassituppa tagasi toodi 

Oma päriskoju jõudsid aprillikuus minna kolmevärviline Mirabella, süsimust Lucytriibik Tobias, lumivalge Coco, roosa ninaga Arabella, ülisõbralikud Lehmake ja Ossu, uhkete pükstega karvane Simba ja meie suur mängija Saabastega Kass. Rõõmustada saame selle üle, et üha enam hakkavad inimesed aru saama, et kahe kassi omamine on poole lõbusam ning stressivaesem nii kiisudele kui perele - nii leidsid oma uue kodu ühes koos õde-venda Oliiv ja HestiaKassipoegade hooajale andsid avalöögi küll juba veidike vanemad, aga sellegipoolest tillukesed triibikud Krae ja KärtKodu leidsid ka suur kasside sõber koer Volli ning hoiukoju jäämist nõudnud Mikk.

Pildike pisikesest Kraest kassitoas

13. aprillil käisime meie Pesaleidja hoolealuste Sheba, Matilda, Misueela, Oliivi, Sylvesteri, Ossu ja Eliisabethiga lauluväljakul ZooExpo kassinäitusel. Eriti rõõmustav oli see näitusepäev Sheba jaoks, kuna ta ei pidanudki kassituppa tagasi minema, vaid sai näituselt otse oma päriskoju minna :)

Kassinäituselt otse päriskoju suundunud Sheba

Selle kuu kassiks on meil samuti kassinäitusel käinud ning suur inimeste sõber ja sündinud näitusekass Matilda. Matilda nautis näitust täiel rinnal ning selle tõestuseks sai ta üldarvestuses publiku lemmiku 3. koha. Võistelda tuli tal näitusel olnud tõukassidega ning alla jäi ta ainult ühele pärslasele ja Scottish Fold'i kassipojale. Nii et oleme väga uhked oma pisikese kiisutüdruku üle. Publikulemmiku tiitel ei olnud aga täiesti üllatus, sest paljud lapsed ja pered tulid mitmeid kordi tema puuri juurde tagasi, et uuesti teda kõrva tagant sügada ning pai teha. 


Sellise uhke diplomi sai ka meie Matilda

Matilda on noor kassipreili, kes oma tagasihoidlikkuse ja armsusega on võlunud juba paljude vabatahtlike südamed. Matilda on hetkel kuni päriskodu leidmiseni ühes hoiukodus, kus ta ennast väga viisakalt üleval peab. Neiu oskab eeskujulikult reageerida keelavatele käsklustele ning teist korda sama pahandust ei tee. Vähemalt mitte siis, kui pererahvas kodus on. Tema lemmikkohaks päevaseks peesitamiseks on aknalaud. Tulevane pererahvas aga sellepärast muretsema ei pea, kui neil praegu aknalauad lilli ja nipsasjakesi täis on. Matilda pole seni ühtegi toataime hambagagi puutunud ning kõik nipsasjakesed oskab ka väga osavalt kõrvale lükata, nii et talle just paras ruum aknalauale tekib. Selle kõige käigus jäävad kõik asjad terveks ning tekib tunne, et keegi inimene on hoopis need kõrvale nihutanud. 

Matildat iseloomustab ka uhke vuntsimuster nina all

Igat Matilda tegevust saadab tihtilugu vali nurrumine. Valjult nurrudes uinutatakse pererahvas õhtul magama, oodatakse konservi ning poetakse õhtul diivanil inimestele kaissu. Hoiukodusse jõudes lõi Matildal ka põiepõletik välja, mille raviks ta nädal aega antibiootikumisüste pidi saama. Arstilkäik möödus tema jaoks väga rahulikult ning kõik protseduurid said arst ilma sekeldusteta tehtud. Ka kodus lasi ta süste teha väga suure kannatlikkusega ning valjult nurrudes samal ajal. Tihti jäi tunne, et kiisu ei saanud arugi, et süstiaeg jälle kätte oli jõudnud. Matilda oskab vastavalt olukorrale käituda - nii peab ta ennast arsti juures, näitustel jm käies väga rahulikult üleval, samas kodus ei anna mänguhiirele väga pikaks ajaks rahu, kui ta selle taaskord üles leiab. 

Pildike Matildast veel kassitoa päevilt, kus talle samuti mänguasjadega tuuseldada meeldis :)

Kassinäitusel käik oli lisaks Matildale ka paljude meie vabatahtlike ja teiste kiisude jaoks uus ja põnev sündmus. Kogu ettevalmistusprotsess liitis vabatahtlikke ka ühtse meeskonnana. Kuigi kõik ülesanded olid väga suure hulga inimeste vahel ära jagatud ning tihti kippus ülevaade kaduma, siis lõpuks kõik toimis, kõik vajalik oli olemas ning silmad särasid nii vabatahtlikel kui kiisudel. Näituse tarbeks said mitmed kassid ka traksikoolitust ehk õppisid käima jalutustraksidega, millega tulevane kodu oma lemmikut näiteks õue jalutama võib viia. Lisaks Shebale jõuavad ilmselt lähiajal veel mitmed meie hoolealused tänu ZooExpo kassinäitusele oma päriskoju. Edukas kogemus andis meile ka tulevikuks innustust oma hoolealustega näitustel käia. Kes teab, järsku võib järgmisel korral meie kiisusid ka ametlikel võistlustel osalemas näha ;) Nii et tasub Facebookis silm peal hoida, kui kuulutame oma järgmisest näitusekülastusest.

Misueela oli üks tublimaid, kes ka näitusemelus traksidega eeskujulikult ringi jalutas

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di