Otse põhisisu juurde

Maikuus kojuläinud kiisud!

 
Meil on käes juba juuni kuid veel on üles loetlemata maikuus Pesaleidjast koju läinud loomad.
 
Hea meel on teatada, et selle päris oma kodu on nüüd veel ühel koeral ja 31-l kassil.
 
Mis siin ikka pikalt jutustada. Alustame sellest ainukesest ja imelisest koerast.
Turbo sai olla ja stressi maandaja ja hoiuinimesega tööl kaasas käija nädala. Siis leidis see väike aktivist endale päris kodu ja inimesed. Ja oh õnne, ka päris perenaisega saab hakata koos tööl käima.
Turbo
 
Vabatahtlikel on rõõmupisarad silmis kui koidab päev kui saab koju kass, kes liialt pikaks Pesaleidjasse kodu ootama jäänud. Oma kodu leidis lõpuks "vaid" 3 aastat, 2 kuud ja 10 päeva oodanud arglik must-valge Arielle, kes kolis seltsiliseks Pesaleidjast eelmsiel aastal adopteeritud ja sõpra ootavale Lekile.
 
Arielle
Koju läksid kuidagi sel korral hoiukodust kiisud, kes ehk pole olnud kõige julgemad ja silmapaistvamad aga ometigi saabus ka nende inimene ja nende päris kodu.
Angelo, Bambi, Airabell. Ja Bambi läks seltsi juba eelnevalt Pesaleidjast võetud kiisule, et koos toredam oleks.
Angelo



 
 
Airabell
Bambi
Meie järgmine koduleidja on Robin. Tema tuli Viljandi varjupaigast ja hoiatati, et on jube pulstihunnik. Eks vabatahtlik siis vaatas üle ja lõikas hullemad tuustid ära aga siiski tegid kogu ülejäänud töö kliiniku tublid arstid. Sealt pulsti alt tuli välja üks igati vahva ja armas kiisu kes peale kasuka kaotamist ka kohe uuele perele silma jäi.
Andke andeks aga see pilt on lihtsalt liiga ainulaadne, et endale hoida.
(ps! kiisule on juba uued karvad hakanud kenasti tagasi kasvama ja tal ei olnud pügamise ajal valus)
 
Robini vana kasukas
 
Kodus on ka pisikesed marakratid Arabella ja Karoliine. Ja natuke suuremad marakratid Melissa, Nelly ja Lola.
 
Arabella ja Karoliine
Nelli
 
Samuti leidsid kodu kolmevärvilised iludused Dalia, Latte, Ronja.
 
Latte
 
Dalia
 

Ronja

 
Ka Mirage, kes tuli Sillamäelt koos poegadega hoiukodusse, kasvatas lapsed eeskujulikult üles ja leidis lõpuks oma tee oma koju.
Lonni ja Krati poiss ootasid ka oma kodu hoiukodudes, üks Tartus, teine Tõrvas. Nüüd pole neil enam vahet kus Eesti paigas nad on, sest nad on koos oma inimesega.
 
Lonni


Krati
 
Tiara on kass, kes tõi tagasi ühe vabatahtliku lootuse ja motivatsiooni aidata ja edasi minna.
Tiara leiti tänavalt mädaneva silmaga ja üli kehvas seisus. Tänu agressiivsele herpesele kaotas ta ühe silma ja selgus, et ka teise silmaga ta kae tõttu ei näe. Niisiis pime kiisu, kes steriliseeriti, kellel tekkisid ootamatud komplikatsioonid kes siiski paranes ja taastus ja sulatas leidja südame. Nüüd on imekaunis halli-beeži kasukaga Tiara oma kodus.
 
Dakota. Kolme käpa ja hella südamega tilluke kassike, kes jõudis kassituppa Valgast koos oma metsikuvõitu pojaga. Ta jäi meie kaamerast silma Tatjanale, kes tuli kassituppa just teda vaatama - ja Dakota malbe iseloom ei lubanud tema uuel perenaisel ilma kiisuta lahkuda. Kodus oli ees ootamas vanem rahulik kassike ja pere on valmis olema kannatlik, et neid rahulikult teineteisele tutvustada. Dakota puges kandekotti ainsagi vastuväiteta, hoolimata sellest, et käigupealt tuli veel ussirohi alla neelata - ja läinud nad olidki.
Dakota
 
 
Kodus on Demi ja Reti. Igavesti pisike ja mängulusti täis Amaalia  ja ilmselt natuke suuremaks kasvav veel kassipoja ohtu Jussu.
 
Amaalia
 
 Kopli liinide viimane mohikaanlane Brent, kes jõudis kassituppa novembris, kui tema leidja, 90-aastane vanaproua - muuseas, päritolult soomlanna, teda enam hoida ei jaksanud. Brent puges rahulikult puuri ja purjetas oma koju Soome.
Koju läks ka Max. Kass kelle nimi sobib hästi kirjeldamaks tema välimust.
 
Brent

Max
 
 
Brent ei olnud mitte sugugi ainuke, kes oma käpad Soome poole seadis. Seda tegi ka vahva Snuggles.Veebruari alguses Viljandist Pesaleidjasse kolinud kass kolis Soome seal elava jaapanlanna kaaslaseks. Perenaine oli nii õnnelik, et saab armsa kiisu koju viia, ega kuulanud poole kõrvagagi kurbi lugusid Snugglesi minevikust. Ja pole tarviski - peaasi, et tulevik helge oleks!
Snuggles
 
 
Kassitoast lehvitasid teistele käppa absoluutne vabatahtlike lemmik härra paimaias Aramis. Samuti suure muutuse läbi teinud Siiu, kes tulles oli peaaegu metsik ja paari nädalaga oli nõus juba uue kodu esimesed paid kartlikult vastu võtma.
Kassitoast lahkus pere juurde ka Burrito. Burrito jah, teate see nimi tuligi sellest, et kiisu armastab ennast teki sisse magama keerata ja näeb välja seal nagu väike burrito. Lihtsalt nii aramas.
Aramis

Burrito
 
Hoiukodu inimesed jäid lehvitama järele härra Sepole ja kõikide sõbrale Klausile. Ka nemad lahkusid hoiuinimeste kodupinnalt, et minna oma inimese juurde ja teha hoiukodus ruumi teistele abivajajatele.
Sepo
Klaus
 
Ja maikuu viimasel päeval seadiski oma neli käppa, koheva saba ja ilusad rohelised silmad Henrietta. Omanik tuli kassituppa kiisudega tutvuma ja koheselt jäi silma see isepäine kassiplika. Olles natuke tuttavaks saanud, pakiti Royal Canini kingipakk Henriettale kaasa, vormistati ametlikud paberid ja läinud nad olidki.
Henrietta
 
 
Selline oligi maikuus kojuläinud kasside ja koera rubriik :)
Aitäh lugemast ja meiega olemast!
 
Kui ka sina soovid aidata kodututele loomadele kodu leida või pakkuda hoiukodu siis kirjuta:
Vaata lahedaid kiisude tegemisi veebikaamerast, ehk on Sinu tulevane sõber just seal:



 





Kommentaarid

  1. Väike näpukas lihtsalt- Sepo jäi hoiukoju. PÄRIS OMA KASSIKS. Sest ta on lihtsalt NII vahva. Ja väga kiindunud kahesse kassineiusse, kellega koos elatud üle aasta. Ja perenaisesse. Ja perenaise peresse. Kiindumus on vägagi vastastikune :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

7 TOATAIME, MIS ON SU KASSILE OHUTUD

1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.  Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.   2. Palmid Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole ohutud kasidele. Mõned ohutud palmilised on  oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad. Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.  3. Vesipahhiira Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.  Hooldamine:  Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla. 4. Bambus

Kurry uudistega kodust

Panime põssatriibikule nimeks Kurry. Ta reageerib päris ilusti sellele nimele.Ta on hästi aktiivne kassipoeg, eriti päeva esimesel poolel.Ka on ta suur suhtleja. Algul tegi ta suu lahti ja sealt ei tulnud piuksugi välja. Nüüd aga muudkui räägib nn oma keeles, kurr ja njäu.Mu tütrel on suur magamistuba ja sinna nad suunduvad õhtul kell 23:00. Ühtegi suuremat piuksu rohkem ei kuule.Hommikul aga ärkab Kurry minu kõndimise peale üles ja hakkab haledasti näuguma. Pärast söömist algab mängutrall.Kurry mängib päris palju iseseisvalt ja hästi naljakalt. Lisaks hiilib ja jookseb ta üsna palju. Meile on mõned kassikasvatusraamatud kingitud jasealt lugesime, et Kurry sarnaneb bengali kassitõule.Ka söögiisu on Kurryl väga hea.Kurryle meeldib süles magada. Eriti päeva teisel poolel otsib ta istuvaid pereliikmeid, et nende sülle hüpata ja uinuda.Magamise ajal ajab ta päris tihti oma täpilise kõhukese taeva poole ja hästi pikaks. See on imearmas!Oleme käinud Västriku loomakliinikus ussirohtu s

9 lõhna mida teie kass ei salli

                                                     9 lõhna mida teie kass ei salli!  Kassid on väga suured puhtuse armastajad ja lisaks sellele ka väga pirtsakad teatud aroomide suhtes. Ei, teie kiisu pole lihtsalt valiv, vaid selle omaduse on talle kaasa andnud evolutsioon. Loomulikult ikka selleks, et teie kiisu oskaks vältida mürgist toitu või toitu mida ta ei saa seedida. On ka palju lõhnu mida teie kass armastab ent selles nimekirjas räägime üheksast lõhnast, mida kassid silmaotsaski ei salli! Kasside lõhnataju on 14 korda tugevam kui inimese oma. See aga ei tähenda, et teie kass kõiki aroome vihkaks, mida vihkavad teised kiisud. Või armastaks seda mida teised. Kõik kassid on omamoodi ent siiski on allpool väljatoodud lõhnad ühed enimlevinumad mida kassid vihkavad. 1. Tsitruselised  Kassid ei armasta absoluutselt tsitruselisi. Olgu siis selleks sidrun, laim, apelsin, greipfruut või muud sarnased viljad. Paljud kassipeletajad kasutavad tsitruseliste aroome, et kasse di